CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 783
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Такава съм, аз непрекъснато питам в БТ-то за някакви курсове, квалификации и каквото и да е друго, но все казват, че нямат в момента.
Кажи ако можеш какво има в момента, та като отида да им кажа, че го има и да не ме правят на маймуна.
Поне да не си губя времето напразно вкъщи.

Здравей Simple Smile
http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=12/05&WA=Proj … Prog/Programi.htm
Това е страницата, на която ги разгледах. Не знам кой от всичките проекти би бил подходящ за теб. Аз ги попрегледах и се насочих, но като отидох там дамата ми препоръча друг. Условията (поне при мен) бяха: като продължителност - 2 месеца, всеки ден по около 6-7 часа без почивните дни и нац. празници. Заплаща ти се по 8лв на ден, което е .. нищо, но все пак Simple Smile Ако започнеш работа през това време, прекратяваш регистр. до 7 дни, курсът не ти пречи.

Пегистрирах се миналата седмица, още не съм имала среща с трудовия посредник, но определено трябва да си действаш сама.. не знам защо, но не разчитам особено на тези служители  Confused

P.S.: Лично аз си бях избрала "Реализация II", но тя ме посъветва за "Нова перспектива"  Peace

# 106
  • Бургас
А трябва ли да си регистрирана в БТ от преди или може сега да го направиш, за да кандидатстваш за някоя програма?

# 107
Такава съм, аз непрекъснато питам в БТ-то за някакви курсове, квалификации и каквото и да е друго, но все казват, че нямат в момента.
Кажи ако можеш какво има в момента, та като отида да им кажа, че го има и да не ме правят на маймуна.

Здравей Simple Smile
http://www.az.government.bg/internal.asp?CatID=12/05&WA=Proj … Prog/Programi.htm
Това е страницата, на която ги разгледах. Не знам кой от всичките проекти би бил подходящ за теб. Аз ги попрегледах и се насочих, но като отидох там дамата ми препоръча друг. Условията (поне при мен) бяха: като продължителност - 2 месеца, всеки ден по около 6-7 часа без почивните дни и нац. празници. Заплаща ти се по 8лв на ден, което е .. нищо, но все пак Simple Smile Ако започнеш работа през това време, прекратяваш регистр. до 7 дни, курсът не ти пречи.

Пегистрирах се миналата седмица, още не съм имала среща с трудовия посредник, но определено трябва да си действаш сама.. не знам защо, но не разчитам особено на тези служители  Confused

P.S.: Лично аз си бях избрала "Реализация II", но тя ме посъветва за "Нова перспектива"  Peace

Не разбрах, ако започнеш работа все пак през това време, курсът прекратява ли се, ще има ли проблем с това?

# 108

Не разбрах, ако започнеш работа все пак през това време, курсът прекратява ли се, ще има ли проблем с това?
Ами по принцип няма проблем да почнеш работа, но трябва да обсъдите как да си завършиш курса (може би частно явяване на изпит).

# 109

Здравей Simple Smile

Благодаря ти! Прочетох програмата за хората с увреждания, която ме касае. Много забавно четиво, посмях се добре още сутринта Joy Ще запомня Позитивното Отношение към болните и инвалидите, чийто Символ е развеселяването им чрез програмите на Бт. Признавам способността на някои хора с много думи да не казват нищо, това си е талант. Joy

# 110
  • София
Чериса, аз се регистрирах на 9-ти, а отидох да се запиша за програмата на 13-ти, така че не мисля да е проблем сега да се регистрираш:peace:
alina_si, Мама Яни , курсът се прекратява, изплащат ти се паричките по карта за дните, които си го посещавала, но не ми е казала, че трябва задължително да се явя на изпит, за да взема Сертификат. Ще питам, като ми звъннат и ще дам информация Simple Smile

# 111
  • На брега на реката
Любопитно ми е някак си, работодателите и агенциите сверяват ли снимки и информация със социалните мрежи?

Аз си мисля, че някои все пак хвърлят по едно око в профилите ни, докъдето могат да видят.   Simple Smile

# 112
Любопитно ми е някак си, работодателите и агенциите сверяват ли снимки и информация със социалните мрежи?

Аз си мисля, че някои все пак хвърлят по едно око в профилите ни, докъдето могат да видят.   Simple Smile

И аз това си мислех..ама на снимката е кучето ми.
Какво ли ще си помислят newsm78

# 113
 Аз профила във фейсбук съм заключила, нищо не се вижда от хора, които не съм добавила, само снимката (която е тази от профила ми и тук) и името ми. Няма какво много да разберат.

# 114
Аз профила във фейсбук съм заключила, нищо не се вижда от хора, които не съм добавила, само снимката (която е тази от профила ми и тук) и името ми. Няма какво много да разберат.

При мен също, даже местожителството, което излиза не в България, да не говорим, че може изобщо да не съм под истинското си име там, а да имам ник "Профила на Касита", например.

# 115
Здравейте Simple Smile
Изтървах ви в новата тема  Simple Smile Ако титулярката ми не си пусне неплатения отпуск, както беше казала, от началото на април съм отново в редиците ви  Confused
Мислех да посетя Дните на кариерата във В.Търново на 21ви, но нямам възможност да изляза от работа, така че ще си остана с добрите намерения.  Rolling Eyes  
В предишната тема стана дума за програмата "Старт на кариерата". Просто съм бясна, че заради 1 месец няма да мога да се включа в нея  Close  Завършвам семестриално + държавните изпити в края на тази година, но не трябва да имам навършени 29 години, за да подам документи. Е, ще ги навърша началото на май, а в началото на юни стартира приема на документи по програмата. Общо взето единствено на тази програма залагах, за да си намеря работа по специалността.  Sad

# 116
По отношение на Бюрото по труда, искам да попитам, какво става, ако не се явиш за подпис? Ясно ми е, че ще прекратят регистрацията, но вярно ли е, че после една календарна година нямаш право да се записваш? Това ми е по стари спомени от преди години, сега не знам как е. Понеже лятото, може би два месеца няма да съм в София и поне един подпис ще изпусна, дали не е по-добре сама да си прекратя регистрацията преди да замина и после евентуално да я подновя?

# 117
  • На брега на реката
Сега срока е 6 месеца, мисля...  Thinking

# 118
  • вече Пловдив
Сега срока е 6 месеца, мисля...  Thinking
Толкова е, проверих за 1 познат миналата седмица, когато се подписвах.
aniese, има по-особени обстоятелства, за да изпуснеш подпис и да ти продължава регистрацията - болничен например, но за това трябва да е уведомен директорът на БТ. Най-добре провери, преди да заминеш.

# 119
Аз също ще посещавам курс,организиран от бюрото по труда в Пловдив. Трудовият съветник,с който разговарях каза, че можеш да прекъснеш курса,ако имаш трудов договор за започване на работа /все пак те искат да си намериш работа/. Не дължиш пари,които са платили до момента за явяването ти на курса,но ми казаха,че ако по собствено желание,без обективна причина отсъстваш от курса ще те отпишат и ще трябва да върнеш сумата,която до момента са ти превели т.е. ще трябва да върнеш т.нар. стипендия.

Общи условия

Активация на акаунт