CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 983
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Защото звучи много общо обявата.
В маркетинг обявите поне трябва да има ясно дефинирани задължения.

Да се допълня. Най-накрая след много безсънни нощи, звъннах на шефа и заявих, че напускам. Утре ще се видим с него, ще си депозирам молбата в Човешки ресурси и ще си занеса книжката. Как ми олекна ако знаете Whistling После звъннах до компанията, в която се явих на интервю миналата седмица да попитам дали съм одобрена за второ интервю. Казаха, че СВ-то ми е при шефовете и още не са стигнали до него, но е с ??, каквото и да значи. Извиних се за притеснението, но обясних, че позицията много ме интересува и привлича. Дано това не ми изиграе лоша шега, но ужасно много искам работата. Много е интересна и е точно това, в което искам да развия уменията си.

Jasmin принципно работодателите искат да видят, че си нахъсан и искаш работата, но само внимавай когато го казваш да не звучи, че очайващо се нуждаеш от нея, защото тогава ефектът е обратен

# 526
  • София
Здравейте и аз от 23.02. съм безработна. Ходя по интервюта, но нищоооо.
Днес преди обяд бях на едно интервю и след обяд съм на друго, което ще е второ за една фирма.  Между другото и аз се замислям за агенция за подбор на персонал.
Желая на всички да имате много късмет с намирането на работа. babydust7

# 527
  • Под кленовите дървета
Аргенто, със сигурност не прозвучах отчаяна Simple Smile
То скоро ще се разбере дали ходът ми е билправилен. Ако не е - няма да повтарям тази грешка в следващи интервюта Simple Smile
V_M добре дошла и дано скоро намериш работа Simple Smile

# 528
То скоро ще се разбере дали ходът ми е билправилен. Ако не е - няма да повтарям тази грешка в следващи интервюта Simple Smile
Кефят се:)
Сега е много модерно да се правят по n-на брой интервюта, които се точат със седмици.
И аз така звъннах да ги питам едните, какво става, че трябва да дам в друга фирма отговор, те ме извикаха, питаха какво са ми предложили и се договорихме:)
Дерзай-:)

# 529
Sunny Sky,разгледах обявата и доста се забавлявах.
Ами тя БДЖ никаква я няма,пък Бизнес та Бизнес.
Много думи за да ти кажат,че ти ще сърбаш попарата.
Сигурно  батака е голям и се търси някой с магическа пръчка да ,,кара влака"или по точно да,,Превърнете идеите си в реалност!"

# 530
  • София
Здравейте, момичета!

Да си кажа и аз за БТ-то...
Отидох на подпис и среща с посредника ми. Нали си бях подала зяаявление за курса "Икономика и мениджмънт" и питах какво се случва все пак. А посредничката ми ме поглежда и пита: "Вие на колко години сте?". Казах, че съм на 37 след което ме погледна съжалително и рече, че курса бил само за ДО 29год. Е, добре де, питах, защо като си подавах заявлението не ме пита на колко съм, по-млада не съм била... Та отпаднах...
За други курсове питах, ама имало само за работещи  Thinking
То ако аз съм работеща и искам да ходя на курс все ще имам пари да си го платя, ама нали сме безработни... както пише в една друга тема, нас кучетата ни яли.
Питах за работа, предложи ми в....... Стара загора, Плевен и Пазарджик.... Shocked ooooh!
Е, толкова ли си нямат там хора, че мен ще искат от София да ида там....
Пък като казах, че не ме устройва ме погледна съжалително...
Ядосах се и повече няма и да питам.

# 531
Вчера ходих в Бюрото по труда и обясних, че ще отсъствам лятото, ще изтърва поне един или два подписа, какво ще стане? Служителката започна да ми обяснява нещо за обезщетението, което ще изгубя. Казах й, че обещетение не получавам, само ходя да се разписвам. Тя директно ме попита " Че защо идвате, като не получавате обезщетение?". На което смаяна й отговорих, че се подписвам, с надеждата да ми намерят работа. Тя направо ми се изсмя. Толкова за ползата от присъствието ни  в Бюрото по труда.

# 532
Кефят се:)
Сега е много модерно да се правят по n-на брой интервюта, които се точат със седмици.
И аз така звъннах да ги питам едните, какво става, че трябва да дам в друга фирма отговор, те ме извикаха, питаха какво са ми предложили и се договорихме:)
Дерзай-:)

Аз точно така започнах на последната ми работа. Обадих се на агенцията да кажа, че започвам на друго място и нямам време да чакам работодателя - бяха  минали няколко седмици от първото интервю. До три дни дойдоха на крака от фирмата /тя не беше в града/ и даже ме отказаха от другото място.

# 533
Днес от много време насам бях на истинско интервю за работа. Адмирации за провеждащата го. Искрено се надявам да съм дала всичко от себе си и да попадна в тази организация.

# 534
  • Под кленовите дървета
Днес от много време насам бях на истинско интервю за работа. Адмирации за провеждащата го. Искрено се надявам да съм дала всичко от себе си и да попадна в тази организация.

Стискам палци, Касита Peace Peace

# 535
Благодаря.
Искрено желая успех на всички ви тук. Тази тема е малко тъжна на моменти, но не съм спирала да я следя месеци наред и ми е невероятно полезна.

# 536
  • София
Най-после и аз да се добера до темичката Simple Smile

jasmin_veni, адмирации за смелостта и дано да се нареди всичко!!! Peace
Касита, как премина интервюто?  Simple Smile

Утре ще ходя да се отпиша от БТ, както и от курса за Икономика и мениджмънт. Искам да ви попитам... все още няма 1 месец от регистрацията ми там. Притеснява ме, че така и не отидох да се регистрирам в НОИ. Водя се безработна от 8-ми Март, а регистрацията ми е от 9-ти март. Новият трудов д-р е с дата 2 Април. Дали ще имам проблем за тези 20-тина дни, след като не съм отишла в НОИ?  newsm78 И трябва ли изобщо да ходя утре и там...... ooooh!

Друг проблем - с УП 2. Счетоводителят ми го бави, утре също нямало да е готово. Разрових се и видях, че нормативноустановеният срок е 30 дни от датата на акта за напускане, които тридесет дни изтичат съъъвсем скоро. Стискате палци утре разговорът ми относно УП-то да не премине добрия тон  Rolling Eyes

П.С.: Видях, че говорите за курсове за работещи, утре смятам да попитам и да дам информация. Може пък на някой да е полезна....

# 537
Tакава съм, кога си започнала работа--ако е след 1995-та, УП-2 отпадна.

Относно заплашването на работодател,че имате друго предложение--и аз го прилагам със силните кандидати. Работодателите понякога излишно се бавят...да видиш как вземат решение за няколко часа дори...

# 538
  • Бургас
На което смаяна й отговорих, че се подписвам, с надеждата да ми намерят работа. Тя направо ми се изсмя.
За съжаление това е така. Казвам го обаче от позицията на работодател. След като два месеца ги чаках да се натуткат, служителката през това време ту в командировка ту в в отпуск, а през останалото време докато си размятахме разни документи беше толкова лежерна, чеееее ми идваха едни мисли в главата .... Twisted Evil Е кипна ми след като видях, че папката дори не е пипната (а документите дори не бяха закрепени в нея), а те ми обясняваха как били подали заявки, но нямало кадри  ooooh!

# 539
Red Velvet, Уп 2  не  еотпаднало, но при липса на такова или при желание лицето може да пожелае да се ползват данни от персоналния регистър
Но за съжаление задължението за изготвяне на УП 2 не е отпаднало, и ако не го изготвят в срока, най- добре Tакава съм да си подаде писмена молба във фирмата за изготвянето му.
Пак казвам- не е фатално ако не получи такова, но при положение че си го иска, са длъжни да й го дадат.

Общи условия

Активация на акаунт