СЕПТЕМВРИ`09-тема 41

• 81 288
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Честит имен ден на всички уханни цветя! И да почерпя за моите две - тате и детенце

Бебеш, радвам се, че сте си в къщи и всичко е минало добре! От тук на сетне сибирско здраве за всички ви!
От как се е пръкнала тази пуста високосна година само къръщина ме гони. Чакам с нетърпение да минат и следващите 9 месеца и след това 3 години релаакс. Ще споделя само последната мизерия - откраднаха ми касетофона от колата - естествено с моето любезно съдействие(несвален панел).
Кришка, когато Ади се затръшка започваме да вадим дяволите под блузата му и да ги стъпкваме с крака и точно след две минути му е разминало. Приема го като забавна игра. Малките душици не могат да владеят емоциите си, ама и ние като не сме психолози трудно нацелваме кога, как и какво да правим с тях.

Всички сополиви, пъпчиви и болни дечица да оздравяват бързо, че Великден се е задал!

# 121
  • София
Ха честито на всички празнуващи днес!
Есим беше залипсвала...Живи и здрави да са и твоите именници!
И къръщината вади я от пазвата и я тъпчи бре...може да помогне  Grinning
aguto тия капки в аптеката на Майчин дом са известни като капките на Улевинов...трите натрия...вътре има арелгозан, адреналин и гентамицин....Правят ги и без рецепта в тая аптека като кажеш капките на Оливинов...точно вчера с една мама си говорихме - за 5 дни сополите секнали с тия капки  ooooh! Един път ги ползвахме и за Кати, ама чак такъв ефект не видях...та питай твоята лекарка....

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 07:20 от EmiR

# 122
Дара я моря почти винаги именно с капкте на улевинов  Peace мн са добри. и сега беше с тях от понеделник. но все още се сополиви
в интерес на истината от петък вечерта не съм й дала абс никакво лекарство.. и интересно кашлицата нощем спря.. само се чудя дали слезе надолу или просто отхрачва нещо.. нещо ме заблуди тоя път и не мога да преценя.. та утре ако продължава така ще идем до лекарката.

а не помня дали се похвалих - има гъбички на краката и нокът на крака който  се е завил и се е впил в кожата и расте на вътре  ooooh!
та и това борим  Crazy

bouquet и честито на всички празнуващи- вчера и днес

# 123
  • София
Ха добро утро...
Значи Улевинов  Laughing...така и не го научих тоз доктор хахаха...Капките ни ги даде нашата педиатърка, пък аз сравних рецептата с истинска от др Улевинов...явно педиатрите са я научили и си я ползват...
Баси е от къде тия гъбички...да минава бързо и нокътчето и гъбите...
Атракцион твоите пъпвичи младежи как са....леко ли я карат шарката...
Кати имаше една лека сутрешна кашлица...водихя я в   четвъртък  на лекар...алелгична кашлица  Laughing - нямало симптоми за инфекция - тъди чисти, гърло добре. Изписа алергични хомеопатични...ама засега няма подобрение..подкашля си...Питах учителката в ДГ кашля ли през деня - тя не...Обаче сега събота и неделя я чувам, че си подкашля...Тая седмица ще си я оставя в къщи...да я наблюдавам...та ще видим и ние каква е тая алергична кашлица...може би има нещо алергично/щото Ангел още не се е тръшнал, обикновено е от 3 до 5 дни след нея/, но не мога да приема, че е нормално да подкашля...като примерно доста седмици не е подкашляла..та такам...

# 124
Любимият ми мъж има рд, та да почерпя..  Party

дано на кати й размина и алергичното, че и то не си е оферта

аз много се дразня.. станала съм като 7мо класничка.. тръгне ли да ми идва цикъла и ставам цялата в пъпки  ooooh!

# 125
aguto, да ти е жив и здрав любимия   bouquet

Атракцион твоите пъпвичи младежи как са....леко ли я карат шарката...
Само Божидар е сега, супер леко  я кара - не е вдигал Т, да има около 50 пъпки. Вече минава, минах на второто хомеопатично. В очакване съм за Свил, който мисля ще ми разкаже играта  Crazy Сега е сополив и кашлящ  Whistling

Да минава на Кати  Peace

# 126
  • София
аз много се дразня.. станала съм като 7мо класничка.. тръгне ли да ми идва цикъла и ставам цялата в пъпки  ooooh!
Хахаха ...явно е време за второ....
ЧРД на люмия ти...жив и здрав, много да те обича и глези!
Атракцион - що чак сега на второто хомеопатично...аз давах 3 заедно.....като едното беше хепар сулфур за да не нагнояват пъпките.......НАли знаеш, че шарката започва с грипоподобни симптоми....та и при Свил може да е това....Аз почнах инхалации с физ разтвор ...и на двамата и като бяха шаркави им се разминаха усложненията....от кашлицата...Та имай си едно наум Wink За сърбежа - вирасут и някакво джинджира алба...второ го хвалеха в темата за варицелата...

# 127
Педиатъра 2 вида изписа - в началото, докато са с мехурчета- рус токсикодендрон, а като хванат коричка - мезереум. Джинджира имам, много добро е, но не съм го ползвала сега. Мазах го с Анестезол, но той леко я мина, та не съм имала особени драми.

# 128
Като слушам съставките на капките и нашите са такива сега, допреди това ни даваха с гентамицин по мазни и гъсти, абе дано да не направи някое усложнение преди празниците точно.
В крайна сметка се видях точно за няколко часа с брат ми и бебето. Не ми беше зора изобщо Боян да вижда бебето, а по-скоро идеята, че изобщо няма да се съберем двете фамилии заедно да седнем на една маса и да си полафим. Капака беше, че Боби се разповръща в събота вечерта и по спешност прибрах и Калоян от там, че да не би да има и той оплаквания и в крайна сметка да заразим дребното.
Боби вече е ок, нито темп вдигна, какво беше това повръщане какво беше това чудо не знам. Както и да е, ще се видим някой друг път с тях, при по-добри условия.

aguto, да ти е жив и здрав любимия и още дълги години да те радва   bouquet

# 129
  • Испания и Стара Загора
Добър ден,

aguto,да ти е жив и здрав рожденика.   bouquet

При нас нищо ново.Тук е Великден сега и са почивни дни.Времето е супер топло и по цял ден сме навън. Peace

Atrakcia,дано по-леко изкарате варицелата. Hug
Другите болнички бързо да се оправят.

Тези дни ще ида да си взема час за гинеколог,че цикъла ми е пълен хаос.Само чета в нета и се вкарвам в разни филми. Rolling EyesНадявам се да има свободен час до началото на юли,защото тук ги дават за месеци напред. ooooh!

# 130
Абе да ви питам.. тая хомеопатия не е ли безумно скъпа? Аз каквото съм взимала все ми се е виждало неразумно много.. начело с осцилококсинума..  Crazy

Атракция - дано и двамата минат така лекичк Simple Smile
Надина - върви този вирус, да.. много народ около нас го изкара, дара още не е.

# 131
  • Испания и Стара Загора
Осцилококцинума в България е сравнително евтин.Майка ми ми го праща от там,защото тук 1 опаковка е 15евро.А в България е 6лв. Peace

# 132
  • София
На боарон хомеопатичните не са скъпи...вътре са по 80 гранулки...от 2,80 до 3,20 лв са...Лечението рядко е през 30 минути по 5 гранулки...та реално ако е 4*5 гранулки, както е обикновено....с тия 2,80 караш 4 дни....Е понякога се 3 4 броя хомеопатични та примерно 4*3 лв. са 12 лева..., но понякога се дава 1 път по 5 гралулки...понякога 3 пъти..Стига да върши работа при детето, хомеопатията си е екстра...Не съм мислила от към финансовата страна де...Ама излиза и не много скъпа....
Ако ходиш на класически хомеопат...ти влизат в таксата за прегледа и не се плащат отделно гранулките....Иначе немските хомеопатични от рода на - цинабсин, тонзилотрен не са евтини....ама и те вършат работа....

# 133
  • sofia
Привет!
Включвам се да споделя, че нямам какво да споделя... Laughing
Може тези дни да мръднем нанякъде, така че да не мога да се включвам. Весело изкарване на празниците!!!!!!!! Hug
Скорошно оздравяване на болните!
И Ч.Р.Д. на любимия мъж на aguto!

# 134
Здравейте!
Честито прибиране на малката Тея, голям герой ще излезе тая мома Hug!
Честито и на любимия мъж на aguto!
На мен хомеопатичните ми излизат в пъти по-евтини от другите. Според класиците мисля, не се смесват лекарства и винаги се дава само едно. Та с максимум три лева изкарваме едно боледуване. За сравнение с предното боледуване от грип по традиционната медицина - поне 200 лв отидоха за Валери и ММ. ooooh! И накрая отидохме пак на хомеопат, защото беше отслабнал, започна да спи по два пъти на ден отново, очите му бяха като на студент в сесия с дъъълги купони, а сополите си течаха, гъсти и зелени. Ноооо, пък таксите за преглед на хомеопата са си доста при нас. В крайна сметка май са на кантар нещата от към финансова гледна точка.
Сега с Бриония 15 - давам първите три дни 4-5 пъти по 3 гранулки. После намалям постепенно до две на ден. Преборихме \смея да кажа\ грипа с доста лоша кашлица. Но нито му спадна апетита, нито го натиска от сутрин до вечер да му тикам нещо в гърлото\носа.
За сополи вече няколко пъти правя лайка \едно пакетче в много малко вода, около 50 гр., а инъче рецептата е в 100гр две супени лъжици\, малко сол и малко сода. С това се правят промивки на носа колкото често е възможно. За по упорити секрети - същото, но с невен.
Аз съм доволна Peace!

Общи условия

Активация на акаунт