CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 721
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да се отчета и аз - от другата седмица съм на работа  Heart Eyes  Crazy голяма фирма, добра заплата, като офис сътрудник, единствено ме притеснява, че няма да си ползвам испанския, но няма значение, важно е да се работи, дори не смеех да мечтая, че ще ме вземат, а то взе че стана!!! Така че не се отчайвайте, момичета! Пилето кацва по някое време  Grinning Аз започвам след 7 месеца чакане, бях започнала много да се отчайвам. Да споделя и факта, че им казах, че детето ми е приоритет - т.е. да си го водя и взимам от детска градина, че е мое задължение! И пак се обадиха и казаха, че аз съм техния човек, много съм щастлива, пожелавам го на всяка една от вас тук! Успех!  Hug

# 646
МIA, страхотно звучиш. Успехи!  Simple Smile

Не мога да кажа, че децата са причината, но завърти ли се разговора около тях, разберат би колко са големи, започват въпросите, които, установих, вече са стандартни и водят до прогресивно стапяне на ентусиазма на евентуалния работодател.
Аз пак да си кажа, все пак зависи и от сферата на дейност. При офис работа, с нормирано работно време и т.н. не виждам каква пречка могат да са децата? Биха се явили такава в работа, която изисква пътувания, нощни дежурства....

# 647
Касита,права си.И аз не разбирам какво ги притеснява толкова.Като не си родила още изпадат в притеснения да не вземеш да излезеш по майчинство,като имаш малки деца да не отсъстваш от работа често,а в същото време да си млад и амбициран WhistlingНаскоро установих,че средно взимам веднъж годишно болничен,горе-долу по 1 седмица.

# 648
  • В Балкана
Mirama браво!   bouquet
Много се радвам за теб! И най-вече за това, че няма да работиш в  някое държавно или общинско учреждение. Определено не си за там. А новата работа мисля, че ще ти донесе много нови и хубави неща.  Peace

OK аз ти се чудя, защо още не си започнала нещо за себе си да правиш? Или поне да започнеш да търсиш работа извън Варна - София, чужбина. Може би просто там си се изчерпала.

Касита  Hug Чака те нещо по-добро!  Peace

Поздрави и на тези, които започват работа!

# 649
  • София
Може би това е добра стратегия за намиране на работа, ако си майка...  newsm78

Зависи  Naughty Мислила съм дълго над този въпрос, понеже и мен ме отсвириха като разбраха, че имам малко дете. Рано или късно работодателят ти ще разбере, че имаш дете (деца) още при първия болничен бих казала. Нали се сещате, че първият ни договор е временен на изпитателен срок. Усети ли се работодателят и изхвърчаш на улицата.
Аз бях коректна и още по телефона като ми звъннаха обясних какво ми е положението и тона от "супер ентусиазиран" стана "ми не не ставаш". Въпреки всичко интервюто ми хареса, но естествено никой не се обади.
Колкото повече наближава август (тогава ми свършва майчинството) толкова по се отчайвам. Пускам СВ-та, но без резултат, а мама му стара в крайна сметка съм квалифициран кандидат и съвестен служител  #Cussing out

Това изобщо не е задължително - това дали имаш дете или не, не означава непременно, че ще излизаш повече или по-малко болнични. Всеки човек може да се разболее. Например, мъжът ми преди време се разболя от варицела и беше в болнични почти месец. Той има колежка, която има проблемно здравословно състояние и често излиза в болнични, а няма деца. На предишна месторабота имах колежка, която беше с 2 деца (едно малко и едно, ходещо на училище вече) - за 6 месеца не си спомням да излизала в болнични (ако се е случвало е било достатъчно малко и рядко, за да не ми направи впечатление).

# 650
Здравейте, трябва ми информация, вече 5-ти месец съм безработна, като за 4 взимам обезщетения, трябвали и до кога да подавам Декларация образец №7 в НАП. Още повече че се очертава след седмица да започна работа(преди да изтече 5-тия месец).
И като съм била осигурявана от борсата, трябва ли да ми се внася някакъв стаж от НОИ или си остава последното внесено от работодателя? (Извинявам се за многото въпроси и ако това не е правилната тема за тях Embarassed)

# 651
  • Sofia
Да попитам, някой знае ли какво е горе-долу заплащането за трейнър, който е на свободна практика - т.е ако те ангажират да водиш 2-3 дневен курс. Може и на лични да ми отогворите ако има запознати.

# 652
Да попитам, някой знае ли какво е горе-долу заплащането за трейнър, който е на свободна практика - т.е ако те ангажират да водиш 2-3 дневен курс. Може и на лични да ми отогворите ако има запознати.

Зависи какъв е курса, зависи къде ще се провежда, зависи от темата, от твоята квалификация, опит и т.н. ) Тоест...всичко е зависи. )
Дай повече инфо ако искаш за какво става въпрос, може и на лични.
Аз се занимавам основно с това.

# 653
Здравейте, трябва ми информация, вече 5-ти месец съм безработна, като за 4 взимам обезщетения, трябвали и до кога да подавам Декларация образец №7 в НАП. Още повече че се очертава след седмица да започна работа(преди да изтече 5-тия месец).
И като съм била осигурявана от борсата, трябва ли да ми се внася някакъв стаж от НОИ или си остава последното внесено от работодателя? (Извинявам се за многото въпроси и ако това не е правилната тема за тях Embarassed)

Започвам отзад напред- трябва да отидеш в НОИ за да ти се нанесат четирите месеца трудов стаж в трудовата книжка.
Подаваш декларация7, ако в месеца след прекратяване на обстоятелството за вземане на обезщетение продължаваш да си безработна.

# 654
  • вече Пловдив
След като ти е изтекло 4-месечното обезщетение, трябва да подадеш декларация № 7 в НАП, че сама ще си внасяш здравни осигуровки. После отскочи до НОИ с трудовата книжка да ти нанесат тези 4 месеца трудов стаж.

# 655
Честито на започналите работа!
На останалите - успех!

# 656
голям  Embarassed  да се запиша (накрая на темата),  а откога се каня.... Crazy

# 657
Празниците са към своя край.
Дали тази седмица ще имаме повече късмет?
Искам да ходя на работа,ама много искам.

# 658
Здравейте аз от много отдавна съм без работа (близо 3г. и 6 мес.). От Ямбол съм и нямам никакви познати , боря се сама , блъскам се и нищо не се получава. Инженер съм по професия ,но май ще се наложи преквалификация.

# 659
Празниците са към своя край.
Дали тази седмица ще имаме повече късмет?
А дано! Peace

Общи условия

Активация на акаунт