Боя за коса - Вlond 27 - Клуб на блондинките

• 82 930
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • На острова
-Alien-, страхотна  Heart Eyes Heart Eyes  Heart Eyes Това ми е мечтаната коса, и като цвят, и като състояние.

Такааа, поради все по-нарастващия ми проблем с белите коси обмислям вариант да се боядисам светла, да речем цвета на  -Alien-.  Решение ли ще е това за белите коси? Мисля че Аня или В & С имаха такъв проблем (простете, ако съм сбъркала). От черен цвят преди две години ме обезцветяваха и минах на 7-ца. Косата ми обаче доста се изтощи и за това си мисля, че още едно обезцветяване не би и понесло добре... Говорим сега с фризьорката ми, мъдрим го, не знам.
Искам да си спестя изтощаването, тя ме успокоява, че няма да я изтощим.
Ето ви снимка на косата ми, последно съм се боядисвала с Лореал 8 и нещо си, но естествената ми коса е към 4-ка, 5-ца, с червеникав отенък. На всичкото отгоре още не съм си измила косата от последното боядисване и вече белите коси са лъснали  Tired

http://s51.radikal.ru/i134/1203/7f/ee766c78978d.jpg

Та, решение ли ще е за белите коси, да си изсветля косата или няма смисъл от излишни процедури? (като цяло искам и смяна на цвета, не е само заради белите косми..)

# 166
MiaGia, аз съм с побелялата коса  Rolling Eyes
Най-светлият номер, който покрива добре побелели коси е 8 (цветът на -Alien-). Цветът стои много естествено, покрива побелели коси, но е тъмен и като прокарат корените си личи много, че са побелели. За добро покритие трябва да се използва 6% оксидант. Ако косата е тъмна е възможно 6% да не са достатъчни - побелелите косми ще се покрият, но останалите като не са изрусени добре, то пак ще има разлика и побелелите ще се открояват. Много е сложно боядисването при наличието на побелели косми и колкото повече са те, то толкова по-трудно става.  ooooh!
Аз в момента се боядисвам с 9 като за участъците с побелели косми използвам 6%, а за останалата коса използвам 9% оксидант.  Crazy
Едно добро решение при коси, които са започнали да побеляват и е трудно да се покрият с боя са кичурите.
Препигментацията се отразява добре и понякога е задължителна. Когато побелелите косми станат повече е нежелателно да се използва пепелна боя защото косата придобива сиво-зелен цвят.

# 167
  • Шумен
да, това с бялата коса е много неприятна "борба" - и аз я водя Twisted Evil
с пепелно русото приключих и сега минах на бежоворусо/благодаря на Аня за съвета/
вчера се боядисах с Гарние 9,13 и съм много доволна - покриха ми се белите корени, а те не са малко и това много ме тормози Embarassed и цвета стана почти като на снимката и не жълтее слава богу, след още едно, две боядисвания ще се получи - дори се чудя дали да не сменя с по-светъл тон

# 168
  • София
На всичкото отгоре още не съм си измила косата от последното боядисване и вече белите коси са лъснали  Tired
Точна така е положението и при мен в момента, вчера се боядисах (корена) и днес сутринта установих, че белите косми на челото продължават да са си бели. А не е цял кичур, та да го боядисам отделно, а са няколко косъма точно на челото на пътя. Whistling И друг път откривах из косата тук-таме бял косъм, но сякаш все навътре из косата и не се виждаха. А иначе косата ми не е за боядисване, корен и дължини са еднакъв цвят, края на януари я боядисах цялата и сега заради 5 косъма на бретона няма да се мажа цялата. Пробвах с тъмно русия балсам, но нещо не хващат. Имам едно светло медно Палете в къщи, освен да забъркам малко и да си намажа само бретона. Rolling Eyes Сложна работа се очертава при мен, защото ест. ми коса е тъмна и хем трябва да обезцветявам, хем да покривам, с една и съща боя няма как да стане.

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 10:50 от Аня♥♥

# 169
  • На острова
Аня♥♥, след като си толкова руса (сравнение с мен, да речем), толкова фрапантно ли си личат тези бели косми на челото? Все си мисля, че ако съм по-светла няма да си личат толкова  newsm78
Защото преди с черната коса доста повече ми изпъкваха отколкото в момента, и си мисля, че с една 9-ка примерно още повече ще се слеят.

B & C, аз точно от тази тема се науих да си правя препигментация, ама сега с това с различните окислители.. цял ден ще ми трябва за боядисване само  Simple Smile. И да знам, че не се слага пепелен, а ако искам се меша с топъл цвят. Онзи ден шашнах фризьорката ми с познанията си (от темата тук).
А специално ти на колко време си боядисваш корените?

# 170
  • София
Аня♥♥, след като си толкова руса (сравнение с мен, да речем), толкова фрапантно ли си личат тези бели косми на челото? Все си мисля, че ако съм по-светла няма да си личат толкова  newsm78
Защото преди с черната коса доста повече ми изпъкваха отколкото в момента, и си мисля, че с една 9-ка примерно още повече ще се слеят.
Не, не личат много, само като се гледам отблизо в огледалото, но ме дразнят.
Преди като работех във Вела, имаше на Фрамези оцветяващи шампоани, чудя се дали да не питам колежките, ако още го има, да пробвам с такъв; имаше май 2-3 цвята русо. Но пък те ще са като балсамите на Престиж, дори и да хване, пак ще се отмие бързо.

# 171
  • В полите на Пирин планина
да, това с бялата коса е много неприятна "борба" - и аз я водя Twisted Evil
с пепелно русото приключих и сега минах на бежоворусо/благодаря на Аня за съвета/
вчера се боядисах с Гарние 9,13 и съм много доволна - покриха ми се белите корени, а те не са малко и това много ме тормози Embarassed и цвета стана почти като на снимката и не жълтее слава богу, след още едно, две боядисвания ще се получи - дори се чудя дали да не сменя с по-светъл тон

От коя серия на Гарние е това 9.13, може ли да споделиш. Аз се боядисах последно с Новото Гарние Калър Сенсейшън - 8, но ми се иска малко по-светло.

# 172
  • Шумен
ето тази
но основата ми е доста светла и бяла - след боядисването дори има леко разов нюанс - важното е, че ми покри белите корени Peace

# 173
  • В полите на Пирин планина
tanju6 , благодаря ти. Моята коса е естествено светла / около 7-ца /, но имам малко бели коси по пътя и мисля, че с този цвят ще ми се получи добре.

# 174
  • Шумен
да, би трябвало, а и от консистенцията на самата боя съм много доволна - много лесно се нанася/  предния път с Велатон се измъчих - много "суха" смес и трудна за употреба/ - но стоях доста - 25мин само корените и още 15-20мин цялата коса Peace

# 175
  • София
MiaGia благодаря  Hug успех с преборването на белите коси

# 176
Ето обещаните снимки с Кастинг 1010:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2455/161600825610782125501332 … sXxB7lfhUwhHp.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2386/132037297715796153381332 … DDZQDsWh5PsJZ.JPG

Съжалявам,не станаха много добри. Blush

Само да уточня,че съм матирала с тониращ балсам на Престиж. В действителност цветът беше по-жълтав. Peace

# 177
Правих се с безамонячната на Ревлон цвета бива ,но ужасно ми изсуши косата .

# 178

Защо така се получава . Аз като се правя с безамонячна боя имам същото усещане ?!

# 179

Защо така се получава . Аз като се правя с безамонячна боя имам същото усещане ?!
Не знам ,но с Кастинга нямам спомен да е било така .
Не бих повторила Ревлона.

Общи условия

Активация на акаунт