138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 068
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • USA
МВК, пастата на Стейси е на Веледа, ние ползваме без флуор.

Агент, много скъпо при вас ooooh!. Тук за руут канал взимат около $ 1200 и коронка някъде там пак.

Наложи ми се да сменят бг коронка тук, и се оказа, че бг зъболекарите са ми оставили парченце вътре, без дори да ме информират. Едва след като отидох тук да я сменят, разбрах. Смениха я, но не дават гаранция, че всичко ще е ок. Втора коронка ми се наложи тук и пак с правен руут канал в Бг, недовършен и запечатан ooooh!. Повече на бг зъболекари не отивам, освен ако не е за пломба.

На Стейси ходихме на годинка на зъболекар, мисля и сега да отида като стане на 3, но никак не ми хареса зъболекарката. Но пък ние не я прибавихме тази година към нашата застраховка (не се сетихме) и сега трябва или пак там да я водим или някъде другаде, където ще трябва да си платим.

Аз пък си мисля, че американците имат доста по-здрави зъби точно от това често почистване и прегледи.

# 151
  • WA, USA
Иво го водих на две години и започнахме тогава с почистването на 6 месеца заради мистериозно оцветяване, което получава по зъбите си. Казаха накрая, че е най-вероятно от киселините на някоя храна, която яде редовно Crazy не съм се втелявала да го мисля, защото иначе са му здрави зъбите.
Павел е много силен и не мога да го държа ако ми се налага, така както беше с Иво на 2 години, така че ще изчакаме до 3-4 години, поне да разбира малко повече.

Аз правя пломби тук, по-сериозни неща в Бг - имаме добър зъболекар там, на който имам повече доверие. Мъжът ми затова се прибра миналата година есента. Като ходи тук пак на почистване имаше кисели физиономии, ама нали им е добър къстъмър сървиса само го подпитаха къде и как.

за мен здравите зъби са основно до ген. 70-годишния дядо на мъжа ми има няколко липсващи зъба, без една пломба. Не ги мие или ползвал флуор, на почистване също не е ходил.
Ние лично минахме на безфлуорни пасти всички в къщи и съм доволна засега, стана вече две години.

# 152
  • USA
Много лоши случки имате с български зъболекари. Аз и тук и там ходя при приятели и добри специалисти и засега не съм имала проблем. Може и да се дължи на факта, че нищо съществено не са ми правили.  Laughing По принцип, имам повече доверие на тукашните зъболекари, но 7000 долара за зъб е прекалено.
Бубка, каква профилактика имаш предвид? Паста с флуор или добавки някакви? Аз се мия с паста с флуор, за детето - без флуор, защото още обича да я яде като си мие зъбите  Laughing.

# 153
Аз се отказах от втора застраховка. По-скоро ме отказаха.  Laughing  Аз съм на мнение, че най-важна е грижата за зъбите в ранна детска и юношеска възраст. Моята такава се изчерпваше с миене на зъби и смяна на четка веднъж на високосна. Мъжът ми по същото време е минал през толова превантивни и коригиращи процедури и процедурки за над  $10 000, повечето, от които, са били нечувани от мен или семейството ми по това време.

# 154
  • Boston, MA
И аз съм чувала за гена, да, и двамата с мъжа ми сме с тоя, лошия ген. Откакто сме започнали лечение тук, и държим на профилактиката, почти нямаме нови пломби, само поправяме български грешки. Дани няма нищо, а още пие мляко на лягане на почти 6 години. Боби ще го водя лятото.

Единственият българин на наша възраст без нито една пломба, е син на доцент - маниак на флуорида.  Laughing Мисля, че е бил един от първите в България отпреди 40 години да пропагандират употребата, и да налагат чистене и прегледи. "Лош" ген наличен и т.н.

За мен е силно показателно.

Winx, имам предвид факта, че питейната вода в Щатите масово е флуоридизирана, но някои хора я избягват точно заради това. Отделно паста за зъби, и т.н.

# 155
  • WA, USA
Освен това на малки деца се дават масово витамини с флуор препоръчани от зъболекарите; като се почистват зъбите също им слагат една пяна, която стои там няколко минути и е флуор.
Питейната вода е флуорирана, ако ползваш сити вода. Ние сме със собствен кладенец.

# 156
  • USA
В България си спомням, че ни раздаваха едни много гадни хапчета да дъвчим за зъбите Simple Smile. Не са имали голям ефект, явно Wink. Редовната грижа има голямо значение, особено при "лош" зъбен ген. А какво ще кажете за флосването? Флосвате ли редовно? Аз съм супер несериозна, но поне се сещам от време на време.

# 157
Има вярно за флуора. Нашата вода не съдържа такъв и няколко месеца след като се приместихме тук на Ейдж започнаха да му кървят венците. Педиатъра ни изписа витамини с флуор и всичко се оправи. Мием зъбите му откакто започнаха да никнат. Сега си иска и флос и държи да ги мие с нашата ел. четка. С различен накрайник, де. Simple Smile На зъболекар още не сме го водили, но чичо му го е преглеждал "на маса" Simple Smile и е ок.

На мъжа ми като тийн са му направили куп пломби и от тогава е като наци за почистването, ден не пропуска да направи и флос. Последният път, след двегодишен пропуск на почистване, нямаше какво да му чистят.
Аз съм с много проблеми  Rolling Eyes

Всички имаме различни пасти-детето с Веледа или на Томс, мъжа ми с обикновена с канела, аз на Веледа с морска сол, от обикновената започна да ми става лошо, след миналогодшното хормонално фиаско.

Агент, защо не пробваш да правиш в Тufts, супер са, оплаквания нямам, минаха 5 години от операцията ми. И евтини. Simple Smile

Сестра ми ще ходи до дентал училището в НЙ другата седмица, последният месец и паднаха две пломби поставяни преди няколко години в Бг.

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 19:18 от benson10

# 158
Четох, че до три години пастата трябва да е без флуор. Не знам защо.
Спомням си ги тези хапченца в детската градина ни ги даваха, ама и при мене явно няма ефект от тях. И да гена е важен и моя дядо почина на 78 с 6 паднали зъба, но при наличие на очевидно гаден ген ще търкам, лъскам, чистя, флосвам (това е почистване с конец, нали) до припадък. Сега непрекъснато се боря и с кървящи венци, кажете ми моля, че ако пия американ чешмянка ще спрат  Praynig
Само за информация колко струват на месец тези застраховки за зъболекар, а за лекар детски например? Че не ми се мисли, ако Мишо се разболее на американска земя какво ще го правя и къде ще го водя без застраховки без нищо?

# 159
Bube, toi i Plami oste pie mliako predi da zaspi i to ot shishe. problema e 4e zaspiva i posle ne mojem da izmiem zabite. Anet ne me bii Praynig. Zasega problema e 4e niakoi zabki sa mnogo doblijeni i bakteriata se e razvila mejdu tiah dvata
Pri men karveneto na venci se daljeshe na lipsa na vitamini osobeno na vitamin C, pih 1 sedmica vit C opraviha se

# 160
  • The QC to be!!!
Агент мерси за линка  Peace шернах го на ФБ.  Wink

# 161
...
Едира с каква коронка е твоето момче? С от тези металните, или с бяла?

...
Ирка с метална е...И на мен ми изглеждаше много грозно, ама той си я харесва. Приличал бил на робот... Mr. Green

# 162
много интересна тема сте подхванали - зъболекарска  Grinning. Хубаво е, че стана въпрос за пломбите и млечните зъби, защото аз също грешно съм си мислела, че няма смисъл да се лекуват кариесите там.

Агент, като те четох, първата ми работа беше да сметна колко обективи са това  Joy

Бенс, заповядай няколко снимки от р.д. на Зара http://flickr.com/gp/helenasummer/GLn2g9/

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 16:14 от Лeни

# 163
  • USA
Лени, много сте хубави! Много са пораснали децата и са големи сладурковци.  Heart Eyes

# 164
Много неприятно това с Фейсбук... Да ти искат паролата е абсурдно, бих им се изсмяла. Между другото, аз нищо лично вече не отварям на работа. Ако искам да си почина, чета вестник или си върша нещо в гугъл, което не изисква парола.

В САЩ зъбите са сериозен показател за социален статут. Моите зъби за съжаление са много видно източноевропейски и то заради лоша грижа в детството. Майка ми препоръките на зъболекарите ги приемаше с присмех. И аз като Бубка нямам нови кариеси откакто чистя и флосвам редовно и мия няколко пъти на ден.  Старите проблеми ще ми бъркат в джоба доживот.

Зара не я видях...

Общи условия

Активация на акаунт