138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 100
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
 Лени, красиви деца, чудесни семейни снимки!
Имам мерак за машина за хляб, но още се колебая. Много ми идва ръчно да го приготвям.

# 181
Лени, покажи ми Зара и брат ѝ, плс! Обещавам и аз да пусна някоя снимка на Дани и брат му като ми остане време да ги прехвърля от камерата. Simple Smile

# 182
Може ли снимки и за мен, моля  Simple Smile

# 183
Малко математика в скучния неделен ден.

http://www.youtube.com/watch?v=Bfq5kju627c Laughing

# 184
  • Чикаго / София
И аз изпуснах снимките, Лени прати някоя да ги видя малките братче и сестриче, моля!

Хляб купуваме един път седмично от близкия магазин, където го и пекат и обикновено не го изяждаме, а в неделя го изпържваме на филийки.

# 185
Здравейте, момичета, приемате ли нови попълнения? Simple Smile
То и аз не знам дали да се вписвам или не, защото в момента на живея в Америка, но знае ли човек, може пак да се върна с попълнянията, но така или иначе ми се налага лятото да дойда, че ми изтича re-entry permit.
E, не мога да свикна с БГ действителност и това си е. Та, намерих тази темичка и искам да си пишем от време на време, просто Америка ми липсва по всякакъв начин, дори и да се изморявам от работа, пак ми се иска....то там се убивах от бачкане и ми писваше ,а тук е обратното, лесно се угажда на човек, но както знаем пълно щастие няма. Скоро гледах за НепознатиТе по БТВ и там един доктор БГ, който живее в Ню Йорк каза : Работата в Америка е трудна, но смислена ...и ако имаш нещо ,нямаш друго".
Запомних го, защото се отнася за мен, а предполага и за всички, който са извън БГ.
Хубава и топла седмица ви желая, не знам как е при вас като цяло, все пак всички сте на различни места, тук беше много топло, но днес започна да духа и не е приятно.

# 186
  • САЩ
Лени и аз искам снимки, плиииз!  Grinning

# 187
Здравей и добре дошла, SmileKEM! Напълно те разбирам и ти желая да ти се случи това, което е най-добро за теб.

# 188
Здравейте,

аз писах в края на предишната тема. Ами бременна съм си, имам вече три теста. По принцип се радваме, но не беше планирано и сега имам хиляди въпроси в главата. Много моля, ако някой е запознат да каже нещо, ще се опитам да го обясня възможно най-просто.

Аз съм тук с туристическа виза, разрешението ми за престой по която изтича в края на Май. И двамата сме притеснени, защото трябва да отида на лекар и изобщо следват редовни посещения и така нататък. Според него ако сме женени, той може да ме добави към неговата здравна осигуровка..нещо като семеен план или от сорта. Проблемът е, че това трябва да стане възможно най-скоро, което означава че документите ми за зелена карта и т.н. в никакъв случай няма да са готови. Необходимо ли е да съм гражданин или зеленокартовец, за да може таткото да ме осигурява и да ползвам лекарска помощ? Много се надявам някой да знае нещо по въпроса  Praynig

# 189
Coldasice, първо честито. Да е лека!

По другият въпрос-да, може да те добави към застраховката си след като се ожените, но много зависи от плана му дали ще покрие бременността и раждането. Също повечето застраховки не покриват бременност, която вече е факт преди подписването на застр. полица.

SmileKEM, добре дошла.

Солей, кротко чакаме когато можеш.  Wink

# 190
@benson10, благодаря!   bouquet

Доколкото знам може да кандидатстваме и по някаква програма, според доходите на семейството, която покрива консултациите и раждането, но това е нещо друго...ще се ровя..

# 191
coldasice, виж за CHIP. Покриват прегледите по време на бременноста, както и раждането и детето. Само, че искат ССн

# 192
Аз имам такъв, защото съм била тук преди на студентска бригада. Ще погледна, благодаря!

# 193
Coldasice, честито! Лека бременност!!
Твърдо ли сте решили да останеш извън статут с туристическа виза? Смяната на статут иначе е около 5 месеца от подаване на документите до получаването на картата. Важно е да получите първият NOA преди изтичането на туристическата виза. Ако не успееш да намериш програма или застраховката на таткото не покрие бременността, винаги може да стигнете до споразумение за разсрочено плащане.

# 194
Благодаря за посрещането на Фея Кръстница и Benson.
Как сте днес? То в часа, в който пише ми е ясно, че спите.. Simple Smile))
Момичета аз така или иначе искам да дойда до Америка, за да си запазя зелената карта, но исках и мъжа ми и бебето да вземем да се разходим. Ще сме там за не повече от 15 дни.
Бихте ли ми дали съвети за туристическата виза ли да кандидатства той,? а бебето някъде четох, че ако е родено извън Америка от родител притежател на зелена карта при първото ми влизане трябва и то да влезе, за да получи и то зелена карта, така ли е? Той си има бизнес тук и не му се ходи в Америка за постоянно, иска да разгледа. Но напоследък вижда, че нещата тук не са ок и се замисля, да, но на мен ми е пределно ясно, че заминаването му там ще е много трудно. Някакви идеи. За сега искам само да идем за тези дни, може да отскочим и до Мексико на почивка. А дали пък да не иде на екскурзия, за да замине по-лесно? Но пък така не знам как ще е с мен, нали трябва да върви в групата...уфф Simple Smile
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт