CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 066
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
  • София
А необходимо ли е да си добавяме всички позиции или можем да пропуснем някои? Също така мога ли да си добавям позиции, които ги няма в трудовата книжка?

# 301
Всичко съм си написала в LinkedIn. Само се чудя, преди около 2 седмици имах request от служителка от известна агенция за подбор на персонал. Не само, че не я добавих в мрежата си, но и я игнор-нах - ми не я познавам пък!  Crazy Дали не сгреших?  newsm78 Но пък тя, ако искаше да ми предложи нещо, може да ми напише съобщение и без да е част от моята мрежа, нали така?

Светла, това не е Фейсбук  Laughing не игнорирай никого, не знаеш какво искат от теб.
Исках моите ръководители от миналото да ми напишат малко препоръки, но се оказа, че нямат профили  Tired и какво да направя сега ooooh!  .

# 302
Аз имам регистрация в probook и всяка седмица получавам отчети, с информация кой е гледам профила ми, но досега не са ми предлагали работа.

# 303
  • София
Аз си направих миналата седмица профил в probook. Simple Smile Ще си правя профили и на луната, ако трябва, ако това ще помогне с намирането на работа.  Joy

# 304
  • Вече на светло в София
Аз си направих миналата седмица профил в probook. Simple Smile Ще си правя профили и на луната, ако трябва, ако това ще помогне с намирането на работа.  Joy
И аз имам профил там, но все още не мога да разбера ползата  Blush. Профила са ми го разглеждали хора с много различна от моята професия и от различни градове

# 305
Всичко съм си написала в LinkedIn. Само се чудя, преди около 2 седмици имах request от служителка от известна агенция за подбор на персонал. Не само, че не я добавих в мрежата си, но и я игнор-нах - ми не я познавам пък!  Crazy Дали не сгреших?  newsm78 Но пък тя, ако искаше да ми предложи нещо, може да ми напише съобщение и без да е част от моята мрежа, нали така?

Ами много ясно,че сте сгрешила. Нали това му е смисъла. Плюс това има ограничения. Аз например имам профил тип Talent Finder--платено е. Но като ми изтече, и ги адвам,чак тогава мога да им пиша, иначе не мога.....Понякога им пиша съобщения директно, но понякога не....

Но ако НЕ си търсите работа, ги игнорирайте  Mr. Green Ако,обаче търсите--тогава е хубаво и Вие самите да ги търсите и добавяте. Пак казвам--това е смисълът на сайта.

А необходимо ли е да си добавяме всички позиции или можем да пропуснем някои? Също така мога ли да си добавям позиции, които ги няма в трудовата книжка?

Може да си пишете и в автобиографията длъжности,които ги няма в трудовата книжка. Изобщо ЗАБРАВЕТЕ трудовата книжка докато кандидатствате за работа.....

# 306
  • Под кленовите дървета
Заради дискусията и аз си оправих Линкен ин профила Simple Smile
Сега ще погледна и пробук-а Simple Smile

# 307
Няколко пъти получавах съобщение на мейла от представител на някоя от фирмите по които съм кандидатствала от джобса. Имам чувстовто, че за няколко пъти е пускана една и съща обява, за която аз съм кандидатствала в рамките на 3г. Та в съобщението на мейла ми учтиво ме молят да попълня някакъв тест в пробук. Съответно аз трябва да се регистрирам.  Тестовете бяха различни до колкото си спомням, но от обявата ни вест ни кост. Имам някакво странно чувство, че някой пуска обяви, за да може да рекламира пробук и да го напълни с потребители. Не съм чувала до сега някой да си е намерил работа от там. Много съмнително ми изглежда и вече изобщо не влизам там. Вярно получавам някакви писма от там, кой ми бил посетил профила ама директно си влизат в кошчето. Нямам ама никакво доверие на тоя сайт  Crossing Arms

# 308
  • София
Често се случва в обявите да пише, че кандидатурите трябва да се изпратят на email. Отваряйки сайта на фирма, виждам, че няма публикувани свободни позиции в Кариери. Понякога се чудя дали от job-са да кандидатствам, или на посочените имейли в съответния сайт  Rolling Eyes

# 309
  • Стара Загора
В пробог съм регистрирана от 7 месеца и съм получила само една покана за платен семинар на застрахователи.

# 310
  • На брега на реката
http://branchout.com/

Който ги е подкарал регистрациите, може да се пробва и тук.   Wink

# 311
  • Sofia
От probook не съм сигурна дали има полза, доста нова е все още тази социална мрежа, опитва се да копира linkedin, но май не им се получава, аз харесвам linkedin, тъй като не се ограничава само за България. Аз от години работя все в големи компании и голяма част от колегите ми не са в България. Пак от linkedin се запознах с една жена HR от UK, която преди 2 години ми прави интервю за позиция в друга държава и бях доста приятно изненадана, няма ги глупостите от БГ рикруитмънта, не те питат за семейство, години и т.н, само професионално интервю, информация за заплащането ми изпрати още преди първото ни интервю, интересуваше се дали имам право да работя в държавата, за която е позицията и ако не как могат да помогнат......та искам да кажа, че БГ рикруитърите (не всички, но голяма част от тях) правят някакъв махленски подбор и допускат кандидати до интерюта по лична преценка - приятели, симпатични хора и т.н и много често опита и професионалните качества изобщо не са фактор. Примери мога да ви давам от конкретни компании и агенции колкото искате.

# 312
Явно, ако не си работил в голяма и известна компания няма смисъл да си правиш профил в Linkedin newsm78

# 313
Явно, ако не си работил в голяма и известна компания няма смисъл да си правиш профил в Linkedin newsm78

В общи линии, ако искаш/обстоятелствата са такива да работиш обикновена работа, не виждам смисъл. Идеята е по-скоро да има световна база данни на висококвалифициарните специалисти.

# 314
Няма как да си намериш работа през linkedin, като продавачка примерно. )
Наистина става въпрос там за висококвалифицирани специалисти в повечето случаи.
Аз започнах с профила, но имаше тооолкова проекти да описвам по които съм работила, че нещо ме домързя. )

Момичета, днес се явявам на тест за агенция Митници. ) Моля за стискане на палци да го прескоча и да отида на интервю след това. ) (не че тая някакви надежди, че ще спечеля 1 от местата, но все пак).

Общи условия

Активация на акаунт