CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 009
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Накрая си намерих работа като отидох на място и оставих СВ и препоръка от бившия ми работодател и с управителя на фирмата проведохме нещо като интервю макар да нямаха обявена позиция. След две седмици ми звъннаха и айде пак на интервю и така започнах.

Agnesana, мисля, че този подход за намиране на работа е напълно възможно при теб да проработи пак. Не всеки го може това, така че си избери фирма и действай  Simple Smile

# 466
Не се ядосвайте момичета! Просто има страшно много кандидати за хубавите позиции, които от своя страна се броят на пръстите на едната ръка.
Иска ми се да съм работодател в България и да мога да осигуря работа на доста хора. На хора, които в други фирми не са били лансирани или взети. Бих правила всичко наопаки в сравнение с останалите работодатели тук.

# 467
Agnesana, мисля, че този подход за намиране на работа е напълно възможно при теб да проработи пак. Не всеки го може това, така че си избери фирма и действай  Simple Smile

Това ми е идеята. Скоро ми свършва майчинството и ако до тогава не открия нещо подходящо, то започвам да действам директно по фирмите. Не че в нашия малък град има кой знае колко фирми, в които мога да кандидатствам, но все от някъде трябва да се тръгне. В никакъв случай не мога да си позволя да остана в нас без работа. Първо откачам като бездействам и второ - с една заплата не се получават нещата.

# 468
  • София
Доста сте изписали, трябваше да наваксам Simple Smile

По-горе ставаше дума за изискванията на работодателите. Сетих се за нещо. Вчера ни се проведе induction (нещо като въведение) за новите служители на холдинга. Та... жената ни запознаваше с мисията, визията, целите. Чак тогава се усетих, че отговорите ми на въпросите и конкретните казуси, които ми поставиха при интервюто, са били в съответствие с въпросните визия, мисия, т.н. Мисълта ми е, че преди интервю би могло да е от полза, ако предварително се разгледат тези неща на сайта на фирмата, която ви е поканила. (Е, аз ги бях чела, де.. но изооообщо не се усетих, когато ме разпитваха на интервюто  Embarassed Mr. Green )

Спомянм си едно интервю, на което бяхме приличен брой жени - 15-20. Всички се гледаха все едно след малко ще излизат на арената и трябва да оцелее само един. Вярно, че сме конкуренция и наистина само един ще успее, но трябва ли да загубим човешкото отношение?  Thinking
Сега има ли го този момент при интервютата? newsm78

# 469
  • Под кленовите дървета
По-горе ставаше дума за изискванията на работодателите. Сетих се за нещо. Вчера ни се проведе induction (нещо като въведение) за новите служители на холдинга. Та... жената ни запознаваше с мисията, визията, целите. Чак тогава се усетих, че отговорите ми на въпросите и конкретните казуси, които ми поставиха при интервюто, са били в съответствие с въпросните визия, мисия, т.н. Мисълта ми е, че преди интервю би могло да е от полза, ако предварително се разгледат тези неща на сайта на фирмата, която ви е поканила. (Е, аз ги бях чела, де.. но изооообщо не се усетих, когато ме разпитваха на интервюто  Embarassed Mr. Green )

Това е задължително условие (да си запознат с тях), но ако фирмата има сайт и ясно дефинирани цели и визии. Повечето сайтове, най-вече на малкия и среден бизнес, ако изобщо са си направили, са правени от някой трети братовчед, който учи графичен дизайн, без необходимите дефинитивни структури - за нас, мисия, цели, социална отговорост.
Но за мен би било срамота да тръгна на интервю и да не съм запозната с работодателя, ако той има сайт, ФБ страница или изобщо ползва някакъв интернет ресурс.

# 470
  • София
Не се ядосвайте момичета! Просто има страшно много кандидати за хубавите позиции, които от своя страна се броят на пръстите на едната ръка.
Иска ми се да съм работодател в България и да мога да осигуря работа на доста хора. На хора, които в други фирми не са били лансирани или взети. Бих правила всичко наопаки в сравнение с останалите работодатели тук.

Днес една приятелка ми сподели, че е 1000 и не знам си кой номер кандидат за позициите, а аз се дразнех преди, като получавах обратна информация, че съм 189-ия или 327-ия кандидат за позиции, за които си знаех, че няма как да има толкова отговарящи на всички написани изисквания. Но винаги съм държала и си държа да отговарям на изискванията, докато преди около 6 месеца един човешки ресурси не ми изкоментира: Че кой днес кандидатства, само ако отговаря на всички изисквания?  
Нямам представа що за работодател ще бъда, но засега предпочитам аз да си наемам работодателите  Joy  

# 471
  • София
jasmin_veni, много си права за "третия братовчед"  Peace

# 472
  • София
Безкрайно съм благодарна за разясненията по писмата  .... Mirama, Red Velvet Hug
Малко интуитивно съм действала досега, ще се коригирам за в бъдеще, пък дано да има резултат  Hug

didava, звучи страхотно   bouquet

# 473
Това с чакането на улицата ми се случи и на мен.
Тунадор /така се казва фирмата/ търсеха продавачка в магазин за врати.

# 474
  • Sofia
eaglet, работим на свободен пазар,всеки сам решава кой да наеме. Няма според мен къде да ги докладваш. Поне аз не знам кой ще обърне внимание, след като разрешителни за работа се издават така или иначе, а за да стане това, те са подплатени с доста документация,обяснения и така нататък. Има компании,които просто не желаят да наемат българи за определени позиции. Не ги защитавам,просто казвам. Като човек,който работи в агенция, мога да Ви кажа,че много често работодателите имат скрити изисквания, които не споделят в обявата. Понякога са дискриминационни, и подходящите кандидати така и не разбират защо не са избрани. А това може да е защото са зодия Лъв например....или са със сини очи. Или най-просто--че са жени или мъже...за жалост има много предразсъдъци, които карат хората да наемат един човек или друг...

та какво имат против моята зодия работодателите?  Laughing Laughing Laughing

# 475
Само днес попаднах на поне 15-на обяви търсещи служители с "перфектен/отличен" английски, немски, френски, руски.... Изумяват ме подобни изисквания и то за длъжности като офис-асистент във фирмичка с 10 души персонал и ни един чуждестранен партньор, а е ясно, че малцина владеят езика отлично/перфектно и едва ли продават това си умение в комплект с други на цена от 500 лв.

# 476
  • БГ
Аз съм на работа, но си ви чета,защото си търся друга.Както писах преди очакванията ми нещо не с е о правдават и до днес .Интервюто беше с големи претенции, смисъл освен техните изисквамния за квалификация имаше супер конкретни въпроси, все едно бях на изпит в университета . А всъщност -обучение няма ,трябва да вися на главата на някого, който не знае и даже какво д а ми покаже........аз ли не съм в ред незнам вече.  Thinking Очаквах някакв амотивация, след като изизскванията са им като за Министерски служител........Но определено не ми е мястото тук. Работно време -плътно . Заплата- 1/2 от това,което взимах на борсата .
Търся друга работа .
Обявите на които подадам сега са с високи изисквания заплата супер малка . ooooh!

# 477
А това може да е защото са зодия Лъв например....или са със сини очи.

А, не  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Просто така ми дойде. Но има и такива работодатели.

# 478
  • Sofia
А това може да е защото са зодия Лъв например....или са със сини очи.

А, не  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Просто така ми дойде. Но има и такива работодатели.

Да разбрах те, шегувам се  Hug Hug Hug
Също ми стана интерено да не би някой работодател да не иска Лъв/Лъвица защото сме си малко властни  Laughing

# 479
Възможно е, не си спомням за коя зодия беше един път един разказ. Ама може и наш клиент да е бил....не помня, то не беше религии, не е ебило чудо, какво ли не сме видяли.

Общи условия

Активация на акаунт