Орхидея - тема 7

• 87 206
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ще го исуша а после ще го сложа по-рехаво Simple Smile Да видим дали ще се оправят нещата. Whistling

# 541
Ще го исуша а после ще го сложа по-рехаво Simple Smile Да видим дали ще се оправят нещата. Whistling
успех!стискам палци всичко да е ок  Wink

# 542
  • Варна
А да ви питам...нормално ли е въздушния корен да има такъв завършек?  newsm78

# 543
  • Gone with the wind
Абсолютно нормално. Това е по-свежо връхче, затова изглежда така. С времето ще си промени цвета като стария корен

# 544
Добър вечер на всички!
Преди малко повече от месец се оплаках, че орхидеята ми умира. Прилагам метода на реанимация в бутилка с малко кори и вода. Две от листата омекнаха, пожълтяха и паднаха, другите две са сбръчкани, но още си стоят. забелязах, че излиза ново листенце, но признаци за нов корен няма. В момента има само един, около 2 см. Дали има шансове за това растение? Надявам се, че като излиза листенце, ще излязат и корени.... или греша?

# 545
Надето при мен се получава абсолютно същото.4 омекнали и сбръчкани листа, едно късо рехаво коренче останалите изгнили.Сега израстна ново листенце и видях свежо връхче на едничкото коренче  Grinning И аз вече имам надежда че ще си спася бялата красавица.Днес в Кауфланд имаше хубавки орхидеи на по 15лв но се въздържах  Mr. Green

# 546
Здравейте! Ходих до Бриколаж днес - имаше нови растения, които бяха сложили към преоценените (7.50 лв). Изжрах си един дендробиум и една милтония... Не съм много сигурна за милтонията дали е милтония, но по изсъхналия прецъфтял цвят я оприличавам на това: http://www.landandseaimages.com/images/miltonia.jpg Хубавото на тези растения, че въпреки, че и двете са прецъфтели и двете си ги намерих с нови порастнали цветоноси  Wink Милтонията мисля, че скоро ще я видя цъфнала, а дендробиума малко по-нататък... Дендробиума не съм сигурна какъв е точно, ще го видя и него като цъфне Simple Smile Е, похвалих се  Hug

# 547
ПиПеЛолита,честито!като цъфнат,задължително пак да се похвалиш  Hug
колко бройки вече имаш? Rolling Eyes

# 548
7 фаленопсиса, които все още са цъфнали, 5 фалчовци, които не са цъфнали в момента, 1 Беалара, 2 Дендробиума, 1 Колманара, 1 Милтония, 3 Цимбидиума, 1 Епидендрум и 3 супер мини бебета... Очаквам и една Ванда и един Ринкостелис  Crazy Колко станаха???  Crazy Crazy Crazy И тази болест ме хвана така сериозно от февруари насам... ще фалирам вече  Confused

# 549
  • Terra incognita
Здравейте, аз съм абсолютно начинаеща, както във форума, така и в отглеждането на орхидеи. Преди около месец ми подариха красива орхидея, мисля, че е Ванда, беше си много добре, но от няколко дни цветовете й взеха да вехнат и да пожълтяват, освен това пуска някаква странна лепкава течност по стеблото. Държа я на светло, поливам я веднъж седмично, в магазина са казали да пълня вазичката с вода и след 10 -15 минути да я изсипвам, така и правя.Моля, кажете ми какво й е, много я обикнах и ще се натъжа ако съм й направила нещо.

# 550
здравейте чета ви с удоволствие темата е страхотна научих много и видях прекрасни орхидеи

# 551
ПиПеЛолита честито за новата,красота Grinning  очакваме снимки с цвят  Hug vasilissa1 -да това е Ванда и ето инфо за нея https://docs.google.com/file/d/0B2q6beDktFuGS2lmakxNd2dUMjY0MWtZ … OS1EQQ/edit?pli=1 ,успех  Peace

# 552
Опаа това са моите Ванди на снимката,имам 6 бр и са много лесни за гледане,цвета издържа около 3 мес.при мен. Hug

# 553
Василиса, не съм специалист по орхидеите, но ми прави впечатление, че в саксията нямаш субстрат, а се виждат само корените?  newsm78 Това нормално ли е?  newsm78 Или аз не виждам добре?  Thinking

# 554
  • Terra incognita
Доколкото проучих, Вандите се отглеждат така, даже без саксия, без ваза, окачена някаде до прозореца с висящи корени

Общи условия

Активация на акаунт