CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 789
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Е вие за 2месеца какво очаквате, да ви дадат сертификат за цяла професия ли?
Да не говорим, че в повечето случаи тези обучения не ви учат на нищо...зависи от преподавателя и доколко му се занимава да ви преподаде нещо.
В тази и в много други програми подобни е имало изискване за наемане на 30% от завършилите. Това вече си зависи от вас самите и какво ще покажете като знания и умения. И дали ще се задържите на работа. Няма как да се осигури работа на всички завършващи подобни програми.
Но е по-добре да се изкара един курс, отколкото да си стоите в къщи. Така се завързват и много контакти.

# 151
Не очаквам, разбира се, просто си мисля доколко тази частична моя квалификация би ме направила конкурентно способна и би ми помогнала за намирането на работа. Щото в момента си имам диплома от университет със степен магистър, и не ми помага въобще, та си представям за два месеца курс. Wink Но да, разбира се, контакти се създават, а и човек си разширява познанията, както и излиза от социалната изолация.

# 152
  • София
И аз днес си подадох заявление в БТ-то.
За курса "Икономика и мениджмънт".
Моята трудова посредничка беше една "разговорлива"... ooooh!
Нищо не ми каза, ама НИЩО...
Нито кога ще е, нито къде, абе ...НИЩО. Само рече: "Ще ви се обадим".
Дано успея да се класирам. Поне да си запълня времето с нещо, че ми писна само да слугинствам вкъщи.
Въпреки, че не дават сертификат, все е нещо.

Ехе Simple Smile И аз съм за същия курс, на 2ри февруари ли стратира? Моята ми каза,че е на Банишора, някъде около Районното

# 153
  • София
Но откога са тези проекти? В началото на годината, когато се записах в Бюрото по труда ми казаха, че няма никакви квалификационни курсове, освен за Предприемчивите българи? Специално " Администратор в хотелиерството ме заинтересува. Какво е нужно да направя, да отида в бюрото и да попълня заявление ли?

Аз май ще се допитвам вече към КТ Подкрепа - там са доста по-наясно, поне според представителя им на форума Кариери 2012.
Доказателство - днес питах една от служителките за нови програми (2 месеца не съм стъпвал там) - нищо не ми каза Crossing Arms
До колкото видях тук - няма даден краен срок, скоро е започнала.
http://www.az.government.bg/Projects/Prog/OtherProg/Frame_realization.htm

Като видях учебните планове - по-практическа е от Предприемчиви българи, даже ще има стаж. Laughing

# 154
Записвам се, за да ви следя  Blush .

Кандидатствах тези дни по няколко обяви, интересувам се най-вече от такива в сферата на логистиката и дистрибуцията в Бургаски регион. Силно се надявам да ми отговорят поне на една от кандидатурите.

Желая успех на всички   bouquet !!!

# 155
  • София
Такава съм, 2-ри февруари мина  Joy
Да нямаш предвид 2-ри април?

# 156
  • София
rainbow, излежда съм била в моментно умопомрачение.... Mr. Green Embarassed
2-ри Април...Бъкстон, а не Банишора..

# 157
Моля пишете малко повече За този курс по "Икономика и мениджмънт" , който започва на 2ри април в Бъкстон. Аз на 2ри април ще ходя за подпис в БТ и тогава мислих да питам, но май ще е късно.

# 158
Лично мнение--КТ Подкрепа са по-наясно, отколкото АЗ. С всичко.

# 159
  • София
alina_si   Peace

http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=12/05&WA=Proj … Prog/Programi.htm
Това е страницата, на която ги разгледах. Не знам кой от всичките проекти би бил подходящ за теб. Аз ги попрегледах и се насочих, но като отидох там дамата ми препоръча друг. Условията (поне при мен) бяха: като продължителност - 2 месеца, всеки ден по около 6-7 часа без почивните дни и нац. празници. Заплаща ти се по 8лв на ден, което е .. нищо, но все пак Simple Smile Ако започнеш работа през това време, прекратяваш регистр. до 7 дни, курсът не ти пречи.

Пегистрирах се миналата седмица, още не съм имала среща с трудовия посредник, но определено трябва да си действаш сама.. не знам защо, но не разчитам особено на тези служители  Confused

P.S.: Лично аз си бях избрала "Реализация II", но тя ме посъветва за "Нова перспектива"  Peace
P.S.: И аз чакам обаждане...

# 160
Е почти съм сигурна вече че няма да бъда одобрена по този проект на БТ
щом само млади хора подпомагат,то такива "лелички " на 34г.като мен......нъц
тя затова може би трудовата посредничка ме изгледа странно като я попитах за някакви курсове,програми за допълнителна клалификация

# 161
  • На брега на реката
Имах преди време едно посещение в Бюрото по труда и веднага след като се записах отидох  в съседната стая, където беше трудовият ми посредник. Та там дама на почти преклонна възраст ме изгледа над очилата си и без да отваря досието ми, дори без да докосва клавиатурата на компютъра отсече: " Така като ви гледам не ставате за продавачка и сервитьорка!"  Shocked Имахме лек скандал докато уточним по кой параграф така ме отся : млада, стара, дебела, грозна, глуповата... ??

Малко ми е чудновата методиката на работа на тези трудови посредници. От тях май много не може да се очаква. Всичко на всичко за около половин час беше официалната ми  регистрация  като безработна.

# 162
Преди няколко дни попаднах на обява за офис - сътрудник на фирма,която освен основната си дейност ще развива и втора. Точно за втората дейност търсят офис-сътрудник на четири часа, от понеделник до петък,което мен ме устройва заради малките деца. Изпратих си автобиографията и в отговор получих потвърждение и информация,че са кандидатствали 91 човека. Името на фирмата ме гложди известно време и естествено проверих с какво се занимава и къде се намира. За моя приятна изненада се оказа,че фирмата е сериозна и на всичкото отгоре се намира на улица почти до моята. В обявата бяха написали,че подбор на кандидати за интервю ще правят след 15 април.
Аз все повече искам тази работа и се колебая дали да не отида да разговарям с човек от фирмата преди 15 април или да изчакам,за да видя дали ще ми се обадят. Вие какво ще ме посъветвате?

# 163
  • София
didava, отиди  Peace

# 164
didava, риск печели, риск губи, нали знаеш. Лично аз не бих отишла.

Общи условия

Активация на акаунт