138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 114
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Coldasice, честито! Лека бременност!!
Твърдо ли сте решили да останеш извън статут с туристическа виза? Смяната на статут иначе е около 5 месеца от подаване на документите до получаването на картата. Важно е да получите първият NOA преди изтичането на туристическата виза. Ако не успееш да намериш програма или застраховката на таткото не покрие бременността, винаги може да стигнете до споразумение за разсрочено плащане.

Аааа не, не искам да оставам извън статут, изобщо. Ще сключим брак и ще започнем с всички документи. Аз на няколко места питах вече какъв би бил статутът ми в периода след изтичането на турситическата до получаване на ЗК, но все не ми отговарят на този въпрос. Какво точно е NOA и колко време отнема издаването му?

coldasice, виж за CHIP. Покриват прегледите по време на бременноста, както и раждането и детето. Само, че искат ССн

Погледнах го, но доколкото разбирам е само за Тексас?  newsm78

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 13:37 от coldasice

# 196
  • София
Извинете за нахлуването, писах и в друга тема, но ме посъветваха и тук да питам. Предстои ни с мъж ми да дойдем закратко в Америка. Първо в Маями, за 4 дни, после по 3 дни във Вашингтон и Ню Йорк.
Може ли да ми дадете съвети за най-забележителните места в твзи градове, защото за толкова кратко няма да можем да видим всичко Simple Smile може да ми препоръчате местни заведения за хранене или интересни ястия.
В Маями ще ходим на мач на NBA, а в Ню Йорк на мюзикъла Мери Попинс. Имаме билети и за двете места Simple Smile
Хотелите ни са в централната част на градовете, а в Маями на плажа.
Предваритено благодаря за отделеното време

# 197
  • The QC to be!!!
Какво точно е NOA и колко време отнема издаването му?
Ако не се лъжа това е т.н. Notice of Action, отнема няколко седмици, точно време никой не може да ти каже, освен ако не работи там. След скл. на граждански брак се подават документи за промяна на статуса ти. И да не пропусна, честито, лека и безпроблемна с пухкав финал.  Praynig

ivka76 ако се понапънеш да видиш чичко гугъл какво ще каже би било най добре, другият вариант - обади се на туристическа агенция в Бг. и те ще ти организират всичко което искаш да видиш. Лек път и приятно да е.  Peace

# 198
Здравейте,
аз писах в края на предишната тема. Ами бременна съм си, имам вече три теста.

Честито. Голяма радост.

На първа страница има един телефон на организация, която се занимава с имиграционни проблеми БЕЗПЛАТНО. Аз на твое място бих се обадила и попитала да ми дадат връзка-телефон  в твоя щат. Нищо не ти пречи да си зададеш въпроса там. Хората са с много опит и ще те насочат по най-правилния път.

Enzo Soderini (Paralegal)
212-650-6620

Този Ензо е нещо като ръководител движение, ако не успееш да говориш с него лично търси да говориш с адвокат от тази организация. Безплатно! Laughing

# 199
  • София
Baby, прочетох, ама се надявах на някоя "вътрешна" информация Simple Smile

# 200

coldasice, виж за CHIP. Покриват прегледите по време на бременноста, както и раждането и детето. Само, че искат ССн

Погледнах го, но доколкото разбирам е само за Тексас?  newsm78

Търси чрез Медик Айд - във всеки щат имат програма за раждане

# 201
Здравейте y'all!

Да препоръчам слагането на дентални силанти (http://www.cdc.gov/oralhealth/publications/factsheets/sealants_faq.htm). Дени ги има от 6/7 годишна, ще сложим и на Дара. Миналата седмица ги водих на зъболекар и двете са в "ноу кавити клуб-а", много са горди Simple Smile. Аз не съм толкова лъки, имам 2 зъба за коронки, заради счупени парченца, явно стържа зъби, докато спя...Ние сме с ЮМР, казаха ми малко под $700/ коронка ще е моята част. Флосвам редовно, ползвам различни пасти и соник четка, почти нищо нямам за чистене, хвалят ме редовно асистентките  Simple Smile.

# 202
Благодаря много на всички!!!  Hug  Hug  Hug

Направо вече се замислям да си се прибера в България да си родя и да ме гледат там и после да мисля как да се върна. Искам само всичко с детенцето да е наред. Искам си го, плод е на много любов  Cry

Ще инструктирам таткото да звъни на телефоните. Значи е безплатно по телефона, така ли? Гледах и медик ейд и там ще звъним. Много кофти че съм в средата на нищото.

# 203
Направо вече се замислям да си се прибера в България да си родя и да ме гледат там и после да мисля как да се върна.

Е, как пък го измисли това? Колко жени без застраховка са раждали, раждат и ще раждат. Нали ще правим бебето президент. Не ни устройва варианта с раждане извън страната. Laughing

Защо не звъннеш ти, вместо да чакаш мъжа ти да се обади? Не разбирам.

# 204
Ами защото говори свободно английски и предполагам, че по-добре ще разбере, знам ли... Страх ме е да не разбера нещо грешно.

# 205
Хващаш телефона сега и и им звъниш. Оставяш номера на мъжа ти и да му се обадят на него за да коментират какво може да се направи.

Междувременно търсиш женски организации в Минесота.( това не знам точно как ще стане без английски, аз самата няма време да го направя, извинявам се)

Има някакъв изход, за който ние не знаем.Трябва да го намерим. Може би и някой друг от темата ще вземе присърце проблема ти. Laughing

Засега криво-ляво им обясни на тези от безплатния телефон за какво иде реч. Може би те нямат възможност да ти отговорят веднага, и това ще отнеме време. А ние нямаме никакво за губене. Laughing

# 206
  • USA
Първо проверете застраховката на мъжа ти какво покрива. Мисля, че вече не могат да те изключат за приекзистинг кондитишън. После търсете други варианти. Проверете също дали неговата застраховка ще покрие бебето след като се роди. Къде си?

# 207
Живеем в Минесота.

Никой не отговаря на този номер в момента, ще опитам по-късно. Аз не съм съвсем боса с езика, справям се доста добре всъщност.

# 208
Coldasice, не се разстройвай сега. Важното е всичко да е наред с бебето, дори и да трябва да се прибереш за кратко. Това е бял кахър. Проучете как стои върпоса с документите за теб и тогава може да решите информирано какво да правите.

Къде е това "в средата на нищото"? Проверете и за финаншъл ейд от болницата, в която ще е раждането. Някои от тях имат много хубави такива и може да не се налага да плащате нищо или с доста голям дискаунт. За медикейд, ако не се бъркам с друго, имат изискване да живееш в щата определено време преди да може да се възползваш от тях.

-----
Ivka76, във Вашингтон-Белият Дом, the national mall- където са събрани музеи за всякакви интереси при това безплатни, много е хубаво през пролетта и 3 дни може и да не ти стигнат да ги разгледаш. Също Arlington national military cemetery и Пентагона.
За Ню Йорк явно ще видите Таймс скуеър тъй като ще ходите на мюзикъл Simple Smile. МЕТ и МОМА за музеи. Финаншъл дистрикт, новата сграда която строят на мястото на двете кули. Гледката с ферибот от Статен айлънд към града е прекрасна, също много хубаво се вижда и статуята на свободата, ако нямате време да я посетите специално. Грийнуич вилидж също е приятен за разходка, както и Central park, Бруклин бридж и Дъмбо. Градът е огромен, може би тур автобусите са добър вариант и вече да си набележите какво да разгледате по-подробно.  Може да си вземете билети и качите на empire state building за гледка над града.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 18:06 от benson10

# 209
  • The QC to be!!!
Мацки, това с раждането май ще е по малкият проблем. Със статута е друга история.. Когато си влязъл в щатите с тур. виза, изведнъж се жениш и искаш да останеш в щатите, не е никак просто и хоп, попълнил си формите, изпратил си ги, получил си обратно писмото и готово. По принцип е незаконно да се опитваш да останеш в щатите ако си дошъл с временна виза. По вероятно е да се изисква след скл. на гр. брак, да трябва да се върнеш в страната си, и там да чакаш съответните документи. Или търсете адвокат, или по нета, има достатъчно информация за всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт