CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 19

• 54 982
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,момичета Simple SmileВиждам,че сте голям извор на информация-поздравления за което Peace
Да споделя и аз в общи линии как стоят нещата при мен-имам постоянна работа,която харсвам и смятам,че се справям много добре.Преди известно време говорих с прекия си началник за увеличение на заплащането.Първият път ударих на камък с оправданието,че моментът не е подходящ,вторият привидно се съгласи с мен,и ме увери,че вече има такава инциатива,но впоследствие се оказа,че изобщо не е така. TiredКогато разбрах се почувствах адски глупаво и обидно.През това време вече бях започнала да си търся нова работа.Вече минаха два месеца през,които отидох само на едно интервю.Помолих приятелка да ми погледне СВ-то,да не би нещо да не съм го оформила не както трябва,ами не-ОК си е.Кандидатсвам през джобс.Специалността ми е по-скоро тясно специализирана.Няма много кандидати и въпреки това-нищо WhistlingПодбирам обявите,на 95% от тях отговарям на изискванията.Къде греша?

# 571
........Плаща се на ходене, по банков път. ..... В смисъл, че съм регистрирана в Бюрото по труда, не получавам обезщететие, просто се подписвам. Дали е законно, да съм на хонорар, и в бюрото, или в случай, че не съм на трудов договор не фигурирам никъде? Другото, което не ми е ясно е, отчитат ли се хонорарите някъде, попълва ли се някаква декларация за доходите?
Явно става въпрос за граждански договор, Не е незаконно да работиш така и да си регистрирана в БТ. Ако искаш да си съвсем коректна към БТ- кажи им и те ще променят регистрацията ти на работеща и търсеща нова работа (ще преместят документите ти в друг класьор в -Найста глуха). Хонорарите се отчитат и се декларират в началото на следващата календарна година. Дължат се и осигуровки върху дохода, както и Данък общ доход - 10%.(но за тях се поинтересувай дали ще ти ги удържат веднага или ти сама ще си ги внасяш).

# 572
Момичета, искам да ви попитам нещо. Предложиха ми да работя на хонорар, тоест да запълвам луфтове, през няколко дни, когато имат нужда от хора. Плаща се на ходене, по банков път. Понеже  днес разговарях много отгоре-отгоре, без да се интересувам от подробностите, не ми е ясно как се процедира в този случай. В смисъл, че съм регистрирана в Бюрото по труда, не получавам обезщететие, просто се подписвам. Дали е законно, да съм на хонорар, и в бюрото, или в случай, че не съм на трудов договор не фигурирам никъде? Другото, което не ми е ясно е, отчитат ли се хонорарите някъде, попълва ли се някаква декларация за доходите?
дори и да получаваш обезщетение имаш право да работиш на граждански договор, ако заплатата, която получаваш по него, не надвишава определена сума ( 295лв или нещо подобно, почти 300лв). обади се в БТ и попитай за точната сума. При положение, че не получаваш обезщетение, не виждам нищо притеснително, още повече, че доколкото разбирам от поста ти ще ти превеждат някаква сума по банков път, нито ще е упоменато, че това е възнаграждение, нито пък ще имаш договор.
ако си работила на граждански договор, след това трябва да подадеш годишна данъчна декларация.  Peace

# 573
Здравейте, чета ви от известно време, защото и аз търся работа. Темата е много полезна. Искам да помоля, ако някой от ЧР - те пишещи в темата има възможност, да ми погледне СВ - то, защото и при мен се получава същото, което пишат много от момичетата като проблем. Кандидатствам само по обяви, на чиито критерии отговарям /поне на официално написаните/, а липсва обратна връзка, дори на интервюта не ме викат....

# 574
Red Velvet спокойно можеш да се кандидатираш, това не е като да те вземат. Интересно ми е какво са за теб натоварващи неща на работното място. Имам чувството, че това за всеки е доста различно.

Определено не ме натоварва работата,аз работя адски много,дори от вкъщи. По-скоро са ми неприятни отношенията на мениджмънта и служителите. Говори се едно,а много често се прави друго,наемат се хора и не се обучават добре и така страда цялата компания...
Постоянно ни се трупат задължения,които не ми пречат...обаче ние сме така наречения "sales force", а счетоводителките дори се държат с нас все едно сме на дъното на хранителната верига.

# 575
  • София
Red Velvet спокойно можеш да се кандидатираш, това не е като да те вземат. Интересно ми е какво са за теб натоварващи неща на работното място. Имам чувството, че това за всеки е доста различно.

Определено не ме натоварва работата,аз работя адски много,дори от вкъщи. По-скоро са ми неприятни отношенията на мениджмънта и служителите. Говори се едно,а много често се прави друго,наемат се хора и не се обучават добре и така страда цялата компания...
Постоянно ни се трупат задължения,които не ми пречат...обаче ние сме така наречения "sales force", а счетоводителките дори се държат с нас все едно сме на дъното на хранителната верига.

А защо смяташ, че в другите фирми е различно. За съжаление в момента навсякъде цари една и съща атмосфера, но с различни главни герои.

# 576
  • в тристайна гарсониера :)
Добро утро, момичета   bouquet
При мен проблема е същият, търся работа на мъжът ми (постоянна) и на мен (допълнителна). До сега нито едно обаждане  newsm78 Другото, което ми прави впечатление е, че обявите се повтарят всяка седмица. Как може от 200 кандидата да не си намерят подходящия? За пореден път се убеждавам, че от обява не може да си намериш работа, или поне при нас не става!?

# 577
Red Velvet спокойно можеш да се кандидатираш, това не е като да те вземат. Интересно ми е какво са за теб са натоварващи неща на работното място. Имам чувството, че това за всеки е доста различно.

Те някои неща не са въпрос на обучение, а на характер. В тази връзка и аз ако срещна счетоводил(ка), който да е много милостив и ларж доста ще се озадача. Такава им е работата.

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 22:56 от Палмичка

# 578
Момент,момент...тук говорим за начин на комуникация и уважение....

Трудно е за обяснение  Rolling Eyes По-скоро имам желание вече да влизам и в отдел ЧР,да се занимавам сериозно и с мотивиране на персонал. Ще видим,само времето ще покаже.

# 579
Добро утро, момичета   bouquet
При мен проблема е същият, търся работа на мъжът ми (постоянна) и на мен (допълнителна). До сега нито едно обаждане  newsm78 Другото, което ми прави впечатление е, че обявите се повтарят всяка седмица. Как може от 200 кандидата да не си намерят подходящия? За пореден път се убеждавам, че от обява не може да си намериш работа, или поне при нас не става!?

Именно PeaceЕдни и същи обяви се въртят отново и отново. ooooh!Междувременно се регистрирах в Линкедин.Оказа се,че няколко колеги също имат регистрация там Mr. Green

# 580
  • Sofia

Трудно е за обяснение  Rolling Eyes По-скоро имам желание вече да влизам и в отдел ЧР,да се занимавам сериозно и с мотивиране на персонал. Ще видим,само времето ще покаже.

Успех каквото и да решиш, но според мен в голяма компания си е по-добре щом планираш деца през следващите години.

# 581

Да де както вече писах някои неща не се учат лесно, а са вродени. Става дума за неща като - нюх, внимание към детайли, учтиво държание с клиенти, изразено чувство за справедливост и др. Но при добър "учител", пример за подражание и евент. надзор има шанс доста хора да проработят по-качествено.

# 582

Успех каквото и да решиш, но според мен в голяма компания си е по-добре щом планираш деца през следващите години.

Да, аз само големи гледам. Нямам интерес към БГ компании, и нямам интерес  малки компании.

Определено при нас става дума за някакви конфликти на интереси между екипите, криворазбран мениджмънт и прочие....ще видим как ще се развият нещата.

# 583
Red Velvet, много добре те разбирам, и при нас е така в момента и се оглеждам за друга фирма, макар че опциите ми са доста ограничени- почти никакви обяви или са в много неприемливи организации
Интересно ми е - на интервю, когато ме питат защо искам да си сменя работата, какво бих могла да кажа, без да излезе че АЗ не се сработвам с колегите и съм проблемна личност Simple Smile

# 584
Въпросът е да не отидем на по-гадно място, защото при нас хем е добре, хем има напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт