CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 791
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Аз лично не обичам да ме пришпорват и след като изрично са упоменали от кога ще извършват подбор ми се струва редно да изчакам, но исках да видя и друго мнение /собственото не винаги е най-вярното/ Simple Smile

# 166
 didava и аз не бих отишла.

Аз вчера бях на интервю, препоръча ме позната, на нея пък и казал нейн познат. А бе сложна работа. Няма пусната обява, имали само 2 - 3 кандидата.
Работата е горе-долу тази която съм вършила до сега. Работното място ми е удобно. Обаче има много неясни неща. Интервюто беше час и половина в едно кафе. Госпожата през цялото време говореше по телефона, пишеше си с някой по скайп на лаптопа си. Говори ми на "ти". Пита ме каква заплата съм вземала до сега, за да се ориентира на колко съм доволна. Аз и казах че съм вземала заплата и процент и тя каза че при тях е само заплата в началото, която беше точно толкова, колкото аз и казах. Имах чувстото, че заплатата си я измисли, след като чу аз какво и отговорих. Нарая ме накара да и начертая и сметна някакви неща за нейна приятелка, ей така на хвърчащ лист и с химикалка. Каза ми че в този вид (много тъмни дънки, стесняващи се надолу, черна блуза с къс ръкав, със семпла дантела, черна жилетчица, черни обувки и шарен шал) не може да се ходи на работа. Трябва с костюм и токчета. Не съм изглеждала представително. И други такива. Тъпо ми стана, да знам че някъде си имат изискване за облеклото, но ми се струва, че това може да се съобщи по по-нормален начин. През цялото време ме пита дали съм сериозен човек, защото много хора и напускали ей така и не била доволна и т.н.
Тръгнах си и се срещнах с бишите ми колежки (всички ни съкратиха заедно) и споделих с тях. Оказа се, че на едната съквартирантката е работила във въпросната фирма няколко години и не са и плащали редовно, изобщо и от рода. Напуснала разбира се, без да си вземе парите.

Та се чудя. Какво да правя ако ми се обадят. Да рискувам ли? Да я питам ли и аз как стоят нещата с плащането, по карта ли превеждат парите, на кое число и т.н.

# 167
alina_si, спешно ли ти се налага да започнеш работа? Ако отговорът е не, то на твое място дори не бих си направила труд да вдигна телефона за да й обясня на дамата защо няма да бъда неин служител.
Това, което описваш, започвайки от кафенето и стигайки до края ми навява за онези частници от средата на 90-те години, дето днес ги имаше, а утре не.

# 168
Ох, ами спешно ми е, въпреки че предпочитам да продавам обувки (примерно), от колкото тази работа (която е уж по специалността ми).
2010-та година, точно след майчинството, търсих работа 11 месеца. Взеха ме на най-прекрасната работа, но фирмата фалира и ни съкратиха. Та сега ме е страх да не се получи същото, 11 месеца са ми много, те четири минаха вече ... Sad

# 169
alina_si , нещо не ми харесва таз' фирма.
Първо - интервюто в кафето. Що там а не във фирмата?
Второ - заплатата повтаря колко си взимала досега, а не е повече.
Трето - грубата забележка за външния вид.
Четвърто - жената работила там едва ли си измисля.
ако можеш да изчакаш още малко с намирането на работа, не се хващай там.

# 170
  • София
Е почти съм сигурна вече че няма да бъда одобрена по този проект на БТ
щом само млади хора подпомагат,то такива "лелички " на 34г.като мен......нъц
тя затова може би трудовата посредничка ме изгледа странно като я попитах за някакви курсове,програми за допълнителна клалификация

Е, doroti1, аз съм ти кака (37 и1/2  Embarassed) пък си подадох заявлението.
Не ми казаха да не го подавам, но това не значи и че ще ме одобрят де  Joy

# 171
  • София
Цитат
Българска фирма, част от международна компания, търси офис асистенти.

Ако сте общителен, издръжлив, креативен, мислите за бъдещето и обичате предизвикателствата - Вие сте вашият човек!

Joy hahaha

# 172
Е почти съм сигурна вече че няма да бъда одобрена по този проект на БТ
щом само млади хора подпомагат,то такива "лелички " на 34г.като мен......нъц
тя затова може би трудовата посредничка ме изгледа странно като я попитах за някакви курсове,програми за допълнителна клалификация

Е, doroti1, аз съм ти кака (37 и1/2  Embarassed) пък си подадох заявлението.
Не ми казаха да не го подавам, но това не значи и че ще ме одобрят де  Joy

E, стига де, и аз съм над 29, ама ще опитам! Laughing А наясно ли сте, горе-долу колко време след заявлението е възможно да се обадят? Питам, понеже смятам да кандидатствам тези дни, но почти целия април съм заета, и ще съм извън София...Не разбрах, за какви 8 лв. на ден става дума?

# 173
Тези 8 лв. на ден ще са стипендията, която ще получавате през периода на обучение.

# 174
  • БГ
Привет,
редактирвам се .

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 22:07 от Sonella

# 175
alina_si , нещо не ми харесва таз' фирма.
Първо - интервюто в кафето. Що там а не във фирмата?
Второ - заплатата повтаря колко си взимала досега, а не е повече.
Трето - грубата забележка за външния вид.
Четвърто - жената работила там едва ли си измисля.
ако можеш да изчакаш още малко с намирането на работа, не се хващай там.

Естел, мерси. И аз мисля точно така.
Тя ще се обади в понеделник, ако изобщо се обади, така че до тогава ще мисля, но по-скоро няма да приема.
Честно ви казвам, бих се хванала касиерка в Била примерно, струва ми се че там поне редовно им плащат....

# 176
didava и аз не бих отишла.

Аз вчера бях на интервю, препоръча ме позната, на нея пък и казал нейн познат. А бе сложна работа. Няма пусната обява, имали само 2 - 3 кандидата.
Работата е горе-долу тази която съм вършила до сега. Работното място ми е удобно. Обаче има много неясни неща. Интервюто беше час и половина в едно кафе. Госпожата през цялото време говореше по телефона, пишеше си с някой по скайп на лаптопа си. Говори ми на "ти". Пита ме каква заплата съм вземала до сега, за да се ориентира на колко съм доволна. Аз и казах че съм вземала заплата и процент и тя каза че при тях е само заплата в началото, която беше точно толкова, колкото аз и казах. Имах чувстото, че заплатата си я измисли, след като чу аз какво и отговорих. Нарая ме накара да и начертая и сметна някакви неща за нейна приятелка, ей така на хвърчащ лист и с химикалка. Каза ми че в този вид (много тъмни дънки, стесняващи се надолу, черна блуза с къс ръкав, със семпла дантела, черна жилетчица, черни обувки и шарен шал) не може да се ходи на работа. Трябва с костюм и токчета. Не съм изглеждала представително. И други такива. Тъпо ми стана, да знам че някъде си имат изискване за облеклото, но ми се струва, че това може да се съобщи по по-нормален начин. През цялото време ме пита дали съм сериозен човек, защото много хора и напускали ей така и не била доволна и т.н.
Тръгнах си и се срещнах с бишите ми колежки (всички ни съкратиха заедно) и споделих с тях. Оказа се, че на едната съквартирантката е работила във въпросната фирма няколко години и не са и плащали редовно, изобщо и от рода. Напуснала разбира се, без да си вземе парите.

Та се чудя. Какво да правя ако ми се обадят. Да рискувам ли? Да я питам ли и аз как стоят нещата с плащането, по карта ли превеждат парите, на кое число и т.н.

Тази жена първо, че е без елементарно възпитание и второ абсолютен тип " селска тарикатка". А и след казаното от работилата във фирмата...по-добре не рискувай!

# 177
Страшно бързо сте напреднали с новата тема, едва наваксах с четенето. Simple Smile
Относно поста на alina_si, за проведеното интервю - от написаното на мен никак не ми прави добро впечатление, като цяло отношението и поведението на работодателката. Аз не бих започнала работа в нейната фирма.

# 178
Вече наистина се чудя какво и къде мога да работя" Образованието ми е строго специфично и строго тъпанарско, което автоматично изключва възможността да кандидатствам по 95% от обявите.
Виждам вариант да започна някъде работа само и единствено, подпомогната от познати и връзки.

Моля за съвет HR-рите за съвет- какво правят такива като мен?  Grinning

# 179
Касита, аз пък имам друг проблем.
Образованието ми не е никак специфично (спец. Финанси) но без ден работа в областта, а в коренно различна и специфична донякъде...пак удрям на камък с обявите за работа.
Като ми видят СВто и директно изглежда ме отрязват.
Въпреки всичко преди години поне ходех на някое и друго интервю, по-интересно им беше да им разказвам за работата си до сега, отколкото нещо друго. Сега обаче пазара е крайно свит и работодателите изглежда си търсят хора, които веднага могат да започнат да работят, без да влагат някакви усилия за обучение, или поне въвеждане в работата.

Общи условия

Активация на акаунт