СЕПТЕМВРИ`09-тема 41

• 81 289
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Така и така сте отворили темата за хомеопатията, я споделете какво се даваше при задна хрема, придружена с лош дъх. Никола много странно нещо кара - хем няма течащи сополи, пък му прохърква носът от време на време, че и се запушва докато спи.

# 136
Така и така сте отворили темата за хомеопатията, я споделете какво се даваше при задна хрема, придружена с лош дъх. Никола много странно нещо кара - хем няма течащи сополи, пък му прохърква носът от време на време, че и се запушва докато спи.
Аз не смея да казвам  Blush  Колкото и да са безвредни, не  е ли изписано точно за детето...

Започнах да въртоля козунаците   chef

# 137
  • София
Имаше едни от боаронските гранули точно за това. Бяхте ги описали и в онзи линк с хомеопатията, ама нали се затри...

# 138
# 139
  • София
Добро утро мацки!
Компа се скапа вчера...и никакъв нет цял ден...представяте ли си какво е това без нет  Laughing Добре, че бързо го оправиха ....
Атракцион...що така бре...не смееш да казваш...
Соник хидрастис канаденсис 9 CH 4*5 гранулки е за задната хрема....Лошия дъх - или пие по-малко вода или при моите е пред разболяване....Имаше и едно хомеопатично дето го изписаха на Кати ....точно за лошия дъх, при съмнения за трета сливица...мога и него да потърся....пазя си рецептите...
Иначе Кати е със зверска кашлица....от понеделник вечерта....На Ангел също му текна носа...но почнах дрогата и при него май може и да не се развие кашлица....но КАти определено съм я изпуснала с тия диагнози - кашля от алергия ала бала...Вече ще си вярмам на моите усещания...Ако от четвъртък бях почнала лечение...най-вероятно нямаше да се стигне до тези среднощни кашлици....В понеделник я водих пак на лекар - пак гърди чисти, пак гърло не червено....Явно не е вирус, но факт, че много кашля....Почнах инхалации с вентолин....уж помагат....снощи кашля от 22 до 00 часа, за разлика от предишния ден, когато кашля от 22 до 3 и почти не спахме....Но няма Т, яде си....Такава кашлица не е имала от доста отдавна...В чудо съм се видяла, какво да я правя....Ще видим днес как ще е....И този път без да правя микробиология, щото няма време почнах едни антибиотични капки - вигамокс... и мисля, че благодрениа на тях при Ангел нещата почти са стопирани....Та ако бях почнала при КАти вигамокса още в четвъртък, щях да си спестя тия 2 нощи кашлица.....Капките са мнго добри и покриват почти 98% от бактериите  Wink

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 09:14 от EmiR

# 140
  • София
Мерси, момичета Hug
ЕмиР, дано се оправя бързо Кати. Много е неприятно с тия кашлици, ужасно мъчително и за деца, и за родители. Crazy
Този Вигамокс в носа ли се капе или се гълта?

# 141
Това при кати звучи като при дара..  нея я успокояваше чай цяръ за кашлица.. евентуално и стодал.
още не може да й мине.. пускахме пак мб - този път се бави и ще излезе нещо най-накрая..
3 седмици вече тече й носа и кашля.. нищо друго.

# 142
  • София
Соник капките за са очи...както повечето, всъщност всичките антибиотични капки...и се капят в носа..
Обааачее айде да не казвам голяма дума...но днес Кати заспа без да кашля...е как така пък алергията почна да минава след 2 дни капане на антибиотични капки Sunglasses А от следобяда до вечерта се изкашля 3 4 пъти..е верно още гадно звучаща кашлица...но на фона на предишните дни направо ми се вижда прекрасно  Laughing Дано тази нощ се спи...започва обещаващо, пък ще видим....
Май се очертава утре да не се боядисват яйца..че сме на РД вечерта, трябва да висим и при лекарката...та ще остане за събота...Ще видя дали ще меся...нещо се бях настроила, ама покрай последните неспящи нощи...се отказах...и и с двамата през деня си е купон...Ако ми останат сили ще врътна един...ако ли не ще е купешки...

# 143
Леле ЕмиР, ти си 3/4 доктор (в банка работиш нали? да не сгазя лука Simple Smile

# 144
Добро утро!
Да се оплача и аз - бебето и то започна да кашля ooooh!. Сега броя минутите до часа при лекаря. Ще ги разкарвам двамата, ама няма как. ММ в момента сеят, торят и тем всичките им процедури и не може да дойде. Мятах кой каквото ми каже, мазах му краченцата с мед и сол в равни количества, капя вит. С и кърма, пръскам физ. разтвор, но хремата е задна и засега нищо не излиза от помпата. Сега спи като заклан, меря Т, няма, дали е помогнало това мазане. Толкова малък не ми е боледувал Валери и сега не зная как да процедирам. За почти всичко е малък.
Мен ме боли гърлото, а баткото има отново хрема и кашлица, коренно различни от преди два дни Mr. Green, сега му сълзят очите и почти постоянно тече бял, прозрачен сопол, стига до горната устна. Кашлицата се редува суха и влажна, но някакси рядко и не е там акцента. Студено му е, и няма никакъв апетит. Изпил е само един билков чай с мед. А предното беше обратно. Кашлица, влажна, без хрема, запазен апетит, и в двата случая поддържа Т - 37.2-37.8.
Добре че са колата и новия Термометър, та мога да ги разкарвам и да меря постоянно Т, че преди само обслужвах Валери, и нямаше и да ми остане време за бебето.
Чудя се дали да не купя и инхалатор Rolling Eyes

# 145
  • София
Добро утро мацки!
Спахме, спахме...имаше 1 2 прокашляния, ноооо направо си бяха за секунда и това беше...Днес пак ще ходим на лекар да й чуе гърдите, защото там не съм добра, но може и слушалка да си купя  Laughing
Niki1 ами чета много...причината е, че в Турция лежахме в болница...верно от ротавирус, но благодарение на моята неинформираност доста влоших нещата....Пък благодарение на изчетените медицински материали и профилактиката си спестявам доста боледувания и влошавания на болестите....СЕга с тая кашлица, пък благодарение на мои близки, които ме обявиха за маниачка на бактериите и едва ли не, че прекалявам...и аз реших все пак да ги послушам, защото понякога наистина съм крайна /и разбира се сгреших, като ги послушах, щото Кати си довлече зверска кашлица, а аз 2 безсънни нощи и вече 3 дни правене на инхалации 3 пъти на ден  и още доста други усложнения, като водене на лекар и висене в кабинета по 1 час примерно и т.н. - а пък аз мразя усложненията  Mr. Green/ Та кашлицата на Кати не е алергична - може да има нещо такова, но не е основната причина....след като се повлиява от антибиотични капки...това е....а антибиотиците са направени за да се справят с бактерии...и какъв е извода  Mr. Green Може би малко съжалявам, че не пуснах микробиология за да видя каква е бактерията....ама резултата едва ли щеше да е готов до днес...най-вероятно след празниците...което се обезмисля на практика...щеше да задоволи чистото ми любопитство само....
maya_4ekelova с две ръце съм за инхалатора....Може би благодарение на него с това боледуване ще си спестим антибиотика...всъщност днес ще видим дали ще го спестим....защото кашлицата на Кати не ми звучи добре...но ако дробовете са чисти....ще се справим....с инхалации и аб капки....И не че нещо, много уважавам хомеопатията....но не мисля, че ще ти помогне, ако Валери има бактерия.....нещо като профилактика да, като укрепване на имунитета - също да, но при така чести разболявания - излекувай и продължи с хомеопатия....Дано и бебчо бързо се оправи...и по празниците да сте добре...
При Ангел съм спестявала Аб и сме се справяли само с инхалатор и аб капки...но навреме почнахме лечението...

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 10:32 от EmiR

# 146
така.. резултатът е Streptococcus pneumoniae и Moraxella (Branhamella) catarrhalis при дара

емир помагай- какво значи това??
в 4 сме на лекар..

# 147
  • София
Еми най-вероятно, че ще пие антибиотик...И двете са много упорити...стрептокока пневмоние..прави отити и не само...ако изчетеш какво причинява, ще ти стане лошо.... Кати имаше такава, като ходи в частната ДГ и на 3я ден беше с възпалено ухо....Моракселата е по-лека бактерия - в смисъл, че не е толкова агресивна като стрептокока, иначе и тя си прави доста поразии....Но при всички случаи и двете се лекуват с антибиотици....Не знам дали ще е с аб капки, ако има клинична картина....А и в тоя случай си е най-добре да си пие антибиотик...но който действа и на двете бактерии...Дано да има такъв...Почвай пробиотиците от сега....И двете бактерии се водят патогенни...т.е трябва лечение..сам организма няма да се справи...както примерно с някои стафилококи....
Водих и аз Кати при педи...гърдите са чисти...казах й какво лечение съм почнала...какво се е променило...каза да продължа... ooooh! Изписа и шуслерова сол номер 1, която била за лигавици...и ферум фосфорикум 9CH, била на лекциите на индиеца/тоя със шуслеровите соли/ и той препоръчвал тоя ферум фосфорикум да се дава почти непрекъснато при боледуващите деца...защото много бързо се изчервапвало желязото при инфекциите в организма...Та това е при нас...

Последна редакция: чт, 12 апр 2012, 15:26 от EmiR

# 148
Цитат
ферум фосфорикум да се дава почти непрекъснато при боледуващите деца..
е това е шуслерова сол номер 3.
И аз днес ще водя Боби на лекар, да видим какво ще се произнесе жената. На мен ми изглежда ок, но си стоят сенките под очите.

Ще боядисвам яйца с децата късната вечер, че Коко е на градина все още. Иначе в градината с децата намацахме издухани яйца. Ама падна голяма мацаница наистина. Дано не ми се карат майките много, все се надявам че е водна боя и ще се изпере. Старах се, да не се цапат много, но....... ooooh!

Ако не се вясна пак - на всички пожелавам спокойни и здрави празници  Hug

# 149
Супер си. И аз винаги съжалявам, когато слушам останалите, а не собствените си предчувствия.

Общи условия

Активация на акаунт