CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Ваня, много се радвам Simple Smile Успех! Скоро ще работиш на совалка в открития Космос в тайна мисия под прикритие.  Mr. Green  Hug

# 136
  • вече Пловдив
Благодаря, май си права  Mr. Green

# 137
При мен е застой, но вече свикнах, та чак не ми дреме. На това май му се вика апатия или депресия, все тая  Mr. Green
Тези дни си потвърдих едно мое наблюдение. На няколко места вече видях, че два, а на едното даже три, магазина се обслужват от един човек. Обикновено слагат бележка В съседния магазин съм  Confused

# 138
  • Перник
Ееей, от много работа не мога да ви изчета  ooooh!
Но не съм спряла да си търся нова работа.
В тази връзка, ICAP нещо да ви говори? В "бгработодател" отзивите са крайно негативни.

Пожелавам успех в търсенето на всички  Peace

# 139
Аз също се записах в един проект на БТ "Администратор в хотелиерството"
стартиращ от 9 април в Пловдив
обясниха ми ,че ще има подбор на обучаващите се в този проект
това значи че може и да не участвам-ако не ме харесат
искаше ми се по-бързо да се случват хубавите неща,
но ще трябва търпение за тях.Успех на всички

# 140
  • София
И аз днес си подадох заявление в БТ-то.
За курса "Икономика и мениджмънт".
Моята трудова посредничка беше една "разговорлива"... ooooh!
Нищо не ми каза, ама НИЩО...
Нито кога ще е, нито къде, абе ...НИЩО. Само рече: "Ще ви се обадим".
Дано успея да се класирам. Поне да си запълня времето с нещо, че ми писна само да слугинствам вкъщи.
Въпреки, че не дават сертификат, все е нещо.

# 141
Бихте ли ми казали, тези курсове при какви условия се провеждат? Аз съм записана в Бюрото по труда в Сфия- Младост, но ми казаха, че няма никакви курсове за безработни, освен обучението за предприемчивите българи?

# 142
# 143
Здравейте
Днес ходих на интервю, мисля че се харесахме  Simple Smile обаче не ми допадна работното време. Чакам обаждане до тогава ще мисля дали искам или не.  Wink

Виждам говорите за ваучери от БТ. Вчера разбрах че съм одобрена, взех си бележката и утре отивам да се записвам на английски. Чаках половин година.

# 144
Програмата от БТ е http://www.az.government.bg/Projects/Prog/OtherProg/Frame_realization.htm

Самият курс е доста време около 2 месеца (поне на мен така ми казаха). Състои се в 3 части: 1 част е Професионално ориентиране, след това 2 част е Справяне с конфликтни ситуации и общуване с клиенти, 3 част е Теория+Практика (според това, което сте си избрали). Аз вече започнах само че за сервитьор-барман, обясниха ни, че дават по 8 лв. на присъствен ден с 20 % право на отсъствия за целия период, но може и малко да се договориш. Около 20 човека сме, при нас лично има 4 жени с деца и им правят все пак компромиси за закъснения от порядъка на 30 мин. (ако трябва да остави детето на детска градина, училище). Забелязах обаче тенденция, че всички сме млади хора до 26г. възраст, има само една жена на около 40 г., която и е страшно неудобно, защото все едно не си е на мястото. Още съм на 1 част професионално ориентиране: Правим тестове за личността, разни задачи за мотивацията, за целите, които имаме и т.н. НО да знаете, че ако се откажете имало неустойки по договора, което е неприятно за майките с деца, защото може да им се наложи да прекъснат и тогава ще дължат пари, може само да се откажеш и да не държиш неустойки, ако започнеш работа и представиш трудов договор.

# 145
Но откога са тези проекти? В началото на годината, когато се записах в Бюрото по труда ми казаха, че няма никакви квалификационни курсове, освен за Предприемчивите българи? Специално " Администратор в хотелиерството ме заинтересува. Какво е нужно да направя, да отида в бюрото и да попълня заявление ли?

# 146
При нас набираха хора преди 1 седмица, аз лично попълних заявление. Още на момента ми казаха, че има свободни места и попълних един договор, то го има в сайта с условията на които започвам.  Simple Smile

# 147
А откога стартира самия курс? Щом сега се подават заявленията, предполагам, че се прави подбор, ще излизат резултати и няма да е скоро. Интересно по какви критерии ще бъде подбора.

# 148
Аз съм от Бургас, но виж в сайта (линка, който дадох това е програмата)  в кои населени места се провежда, то там пише и подбора дали са доста подробно нещата и в действителност поне засега е така. Само за парите аз лично не им вярвам много много...  Simple Smile

# 149
Благодаря за линка. Изчетох почти всичко, както и други свързани статии, но ми направи впечатление едно изречение, че се дава сертификат за квалификация по част от професията. И въобще се чудя до колко бихме били конкурентноспособни с този сертификат пред работодателя, спрямо хора, които са завършили икономическа специалност в Университет, или са придобили професия " администратор в хотел", в колеж по туризъм?Или пък да ми дадат тапия за барман, а другия кандидат за работа да няма никаква тапия, ама да шима опит като сервитьор или барман 10 години. Другото, е че се говори за наемане или самонаемане на около 30 % от успешно завършилите...Много ми е объркано и несигурно всичко.

Общи условия

Активация на акаунт