Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 117
  • 985
  •   1
Отговори
# 45
След различни експерименти установих, че шутовете действат най-добре. Особено ако носиш кубинки... Съжалявам самото куче след това, но не съжалявам, че съм действала по този начин. Все пак, намираме се в джунглата. Постоянно ми се налага да се разправям с помиярите - заради моето куче.  Миналата година едно полу-домашно се хвърли да захапе малката отзад за прасеца. Изяде един бая сочен шут по тиквата. И собственичката му щеше да си тръгне с насинен задник, но белия ден и мъжа ми Mr. Green я спасиха.

# 46
Много крива тема.
Преди няколко седмици кучетата ни се разлаяха лудо и се показах на терасата. Пред двора ни се беше събрала глутница. Когато споделих на следващия ден с половинката, ми се метна със смях, че очите ми са големи, защото се страхувам и навярно "многото" кучета са били две-три на някой съсед, който ги е разхождал без каишка. Но преди няколко дни, когато около 15 кучета оградиха колата ни бързо нещата си дойдоха на мястото. Не, че това ме прави щастлива...
Тези кучета не са расли в квартала. Някой ги е пуснал тук и то скоро. Никой съсед не ги храни. Никой не ги гледа. Улични кучета в нашия квартал доскоро нямаше.
Т.е. не бих се учудила след сигнал-два и кучетата от Южен да се озоват пред вратата ми. Tired

И сред толкова голяма глутница няма спрей, който да ни защити. Не е възможно да се пръска в хиляда посоки едновременно.

# 47
Някой пробвал ли е такъв спрей срещу куче? Защото като ученичка носех и един път ми се наложи да пръскам срещу една немска овчарка. Нищо не му стана на кучето, за късмет собственикът успя да си го укроти. Имах и кучегон, който също не беше чудодеен - някои кучета дори се озлобяват от звука му.
Чети бре...един пост преди твоя е  Grinning
Че и линк съм ви пуснал. Crossing Arms
Има много хубави спрейове.Някои стават и за мечки,та с един пес няма да се справи..

п.п.Аако е читав спрея,точно с един облак ще се разквичат,а повториш ли вече са избягали.

# 48
Мда, със сигурност. 15 броя ще се подредят в колона по две и хванати за лапа, и макар зъбливо ще чакат да ги напръскам със спрей.

# 49
Ти не пръскаш директно в тях.Има по-силни спрейове.Просто с един облак бягат..
Оффф..всъщност..наеми си бодигард  bouquet

# 50
Оффф..всъщност..наеми си бодигард  bouquet

Точно това мислех да направя  bouquet

# 51
в анкета във фейсбук всички възможни псевдо защитници на кучетата, които реално не правят нищо за тях, но и отказват да се вземат мерки са се активизирали срещо желанието на кмета и министъра да облекчат евтаназията на агресивните бездомни кучета. Нека да гласуваме, за да покажем, че и криворазбраната кучешка любов не е пред здравето на децата ни и нас нас самите!!!!

https://www.facebook.com/questions/336811079713406/

# 52
Напоследък много шум се вдигна за проблема с кучетата - всеки да се изкаже, всеки се мисли за компетентен.... Но след като и горкият професор почина, на мен вече ми дойде до гуша да слушам за това колко човечни, благородни, добри и т.н. трябва да бъдем! Извинявайте, но никой не може да ме убеди, че озверелите кучета-убийци са по-важни от децата! Тия т.нар. природозащитници явни никога не са били нападани от глутница, щом толкова знаят. Каквото и да се предложи - те са против. Ходят и вадят от приютите кучетата и пак ги пускат навън. Какво е това безобразие?!?!
Искаме да се реши проблемът и ето - предлагат се мерки, а те пак скачат на протест, оставк и прочие....
Не смятате ли, че кучетата, които доказано са убийци, трябва да бъдат приспани?? И на мен ми е жал, но ми е по-жал за децата, които я били нахапани!

# 53
  • Sofia
Аз  като изпатила от кучета съм съгласна, че трябва да се махнат кучетата от улиците, както и мисля, че трябва вкъщи да се гледа куче само ако всички живеещи във входа са съгласни. Гледам анкетата обаче ...и като гледам има масово гласували против евтаназията  #Crazy

# 54
И мен това ме поразява! Как е възможно да са против?!?
Аз имам обяснение - кучкарите са просто против, ей така за спорта. Само че това са сериозни неща - като не си съгласен, дай адекватно предложение, по-добро...!

# 55
  • Варна
А не ви ли се струва, че проблемът е огромен само в София?
Според мен в другите градове изобщо не разчитат на гласувания и на евтаназията.

# 56
  • Galaxy 13197853088
гласуване ??
шегуваш се.

# 57
Не знам, нямам наблюдения за другите градове. Вероятно в София, като най-голям и най-населен град, и проблемът ни е най-голям.

# 58
  • Варна
Не знам, нямам наблюдения за другите градове. Вероятно в София, като най-голям и най-населен град, и проблемът ни е най-голям.

Ами с такова впечатление оставам.
Но Лабрадор е прав, за какви гласувания иде реч, след като умират хора. Глутници с кучета нямат място в населени места (май и извън населени Rolling Eyes)
Лека му пръст на професора, едва ли мога да си представя какъв ужас е изживял. Дано никой друг не изпита какво е да те изяждат жив. Cry

# 59
  • София
гласуване ??
шегуваш се.

Гласуването не е за или против евтаназията, а за облегчаване на процедурата по евтаназиране, т.е. да може да се евтаназират не само агресивните, но и всички останали кучета.

Общи условия

Активация на акаунт