CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 787
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Привет Simple Smile Желая ви слънчева и позитивна седмица  Mr. Green

didava, аз забравих да попитам служителката, но дали ще има проблем, ако отсъстваме понякога. Например, ако се наложи да се явиш на интервю за работа. Не би трябвало, но все пак... newsm78

# 121
Няма да има проблем, просто трябва да предупреждаваш и да не прекаляваш все пак. Тя ми обясни,че се опитват да ти помогнат,а не да ти пречат да си намериш работа Grinning

# 122
Любопитно ми е някак си, работодателите и агенциите сверяват ли снимки и информация със социалните мрежи?

Аз си мисля, че някои все пак хвърлят по едно око в профилите ни, докъдето могат да видят.   Simple Smile

Много рядко. По-скоро сверяваме с LinkedIn, гледаме за инфо, ако липсва, например в коя компания работи даден кандидат. Фейсбук си е лично пространство. Понякога гледаме де, за по-младите кандидати. Лично моят профил е заключен, не се вижда нищо,освен снимката ми.

# 123
  • Под кленовите дървета
Върнах се от интервюто за работа с много неприятно за мен усещане. Не е моята компания и дори и да ме поканят на второ интервю (което ме съмнява след като им казах, че имам дете), мисля да откажа.

Основното което ми казаха е, че се работи много често извън определеното работно време.
Описаха ми задължения, които обикновенно се изпълняват от цял отдел, не от един човек.
Казаха ми, колко е важен за тях маркетинг отдела, но как в същото време се състои само от два работника.

За мен като кандидат това говори, че ако наистина е важен, ще го разширят, за да развият адекватно бизнеса. Но няма да го разширят с още един човек, който да поеме цялата работа по презентации и проекти, а с минимум двама.
Защото това, което описаха като задължения е наистина ужасно много работа и ако не е добре заплатено, силно се съмнявам, че ще намерят човек.

А аз се чудих, защо през 2 месеца има обява в джобса за тях.

# 124
  • Варна
Изтървала съм ви. Успех на всички търсещи!

# 125
Здравейте! Да се отчета от днешния ден. Ходих на "Национални дни на кариерата" във Варна. От 5 фирми, които си бях набелязала си оставих CV-то в една. Изясних си нещата около някой стажантски програми. Много лошо впечатление ми направиха част от кандидатите за работа. Бяха се облекли все едно са тръгнали за кварталния магазин и случайно чули, че има някакво събитие във ФК.

# 126
  • София
Искам да попитам след 6 месеца брат ми мина на постоянен договор (в строителна фирма) - колко месеца трябва да натрупа, за да получава някакви помощи и от размера на осигоровките ли зависи ако евентуално прекъсне работа?

# 127
Одобрена съм за тест за позицията в Митниците....но....не искам да споменавам още колко човека има...чак ми изглежда абсурдно.
Ако и всичките се явят....толкова народ не съм виждала и на кандидатстудентски и на държавния си изпит. )

# 128
Мирич, стискам всички видове палци да ги утрепеш.

# 129
  • София
Mirama, браво, супер! Simple Smile Давай напред

# 130
Одобрена съм за тест за позицията в Митниците....но....не искам да споменавам още колко човека има...чак ми изглежда абсурдно.
Ако и всичките се явят....толкова народ не съм виждала и на кандидатстудентски и на държавния си изпит. )

Мирама, аз се явявах с близо 350 души и се чувствах точно като на кандидатстудентски изпит .  Mr. Green

Успех желая от все сърце!  Hug

# 131
Касита, хаха, почти същото и при мен ще е. )
Само че са 270. )
Аз за това казвам че и на кандидатстудентски и на държавен не съм била с толкова човека в една зала. )
Звучи ми чак абсурдно...

# 132
То е абсурдно не заради големият брои явяващи се, а заради практикуването на парашутни скокове.

# 133
Mirama, успех. Разкажи им играта на всички кандидати.

# 134
  • вече Пловдив
Мирама, успех и от мен!  Peace После да разкажеш подробно как е минало.
Искам да попитам след 6 месеца брат ми мина на постоянен договор (в строителна фирма) - колко месеца трябва да натрупа, за да получава някакви помощи и от размера на осигоровките ли зависи ако евентуално прекъсне работа?
Мисля, че трябва да има 9 месеца трудов стаж и осигуровки, за да има право да се запише на Бюрото по труда. Най-добре се обади в БТ, имат телефони в нета и питай.

И аз съм одобрена за 4-я етап от кандидатстването ми в съда. Другата седмица по някое време ще е интервюто с големия шеф  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт