CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 738
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Касита, жалко...а казаха ли ти защо, или просто че не си одобрена?

Аз сега ще трябва да се подготвям за работата от май месец, даже ще си извадя и 1-2учебника, че ще ми трябват да ги попрегледам. )

# 631
  • вече Пловдив
Касита, съжалявам да го прочета. Кураж и не се отчайвай  Hug

# 632
  • София
Да окуража търсещите - проактивното търсене на работа даде резултат при мъжа ми. Както бях писала по-рано с помощта на една агенция за персонал му предложиха доста добре платена работа за завършващ инженер без опит, но след доста мислене той я отказа, защото прецени, че това не е работата, с която бил развил професионалните си умения.
Решихме да пусне CV-та и мотивационни писма до няколко фирми в сферата на електрониката, като в мотивационното писмо описа точно какви са му интересите. От 6 фирми, на които пусна документи му се обадиха от 3 да го поканят за среща без да имат свободни позиции в момента. В крайна сметка една от тези фирми му отправи конктретно предложение и от началото на другия месец той започва работа.
И накрая един съвет към търсещите работа по този начин - опитайте се да намерите конкретен мениджър на висока позиция в дадена фирма, по-добре дори да не е ЧР, към който да адресирате кандидатурата си. Мотивационните писма, които мъжа ми писа до точно 3-те фирми, които му се обадиха после, бяха адресирани поименно до управителите.

# 633
  • Под кленовите дървета
Супер, Грийн Simple Smile
Касита, горе главата, след Великден всички ще се активизират и ще намерим работа Simple Smile

# 634
Дано да си права, защото аз също се върнах в изходна позиция. След обзелата ме еуфория от страхотното предложение, получих обаждане след три дни с информация,че през следващите три месеца фирмата си направила разчет и се очертавало да се работи всяка събота. Без да се заплаща допълнително естествено, с уговорката,че ако после работата намалее ще се почива. Познайте дали приех предложението Simple Smile Пих една студена вода и чакам да намеря мечтаната работа Simple Smile

# 635
Благодаря за подкрепата. Не съм се отчаяла все още, но натам отиват нещата.
Не, Мирама, не се мотивираха. Изредиха си стандартните утешителни фрази. Аз предполагам каква е причината, но споделянето й, по-скоро звучи като оправдание, че не липсата на професионални качества е причината за да предпочетат друг кандидат.

# 636
  • София
Касита, децата?

# 637
Вероятно, green_dawn. Работата беше свързана с пътувания, съботно-неделни ангажименти, вечерни също и последваха въпросите има ли кой да гледа децата, боледуват ли често, вземала ли съм болнични на предишната си месторабота заради тях. Иначе интервюто беше професионално направено, имаше и тестова част + писане на материал, с които още тогава ми казаха, че съм се справила бързо и много добре. Разговорът също протече гладко, показах сериозни познания, свързани с дейността на организацията, защото предметът й на дейност освен моя страст е и част от образованието ми...Какво остава друго?  Laughing

didava, много неприятно. При постъпването ми на предишната ми месторабота, условията, които договорих, бяха едни в началото, месец по-късно коренно различни, три по-късно отново се промениха както при първите разговори. Не ми правят добро впечатление подобни неща.

# 638
Касита, много е неприятно това. ((

# 639
  • София
Даа, аз на моето интервю си премълчах за детето и чак след като ме одобриха го споменах помежду другото (от гледна точка на документацията - иначе нямаше и да кажа).
Може би това е добра стратегия за намиране на работа, ако си майка...  newsm78

# 640
Касита, не се отчайвай.  Peace
Аз нещо не ги разбирам тея работодатели. Имаме и майки, и бащи, и съпрузи/съпруги, сестри, братя. Ако някой от тях се разболее сериозно дали няма да си вземем отпуск? А детето като порасне дали пак няма да му се случи нещо, за което да се наложи да си вземем няколко дни off? newsm78
Мен по такъв "член" ме уволниха - отпуск поради болест на близък. Laughing

# 641
Момичета, споделям, че си намерих работа!
Добра е, единствено колегите и шефката ме притесняват, защото все още са непознати.
Да се случи и на Вас!  bouquet

# 642
Честито! Както и на всички, които си намериха работното място.  bouquet

# 643
Касита, много съжалявам. Стискам палци много много скоро да намериш най-доброто място за работа.

The Happy One, честито Simple Smile.

# 644
Може би това е добра стратегия за намиране на работа, ако си майка...  newsm78

Зависи  Naughty Мислила съм дълго над този въпрос, понеже и мен ме отсвириха като разбраха, че имам малко дете. Рано или късно работодателят ти ще разбере, че имаш дете (деца) още при първия болничен бих казала. Нали се сещате, че първият ни договор е временен на изпитателен срок. Усети ли се работодателят и изхвърчаш на улицата.
Аз бях коректна и още по телефона като ми звъннаха обясних какво ми е положението и тона от "супер ентусиазиран" стана "ми не не ставаш". Въпреки всичко интервюто ми хареса, но естествено никой не се обади.
Колкото повече наближава август (тогава ми свършва майчинството) толкова по се отчайвам. Пускам СВ-та, но без резултат, а мама му стара в крайна сметка съм квалифициран кандидат и съвестен служител  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт