CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 971
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Под кленовите дървета
ДА, за София. БЯх експерт продажби на обезпечения. Хубава позиция, но на мен ми се работи по професията, липсва ми маркетинга, организирането на събития и искам и езиците да упражнявам. Затова.
Ако ти трябва повече инфо, ако искаш на лични.

# 556
charlie, аз отдавна не кандидатствам в банки и др. подобни. А и истината е, че освен образованието, стаж по специалността нямам. На тези години, не размитат за мен там, със сигурност. ) Те не ме искаха когато бях на 21г, сега не се и пробвам дори. )

# 557
  • София
Такава съм, не се притеснявай за УП-то. Все ще ти го дадат.
Ако ти откажат винаги има начин да си го изискаш, но като човек правил УП-та, знам колко е трудно когато си затънал в работа да трябва да правиш и УП. Ти си млада и сигурно имаш малко години, но при мен са идвали хора да им вадя от 97-ма насам и три години преди това. Ако нямаш техническа възможност да го вадиш от компютъра си е едно безконечно ровене и губене на време....
А при мен беше така. Ведомост по ведомост, години наред. Та ако трябва между текущата си работа, която е до шия да вадиш годините и за няколко УП-та... ooooh!

Между другото на ниво Надзорен съвет на НОИ е минало още януари месец да отпаднат УП-тата след 1997г., но не съм сигурна дали излезе в Постановление на Министерски съвет.
Така, че не се притеснявай. Ще си го вземеш.  Hug

# 558
charlie, аз отдавна не кандидатствам в банки и др. подобни. А и истината е, че освен образованието, стаж по специалността нямам. На тези години, не размитат за мен там, със сигурност. ) Те не ме искаха когато бях на 21г, сега не се и пробвам дори. )
а къде търсиш работа в какви институции?

# 559
charlie, занимавам се основно с обучения и работа по проекти.
Предимно водя курсове за квалификация, преквалификация и др. подобни. В повечето случаи хората сами ме намират с предложение да им водя курс или обучение.

# 560
unadaptable, ами аз съм писала в няколко теми тук.
Да, завършила съм Финанси, после веднага магистратура Банково дело. Естествено като прясно завършила тръгнах по банките с голям ентусиазъм, че все пак ще ме вземат някъде, ако ще и на стаж. Но...уви. А в същото време виждах как в 1-2банки вземат масово хора дори още незавършили, или студенти задочно. Така че, явно - липса на връзки.
Другата ми магистратура е от скоро, МИО. Имах идеи, за да я запиша, но кризата налегна здраво и се отказах от плановете си.
в Плевен не съм срещала такава обява.

Това не означава, че от 2005г. насам не работя, просто работя в съвсем друга сфера. )))
МИО е добър вариант заради езиците, държавния изпит по бизнес език говори, че си покрила С1. Специалността сама по себе си обаче е нищо, както и всички останали икономически Tired Ценна я правят езиците, ако се владеят на добро ниво. Извинявам се за това мнение, но няма смисъл да се премълчава истината. Това, ако решиш да подновиш.
За централната европейска виж в сайта им, там излизала обявата. Аз ще се обадя през лятото, след като сина е кандидатствал и имам повече информация. Ако го одобрят и изкара стаж, ще пиша пак. Simple Smile Другата му идея за летен стаж е EVN. Там също искали задължително и немски. Чуди се къде първо да опита.
Ако започнеш някъде постоянно, може пак да си водиш курсове за квалификация, не пречи.

# 561
unadaptable, да, за езиците е така, имам сертификат и за езика разбира се.
Ще погледна в сайта, да видя какво имат като предложения за работа.
А относно курсовете, няма как да се получи постоянна работа и курсове да водя.
Аз си харесвам работата, единственият недостатък е, че е относително непостоянна. )

# 562
Такава съм, не се притеснявай за УП-то. Все ще ти го дадат.
Ако ти откажат винаги има начин да си го изискаш, но като човек правил УП-та, знам колко е трудно когато си затънал в работа да трябва да правиш и УП. Ти си млада и сигурно имаш малко години, но при мен са идвали хора да им вадя от 97-ма насам и три години преди това. Ако нямаш техническа възможност да го вадиш от компютъра си е едно безконечно ровене и губене на време....
А при мен беше така. Ведомост по ведомост, години наред. Та ако трябва между текущата си работа, която е до шия да вадиш годините и за няколко УП-та... ooooh!

Какво значи "знам колко е трудно когато си затънал в работа да трябва да правиш и УП" - извини ме, но това не е ли все пак работа на ЧР-специалистите? Ами подгответе си базата данни на персонала и няма да ви е трудно да правите УП-та. Сега сме ерата на компютрите  Wink ако компанията е голяма сигурно няма да работи един специалист в отдела! Извинявайте, колеги от ЧР, но какво пък толкова сте "затънали в работа" - заплати се правят за 3-4 дни , и те са много, имате програми и трябва да оформите само документи; надали е много трудоемко да изготвяте ежедневните документи /ако постъпват и напускат по 20 чдвека  на ден ще ви разбера, но надали/; сега са разделени дейностите по подбор на персонала, заплати и обучение-значи отпадат много неща от един човек...Аз чаках 2 месеца да ми издадат УП2 и то от компания, която из нета се слави с много положителна репутация. Заповедта за напускане си получих на 19-тия работен ден от напускането след многократни молби от моя страна, УП2 трябваше по закон да е част от тези документи, но не би....
Не се заяждам, не искам да ми се обижда никой, но съм работила и аз известно време в ЧР и поназнайвам някои работи Wink сигурно е гадно да се ровиш, но не съм съгласна да се бавят докумети и се просрочват срокове. Че и да се тормозят хората, на които никак не е леко след като са останали без работа.

# 563
Не е работа на ЧР специалистите. ТРЗ специалистите го правят.
Има огромна разлика,полудявам като видя обява--Специалист човешки ресурси, а изискванията за Труд и работна заплата, ТРЗ и администриране....

Иначе не сме заети,клатим си краката по цял ден и прехвърляме едни документи от едни папки в други.

# 564
Момичета, стискайте ми палци. )
Отново по препоръка в понеделник ще разговарям със собственика на голяма консултантска фирма, да поема дейността и на територията на града и още няколко около Плевен. )
Ще има доста работа, надявам се да се договорим и за заплащането.)

# 565
Mirama, успех.

Аз съм в чуденка дали да кандидатствам за една позиция...доста е апетитна, в огромна компания, международна е, позицията е във вътрешен отдел.
Това означава поне още година и половина без деца, та даже и две и вече не знам.
Обаче напоследък при нас стават едни натоварващи неща...доста ми е неприятно,защото безумно обичам работата си и хората,с които работя.

# 566
Момичета, в голяма чуденка съм....... търся си работа от август 2011, когато ми приключи майчинството. Ходих на няколко интервюта, но не се получи и днес като изневеделица получих предложение от бившия си работодател да се върна на старото си работно място. Лошото е, че заплата която ми предложи е наполовина спрямо тази която вземах в тази фирма преди 3 години.....а хич не ми се искаше да се връщам назад...нищо ново няма да науча,развитие няма........НО пък като гледам скоро няма да си намеря друга работа, за позициите, за които кандидатствам винаги има по 300-400 кандидата  Rolling Eyes, а обещетението което получавам от БТ приключва този месец Sad
Чувствам се ужасно тъпо......трябва да отговоря до няколко дни....

# 567
Ако парите са достатъчно за теб, можеш да се върнеш на старото си място и да продължиш да си търсиш нещо по-добро. Ти си знаеш какво е положението в старата фирма.

# 568
Момичета, искам да ви попитам нещо. Предложиха ми да работя на хонорар, тоест да запълвам луфтове, през няколко дни, когато имат нужда от хора. Плаща се на ходене, по банков път. Понеже  днес разговарях много отгоре-отгоре, без да се интересувам от подробностите, не ми е ясно как се процедира в този случай. В смисъл, че съм регистрирана в Бюрото по труда, не получавам обезщететие, просто се подписвам. Дали е законно, да съм на хонорар, и в бюрото, или в случай, че не съм на трудов договор не фигурирам никъде? Другото, което не ми е ясно е, отчитат ли се хонорарите някъде, попълва ли се някаква декларация за доходите?

# 569
Red Velvet спокойно можеш да се кандидатираш, това не е като да те вземат. Интересно ми е какво са за теб натоварващи неща на работното място. Имам чувството, че това за всеки е доста различно.

Общи условия

Активация на акаунт