138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
MVK,  бих ги поправила, за да не се стига до инфекции. Предполагам има и други деца като Плами и сигурно имат трикове за тях. Simple Smile

# 136
Нашата зъбна застраховка е до 2000 и покриват дори и разходи извън страната (за Сигна става дума). Ако е за дете бих го завела да му оправят зъбите, точно заради инфекциите и защото си мисля, че на зъбите трябва да се отделя голямо внимание- независимо дали си със застраховка или не

# 137
И аз бих оправила кариесите на дете.

Ние сме с Делта Дентал.

# 138
И аз бих оправила.Големия ми син е с коронка на млечен зъб.

# 139
  • Чикаго / София
Разбира се, че се оправят кариеси на млечни зъби. Не знаеш кога точно ще смени зъбите, а дотогава може да възникнат доста проблеми. Деница лятото в Бг направи абсцес на един зъб.  Дупчиха го,  тече гной, успяха да го спасят все пак. Ако не се направят кариесите навреме, доста проблеми могат да предизвикат.

Бързо правят кариесите тук, не му се притеснявай на Плами, ще го оправят.

Едира с каква коронка е твоето момче? С от тези металните, или с бяла?

Днес и моите бяха на зъболекар с баща си. Дени няма нови кариеси / но все пак си има 9 стари, вече пломбирани  Crazy /, но от старите кариеси които всичките са м/у зъбите, са започнали да й се напукват пломбите.  Сега искат или да й направят нови пломби, или да й сложат метални коронки.  Тези метални коронки ми изглеждат ужасно. Как ще стои с това чудо в устата още 4-5 години, докато смени кътниците?! Друга алтернатива нямало. Решихме, че ще я заведем в Бг на зъболекар да видим там какво ще кажат, защото аз там деца с такива коронки не съм виждала, а тук е често срещано. А и трябва да си призная, че съм много доволна от зъболекарите при които Дени беше ходила миналата година в Бг. Спасиха й зъбчето, което тук със сигурност щяха да извадят, и тя самата каза, че повече ги харесва Бг зъболекарите.  На Лъчи също й намерили 2 пломби - първите за нея. Пак м/у зъбките и искат и на нея направи коронки да сложат. Нещо с голямо недоверие подхождам към тукашните  детски зъболекари, не знам защо така. Rolling Eyes

Хитруша за четка мнение не мога да дам. Дори не знам моята каква е.

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 06:10 от irka

# 140
Здравейте
Като човек препатил със зъби, който на 28 зъба е направил 35 пломби мога да кажа следното:
Кариесите на млечни зъби се лекуват, защото докато детето използва млечен зъб, зародиша на постоянния е във венеца и ако не се лекува кариеса на млечния зъб се заразява зародиша и постоянния зъб може да излезе с кариес. Защото кариеса си е инфекция. С две думи става много сложно и скъпо. Това от личен опит, някои от постоянните ми зъби израстнаха с кариеси, а уж бяха лекувани млечните. Първата ми пломба беше на 3 години, един от първите ми спомени в живота е как ми пломбират зъб. Cry

В бг не съм виждала коронки на млечни зъби, изобщо на деца. Тук правят нещо, което се нарича силанизация (може би в САЩ го правят отдавна, ама тука е много ново и затова съм скептична честно казано, но все пак да кажа). С някакъв материал "лакират" зъбите и това не позволява да се развият кариеси. Прави се в ученическа възраст, даже имаше безплатни програми. Този лак след време пада сам, но покрива врмето на началото на пубертета, когато често се случват зъби да се развалят на хормонална основа. За кариесите е важен и имунитета, точно защото е инфекция. Аз съм имала кариеси на по няколко години, които са били съвсем повърхностни, защото ми е бил силен имунитета и такива, които за няколко месеца вече са стигнали до пулпата.
За мен борбата с кариесите е имунитет и хигиена, което пак не е гаранция за нищо, защото все пак и гена играе роля.
Мишо вече има 2 зъба, които са по 1мм и ги мием всяка вечер след млякото с четка и паста за зъби.  Laughing Много сме смешни за повечето хора, но аз съм обявила война на кариесите!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 141
Мишо вече има 2 зъба, които са по 1мм и ги мием всяка вечер след млякото с четка и паста за зъби.  Laughing Много сме смешни за повечето хора

Нека се смеят. Смехът е здраве.

Пък ти хубаво правиш, че миеш зъбките. Така и трябва.

# 142
  • САЩ
Също съм на мнение че кариеси на млечни зъби трябва да се лекуват и пломбират. Не се знае колко години ще си стои млечния зъб, кътниците особено се сменят по късно. Аз като се замисля дори в пубертета ми падаха още зъби  newsm78

# 143
Моите кариеси се развиват светкавично. Пломбите също се сменят прз година, две. Мия, търкам, човъркам и резултатите са си същите. Мъжът ми нерядко си ляга без дори да си ги е почистил и има една пломба. И на мен ми обесняваше как редовното почистване при зъболекар е достатъчно, но като последния път зъболекарят ме попита от колко години не съм си почиствала зъбите, а бяха минали едва 5 месеца  ooooh! .... Водихте ли децата си на рутинен преглед около първата годинка?

# 144
Не съм водила първата, на 3-тата водих (още ни е забранено да припарваме пак там)  Grinning

Ние сме с Делта Дентал (покритие до $2000/човек) и в момента съм бясна. Преди 2 мес ММ го заболява, отива - руут канал + нова коронка = $5000 от джоба, след всичко което покрива застраховката. Започва той лечение и след седмица и мен ме заболява... познайте - нов (преправяне) на руут канал + коронка = $5000++ от джоба (а зъбът е правен от поне 3 БГ зъбаря; а и ам ортодонт не дава 100% гаранция). За капак си позволиха да ме попритиснат кога ще го правя и така ми прикипя, че се усмихнах кисело и им рекох, че за тези пари ще ида на Евро ваканция и ще си оправя зъба он дъ топ оф ит. Поподскочиха  Crazy ама нали са възпитани хора, пък и аз клиент не ме напсуваха директно!

За ФБ дивите:
http://www.boston.com/business/technology/articles/2012/03/23/fa … s/?p1=Upbox_links

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 18:25 от Agent Provocateur

# 145
  • САЩ
На годинка не съм го водила, че имаше още само 2-3 зъба и ми се видя безмислено, но на 3 започнахме с редовните прегледи и почистване през 6 месеца. За сега няма кариеси и му харесва да ходи на зъболекар. След това много обича да се озъбва и да пита дали му светят зъбите  Crazy Grinning

# 146
  • USA
Агент, ужас! Ако ми се случи бих си отишла до България с тази цел. Със Сигна съм аз. Засега имам само пломби в устата си и се надявам така да си остане. Детето не съм го водила на зъболекар, имам приятели зъболекари и са го "преглеждали" on the go.  Laughing Ще трябва да го прегледаме официално преди да тръгне на училище. Тук ни искат бележка някаква, че е ходил на зъболекар.
Лена1, в твоя случай на големи разходи може би наистина може да си вземеш допълнителна застраховка.

# 147
zasega ste iz4akam malko t.k za 2 zaba ne biaha mnogo sigurni dali sa za plomba ili e samo zabna plaka.Zadnite zabki ste gi miem po- prodaljitelno i pove4ko i ste vidim septemvri kakvo ste pravim
Drug vapros kakva pasta izpolzvate za decata , a i za vas s fluoride ili bez
I nie sme sas Cigna low- pokriva pregledi , po4istvane i plombi

# 148
  • Boston, MA
Както и преди съм споменавала, според мен прекрасните зъби на американците се дължат, освен на отлична хигиена, и на флуоридна профилактика. Хора на моята възраст масово са без нито един кариес, не познавам някой да си е правил корона или мост, което е почти задължително за българи на наша възраст.

Наясно съм с твърденията, как флуор=отрова, да.

# 149
Случаят на АП е....хммм - 3 пъти преправян от български стоматолог или 5000+ за поправка грешката на колегата.
ММ трябваше да премине през доизчистване на канал, уж почистен в Бг (без упойка), а аз стигнах до канал, след като някой беше забравил да махне лекарството от правена пломба пак от Бг и затворил зъба (болеше само като дишах).

Общи условия

Активация на акаунт