CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 064
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  • Перник
Успешна седмица и от мен!

Аз пък кандидатствах по обява, на която не отговарям на 1 от изискванията. И си го написах в мотивационното писмо. А да видим сега дали ще ми се обадят  Mr. Green

# 286
Успешна седмица и от мен.

Вече започвам да се отчайвам. И аз много трудно си харесвам обява, по която да си пусна CV-то. Гледам обявите и за продавач-консултанти, но и от там нищо. Има доста обяви за сезонна работа, но тези позиции не ме устройват. Уча магистратура и лятото трябва да подготвям дипломна работа. Не виждам как ще стане, ако работя всеки ден по 12 часа. Вече имам чувството, че една примка се затяга около врата ми и не мога да дишам. Започвам да си мисля, че родителите ми ме обвиняват, че не съм си намерила още работа, а по цял ден стоя.

# 287
Пожелавам успешна седмица и от мен!
Едно заключение от последната ми среща в поредната агенция - в момента обявите са позабравен начин за търсене на работа. Агенциите работят с база данни и предпочитат да гледат профилите в LinkedIn. Говоря за по-високите позиции, но като нищо и за по-ниските е така - уплашиха се HR-те от многото СВ-та  #Crazy . Това започва да не ми харесва. За нас остава само да чакаме без да знаем какво!

Направи си и ти ЛинкедИн профил. Аз лично, а и колегите, прибягваме до този сайт,защото нямаме адекватни кандидатури в Джобс.

# 288
Пожелавам успешна седмица и от мен!
Едно заключение от последната ми среща в поредната агенция - в момента обявите са позабравен начин за търсене на работа. Агенциите работят с база данни и предпочитат да гледат профилите в LinkedIn. Говоря за по-високите позиции, но като нищо и за по-ниските е така - уплашиха се HR-те от многото СВ-та  #Crazy . Това започва да не ми харесва. За нас остава само да чакаме без да знаем какво!

Направи си и ти ЛинкедИн профил. Аз лично, а и колегите, прибягваме до този сайт,защото нямаме адекватни кандидатури в Джобс.

Аз имам отдавна, не е това проблемът! Не мога да стоя и да чакам някой да ме намери и да се обади 
Ред, би ли дала мноние какво е необходимо да има в тоя профил повече от СВ и препоръки? Какво би направило впечатление на хора, които търсят кадри? И мога ли да правя запитвания там за работа и към кого?

# 289
И аз преди време тръгнах да правя профил в LinkedIn, но така и не го довърших и запълних целия както трябва.
Вероятността някой да реши да ме наеме от там ми се вижда крайно минимална.

# 290
  • София
Онзи ден даваха по новините за начина на работа на HR. Наистина дамата сподели, че все по-често намират хора чрез мрежите, цитира LinkedIn.  Rolling Eyes Сега и вие коментирате... взех да си оправям профила  Laughing Въпреки че съм скептично настроена... но така или иначе сме безработни, каква ни е работата, поне да си оправим профилите по тези сайтове  Mr. Green

# 291
Мен така ме е яд някой като няма профил там....ей сега например търся счетоводители там.

# 292
Простете ми за невежеството,но дайте малко повече информация за LinkedIn

# 293
www.linkedin.com

Социална мреца, по-скоро за професионални контакти...

# 294
Благодаря ,за съжаление аз няма да мога да се възползвам -езиците ми куцат

# 295
В Пловдив има раздвижване за сезонна заетост - продавачи на открито,производство на сладоледи, сервитьори, дюнерджии и подобни.

Мила, за съжаление раздвиждането е бутафорно. Фирмата, която предлага работа в сладоледената сфера, е повече от некоректна. Цяла сутрин търся къде да напиша негативните си отзиви от нея, след като видях колко обяви са напускали пак.

Пускат обяви почти всяка седмица за споменатите длъжности, след месец (Crazy) ти звънят, канят те на интервю в едно кафене в час, който е обявен за поне 10 човека. И ти отиваш и чакаш. На следващия ден пускат пак обява  newsm78

Некоректността им я знам от приятелка, работила във фирмата, и е свързана с много часове извънреден (и разбира се, незаплатен) труд, неплатени отпуски, бавене на заплатите и така..
Пиша ги тук нещата, за да не се подлъжете поне вие.

Успешна седмица на всички!   bouquet

# 296
  • София
Благодаря ,за съжаление аз няма да мога да се възползвам -езиците ми куцат

Има възможност и за руски език, ако с него можеш да се ориентираш  Peace

# 297
  • София
Ще взема и аз накрая да се регистрирам там! Току-виж изскочило нещо отнякъде.  Grinning

# 298
Важното за регистрацията там е да сте лесни по търсене по ключова дума--например Счетоводител, Accountant, или по компания, в която сте работили....

# 299
  • Перник
Всичко съм си написала в LinkedIn. Само се чудя, преди около 2 седмици имах request от служителка от известна агенция за подбор на персонал. Не само, че не я добавих в мрежата си, но и я игнор-нах - ми не я познавам пък!  Crazy Дали не сгреших?  newsm78 Но пък тя, ако искаше да ми предложи нещо, може да ми напише съобщение и без да е част от моята мрежа, нали така?

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 14:55 от SvetlaK

Общи условия

Активация на акаунт