138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 080
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Питейната вода е флуорирана, ако ползваш сити вода.

Не навсякъде. Нашата не е.

Що се отнася до ФБ, аз отдавна затворих акаунта си там. Да, не можеш да изтриеш нищо от сървърите им, но поне няма да им давам повече. Имам акаунт в Diaspora.

# 166
Много интересна тема сте заобсъждали.  Трупам знания за един ден, здраве и живот, ако имам деца  Crazy  (Дано  Praynig)  Иначе гена според мен е много важен.  Брат ми е 3 години по-голям от мен, едва ли има и два кариеса, аз имам коронка, мост и безброй кариеси.  Флосваме от няколко години, също ползваме Waterpick (казват, че едното не заменя другото, та ги връткаме), във водата слагаме вода за уста.  Оттогава насам нямаме нови проблеми, само поддържаме старите.
Паста ММ ползва всякаква, аз само Sensodine.  Имах ужасна чувствителност от определени плодове и зеленчуци, например не можех да ям ананас два поредни дни, направо болеше.  Вече не е така, за което съм много доволна.
За недовършените работи в БГ, ММ има същия опит, тъкмо му откриха 15-годишна коронка, на която корените са недочистени, в единия има и парченце счупен инструмент.  Това ок, да видим как ще ги оправят, това тепърва предстои.  Но и тук не някои не са специалисти.  Преди близо година му смениха пломба, до миналия месец му беше чувствителен зъба, не можеше да пие студени напитки или да се храни на съответната страна.  Отиде на второ място, за да я ремонтират, те си решиха проблема като му извадиха нервите  ooooh!  Аз ходих да ми вадят мъдреци, счупиха ми парчерце от моста и той падна след два дни.  Сложиха ми нов, още ме боли да дъвча на съответната страна, а минаха сигурно две-три години  Crossing Arms  На този етап съм определено по-доволна от БГ зъболекари.  Според мен много зависи на кого попаднеш  Naughty

# 167
Лени, мерси за снимките, то и други чакаха да ги видят, ама само аз си казвам. Много сте хубави всички, и тортата...и декора. Wink Зара наистина е фина мадама, а Ноли много порасъл. Hug

Моята love-hate връзка с ФБ продължава, с месеци не влизам, колко пъти започвам да трия наред, но заради няколкото намерени стари приятели държа профила си, за всеки случай.

И нашата сити вода не е флуорирана, но пък има хлор в изобилие.  Sick

# 168
  • The QC to be!!!
Лени страшни са ти бонбоните, и такива усмихнати за пози са застанали, сладури.  Flutter

Търся си рокля като тази от снимката: http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductD … productId=3892240. На Дороти Перкинс уеб сайта и е смахнат и не става да се поръча. Ако някой знае, нека сподели.

# 169
Добре де, как ги виждате на Лени децата? Аз и вчера, и днес пробвах, ама ми вика, че пропускът е изтекъл...

Ние, откакто сме тук, флосваме редовно. В БГ зъболекарят ми ми беше казал да не флосвам, че това увеличавало разстоянието м/у зъбите и създавало проблеми (?!) Доволна съм от тукашните зъболекари.

Вчера при нас беше толкова топло, че извадих водната пръскачка, децата нахлузиха банските и си играха с водата. Кучето (бобтейл) така се мъчеше, че бях решила да го обръсна днес. А ето, че сега вали и температурите са паднали до разумните за месеца 15оС.

# 170
  • The QC to be!!!
Ние, откакто сме тук, флосваме редовно. В БГ зъболекарят ми ми беше казал да не флосвам, че това увеличавало разстоянието м/у зъбите и създавало проблеми (?!) Доволна съм от тукашните зъболекари.
  ooooh! Изобщо игнорирай това което са ти казали тези зъбари в Бг. Те такива неща говорят някой от тях там, че се чудя що ли на такива има разрешават да си държат лицензите.  Confused
На Лени мъниците ги зърнах вчера по някое време, но не писах тогава, и днес да не пропусна да ги похваля какви са сладури, та за това може би изглежда, че днес съм ги видяла.  Peace

# 171
Благодаря ви за комплиментите, да са ми живи и здрави, голяма радост са  Grinning

Фея, ще ти пусна линк на лични  Hug
Бобтейл ми е една от любимите породи!

Бенс, тези рамки седяха празни 4 месеца, добре, че има добри момичета от фотографската тема да помогнат с хубави снимки, та така позавършихме малко интериора вече. От днес имаме вече и лампи над дайнинг тейбъла, има няма 3 години след като го купихме  hahaha

# 172
Лени, още се усмихвам заради вашите снимки. Толкова слънчево настроение, толкова щастливи лица... Голям кеф! Благодаря!

Не знам за вас, но аз спрях да купувам хляб. Преди години бях ползвала машина, ама не ми допадна резултатът. Нищо не се сравнява с ръчно месения хляб. Правя един такъв (тип "селски", тройна доза) вднъж седмично. Понякога правя и варени гевреци.

# 173
Аз купувам хляб веднъж на високосна. Не ни липсва.

Според моя зъболекар марката и състава на пастата за зъби имат много малко значение, защото пастата стои 2-3 минути в устата и няма как да ти подейства за толкова кратко време. Само пастите с рецепта, които имат повече флуор, имат ефект, но те не са за всеки. Водата за уста пък няма никакъв ефект, пари на вятъра са това.

# 174
Аз вчера видях снимките по някое време, но бързах да излизам и не можах да коментирам.
Лени, и твоите снимки са достойни за рамка. Simple Smile Хубавите неща бавно се намират, но съм сигурна, че всичко е стилно.

Хляб купувам от бейкърито в Уегмънс, има само необходимите съставки, даже и мухлясва.
Все се каня да пробвам този без месене, но пусти мързел ми пречи.

# 175
  • The QC to be!!!
benson kak хляб без месене?  newsm78 Как ще се омеси брашното с водата, солта, и т.н.? newsm78

Фея ние вземахме този който се води кисал хляб (sour). Имахме и машина, подарък, инак  за таквоз нещо $ никога не бих дала.  Blush Машината само го бъркаше, печехме го във фурната, а често ползвах тестото за пица на барбекюто или за да направя пърленки... Но си абс. права.  Peace

# 176
Baby*, има една рецепта, в която само смесваш съставките в купа, разбъркваш с дървена лъжица и сипваш в тавичката да се пече  Peace  Но верно не е същото като ръчния хляб.

Ние си харесваме машинката.  Тя меси, после изпичам във фурната.  Напоследък започнах да ползвам чугунения тиган, покрит с хартия за печене.  Втасва много добре и се изпича чудесно, с хрупкава коричка  Flutter

# 177
Baby, тук подробно е описано.  Харесва ми идеята да се направи голяма доза и след това само се пече при нужда. Сега само да се наканя. Simple Smile

Така и не се навих достатъчно да си купя машина, ние и без нея имаме слабост към тестени изделия.

# 178
Пробвах с това машина да ми меси. Имам кухненски робот на Китчънейд, за минути разбърква тестото, ама... Не е същото. Аз първо го правя с миксера, а после меся "до посиняване" както казва майка ми. Ние без хляб не можем. По малко и не всеки ден, ама без хич не става в нашата къща. Пека по един самун всяка събота.

# 179
Лени, много хубави снимки, пораснали деца, щастливи родители.
Хляб, в къщи само ММ яде и си купува, не твърдо отказвам да меся и пека. от време на време купувам и франзели от ХФ и това е

Общи условия

Активация на акаунт