CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 55 053
  • 757
  •   1
Отговори
# 330
Мирама, успех и от мен!

# 331
Благодаря на всички. )

Теста мина, или по-точно тестовете...
Не останах очарована, но пък иначе бяха организирани, при положение, че 250човека бяха в една аудитория и правеха всичко едновременно.
Скоро ще излязат резултатите и ще се види кой "минава" нататък и кой не.)
Ако някой се интересува, мога да дам по-подробно инфо.

# 332
  • Бургас
Аз имам голям проблем с Линкедин. До сега съм получила доста покани за интервю, но всички са за София. Явно hr-ките в Бургас не са и чували за тази соц. мрежа и освен това тук има много малко големи фирми.

# 333
  • София
 Cry И днес не се обадиха за проекта от БТ, утре ще звъня.. тотално съм обезверена  Cry
друго нямам какво да кажа
 smile3518

# 334
Cry И днес не се обадиха за проекта от БТ, утре ще звъня.. тотално съм обезверена  Cry
 smile3518

Ох, не се разстройвай...въпреки че, на мен ми го казаха направо " то може да кандидатствате, ама...". С две думи-да не се надявам, щото нали  по техните критерии,30 г. сме баби вече...Въпреки това, четох тук, че имало и по-възрастни жени приети в курса, така че-не се отчайвай!

# 335
  • София
aniese, благодаря ти, но.... отчайвам се, защото съм на 24 Cry Много се надявах да се получи  Cry
Относно възрастта... Странното беше, че в БТ първо ме попита дали съм до 29год, че "да не си губим времето", което е ужасно... защото по тези Проекти могат да кандидатстват и хора, които пък отговарят на другите изисквания...
Утре ще звънна.. поне да не се надявам повече, все пак курсът започва на 02  Confused

# 336
  • София
Аз вече се отчаях да търся работа...

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 09:15 от luss

# 337
  • София
Има ли нещо като каталог за браншовете ?
Интересувам се за специалност инженер-химик (Органични химични технологии). Сещам се за:
-химично производство, преработка, лабораторен контрол...

Можете ли да похвалите някоя строителна фирма, където да кандидатства брат ми?

smile3518

Ох, не се разстройвай...въпреки че, на мен ми го казаха направо " то може да кандидатствате, ама...". С две думи-да не се надявам, щото нали  по техните критерии,30 г. сме баби вече...Въпреки това, четох тук, че имало и по-възрастни жени приети в курса, така че-не се отчайвай!

А според вас кой определя хората за курса? Така като ви чета прекия трудов посредник? Аз съм кандидатствал веднъж за подобно обучение (и ме одобриха) и си спомням, че заявление и диплома подадох, дадоха ми входящ номер и зачаках около месец.
 Питам, защото имам малко проблеми с възстановяването на регистрацията ми там и да знам дали да си правя труда, то и бройките сигурно ще са привършили (за София е само една от програмите, до колкото разбрах).

# 338
При липса на достатъчно хора до 29 г. предполагам гледат и над 29. Свършиха ни младините дето се вика (не е смешно даже), все си мисля,че до 35 си беше окей да се водим млади.
А БТ не са адекватни,но не са и виновни--все пак всички наредби идват от ЕС, не знам доколко ги адаптират към България.

# 339
 По повод на курса към Бюрото по труда - целевите групи са следните :

"-   Безработни  младежи до 29 години;

-   Неактивни лица, желаещи да работят, регистрирани в Дирекции „Бюро по труда”.

В рамките на тези целеви групи с приоритет ще бъдат включени в обучение:

-   Безработни жени;

-   Ново регистрирани лица в Дирекции „Бюро по труда” /ДБТ/ без или с кратък престой на пазара на труда с оглед бързото им устройване на работно място и преодоляване на ефекта от загубата  на трудови навици."

Специално тази програма, според мен, обхваща и възраст над 29 години, така както го разбирам. Все пак като отида на 9 април да се разпиша ще проверя по-подробно.
Иначе и при мен е голямо затишие. Кандидатствам основно през джобс.бг и обикновено съм 300+ кандидат за работа. За сега обаждане няма. Бях на интервю за работа преди две седмици, но не кандидатствах през сайта, а намерих е-мейла на ЧР на сайта на компанията и си изпратих директно кандидатурата.
Успех на всички в търсенето на работа!  bouquet

# 340
  • София
При липса на достатъчно хора до 29 г. предполагам гледат и над 29....

За съжаление не гледат над 29 г. На мен директно ми го казаха, че заради възрастта ме отхвърлят като кандидат ...и много ме е яд, защото курса беше точно по моята специалност Sad

Но не пречи и да се провери отново, нещата може и да се се променили, защото информацията ми е от 2010 г.

# 341
Според мен на БТ лелките им е през.....та отатък.....

# 342
  • София
Red Velvet  лошото е, че изобщо не са лелки!!! Моите посредници са един младеж, който никога нищо не знае и не може да ми отговори на въпросите и едно госпожа, която последно се държа толкова грубо, ей така просто не и беше кеф. И двамата са еднакво незаинтересовани да комуникираме, а честно казано имах надежда, когато за първи път видях младежа Rolling Eyes

# 343
  • София
Невървежа продължава с пълна сила.
Сутринта приятел ми се обади, че HR в неговата компания искала да говори с мен днес, следобед. Супер... само дето фризьорът ми няма свободен час, спрели са водата в квартала до 22ч. вечерта  #Cussing out и аз съм в паника как поне косата да си оправя, да приличам на човек  #Crazy #Crazy #Crazy
А в БТ не ми вдигат телефона....  Rolling Eyes

Просто исках да споделя, да ми олекне малко Sad

# 344
Такава съм, без паника!
Може пък в понеделник да си на работа!
Успех на интервюто!

Общи условия

Активация на акаунт