СЕПТЕМВРИ`09-тема 41

• 81 287
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!
Ние сме на светлинни години от бърсането сам. Той беше в някакъв период с ношно и следобедно напикаване, т.е. по време на сън. Та камо ли да се бършем! Crazy
И аз я мисля Тея и Бебеш, как ли са, никой ли няма връзка с тях да сподели?
Сега съм спряла Валери, че цялата група в яслата натръшкана с нов вирус, та и той се паразкашля, сега сме с Бриония 15, надявайки се да стопираме нещата в зародиш. Интересно, че няма сополи никакви, откъде пък е тая кашлица. Че и влажна! Пак се моля бебето да се размине Praynig!
Забелязвали ли сте децата ви да реагират на сладко -  в смисъл да се превъзбуждат. На Валери сякаш и най-малкото количество му се отразяв. Сега сме скрили всичко и той напада плодовете. Аз почти постоянно го ограничавам заради алергични обриви, които прави лятото. Но дори и малко да му отпусна - пак ми се струва, че се превъзбужда. Наколо смятат, че си въобразявам, та затова питам и вас.

# 106
Мая не съм забелязала, а тя яде много плодове. Обаче е много активна признавам и всеки ден я оставяме да тича мин 3 чАса на вън (сборно сутрин и следобяд). Иначе се превръща в малко торнадо у нас. Заспиването после в 7.30-8 става от самосебе си.
В тази връзка и аз да попитам хората с по- големи деца. От кога колела с помощни гуми? Триколката я няма за нищо вече. И за тротинетка обмисляме вариант. Четохме, че проблем с карането нямали на тази възраст, а със спирането.

# 107
  • София
Ха добър вечер...
Днеска и двамата бяха супер непослушни...им съм и сърдита... Crossing Arms Само се дразнят, навънка също въобще...
Ангел кара тротинетка от миналото лято - като финикиец е...спира с обувките  Laughing, отпред се изтъркват...Самата тротинетка си има спирачка на задното колело, но май му е трудно ...Колело с 12 цолови гуми и помощни колела, купихме на Кати като беше на 3 години...справяше си се добре...Ангел в момента кара, колело с три гуми...но подкарва и колелото на кака си...та най-вероятно нейното ще остане за него, а на нея ново...но пък се чудя колко цола 20 ми се виждат много....а и да купуваме колело през 2 3 години също не ми се ще...та ще видим...Тя още не се е научила да кара на две гуми...Миналата година хита беше тротинетката, та най-вероятно ще се научи сега на две гуми с малкото колело..пък после по-голямо...мисля го и аз това тия дни...
За сладкото - ами не съм забелязала, но по принцип съм чела, че има такъв ефект...може би зависи от самия организъм ...

# 108
  • sofia
Добрютро, така да се каже...
Аз се включвам с един голям МРЪН.
Току-що Петко ми скъса нервите и то яко. Налагаше се спешно да отидем до магазина и той като ревна от входната врата/искаше да отключва и заключва неопределено време/, та до там /тука си представете пълна програма:рев, мрън, падане по земята, лягане в калта, захващане по краката ми, скъсване на якето ми.../, в самия магазин, влачене по пода/поне спешно отвориха втора каса, та по-бързо да се махнем/, от там до вкъщи отново рев/за пръчки, а по-късно за това да не се прибираме...Той-мокър, кален и пр. Аз също+големият срам, че не мога да се справя с детето си.
Комшии гледат съжалително, съветват. Едната ме посъветва да го пошляпвам, в последствие друга започна да ме съветва да го гушкам и мамя, да не му стане нещо...
Абе, чудна картина. В момента е в банята и си "къпе" играчките...Тишина е.
Приемам съвети/без побоища и плашене с мечки, торбалани и прочие.../ Crossing Arms

# 109
  • София
Ха добър ден..
Кришка и на мен ми се случи вчера подобно нещо...но и аз си имах вина, защото му се спеше, но ме убеди да останем на едни люлки....В същото време звънна куриера...бил пред вратата....Е няма да ви кажа какво беше....не мога да гооткопча от люлките...обяснявам му спокойно, че трябва да тръгваме..тц, тц...и като го хванах насила го откопчих от люлката...Колелото в едната ръка, опъващ се и ревящ  Ангел в другата..чантата..абе въобще картинка..Та влачих го до в къщи ...не му позволих да ми се тръшка..пуснах го на земята, хванах го за ръката и буквално го влачих...Е изпотих се 100 пъти...А той се дере и крещи....НЕ искам прибираме...абе ужасс....
Съвети - ми не знам....при нас такива неща се случват обикновено, като му се спи или е гладен...През останалото време успявам да му отвлека вниманието, ако нещо зацикли...Та отвличане на вниманието ... Thinking
Но пък вчера след ДГ двамата като се събраха със сестра му...определо трудно успях и аз да се справя...тя го удари, че й развалил някаква игра с едно детенце...той почна да я удря с една пръчка..бях на ръка да ги нашляпам и двамата и да ги прибера...
Та явно е от времето  Wink

# 110
И аз съм на фаза Мрън, ама голям.
От както се е родило (почти една година) бебето на брат ми не съм го виждала (живеят в София) и сега се наканиха да дойдат най-после. Обаче греда голяма, Боби е с хрема и не знам още какво, та шанса да се съберем двете семейства отпада. Ще се виждаме някак си наполовинка, Боян трябва да не се среща с бебето, а те ще са тук само за 4 дни, така че шанса да се оправи междувременно е голяма Нула. Абе ужасена съм от факта, че цяла година ги чакам и накрая нищо.
Отделно аз от почти две седмици съм на някакъв супер ограничен режим на хранене, да не кажа почти нищо + много вода почнах да пия и накрая днес кантара не само не е надолу, ами нагоре с две кила. Направо се скапах отвсякъде, обявявам бойкот на всичко - вода, храна. Само се моля да не взема да се гътна инцидентно, че ще си умра гладна и жадна. Абе карък отвсякъде - кошмар, ужас и други подобни са ми в главата.

Кришка за "твоя проблем" нямам идеи. Не му обръщай внимание, ама хич - вече се затопля и може и да го оставяш спокойно да се влаче и въргаля по земята, колкото си иска. Говори му - сега ще излезем, ама после като се приберем ще направим еди какво си. Аз те оставих да си играеш с пръчките, но после ще се приберем, защото Аз имам работа. Директно му говори като на голям човек - всичко разбират хитрушите. И използвай Аз -формата, аз имам работа, аз трябва да се прибера, аз имам спешна работа до магазина. Абе с две думи празни приказки, от страни изглежда лесно и се дават безброй съвети, но знам че на практика няма нищо лесно и с бърз ефект.

По повод шоколада - пълен мит е това с приема му и активността на детето. Бях гледала едно предаване английско - правиха опит с деца, чиито родители смятат че децата им се превъзбуждат от шоколада. Събраха около стотина деца и ги разделиха на две - на едните в единия край на поляната им сервираха само здравословна храна - никакви сладки и чипсове, а на другите само такива храни сладки, газирани дори и всякакви боклуци. След това ги пуснаха всички на едни батути да дивеят, а отстрани майките на всички гледат, но никоя майка не знае детето и какво точно е яло, само предполагаха по поведението им. Почти всички майки твърдяха, че децата им са яли сладко и за това са толкова активни. Та стана малко дълго, но накрая се оказа, че децата не консумирали никакви сладости се измориха доста по-бързо от тези само на здравословните снаксове. Обобощавам - няма връзка между активността и сладкото.
Моите диваци се разбесняват винаги в часа, в който кажем че се ляга - до преди това тихо кротко си играят, но кажем ли събличайте се за банята и се почва бягане, викове, крясъци, все едно съм им била адреналин в конска доза. Не се опитвам да ги променям и да се нервя, приемам го просто, защото след 4-5 години ще искам да беснеят, а те по тийнейджърски ще се затварят в стаите си.

Бря, не съм писала от векове такъв мощен пост, ама хайде да има за поколенията инфо.
Засега лек ден, тук съм и ще се включвам.

# 111
  • sofia
Благодаря, момичета!!!  HugДобре, че ви има!
Надина, много гадни обстоятелства! Да те успокоя, че на бебока в момента му е все едно, дали ще ви види всички, или не. Както и на Бобсъна, дали ще види братовчед си. Ще имате много време напред, да се виждате и забавлявате заедно!
За кантара-той не е показателен. Ако си събрала много вода, тя ще се махне в един момент. Не се предавай! Прецени по дрехите си ефекта от режима и зарежи меренето!
Емирка, отвличам, принципно, но има случки, когато така реве, че не чува когато му приказвам...
Сега спи, кат ангелче, а аз стискам палци да спи дълго, та да погледам някое филмче....

# 112
Добър ден Simple Smile

Божидар е с варицела  Sunglasses Поради тази причина не позволяват на Свилен да ходи на ясла, защото групата била здрава и не ми се влиза в допълнителните подробности да ви обяснявам ,че се поядосвам. Добре поне, че от понеделник съм отпуска до края на месеца, щото иначе....та отново отглеждам и двамата. И днес го водих с мен на работа, уникално изживяване  Crazy

Кришка, и Свил е в такъв период, вчера пресипна от дране, че съм му взела пръчката, с която удари и отра и без това пъпчивия си брат  Crazy Ма рева, ма се влачИ, не пожела да му измием и ръцете, извива се на дъга...чудничко. Надра се и му мина. Нито гушкане, нито мили думи, нищо не помогна, просто го оставих и му мина.

Наде  Hug

# 113
ЕмиР, мерси. Ще изчакаме другата година значи. 12" колело са от 2-4г,  но са тежки и се страхувам.

Приемам съвети/без побоища и плашене с мечки, торбалани и прочие.../ Crossing Arms
Изобщо не се впечатлявам от външни хора. Не са имали малки деца сигурно  Crossing Arms
При нас такова неустановено налагане е причинено от глад или умора или и двете заедно. Вчера искаше да спи гола и започна да плаче още в 7.30 за всичко, за което се сети. Забелязала съм, че ако сме и двамата около нея положението е изтървано.
Не повишавам тон и чакам да си излее мъката, даже говоря тихо (спира да вика, за да ме чуе).
С друго дете е работило изречението "Аз тръгвам, но ако искаш ти можеш да останеш тук. Ще те прибера утре".

# 114
Здравейте, ние сме си вече вкъщи Simple Smile на 28.03 беше операцията, Тея изкара 5 дни в реанимация, после бяхме заедно Simple Smile

# 115
Здравейте, ние сме си вече вкъщи Simple Smile на 28.03 беше операцията, Тея изкара 5 дни в реанимация, после бяхме заедно Simple Smile
Изключително много се радвам, че всичко е минало  Peace От тук нататък никакви подобни премеждия да не ви се случват! Много целувки на Тея  Heart Eyes Тя как е? А ти  Hug

# 116
Бебеш разкажи как мина?

за тръшкането.. страшно е, когато й се спи или е гладна. в другото време ако и аз съм спокойна нямаме препирни.. Simple Smile

атракция-  Crazy бързичко и леко оздравяване и здрави нерви Simple Smile

дара по цяла нощ се скъсва да кашля.. текат си секрети назад в гърлото и това е.. пробвах синекод вчера - нищо не стана newsm78

за колелото- дара ще си кара ърли райдъра от миналата година, което ме подсеща, че сега може да му напомпам гумите и да ходим с него навънка Simple Smile

# 117
aguto - има едни правени капки, които на Боян доста често му изписват, имат и аб в тях и адреналин и с 10 съставки са, направо са вълшебни. Питай си личната за подобни правени капки.
Боби и той е така с лека хрема през деня, но през нощта се дави от секрети. Давам му Аериус, отделно шуслеровите соли - 3, 4 и 6. Лекарката каза, че засега сме спряли болеста само в носа, но ще видим за по нататък. Та и капките каза да поръчам и днес или утре смятам да ги направят.
Ако искаш ще пиша рецептата на лични.

# 118
Да ви споделя кооолко е знаещ Свил. Бужи го пита: Свилко, знаеш ли как викат животните?
Той: Дааааа: вик, вик,вик  Laughing

aguto, голям смях с твоите продукти в количката  Laughing

Сестра ми купува такива правени капки за племенницата, само първия път и действаха.
След 2 дни ясла-Свил е сополив колкото е възможно  Crazy

# 119
Честит Имен Ден на всички цветни творения на природата!!! Да сте много здрави и много усмихнати  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт