138 Northern flags in South winds flutter! Hurrah! Нов BG юнак в US се ражда!

• 35 565
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Hear,може разбира се да не е постоянно,но за нашето ежедневие рутината работи по-добре от непрестанни промени.Създава се среда,има приемственост и пр важни за нас неща.Най-дълго се задържахме в синагогата (около 3 години) и ако не бяха затворили услугата още щяхме да сме там,до днес сме в контакт с някои от познатите си оттам.Ако на всеки 3м трябва да ровя за нови места,пък дали са подходящи,пък клиърънс,пък кога са занимавките отгоре върху 3 деца (всяко с неговия график и нужди)и кариера ми иде множко и не се случва,та затуй залагам на проверена повторяемост
*
преди години правихме годишна сметка колко пари отиват за детски рд на к децата са канени и положението беше стряскащо; оттогава складът работи с пълна пара; средно ги водим на  4-6 + рд на месец, това по 12 и  Shocked

# 436
Маймун- 30-40. Боклуци не взимам, слагам карта или пари в плик за майката ако съм затруднена с избора. Гифт карта за 25 сме давали ако се случи да ходим на гости, детето има рд и ние не сме канени.  Напоследък ходя в магазин купувам, опаковам, слагам бележка за връщане и картичка. На рождените дни, на които сме присъствали не е имало до сега случай на обидено дете за картичката само (даваме я на родител), на детето даваме балон обикновено ако го видим изобщо при пристигането. Това го споделям в случай, че ме нападнете за горенаписаното  Laughing
Ще съм много благодарна ако ми спестят кукла, която казва "мама" и "дай ми СОК" например, след като изрично споменала, че се страхува от кукли и имаме 4 броя запечатани в мазето, с които не иска да си играе.

Ще проуча за шелтер тук. С. няма страх от животно. Страхувам се как ще ни протече ваканцията в Бг. Анет какво правите в синегогата?

# 437
Ники-слагахме храна в кашони и извозвахме по домовете на нуждаещи се
*
боклучави подаръци не търпя и не подарявам;гифт карти и пари за детски рд не ми върви,но има вещи, с които трудно се бърка тип хубави книги,лего-та, Алекс крафтс , книга и рийд алонг диск, качествени пъзели и борд игри и пр,та като ги видя на  много много офф и  бух-в склада Mr. Green

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 16:09 от anette1104

# 438
... Страхувам се как ще ни протече ваканцията в Бг.
Grinning Мога да ти кажа веднага (личен опит с Гелето на същата възраст) - ще има много стреснати булдози и други изтормозени големи породи по паркове и градинки, които ще се чудят откъде им е дошло на главата това стискащо и гушкащо същество (А. предпочита големи и им скача отзад, че да нямат време да реагират и да и избягат... като стана на 3-3.6 поумя и сега първо пита, дали може да държи каишката и после ги целува)

За сума за подаръци си зависи и колко е близко детето, но половинчато съм адоптнала системата на Анет; ако нямам нищо подходящо давам гифт карти и най-безсрамно рециклирам подарени ни и неотворени подаръци, за които съм преценила, че не съответсват на вкуса на потомците. Магазини като Маршалс и подобни също влизат в употреба. За капак моите хич не тачат играчки, затова питам доста често майките какво предпочитат...

А, сетих се - покрай Н.Корея и моите аудио Тронове - пускате ли на децата аудио книги в колите!?! А. предпочита музика и ми бие опозиция за разговори, а аз искам да има някаква полза от тези 45+ мин в колата всекидневно. Вчера грабнах от библиотеката някакви аудио приказки и си ги слуша с интерес, но ми направи впечатление, че изборът не е особено голям или подходящ за нея. Вие откъде взимате/даунлоадвате? Май Бистрето беше пускала един сайт с мп3 БГ файлове на приказките от нашето детство, но тя не ги разбира добре и все към видео тегли, когато си е вкъщи. Но категорично не искам всеки ден да ползва видео плейъра в колата!

# 439
posledno и отивам да работя Mr. Green аудиокнигите за деца са велико откритие,но след 4.6 и нагоре.Ние от 2 години мира видяхме голяма с тези "плочи",слушат с часове докато 1 реди пъзели,а 2 дипли легос..върха!"изчетоха" маса неща така,породи с интерес и към реална книга следваща диска,няма екрани, тишина цари и аз не съм нужна-изобщоооооооооо грейт!
 приказки и песни за по-малки на бг има много онлайн(тема закована в нашите деца с линкове безброй); на англ.за в по-ранна възраст слушаха песни,няколко диска с блус клус,дора и диегови адаптации.В колата слушат до сега бг детски песни,но макс прекарват по 10/мин/ден в нея..

# 440
За сега пускам само детски песнички на български и руски. Имам няколко диска и ги въртя. Моето гардже още е много малко за аудио книги, и с кеф ще си ги запиша ако някой даде линк , спомням как мама ни ги пускаше на нас всяка неденя  Mr. Green

мишки, идвайте в Хюстън - и доматки имам, и краставички, и какви ли не бг подправки и чушки, както и доста месни видове. Онзи ден сях и ягоди, но за сега индикации, че ще станат няма:))

# 441
Аудиокниги: за децата само вкъщи, че техният комют е 2 мин. Моят е близо час. Що книги съм изслушала, не е истина. Последните поредици, които ми напълниха душата са тези за Ендър на Орсън Скот Кард и тези за Кволт на Патрик Ротфус.

Подаръци за деца: от $10 до $20. Давала съм $50 за дете на много близки приятели, почти родА. Купувам на парче според детето. Обичам да подарявам това, което ще хареса на получателя, а не това което харесва на мен.

Филми: не го знам тоя сериал, дето толкова ви кефи, ама аз не си падам по кървища и трилъри. Гледам с удоволствие Once Upon a Time и Awake, следя си Desperate Housewifes, гледах Revenge, както  и Masterpiece продукциите по PBS. Ако трябва да съм честна обаче, предпочитам научно-популярните от типа на The Dog Whisperer, всякакви там за животни, Вселената и пр. При вс. случаи обаче мн., ама мн. рядко сядам пред телевизор. Гледам предимно на айПадката, на парчета.

# 442
Агент, дано не изглеждам като истеричка, която подскача наоколо и вика "внимателно". Тукашните не ме притесняват изобщо. Винаги прегръща след като питам. Куче подминато обаче няма.

Едва тази година започнах да слушам аудиокниги. Заглавията ги подбирам по красота Simple Smile Първата книга беше със супер произношение, втората с интонация (направо викане), с която към средата свикнах, на третата и четвъртата ш, з, с ме изкараха извън равновесие. Последната я превъртах усилено (последните 2 диска така и не изслушах), защото четецът не знаеше къде да си поеме дъх, съответно и аз спирах да дишам.
Сега си записвам на феята заглавията и дано ми допаднат (предвид тв предавания, които тя следи и на мен ми харесват също).

# 443
Момичета,много се извинявам,че нахлувам така в темата ви,но бихте ли ми дали съвет през кои сайтове купувате най-изгодни билети за България.Прегледах дадените на първа страница,но някои от тях не са актуални.Става въпрос за студентска бригада и трябва да летим до Чикаго.От агенцията,която се занимава с документите ни са ни намерили билети,но ми се струва,че не са оптимални като цени,т.к  са с около 100 евро по-скъпи от миналогодишните, и бих искала и сама да проверя.

# 444
Eternal_flame  аз  съм доволна от юзит. Провери си договора, преди няколко години беше обичайна практика за бригади посредническата агенция да задължава в договора билетите да се купят от тях, добри - лоши, това е положението.

# 445
На 1 страница има сайтове и телефонни номера на агенции за закупуване на самолетни билети Simple Smile

# 446
Благодаря за бързия отговор, MissNellie.Ами аз вече намерих по-евтини билети на Lot и Turkish airlines за същите дати,на които ще летим.Иначе предложение на агенцията е на отиване да летим с Delta през Рим, а на връщане с KLM ROYAL DUTCH през Амстердам.Ако някой е летял с някоя от с тези авиокомпании,ще се радвам да сподели,защото аз от изброените съм летяла само с Delta  и то не на презокеански полет,а само на между-щатски.Всъщност аз още утре ще отида да ги питам дали е възможно да си търсим сами полети и те да ни ги резервират,ако не ще е това,което те са ни намерили.Все пак най-важното е да летим спокойно и всичко да протече нормално.

# 447
  • САЩ
Обиколи българските агенции и сравни цените. Винаги когато родителите ми са пътували сме сравнявали цени на това което им предлагат от БГ, което предлагат агенции от тук и интернет сайтове и БГ агенциите за сега печелят. А това че цените тази година са по високи да не те изненадва. За съжаление може да не е просто от вашата агенция  Tired

# 448
Аз хабер нямам от 90% от децата или сем. на чиийто рд ходят любимците,камо ли вкусове и предпочитания..затова книги и "проверени" подаръци на кило и ми е мирна главата като в петък се окаже че в събота търчим като алтави от парк до джим..

# 449
Аз питам. Казвали са ми хората от какво имат нужда - Дреха, крафт материали, пъзели, събират пари за легло, колело (тук парите влизат в употреба). Доволна и аз и те Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт