Орхидея - тема 7

• 87 239
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Здравейте от доста време ви чета, изчетох и голяма част от старите теми. Имам 6 орхидеи, за сега ....
Само да кажа, че вчера на Практикер имаше намалени фалчета по 4,99 лв., като разцветки имаше само бели и тъмно вишневи, имаше и 2 жълти но бяха в лошо състояние, цената определено си заслужава, цветове вече са към прецъфтяване, но има доста растения в добро състояние от към листа и корени  Peace
Имам и въпрос, бях си взела от един цветарски магазин един фал в не мн. добро състояние, субстрата му определено е за смяна и смятам днес- утре да го сменя, но от вчера забелязох че има между листата бели въшки /памуклиики/ мисля че са, за сега само една съм успяла да хвана и да разгледам добре, затова си мисля че е това. Въпроса ми е с какво да го пръскам и как? А освен това къде в Бургас има агроаптека за да си закупя препарат? newsm78

# 511
Сиситонс, аз така загубих един цветонос, който си изсъхна целия. Започна да жълтее от горе, отрязох малко по-надолу до зелената част, също имаше разклонения надолу... като изрязах пак започна да жълтее... и накрая изрязах целия заедно с разклоненията... Нека момичетата се включат и те посъветват, аз не знам какво да кажа...
Мадлена, здравей! Ще ме накараш да тичам пак до Практикер   Laughing Миналата седмица бяха на 7 лв и си взех една розова, но сега явно са ги намалили още... А ти щом ще пресаждаш - огледай корените добре, изрежи загнилите части, накисни в слаб разтвор с калиев перманганат или топси разредени с вода да се дизенфекцират корените, после с леко хладка вода изкъпи растението, дано се измият тия буби...  като поставиш в нов субстрат полей след 3-4 ден и я наблюдавай дали пак ще има буби... ако има - препарат за вредители за стайни растения.... Сигурна съм, че момичетата ще те посъветват какъв...

# 512
  • Варна
Здравейте, от скоро отглеждам орхидеи-фаленопсиси. Виждам, че някои растения имат само по един неразклонен цветонос, други - по два, а трети - един, но с разклонения на клончето. Искам да попитам това от какво зависи? Оказва ли влияние сорта, вида или торенето? Ако си купя растение, което е с разклонение на цветоноса, означава ли, че следващият цъфтеж може да се надявам да бъде отново с разклонения?

И още нещо, всички ли цъфтят на пролет?

# 513
 smile3521
Благодаря момичета, дано наистина имам успех с тях! Деа, ще чакаме да я видим цъфнала в пълната си хубост! Simple Smile

# 514
замислям се,ако сега по време на цъфтеж,изкарвам орхитата на терасата вечер-дали ще изкарат нови цветоноси  Thinking как смятате? и пробвали ли сте този метод?

Crazy

# 515
Здравейте,момичета!И аз съм почитателка на тези красавици.Имам вече 10.Надниквам отвреме-навреме в темата,за да науча нещо ново.Признавам си,че не съм изчела всичко и моля да ме извините,ако вече е писано по този въпрос,но мисля да пресаждам орхидеите си утре.Проблемът е,че половината са цъфнали,други сега сформират пъпки.Дали ще им навреди,ако ги разбутам в този момент да ги пресаждам?Чаках времето да се затопли,те напъпиха,а имат спешна нужда да се погрижа за тях..Ако нямам вредители,задължително ли е да ги потапям в разтвор на калиев перманганат?Благодаря предварително!Хубав ден на всички!

# 516
Здравейте,момичета!И аз съм почитателка на тези красавици.Имам вече 10.Надниквам отвреме-навреме в темата,за да науча нещо ново.Признавам си,че не съм изчела всичко и моля да ме извините,ако вече е писано по този въпрос,но мисля да пресаждам орхидеите си утре.Проблемът е,че половината са цъфнали,други сега сформират пъпки.Дали ще им навреди,ако ги разбутам в този момент да ги пресаждам?Чаках времето да се затопли,те напъпиха,а имат спешна нужда да се погрижа за тях..Ако нямам вредители,задължително ли е да ги потапям в разтвор на калиев перманганат?Благодаря предварително!Хубав ден на всички!

Няма никакъв проблем,че са цъфнали и напъпили,не им пречи.Бъди много внимателна с корените.
Предполагам си прочела за субстрата ,в който трябва да пресадиш.Не е задължително да потапяш в калиев перманганат,но е препоръчително.
Ако имаш малко време прегледай това,доста е полезно
http://www.youtube.com/watch?v=zwwTlZsquO8
http://www.youtube.com/watch?v=FOg6j1oLYPo&feature=relmfu

# 517
момичета ето ви нещо за четене има доста интересни а и важни неща. Може и да е било публикувано от някой, но все пак да го постна. На мен ми беше полезно Hug
публикацията е изключително обширна

http://flowermania-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=672

# 518

dea 55 определено много полезна статия,благодаря!   bouquet

# 519
Благодаря много за съветите и материалите!

# 520
Благодаря много за съветите и материалите!
Успех! Hug

# 521
Здравейте отново.След като онзи ден си взех новата орхидейка  ми се наложи на следващия ден да ходя пак за нещо до Кауфланд и познайте-всички които предния ден бяха на 9,79 бяха намалени на 4,89 .Не можах да се сдържа и отново не излязох с празни ръце.Съжалявам само че бяхме в друг Кауфланд където имаше само бели,а в този от който взех  розовата имаше и жълти,но нищо. Бяха останали само три и само една от тях беше в добро състояние,другите бяха много занемарени,не поливани,почти прецъфтели.Вечерта ходихме до този с жълтите ,но уви-всичко разграбено,нямаше нито една.Поне се надявам да са попаднали в добри ръце,че там нямаше да оцелеят много.Та ето и снимка на новата
http://xelena772.snimka.bg/flowers/cvetq.661581.26967436
 Simple Smile Много си ги харесвам,даже и имена си имат Simple Smile Дано не ме помислите за луда Simple Smile

# 522
Ми неееее,не си луда-пристрастена си,то и аз така с една започнах newsm47 спокойно все ще са ти малко и ще се изкушаваш Wink честито за новата-красива е mini_mouse То с тези цени,малко ми остава да се изкуша и аз,но.... за сега ще се въздържа  newsm17 dea 55 -много полезен материал  newsm10

# 523
mini_mouse==> честито!  Hug да те радва с много цвят!

# 524
Моля моля за мен е удоволствие  reverance Flowers Sunflower Радвам се, че материалчето ви е полезно нали за това сме тук да си помагаме. А относно пристрастеността на минимаус, ако мога да я успокоя и аз съм така. Днес като прочетох за намалените орхита в кауфланд бях на нисък старт, но съм си наложила малко забрана. Имам вече цели 8 бр, които купих за доста кратък период. Мисля първо да се погрижа поне година за тях и чак тогава да правя нови попълнения. Не ме питайте колко ми е трудно. Едвам се сдържам. Гледам все за нещо друго да си мисля. И хахахаха почвам да си мисля да не съм луда........но в следващия момент разбирам, че това е хоби, любов към нещо, което ти дава радост, нещо което е малко и само за теб и само ти си го разбираш. Това е важното да намираш красотата в едно такова малко, но красиво нещо като орхидеите. Ето и за това всички с вас сме тук, защото тази любов към тези цветя ни прави близки. Това е моето мнение по въпроса за увлечнието Simple Smile За мен те са едно от щастията ми:)Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт