CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 083
  • 757
  •   1
Отговори
# 240
unadaptable, аз изобщо не мога да кажа кой е измамник и кой не, но съм си патила, затова споделям опит.
Преди няколко седмици течеше обява за журналисти, от същата фирма имаше и такива за журналисти за нощни смени. Още същият ден, часове след пращането на CV-то ми се обадиха за интервю, на интервюто веднага ме взеха на работа.  Crazy и уж ходих няколко пъти, но на такъв пунтаж не бях попадала от ранните си студентски години, баси.

# 241
unadaptable, аз изобщо не мога да кажа кой е измамник и кой не, но съм си патила, затова споделям опит.
Преди няколко седмици течеше обява за журналисти, от същата фирма имаше и такива за журналисти за нощни смени. Още същият ден, часове след пращането на CV-то ми се обадиха за интервю, на интервюто веднага ме взеха на работа.  Crazy и уж ходих няколко пъти, но на такъв пунтаж не бях попадала от ранните си студентски години, баси.
ooooh!
Спомням си обявата....но не обърнах внимание кои са. Май ще трябва да следя и записвам всички ,които ми се сторят подозрителни покрай обявите си. Още трудно се ориентирам в тия отношения. В учителската работа поне нямаше такива изцепки....А аз мислех да записвам нещо да доучвам, що за глупава идея.... Whistling

# 242
Ако ще си записвате подозрителните " работодатели", веднага започвам списъка с " Моли денс". То не са обяви за секретарки, със снимки в цял ръст, то не е търсене на нови " музикални звезди". Да не говорим за коментарите по форумите относно тази фирма.

# 243
  • София
От агенция за подбор на персонал веднъж попаднах на фирма, където човекът си търсеше секретарка - имаше легло (!) в офиса, освен това говореше за разни оставания в извън работно време, срещи с клиенти извън офиса... Почти на бегом излязох от там.  Joy hahaha

# 244
Аз знам за един работодател, който канел в офиса си със " Сега ще сядаме ли, ще лягаме ли?".

# 245
  • В страната на бурите
Сетих се за моя приятелка - икономист, която преди няколко години кандидатства за работа като персонален асистент в една фирма, мина едно интервю на английски, после второ - решаване на тест, накрая стигна до среща с шефа, уж и там всичко наред. И на тръгване настоящата секретарка й беше казала: "Ама то работата е хубава, често се ходи на командировки в провинцията, в хотели, то нали знаете там шефа се отпуска и може понякога да прекарвате повече време заедно... нали разбирате и той си има нужди". Та приятелката ми се беше върнала разревана - не стига че сума ти интервюта, уж те допускат до следващ кръг, обясняват колко добре си се справил, а после  Sick

А на мен ми се е случвало -  бях още студентка - в една фирма да видя как шефа показно пляска секретарката по задните части - пред клиентите... Мислех, че времената са се променили, но дали?

# 246
Wonder woman, докато има хора, съгласни да работят такава работа...ще има и шефове, които да си искат...

# 247
Записвам се и аз при вас, момичета. За жалост... Вече месец си търся работа, но съм толкова отчаяна от работните предложения в Пловдив, че няма на къде. Сервитьорка, продавачка... Страшна работа. На няколко места ходих на интервюта - за 8 часа работа в хранителен магазин - 320 лева  Shocked Аз ли не съм в час, или това е смешна сума за подобна работа  newsm78
Образованието ми е много шантаво, но пък поне една филология изкарах, та да имам очи да подавам СВ за офис-работа... И допълнителни курсове карам, ама на. Явно снимката на СВ-то не е привлекателна, нито е в цял ръст, както някои работодатели предпочитат (и това също не го разбирам - аз с коя част от тялото си ще работя?)...
Дано скоро видим светлина в тунела (и сносен трудов договор!)
Пожелавам успех на всички!  Flowers Four Leaf Clover

# 248
Здравейте момичета,

аз не съм разбрала, че има такава хубава тема в този форум. Бих искала да ви помоля за помощ,  отностно моето CV.

Става въпрос за следното:

5 години работя за работедателя АА. Той има 3 фирми. Назначават ме на трудов договор през 2005 в първата Фирма. Така остава до 2010, но през това време аз започвам работа и във фирма 2 и 3. Офиса и на трите фирми е на един адрес. Т.е.:

- 2005-2010 във фирма 1 - на трудов договор.
- 2006-2010 фирма 2 - без договор, но всички сме на едно, хубава длъжност, много задължения, страхотен опит. Продължавам да работя и за фирма 1.
-2007-2010 декември започвам и за фирма 3. Същото като предното.

Как да опиша в Автобиографията си всичко това, без да ме питат на интервюта защо си сменям, толкова често работата? Аз ги описах последователно, като отделни фирми, години, длъжности....но всички са с един адрес ..........надявах се това да се забележи, както и, че годините се припокриват. Но не става така. Моля посъветвайте ме за по-добър начин. Дано се изразих ясно и ме разбрахте Simple Smile  
От 2005 до 2010 аз оставам на трудов договор към фирма 1.

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 21:56 от capricorn

# 249
Според мен опиши подробно както си описала тук.

# 250
Напиши че въпросните три фирми,са на един работодател.
Simple Smile

# 251
Къде да го напиша? Така се разваля целия формат на Автобиографията, никога не съм виждала вмъкнат текст между изискванията на самия формат. Дали ще е правилно така?

Но пък и те го разбират като честа смяна, явно четат отгоре - отгоре и на интервюто вече са предубедени с изградено мнение за мен в тази насока. Дори да обясня, понякога ги виждам как ме слушат с "половин ухо". Та първото впечатление е доста важно, дори на хартия.

Скоро бях на няколко интервюта за 1 длъжност с изпити чак, стигнах челната тройка и ме срещнаха с баш баш ШВФОВЕТЕ. Първото което ме попитаха беше: "защо си сменяш толкова често работата?". Направо ми призля. 3 интервюта, на какви ли не тестове ме подложиха, 100 пъти обясних за тези 3 фирми.

Не ме избраха, не казвам, че е заради това, но и това ми се иска да подобря.

Стискам много палци на всички   bouquet

# 252
Според мен пиши в СВ-то само фирмата, в която си била на трудов договор (в трудовата ти книжка само тя ли ще е записана?), а изброй всички длъжности които си заемала и в трите фирми на работодателя. В крайна сметка СВ-то не е официален документ, служи за твоето представяне и не трябва да е в твой ущърб. Ако трябват препоръки и без друго работодателят е един.
А и отстрани погледнато ти си работила в една фирма, но си вършела услуги и за другите две (безплатно или платено и как - само ти си знаеш).

# 253
Здравейте момичета,

аз не съм разбрала, че има такава хубава тема в този форум. Бих искала да ви помоля за помощ,  отностно моето CV.

Става въпрос за следното:

5 години работя за работедателя АА. Той има 3 фирми. Назначават ме на трудов договор през 2005 в първата Фирма. Така остава до 2010, но през това време аз започвам работа и във фирма 2 и 3. Офиса и на трите фирми е на един адрес. Т.е.:

- 2005-2010 във фирма 1 - на трудов договор.
- 2006-2010 фирма 2 - без договор, но всички сме на едно, хубава длъжност, много задължения, страхотен опит. Продължавам да работя и за фирма 1.
-2007-2010 декември започвам и за фирма 3. Същото като предното.

Как да опиша в Автобиографията си всичко това, без да ме питат на интервюта защо си сменям, толкова често работата? Аз ги описах последователно, като отделни фирми, години, длъжности....но всички са с един адрес ..........надявах се това да се забележи, както и, че годините се припокриват. Но не става така. Моля посъветвайте ме за по-добър начин. Дано се изразих ясно и ме разбрахте Simple Smile  
От 2005 до 2010 аз оставам на трудов договор към фирма 1.

Нищо не описвай, работодателят е един, важно е какво си правила, не какви машинации са правили БГ работодателите! И аз преживях прехвърляне от фирма на фирма, те така си крият следите и игрите, ама ти го отнасяш и после иди доказвай, че нямаш сестра! Няма да ти гледат трудовата книжка на интервюто, смело напред!

# 254
В трудовата ми книжка пише само за фирма 1.
Иска ми се да напиша имената и на 3-те фирми, защото са доста популярни и с много добра репутация. Освен това, са с абсолютно различен предмет на дейност.

Първата е косултантска дейност (всички сфери на business consulting);
Втората е свързана с медии телевизия, списания радио - marketing;
Третата с логистика.

Сега с тия мъки за нова работа ми се иска да се възползвам, от стажа си за тези имена, опита и хубавите длъжности, които съм заемала. Искам да ги изпиша по отделно, защото кандидатствам в тези 3 сфери основно, а ново 3 в едно няма да намеря.

Не ми се иска да напиша само името на първата и всички длъжности и описания на длъжностите. Ще изпаднат в шок  Grinning
Благодаря за отговорите момичета. Чакам още предложения и стискам палци.

Общи условия

Активация на акаунт