Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как правилно да се грижа за орхидеите, както в обикновен дом, така и във флорариум?
Как да се справим с паяжините и влакнестите въшки по орхидеите?
Кой субстрат е подходящ за разсаждане на фаленопсиси?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как правилно да се грижа за орхидеите, както в обикновен дом, така и във флорариум?
Обединени текстове: Формулярът предлага различни методи за грижа за орхидеите. Някои от препоръчаните практики включват поливане с пуфър, използване на тор за орхидеи, подреждане на корените в саксията и разсаждане на растенията в подходящ субстрат. Споделя се опит с различни видове торове и методи за борба с вредителите като паяжини и влакнести въшки. За отглеждане на орхидеи във флорариум е важно да осигурите добър дренаж, подходящ субстрат и редовно да пулверизирате почвата вместо поливане. Уверете се, че не преполивате цветята, за да избегнете увреждане. Можете да използвате камъчета за дренаж на дъното и внимателно да пулверизирате почвата с помощта на спрей бутилка, когато е необходимо.
-
Как да се справим с паяжините и влакнестите въшки по орхидеите?
За борба с паяжините и влакнестите въшки по орхидеите, използвайте спрейове като Clinse, Lactofol и Mosipa. Препоръчително е механичното отстраняване на паяжините преди третиране за увеличаване на ефективността. За паяжини по листата използвайте памучен тампон, напоен със спирт, и редовно проверявайте и почиствайте листата за превенция.
-
Кой субстрат е подходящ за разсаждане на фаленопсиси?
-
Какви са основните методи за грижа за орхидеи?
-
Как да се грижа за орхидеята си, която не съм поливала, пръскала или пресаждала?

И розетката видях от вас че трябва да се показва хубаво но нямаше много на какво да се закрепи и много се клатушка...дано така и е добре. Едната май пуска корен та съм доволна. Сместа от Бриколаж не беше май-много хубава. Почти нямаше кори. Наложи се да подбирам само корите и по малко от другото, че като досега са били само в кори не знам...дано свикнат. И Дендробиума едвам го разделих от изсъхналите кейки. Корените бяха една мрежа без край...едвам ги отплетох. Там не видях да има зелен корен но изглеждаха добре...може би са си белезникави по принцип. От както съм я взела е така. Мисля да не ги поливам поне 4-5 дни.

при тях май можеше по-ситен субстрат, поправете ме ако греша.