Тук са най-красивите деца, Майските ни слънчица ! - Тема 16

• 43 764
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
За "НЕ-то": На майките с по едно бебе ще кажа- сега сте заредени с оптимизъм и позитивизъм, но ще чакам да народите по още поне едно дете и тогава да говорим...и аз знам кое е правилно и кое не, но повярвайте ми- ако останете един ден у нас ще разберете, че без " НЕ" е невъзможно да се оцелее! bowuu Опитвам се да го избягвам поне с бебето, защото то още нищо не разбира и е безмислено да го травмирам! Времето на "НЕ-то" идва след 2 годишна възраст-тогава децата започват да разбират и да се пробват до къде могат да стигнат, да се ориентират кое е добро и кое зло, кое може и кое не може и т.н. Ако някоя от вас успее да го избегне това "НЕ" дори и с 3 деца- веднага и давам приза: НАЙ-ДОБРАТА МАЙКА!!! Peace Hug
Аз съм от лошите майки-използвам "НЕ", крещя и дори потупвам понякога, когато нещата излезат от контрол ...за всичко си има време..и за възпитанието също- според мен  между 2 и 7 години се залагат основите на всичко, затова бъдете много внимателни тогава да не прекалите  и да не залитнете нито в едната нито в другата посока! Това е просто съвет- не искам да обидя никого или да ви наставлявам- само споделям личен опит bowuu

202uu

Абсолютно подкрепям...явно и аз ще съм от лошите майки Mr. Green
И един лекичък пример,така между другото - аз съм поступвана доста често като малка(нищо,че съм била първо дете Naughty),а брат ми - не,защото имаше същите здравословни проблеми като Слави на душката,резултата - от мен стана човек,а от него - не толкова Wink

Сега по ред на номерата Naughty

Когато правихме апартамента преди 2 години,идеята за дете ми беше толкова далечна,че изобщо не съм се съобразявала с това и онова Mr. Green Имам огледала навсякъде Mr. Green,секция с остри и издадени ръбове,ниска мебелировка като цяло,доста цветя в саксии по земята(като градински кът),стъклени маси и т.н.И естествено В. се появи почти веднага(както си нямах идея уж) и сега се чудя къде и какво да пренареждам и прибирам Crazy Дет се вика трябва за н-ти пъти да използвам декораторските си умения Mr. Green

Жу,честита ви количка!Да се ползва със здраве и да навъртите мноооого километри с нея Wink

Теди,прекрасна изненада за тати Simple Smile Сигурно вече нямате търпение да го гушнете и двамата Heart Eyes

Зу
,не сте само вие с късно заспиване Mr. Green До скоро по-рано от 22.30-23.00 не можех да го накарам по никакъв начин да заспи,но откакто сме в СЗ нещо промени режима и да не кажа голяма дума,но към 21.30 най-късно е гътнат Wink
Ейййй,като знам Боример на душката как заспива към 19.00-19.30,направо ѝ завиждам и то хич НЕ благородно Mr. Green Ами че то цял ден остава пред нея,а да не говорим за нощта Wink

Геринцеее,и аз си помислих,че Едика е започнал да спи добре и то така и се оказа Wink Браво,дано се задържат така нещата и поне това не те тормози допълнително Hug

Сега малко честитки Naughty

Честити зъбчета на всички озъбили се тези дни и специално на Аленита Heart Eyes

Честити месечинки от последните дни на всички порастнали мъници!

Честит имен ден на Лазар(на патерици)!

Честити месечинки на днешните ни месечинковци!То само мъжки рожби бе Wink

(честитките мислех да ги крадна от Гери,но заплашваше поста ми да стане огрооомен Mr. Green)

Сега малко отразяване на красота и изящество Naughty

Видях прекрасни малки слънчовци и смятам да ги изредя поименно,А съм пропуснала някой,А сте ме извинили,че мозъкът ми съвсем се бъгна напоследък Mr. Green
Дани и творението на мама за празника на леля бяха уникални,Павел - порастнал и все така чаровен,Магдалена - прекрасна малка принцеска,Елина - разкошна в новата си количка,Валентин - страхотен малък мъж,Деа - уникална малка лазарка,Мариска - отново прекрасна с върбовия венец на главата Heart Eyes

Сега малко за нас Naughty

При нас положението е нетърпимо Whistling Събота и неделя отново бях сама с В. и ми разказа играта отвсякъде Mr. Green Денонощно рев и тръшкане Twisted Evil Скарах му се доста сериозно и мисля,че този път ме разбра,защото досега аз му се карам,той ми се смее насреща Naughty
Геринце,питаш ме за колики ... не знам какво да кажа вече,има го и този епизод май,но това,което ми предложи Мариета и аз съответно се консултирах с лекар(Линекс бейби),се оказа кошмар.Дадох му го в събота вечерта и цяла вечер рева като обезумял,а аз сам сама се чудя кво да го правя,към Бърза помощ ли да го водя,да му давам нещо друго за успокоение ли ... абе чудо.
Така,че това го спирам и търся други варианти Naughty
Има нещо,което го тормози това дете,но не мога да разбера какво е Mr. Green
На всичкото отгоре от няколко дни е с ужасен обрив по врата и гушката,а от днес вече и по челото и част от едната буза Twisted Evil Мажа с Фенистила,но имам чувството,че става по-зле ooooh! Май пак ще трябва да викам батко на пожар Whistling

Вчера беше кошмарен ден за мен,който завърши в изключително приятната компания на моя много близка приятелка с чаша шампанско в ръка и 10 цигари изпушени на спокойствие, с кеф и в сладки приказки.Просто не издържах и нашите като се прибраха вкъщи им казах в прав текст,че не мога повече,че отивам на гости и да поемат детето за 2-3 часа Twisted Evil Писна ми бе хора,от както съм тук,имам едно излизане с душката и по 24 часа съм с детето,което е по-непоносимо отвсякога Naughty
И о, чудо! Прибирам се аз и се оказва,че не са му чули гласеца на моя Убавец Mr. Green Това вече ме застреля тотално,което незабавно ме наведе на мисълта,че това дете има някакъв проблем с мен Wink Това за предаването на мисли,чувства и сие от майка на дете ми е ясно,явно и при нас играе огромна роля Peace Е,кво да направя като му се е паднала майка нервачка,ще траЙ и ще се нагажда  Mr. Green Laughing

Тези дни трябва да запазвам места в заведението,където ще празнуваме РД на В.,да поръчам тортата,да купя балони,украси,свещ и фойерверки и в общи линии - пълна програма ooooh!
Дет се вика този път вече РД-то чука на вратата и няма място за отлагане....
Ейййй,ама чак ме е яд,че ние сме едни от първите и не мога да крадна от никой идея за празненството  Mr. Green Абе в крайна сметка както се получи,надявам се да е добро Sunglasses

П.П.Марте,благодаря за инфото Hug
П.П.П.Днес времето ще ни затвори вкъщи,което ще ме довърши тотално Mr. Green

# 526
Жужии, аз също не бих дала тоя боб и тоя крем. Аз също избягвам Какаовите кремове, които предлагат в тукашната кухня. Правя разбор и така... Rolling Eyes

Люсиии, какво да ти кажа, аз усетих, че моето настроение ужасно много влияе на Еди - когато съм нервна, неспокойна, тъжна и той така се чувства и положението става невъзможно, в същото време, когато съм спокойна, уравновесена, готова за обеснения и разговори като с голям човек всичко е по - леко и в синхрон.
Опитай се да се успокоиш, чети някоя книжка за психология илии нещо такова, на мен то много ми помага.
Аз също като темперамент съм нервна и избухлива, но се опитвам да владея тези чувства - макар и да не ми се получава много, много.... подлагам се на дрисировка  Mr. Green
ММ много ми помага (когато е тук!!!!!), той е супер уравновесен, търпелив и сдържан. Но пък никак не ми помага в дресировката, когато го няма.
п.п. Люси, надявам се обрива да не е нищо сериозно!  Praynig

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 16:27 от ГериСян

# 527
  • на североизток
Здравейте!

Честита месечинка и на днешните порастващи дечица! Бъдете живи и здрави!

Люси, сигурна съм, че ще организираш чудесен РД за мистър В.! Дано обривът бързо да отмине Praynig Пиши как сте.

Жужи, аз също не бих дала тази храна. Честита ви количка! Със здраве да си я ползвате!

Видях много хубави дечица  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Джуф, пиши как е малкият сладур. Дано да са зъби и по-скоро да излизат!

Гери, браво на Еди! Дано все така да е!

При нас нищо ново. От днес съм с трите деца вкъщи, за капак и времето е лошо и излизахме за малко. Пълна лудница!!! Мога да похваля Ния - от няколко дена се опитва да прави крачки като я държим за ръце Heart Eyes Praynig Иначе става все по-палава и непослушна, също като другите двама Grinning

# 528
  • До морето :)
Не съм чела нищо. Минавам само да кажа, че двете с Ели сме болни. Кашлица + сополи, а аз и с Т  ooooh!

# 529
Не съм чела нищо. Минавам само да кажа, че двете с Ели сме болни. Кашлица + сополи, а аз и с Т  ooooh!
Бързо оздравяване ви пожелавам! Hug Praynig

# 530
Честита месечинка на Валентин и Лазар!!! baloni baloni baloni Да са много здравички, весели и умни дечица!!!

# 531
За тези, които не са видели във ФБ - ето 2 маймунки

# 532
Здравейте в това мрачно и дъждовно утро,  Hug

Деси, Павел е много сериозен. Това на истинска маймунка ми прилича. Как реагира Павел на нея?
Честита месечинка на
Вики, Маги, Давид, Филип, Георги, Даниел и Стела!

# 533
Бърза и здравословна почерпка за последната месечинка на моя юнак. Оттук нататък в годинки ще броим Simple Smile

Дани още е болен, но не е нещо страшно (Зазка, благодаря че ни мислите  Hug). Само дето милото нощем кашля и спи много неспокойно. С тез хватки и приклещвания, които прилагам за борба с носа и даване на лекарства, мога да се пробвам с кеч борбите, нема кой да ми се опре. Надявам се за Великден да е пушка вече...

БТВ, Зазка, как е крачето на Ния? Спомена, че вече прави опити за крачки?

Десинце, тез маймунки сладки май не са много заинтересовани една от друга Simple Smile

# 534
за проблемите със съня си насрочихме час за специалист.после ще пиша какво са ни посъветвали. що се отнася до заспиването без люшкане , бутилка или всякаква помощ ги постигнахме точно за 4 дни. като магия Simple Smile(ако някой се интересува как става ще опиша стъпка по стъпка,много софт метод, без да се оставя детето да реве само в стаята Simple Smile ) дано и с яденето цяла нощ се справим .

новият трик от днес на моя 10месечен синковец е ,че се научи да си отваря вратата сам и сега наистина няма спиране вече  ooooh!  Joy

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 14:26 от raia07

# 535
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден Hug
Отдавна не съм писала, но всички се натръшкахме болни.Соник с Т и повръщане, слава богу мина за два дни, но Моник беше 4 дни с Т около и над 39, едва я сваляхме за два-три часа и после пак. Добре че имах Нурофен от Бг, че тукашните лекарства ги повърна. Два пъти при Педко ходихме и накрая се оказа че е изкарала Розеола. Т падна в събота сутрин , а вечерта изби обрив, беше като петнисто хиенче милото, сега обрива се скри, и вече е по добре. Обаче аз се разболях, болки в гърлото, не мога да преглъщам и висока Т. Лошото е че Моник е още отпаднала/пък и малко се глезоти/ и иска да е все в ръцете ми, пък аз как да я пазя да не ѝ лепна и това. Абе лудница голяма.
Отпаднала съм и изморена, затова нЕма да пиша повече,  Hug

Сори че ви занимвам с нашите пролеми, но да се оправдая за отсъствието Mr. Green

Да поздравя всички който сме пропуснали, месечинковци, именници и имащи други поводи за празнуване  bouquet

# 536
Павел не реагира изобщо на маймуната, но той почти заспиваше. Аз бях по - въодушевена от маймуната.

# 537
новият трик от днес на моя 10месечен синковец е ,че се научи да си отваря вратата сам и сега наистина няма спиране вече  ooooh!  Joy

Страхотен е, много благодаря за клипчето. Heart Eyes

# 538
Бързо оздравяване желая на Дани, на Моник и Соник!!! Hug
Джуф, благодаря за почерпката... така е още малкооо и последните месечинки ще свършат и идва ред на годинките!  Heart Eyes
Рая, браво на Давид!  smile3501

# 539
пиша метода тук за да не се налага да го повтарям в лични Simple Smile

"Но трябва да знаеш едно, постоянството е най-важното нещо при всеки вид обучение за сън. не трябва да се отказваш дори да ти се струва,че не действа, защото действа при 100% от децата ако всичко се спазва точно!!!
При някои деца отнема цял месец, но това са най-тежките случаи, при нормалните отнема 10тина дни а при добрите само няколко дни. Давид беше ужасно проблемен и НИКОГА не съм мислила,че ще стане толкова бързо и лесно ! 4 дни !

Значи, 1во и най-важно когато стане време за сън в никакъв случай не храни бебето (или вода) докато заспи. Те са пристрастени към смученето и вниманието от наша страна до степен ,която не могат да заспят сами. Целта е да ги научим да заспиват сами и евентуално, това ще доведе и до не-сабуждане през ноща по 100 пъти.

Всъщност всеки човек се събужда много пъти нощем, но понеже ние можем да заспиваме без външна помощ си заспиваме и дори не помним на сутринта,че сме се будили. това с случва и с бебето ,което е научено как да се приспива само. То не плаче през ноща за мляко или люшкане а си заспива само след секунди, и ние никога не откриваме,че се е будило (ние още не сме стигнали чак до там, но откакто започнахме Слийп Трейнинг,и  Давид си заспива без помощ се буди 3 пъти на вечер вместо примерно 6,7,беше трагедия преди)

Значи- бебето се храни 20тина 30тина минути преди сън за да сме сигурни ,че е сито, но не е заспало на бутилката. Това се случва в хола, при светната лампа и шум за да може то да свързва пиенето със спането възможно най-малко. Ако все пак започне да заспива, спирате храненето ,или му говорите схумно или леко го пощипвате по бузките, но гледате да не заспива в никакъв случай!!!

2ро- никакво люшкане за сън. Бебето се поставя сънливо , но не заспало в кошарката в легнало положение, както му е удобно обикновенно по гръб или корем. Слагате си стол близо до кошарката , но достатачно далече,че то да не може да ви стигне с ръка. Оставяте много слабо осветление. Влизате в стаята без никакви устройства,телефони, лаптопи и електроники.

гледате си на някъде и не правите дори контакт с очи с бебето, защото това го кара да се надява,че ще го вдигнете. може да му дадете играчка да се занимава. то ще си играе докато се измори в най-добрия случай. не трябва да правите нищо дори да отнеме час.  Вероятно то ще се разплаче. Не му обръщайте внимание, защото знаете,че е преобуто, нахранено и не му липсва нищо освен помощ да заспи. за да се научи само да заспива не трябва да я получи !  ако се изправи и плаче изтерично отидете до него и го прегурнете и галете и говорете докато сеуспокои БЕЗ да го вигате и вадите от кошарката в никакъв случай!ПОСТАВЕТЕ БЕБЕТО В ЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ КОЛКОТО ПЪТИ Е НЕОБХОДИМО, ДОКЪТО СЕ ИЗМОРИ, дори това да отнеме час и половина.

Не се притеснявайте, беебто ви вижда и се чувства в безопасност , харанено е и нищо не го боли.опитайте се да изтърпите плача до голчма степен. Ако не можете присто стоите при него и го галете по гръбчето и му казвайте ШШ ШШШ или пейте песничка докато се успокои, но правете това ВЪЗМОЖНО НАЙ-МАЛКО !!! Евентуално ще заспи. Ще бъде много уморено от опитите за сън и ще мине доста време до следващото събуждане.

На следващият ден цялата процедура ще отнеме много по-малко време! И всеки ден все по-малко докато 1 ден ще си заспи само! Само като го сложите на тъмно в кошарката. При Давид това отне точно 4 дни. При някои може да отнеме повече и да изглежда,че не действа, но запомнете, ДЕИСТВА в 100% от случаите.

ако все пак детето плаче твърде много - повече от час и половина (за това време няма да умре от глад, ок е)и си иска храна , ако все пак не издържите и решите да го нахраните, трябва да го извадите от стаята му и пак да го храните на светло и шумно място будейки го за да не може то да свързва повечер в ума си храненето със спането.

ще го публикувам и във форума за да не се налага да пиша пак ако и друг се интересува Simple Smile

Успех и не се предавай ,когато е трудно ! Метода се отплаща достатъчно скоро !!!"

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 21:12 от raia07

Общи условия

Активация на акаунт