Тук са най-красивите деца, Майските ни слънчица ! - Тема 16

• 43 749
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Честита месечинка на Виктория, Филип, Георги и Даниел!!!  Tada newsm18  bigdance2
Да са много здравички и да радват мама и тати!

Аз отново се готвя за тежък изпит - Статистика  ooooh! Да ми стискате палци утре!

Освен това Мариската реши да изкара още 3 зъба в рамките на 5 дни и ситуацията е един път! Супер много съм изтощена и изнервена  af Какво му стана на това дЯти - на 10 месеца бяхме с 2 зъба, а сега, на 10 и половина - с 8  #Shocked (8-мото ще пробие всеки момент - показало се е). Явно е решила за РД-то си да е с пълна предна фасада  Joy

Ще продължавам аз с науките, утре повече!
Хубава вечер!!!   love001

# 541
Рая, много благодаря за споделеното инфо.
Само, че Еди вечер се храни и то точно преди да заспи, но не заспива на шише, щото в повечето случаи ТВ то работи и лампата е светната.
Забелязах, обаче че откакто вечер не го люлея през нощта се събужда по-малко, т.е.  на около 2 часа проплаква, понякога ставам, а понякога няма нужда да ставам.
През деня съм го пробвала този метод, бях го чела в една книга, пробвала съм го 2 дни и се бях отказала. След време наскоро пробвах но го оставих сам в стаята - ужас просто. Резултатът беше - гушнах го и заспа веднагически от умора, рева 1 час изби го на ярост накрая. Четох обаче, че не е хубаво да се оставя да реве по този начин, защото се настройва твърде негативно и писимистично към живота...
Но ще се опитам да намеря най-безболезнения начин за "заспивайки сам през деня"
Благодаря ти, Рая!

# 542
Йеее, Мариската голямо озъбване прави в последно време! Милата тя и милата и майчица! Успех с изпита, ще се справиш!!!! Hug

# 543
  • До морето :)
Рая, това което си написала по принцип съм съгласна, но моята дъщеря един път заспива сама е леглото, друг път се гушкаме двете, като цяло вечерното заспиване не ни е проблем. То и дневното вече не е (пу-пу), ама ако може и тогава да си заспива самичка  Rolling Eyes Иначе съм забелязала, че Елена ако заспи с рев, спи по-малко и винаги се събужда с рев. Заспи ли си доволна обаче, кърти по 3 часа и се събужда с усмивка (говоря за през деня)

Мариетка, ще ги разбиеш утре! И честито озъбване на Мариска. Браво на нея, героиня е тя, толкова зъби на веднъж  Grinning

Гери, браво за нелюшкането на Еди. И аз първо си помислих, че е проходил  Laughing

За нас - вече биваме. Елена нещо днес се разкашля, пък уж оздравява. Иначе да си похваля дЯтето - вече ходим, като се държим за една ръка само  Heart Eyes

# 544
всяко дете се държи различно Simple Smile и Давид преди като заспиваше с рев се будеше с рев, това не означава,че метода не действа . важно е постоянството. и ако детето ви не заспива само, като го сложите в кошарката , без помощ(от никакъв вид) означава,че е не-способно все още да се приспива само и всички други детайли нямат значение.
спането с детето е противопоказно за тази цел защото то става зависимо и кум това, всяко глане,прегръщане, докосване, пеене, люшкане в момента на заспиването само му пречат да се научи да заспива.

това ,което съм описала е само 1вата стъпка. следващата е същото да се приложи и при спането денем. всъщост на мен ми беше доста по-лесно след като се научи да заспива нощем ,около седмица след това започнах да го оставям като е сънлив с някоя играчка б кошарката и тихичко да се измъквам от стаяата без да ме види и сега си заспива сам и през деня.

това,което не подеиства до сега при нас е ,че все още се буди 3пъти нощем  да яде. за това отиваме да се съветваме с доктора пак, да видим какво правя грешно и да не би да има някакъв проблем.

знам,че на всяка майка и се иска да спори със слийп трейнинга(включително и на мен  Grinning  ) но той действа при всички , ако се спазва и има постоянство. разбира се той е въпрос на избор. специалистката ни каза,че за помощ се обрщат кум тях около 30% от хората тук, но се смята,че около 60% от бебетата имат проблеми със заспиването сами и буденето нощем съответно, но много хора изобщо не смятат това за проблем.. казват си,че е бебе и ще го израсте и си живеят не-спейки Simple Smile (а лично аз имам познати с 3 годишни деца които още не могат)

иначе всяко бебе след 6-месечна възраст е способно да заспива само и да не се буди нощем до сутринта ако бъде научено..

всичко това не са мои думи да знаете  Grinning само предавам каквото тя ми каза, а после аз и сама открих в нет-а за съня. 

# 545
ето в този сайт има отговори на абсолютно всички въпроси свързани с това от специалист във видеа, и ще забележите, че метода който аз ползвам е най-софт от всичките.. 

http://www.videojug.com/interview/child-sleep-training-basics

# 546
Лелеее,тук се е превърнало като в някаква секта бе,я по-кротко го давайте Crazy

Влизам специално да честитя празника на вчерашните месечинковци и най-специално на Дани,чиято майка ни е поднесла тази прекрасна витаминозна почерпка Wink Hug Да са живи и здрави всички малчовци!

А днес искам да честитя последната месечинка на нашия прекрасен Еди,кротушката Ани,кукличката Тияна,римския папа Миринда,пакостника Кирил и всички останали(че дотолкова успях да запомня Wink)Да са живи и здрави и много,много щастливи дечица Heart Eyes

Пожелавам бързо оздравяване на всички болнички Hug Нандисима,много сте я закъсали и вие,специални целувки за Моник и Соник и бързо възстановяване Hug Нелке,целувчици и за вас Hug

Днес не ми се пише за нас,защото нямам време,а някак си и желание в последно време Mr. Green

Обаче ще ви споделя за какво мислих тези дни - Мария,сигурно вместо да посети майка си,отиде при свекървата и онази е изяла лаптопа или нея самата(от радост Twisted Evil) и няма откъде и как да се включи сега,Мушето,след връщането на мъжО се погуби тотално,което ще рече,че скоро ще имаме новина Wink,хамериканките - казаха "анатема" на темата и дим да ги няма,а Алекс(Спасдиди,ако някой все още я помни Mr. Green)-предполагам се е прехвърлила в по-актуална тема като например "Декемврийчета 2012" Mr. Green

П.П.Днес отивам да поръчвам тортата,че нЕма време Mr. Green

# 547
Момичета, тези дни не съм писала, но искам да поздравя всички празнували и да почерпя за последната месечинка на Бела в понеделник и за прохождането ни на Цветница. Проходи без проблем и като и хареса се връща до дивана, изправя се и тръгва към някой от нас, а вече започна да обикаля без проблем из стаята. Накрая така се преуморява, че се разплаква, не се сеща да спре и да си почине, така беше и след като започна да се изправя в кошарата сама. Ние нещата ги правим все по празници, нали на празник е родена  Two Hearts
   Черпя, макар и с виртуални кексчета и коктейли, но пък с огромна радост и желание  bouquet

# 548
Рая, аз от 1 юни се връщам на работа, системата за приспиване много ми хареса, не знам как мога да се справя само с нея поради факта, че сме в гарсониера и хола ни е и хол, и спалня, и работен кабинет и детска стая  Sad До сега това е единствената причина да не съм започнала да приспивам Бела по тази система, а ме притеснява, че колкото по-голяма става, по-трудно ще я отуча от приспиването с гушкане. Иначе като се измори много и като пореве малко в кошарата, ако правя нещо и не мога да я гушна е заспивала сама.

# 549

Обаче ще ви споделя за какво мислих тези дни - Мария,сигурно вместо да посети майка си,отиде при свекървата и онази е изяла лаптопа или нея самата(от радост Twisted Evil) и няма откъде и как да се включи сега,Мушето,след връщането на мъжО се погуби тотално,което ще рече,че скоро ще имаме новина Wink,хамериканките - казаха "анатема" на темата и дим да ги няма,а Алекс(Спасдиди,ако някой все още я помни Mr. Green)-предполагам се е прехвърлила в по-актуална тема като например "Декемврийчета 2012" Mr. Green

П.П.Днес отивам да поръчвам тортата,че нЕма време Mr. Green

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
  Ралица днес наобяд рева близо час CryЩях да ревна и аз по едно време,горните й венци ще гръмнат #CrazyНе е спала от 8 сутринта,но се успокои като й дадох панадол.
  Каката ни е на лагер в Трявна и супер щастлива,само ми звъни и изказва впечатления-имат страхотна програма Grinning
   Честити месечинки на Ани,Тияна мИринда,Кирил и на сладкия зетко Еди

# 550

Здравейте момичета,

Тази система с приспиването наистина действа......Изпробвала съм я, при Боян преди 5 години, на него му трябваше около седмица за да започне да спи сам (самоче той не беше свикнал да суче по безброй пъти на нощ). Сега при Елена, ми костваше около месец и половина рев по 40-50 мин(чувствах се най-лошата майка на света и бях много обезкуражена) - е, вече проработи, заспива сама, а от няколко дена не се буди през цялата нощ  Party Можеби при нея се случи толкова бавно, защото откакто е родена спим на едно легло и се кърмим на поискване. Аз наистина вярвам, че е за добро на детето да се научи да намира покой само, а и определено мисля, че има връзка между заспиаването сам и спането през цялата нощ.
          sunnyangel , оставяш я в леглото и отиваш в кухнята докато се нареве и заспи - аз така дейсвах, на включен бебефон естествено, не съм стояла до легълцето.
         При нас - Боян не ходи на детска градина, а Елена е с хрема -  newsm78

хубав ден

# 551
Изобщо не съм съгласна и не съм възхитена от системата cry it out Confused

оставяш я в леглото и отиваш в кухнята докато се нареве и заспи

И пък това ми се струва ужасно - детето да реве, защото има нужда от близост, пък мама/татко/батко/баба да си стои в кухнята/хола/кабинета с бебефона...Никога не съм го правила, надявам се и да не прибегна до това Confused
Зу, дано да се успокои Раличка Hug
Мариетка, браво за изпита Hug
Чакайте и аз да се похваля - назалният секрет е чист и вече почти няма хрема. Днес бяхме на консултация - на 11м и 12 дни - тежи 8500 кг и е висока 71,5 см...
А аз...май се запалвам по и бей за ужас на съпружеското тяло  Joy
Хайде усмихнат ден:)
И моля всички непишещи (няма да изброявам поименно Crossing Arms)да се включват, щото ми е мъчно за вас  Hug

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 14:29 от Бисквитка

# 552
Иска ми се да оставям Бела сама в кошарата, но да стоя до нея, но тя крещи от кошарата, плаче до посиняване и хълца, детенце е с пъпна  херния, която заради алергията не можахме да оправим с лепенки, защото се изрина от тях до рани. Чакала съм я години, не смятам, че трябва да и стана роб, но все си мисля, че ще и писне аз да я приспивам, както стана и с яденето на кашите и др.храни, родих я за да я обичам, а не само да си пробвам педагогическия опит /който наистина имам/. Казват: ДЕТЕТО УЧИ и знам, че е така, теории разни и вечно променящи се. Колкото и да се стараем след години децата ни все за нещо ще ни упрекнат, така че поне да сме слушали вътрешния си глас.
  И да се похваля, вчера бяхме на консултация и сме вече 9 кг и 75 см

# 553
sunnyangel-честити ходещи краченца newsm68
Бисквитка   202uu
  Сега да не се заформи спор заради тази схема за приспиване.Според мен всяка майка си знае и преценява най-добре, кое е добро за детето Й. PeaceРалица от около седмица и нещо едвам заспива,но не защото реве или нещо подобно-просто й е  кеф да се изправи в кошарата вечер и да прави муцунки на мен и баща си и да се смее.Слагам я легнала,тя пак става и така докато се измори и заспи сама.Смятам,че схемата за приспиване при нас просто не е необходима  smile3503

# 554

За мен е по-важно, детето ми да се научи да спи по цяла нощ, познавам деца на по 3 години и повече, които се събуждат по много пъти за да пишкат, пият вода, да не говорим за мляко. Това разбива съня и води до вредни навици - мое мнение.
Племенницата ми е почти на три и още не й е писнало майка й да я приспива, даже ми се струва, че става все по-тежко.
А сега, Елена заспива сама - оставила съм и една кравичка и една калинка, тя си избра калинката с нея заспива и с нея се събужда. Не се събужда постоянно посреднощ за да търси успокоение в гърдата - накакси се оправя сама, което за мен е важен етап в развитието й. Ако мислех, че е за нейно добро гушкане, люшкане и разнасяне, бих продължила с това.
Зу, хубаво си го казала - всяка майка си преценява, аз само подкрепям една изказана теза и споделям опит. Hug

Общи условия

Активация на акаунт