CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 797
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Момичета,

вчера си пуснах св-то на една обява за офис- асистент пусната от агенция за подбор. След няколко часа получавам смс (от безплатните през нета) с покана за интервю за днес, написан на латиница и то така, че доста време ми трябваше да разбера къде и за какво ме канят. Като се разрових из нета само лоши коментари прочетох. Чудя се изобщо да ходя ли, то при това несериозно отношение newsm78. Има ли някой опит с такава агенция? Не ми се вярва някой да седне да пише лоши коментари просто ей така.

# 181
  • София
За пръв път чувам да се изпращат СМС-и от Интернет...като покана за интервю  Shocked

# 182
За пръв път чувам да се изпращат СМС-и от Интернет...като покана за интервю  Shocked

Сигурно пестят от разходи за телефон....

# 183
Преди около година и половина четях редовно темата. Тогава се казваше Помощ в търсенето на работа. Имаше една от съфорумките, която пишеше в нея( беше ЧР и работеше в Менпауър тогава). Не й помня ника, а искам да направя една консултация с нея. Бихте ли ми помогнали- може и на лични. Благодаря предварително.

# 184
люска, тук съм още  Mr. Green Пиши ми на лични или тук.

Вече наистина се чудя какво и къде мога да работя" Образованието ми е строго специфично и строго тъпанарско, което автоматично изключва възможността да кандидатствам по 95% от обявите.
Виждам вариант да започна някъде работа само и единствено, подпомогната от познати и връзки.

Моля за съвет HR-рите за съвет- какво правят такива като мен?  Grinning

Ти си комуникации, нали?

Момичета,

вчера си пуснах св-то на една обява за офис- асистент пусната от агенция за подбор. След няколко часа получавам смс (от безплатните през нета) с покана за интервю за днес, написан на латиница и то така, че доста време ми трябваше да разбера къде и за какво ме канят. Като се разрових из нета само лоши коментари прочетох. Чудя се изобщо да ходя ли, то при това несериозно отношение newsm78. Има ли някой опит с такава агенция? Не ми се вярва някой да седне да пише лоши коментари просто ей така.

Много странно. Коя е тази агенция?

# 185
  • София
ЕТ ЕЛТЕХ е агенцията(изобщо не съм я и чувала) и според мен е много несериозно това отношение, не че искам кой знае каква покана, но поне един имейл да бяха пуснали (пак е безплатно).

# 186
  • София
alina_si пиши ми на лични ако искаш коя е фирмата може и да имам някакво инфо , нали сме колежки.
Да ти призная честно аз не знам дали бих почнала.Това ми припомня едно псевдо интервю на което бях наскоро , направи ми го продавачката на магазина за обувки момичето беше адски печено , но управителката дори не се появи за секунда .Естествено условията бяха лоши поне за мен която съм с малко дете от 10:00-20:00  шест дни в седмицата , но ако имало стока в единствения почивен ден те викат т.е. не се почива за 500 лв и осигуряване на 4 часов работен ден.

# 187
  • София
хаха... Mila_33, ще прозчува параноично, но на прима виста ми мина мисълта, че на мейлите се вижда IP адреса, a със СМС - не Mr. Green  Embarassed

# 188
Включвам се в темата.  Simple Smile
От месец съм без работа. Регистрирах се в Бюрото по труда в началото на март. Благодарение на тази тема разбрах за проект "Реализация " и днес отидох да разпитам. Служителката, която ми се падна доста се пули и накрая отиде да разпитва колежките. Като се върна ми даде заявление да попълня с думите " Едва ли ще бъдете включена, младите хора са с предимство" . Почти на 37 съм. Усмихнах се и я попитах като сме на 29+ на боклука ли да ходим. Много ме подразни. В крайна сметка, ако стане, стане. Не разчитам на Бюрото да ми намери работа, а както ми стана ясно и информация от тях за нещо едва ли ще получа.
Mila_33, много лоши отзиви четох в нета за тази агенция. Освен това ми прави впечатление, че през седмица пускат едни и същи обяви. Аз лично прескачам техните обяви.

# 189
  • София
http://www.karieri.bg/forum/rabota/posrednici/2715594_et_elteh/ - ето това намерих аз за тази агенция - не звучи никак добре.

# 190
  • София
Обадиха ми се за интервю.. утре, но  Rolling Eyes Но се хванах за главата, след като порових из интернет. Освен негативните коментари, които са 99.9%, ако не и 100%... попаднах на 'n' на брой публикации, че въпросната компания е некоректна към клиентите си. Направо ми настръхна косата  Confused Не знам...

# 191
  • София
Е как пък всички компании, които викат за интервю са некоректни, пък коректните в миша дупка се крият.  Crossing Arms Направо да не му се налага на човек да си търси работа.

Аз днес чакам окончателното решение на шефовете дали ще може да се направи рокада и да остана на работа или от другата седмица съм без работа.
Пък даже и не знам какво става после и какво е най-добре да направя докато нямам работа. Да си продължа ли майчинството, после ще имам ли право на обезщетение за безработица или пък сега да си го прекъсна, пък да вземам обезщетение...  Направо... ooooh! Заболява ме главата само като си помисля.

# 192
ЕТ ЕЛТЕХ е агенцията(изобщо не съм я и чувала) и според мен е много несериозно това отношение, не че искам кой знае каква покана, но поне един имейл да бяха пуснали (пак е безплатно).

Ужас, само ЕТ трябва да удря камбанката.....

Забелязвам някаква тенденция при търсещите. По-голямата част не се интересуват и изобщо не са запознати как се кандидатства, откъде да търсят съвети и прочие, а се хвърлят от измама на измама и изобщо не израстват след всяко интервю, а напротив. Казвам това, защото позната на мой близък от година и половина си търси работа, и не може. Аз й казах,че е много затворена, както и други слаби черти, ама толкова да не можеш да се промениш...

# 193
Red Velvet напълно съм съгласна с това ,което казваш,
защото аз самата се улових че незнам от къде и как да получа добър съвет или помощ,когато човек не е патил  незнае как точно трябва да подходи към проблема,
има неща които човек не може да промени в себе си ,други да подобри ,усъвършенства и да преоткрие
полезните съвети никога не са излишни ,ама малко са тези които наистина ги дават,а не просто ти казват "Ами порови се ,потърси или чети-образовай се"
еда де ама ако знаеш къде и какво да прочетеш, иначе губиш време и нерви
знам че повечето неща като "полезни съвети и хитринки " са обсъждани в предишни теми,но все пак в темата постъват и нови "потърпевши"

# 194
  • София
Признавам моя е грешката, просто вчера ми беше дотегнало и пусках наред Rolling Eyes Винаги търся инфо за фирмата предварително, а тази обява дори не видях, че е от агенция.

Общи условия

Активация на акаунт