Орхидея - тема 7

• 87 218
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, вашите овлажнители топла пара ли пускат или студена? Купих един овлажнител от продавалника доста евтино, надявам се да върши работа, но изпуска топла пара, въпреки, че тя не достига директно до някоя орхидея, но все пак ме притеснява това, че е топла, да не вземе да се спаружат нещо....  newsm78

# 526
Когато прецъфтява някой цвят на орхидеята как точно изглежда?Все едно се затваря и започва да изсъхва?Защото имам 3 които са най първите на цветоноса които ми се затвориха и повехнаха и се надявам това да е прецъфтяване а не нещо друго.Питам такава глупост понеже забелязах  в корите след поливане че движеха малки прозрачни насекоми нещо като дървеници.По растението  няма само в корите и помислих да не са някой паразити които да убиват цветето.По-новите цветове са свежи и пъпките се развиват,а тези прецъфтелите ги махнах,не знаех трябва ли да чакам сами да паднат

# 527
  • Варна
Заради вас се зарибих с орхидеите и сега няма спиране  Wink. Та по този повод ето нова ми придобивка -Brassada Mivada - Брасада

много моля, ако някой ми каже как се гледа ще съм благодарна

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 11:30 от rumi2009

# 528
Здравейте момичета, вчера от Кауфланд си купих нова орхидея Hug. Толкова я избирах и като я донесох видях че слагайки я в опаковката са ѝ счупили едното разклонение на цветоноса , но не напълно. Като махнах опаковката то си застана на мястото, все пак се държи на едната част, Сложих му малко безцветен анкерпласт, мислите ли обаче че трябва да го отрежа и да сложа във ваза. Все пак не е отчупено напълно а има много пъпки върху него. Много ви моля да ми помогнете, по назад четох че и във ваза се развива добре цветоноса, даже едно момиче беше написало, че нейните отчупени цветоноси непрекъснато раждат нови орхидейки, даже ги има снимани, стояли във ваза година. Та не знам какво да правя Praynig, моля за помощ.Дали да не изчакам да видя дали ще повехне Sad, много съм тъжна. И много ме е яд той си расте настрани те с опаковката го вдигнали нагоре и го счупили, абе не ми се говори smile3518 , направо ми иде да ревна.

# 529
Последната ми цъфнала орхидея-          Ще ви бъда благодарна ,ако ми кажете каква е ,защото аз така и не разбрах от кой вид е . Embarassed

# 530
rumi2009,честито за красавицата,много да те радва!

sisitons,честито и на теб и не се притеснявай.Най-добре отрежи  с остър нож,да не стои пречупено

nezito,мисля,че орхидеята ти е милтониопсис (miltoniopsis)

# 531

Най-новата ми придобивка.  Grinning Просто си минавах по тротоара и тя направо ме "извика" от витрината.  Laughing Аз, която не съм по импулсивните покупки, просто влезнах и си я взех.  Laughing

Последна редакция: вт, 24 апр 2012, 20:36 от Teresa of the Faint Smile

# 532

Teresa of the Faint Smile, такава е първата ми орхидея, която ме накара да се влюбя в тези цветя. За съжаление в момента не е цъфнала...
Незито, много е красива, каквато и да е...
Руми, а твоята е много интересна и красива, разбира се... Няма май грозни цветя Simple Smile

# 533
Да ви се оплача - счупих цветоноса на едната орхидея Mr. Green бясна съм smile3511, а толкова го чаках и му се радвах като се появи. Сега не ми остава нищо друго, освен търпение да се появи нов, амаааа ........ кога ли

# 534
  • Варна
Момичета а да ви питам..става въпрос за това мини дето ми го присадиха в Мимозата Simple Smile Получава се малко тъпо защото корените му стигат до средата на саксийката и фактически субстрата исъхва да половината и вече орхидеята е жадна/със сиви корени/ а надолу субстрата е мокър.Аз скоро я поливах и видях,че от средата надолу субстрата е почнал да зеленясва.Какво да правя?
 newsm78

# 535
Момичета а да ви питам..става въпрос за това мини дето ми го присадиха в Мимозата Simple Smile Получава се малко тъпо защото корените му стигат до средата на саксийката и фактически субстрата исъхва да половината и вече орхидеята е жадна/със сиви корени/ а надолу субстрата е мокър.Аз скоро я поливах и видях,че от средата надолу субстрата е почнал да зеленясва.Какво да правя?
 newsm78
поливай отгоре?  Thinking

# 536
  • Варна
 newsm78
поливай отгоре?  Thinking

В смисъл..то нали пак слива вода до долната част на саксията ?  newsm78

# 537
Мисля,че са ти натъпкали здраво коричките,щом зеленясват... Whistling Crossing Arms Трябва да има въздух,да дишат-опитай се да поизвадиш малко корички и да са по-свободни,за да се изпарява водата и да не зеленясват Thinking ,а това,че посивяват....нищо им няма-поливаш  Simple Smile Аз моите дори не ги кисна във водата,а само на течаща вода си ги поливам  и вече 3г. си цъфтят и нямам проблем.Лятото ги опръсквам и горните корени,защото те много по-бързо посивяват.Спокойно Peace

# 538
  • Варна
Благодаря за информацията,веднага се заемам със задачата Simple Smile

# 539
друг вариант,според мен...ако имаш време извади и изсуши хубаво субстрата,след което просто поливай отгоре,а не я кисни  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт