Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 039
  • 985
  •   1
Отговори
# 945
Аз много мислих по тази тема и по мое нение, дори и пълната евтаназия на софийските бездомни кучета няма да помогне (не че ще я допуснат кучелюбителите). Точно след месец ще се напълни със същото количество кучета от околните села и градове, както и от новоизхвърлените домашни такива. Или се взимат повсевместни мерки в цяла България, което ми се струва пак почти невъзможно, особено за изостаналите и бедни райони (селата предимно), или няма смисъл нищо да се прави. Уличните кучета в България са 50 хиляди само в големите градове, сигурно са 200 хиляди общо, а всички кучета са под милион, но никой не знае колко. Трябва да минат поне още 20 години, с нашенските темпове, за да се въведе ред и законност - да се гледат само чипирани и кастрирани кучета с паспорти, да има единен регистър, да няма улични кучета... Дали и 20 години ще стигнат, е под съмнение. Дотогава всеки, който не иска да бъде изяден, или ухапан, или заразен с кучешка тения, или да не гази в кучешки лайна, трябва или да си направи лоботомия, или да избяга в цивилизована държава - тук надежда няма.

# 946
  • Варна
Ама Жасмин, разбира се че в цяла България, софиянци да не са богоизбрани, че да се решава само техния проблем. Пък нас... кучета ни яли. Буквално.. Rolling Eyes

Това за 20 години време си го мислехме през 1989..../ Tired

# 947
Джайнистите вярват в прераждането и равенството между живите твари. Най-крайните привърженици ходят с маски на лицето и премитат пътя си с метличка, за да не наранят някое насекомо. Взимайте пример. Laughing

Laughing Laughing Laughing

Да, а също и да не ядат месо, да не ходят с кожени обувки, да ходят пеша, а не с кола, за да не тровят планетата. Най-добре - да се завърнат по пещерите, за да бъдат в унисон с природата и живите твари. Там на спокойствие ще могат да си отглеждат кучета, вълци, мечки - каквото им душа иска.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 19:46 от Анонимен

# 948
Ама Жасмин, разбира се че в цяла България, софиянци да не са богоизбрани, че да се решава само техния проблем. Пък нас... кучета ни яли. Буквално.. Rolling Eyes

А, и нас ни ядат буквално кучетата! И то най-много, защото няма друг такъв кучкарник, като София. Ние сме номер 1 в тази насока, половината население на града е с по 4 лапи. 

# 949
Ние сме номер 1 в тази насока, половината население на града е с по 4 лапи. 

"Ние сме на всеки километър."  (c)

# 950
Подлеза на Плиска:

А тази снимка - без коментар:

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 20:10 от Анонимен

# 951
# 952
А тази снимка - без коментар:

Браво! Супер снимка !   bouquet  Grinning

# 953
  • София
макар че си я виждаме всеки ден тая действителност, когато ни я покажа на снимки, изглежда още по-гнусна и отблъскваща.

разплули се и чешещи се помияри по улиците на европейска столица... гнус и потрес - за онези, които помним и живот без помияри. най-ме плаши това, че хората свикват - ето, вижте снимката на пенсионерите, поприсвили се на съседната пейка до помияра.

трябва да снимам кучетата от "президентската квота", както ги наричаме - излягат се около фонтана пред президентството. просто супер гледка и така хубаво и ясно говори, говори за нас....

# 954
най-бързото решение ще бъде прибирането и настаняването по приюти, каквито няма изградени. уж се строят някакви, които да съберат 3000 кучета. колкото по-бъро, толкова по-добре, но това е трябвало да бъде направено преди поне 10-15 години, когато започна проблема. сега е малко лекуване на проявлението на болестта, вместо изкореняване на нейния първоизточник. евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

Ами започвайте ги тия приюти, да се почва, че да се свършва, с надеждата, че там,  за  десетина-петнайсет години кучетата ще доживеят спокойно и хуманно до дълбока старост, нови няма да се появяват и в приютите ще се освободи място..............за децата от домовете и пенсионерите.
Все отнякъде трябва да се започне в тази държава. ooooh!

# 955
Те са навсякъде, дори на най-неочакваните места. Whistling
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=412151265470832&set=a … ype=1&theater

п.п. позволявам си да публикувам снимката с лицето на момичето, защото е поместена в обществена група

# 956
  • Плевен
За съжаление и моя баща беше нападнат преди три дни от кучета - 4 на брой. Били са огромни. Той е бил с още един мъж, негов колега и ги е спасило и това, че са били близо до колата и така да се каже са се преборили с кучетата, докато се вмъкнат в колата.
Но случилото се ме потресе - двама мъже да се бият с кучета насред голям град. Направо съм ужасена, като някаква гладиаторска битка е това. Баща ми каза, че нагледно е разбрал и почувствал как могат да те убият за минути и си напълно безсилен.
На следващия ден говорих с него по телефона и заекваше много. Сега това отмина, но съм притеснена да не получи диабет или нещо друго. Тази вечер за първи път ми звучеше по-добре, а той е така да се каже доста смел човек. Но продължавам да се притеснявам за него и за психическото му здраве най-вече. Постоянно ми повтаря да не ходя с детето по улиците, а само с колата, да спирам възможно най-близо до входовете на сгардите, да се оглеждам и ако видя кучета изобщо да не ги приближавам, а просто да заобиколя през съседна пресечка и т.н.
До там ли стигнахме - да подчиняваме живота си в градска среда на животни?
Независимо дали кучетата са маркирани, кастрирани и т.н. те ще живеят още поне 10 години на свобода и ще нападат, това няма ли кой да го разбере.

# 957
причината за проблема е като за всичко в бг , не се работи а се крадът пари и се имитира работа , аз знам малък прочинциален град в който човека в екоравновесие обича кучетата и е съсвестен човек и в работата си , нямат проблем с популацията кучета и нямат глутници и ухапани  , въпреки че има безотговорни хора които изхвърлят нови животни  просто там не се крадът пари и наистина за усвоените пари се работи , добре са и хората и животните  ....

# 958
 а за безотговорните  хоа които изхвърлят всяка година животните си глобите трябва да са големи, а знам и друг провинциален град който има същите проблеми като софия , природозащитниците от годиниопитват да сменят назначения във екоравновесие , защото и кучетата са зле и хората , краде се от всичко и не се  работи нищо , краде се храната на животните и се държат гладни прибраните , продават се консумативи  , имитира се дейност а не с е извършва , познайте на сигнал за агресивно животно дали се ходи , въпреки протестите защитниците не могат да го сменят защото този човек , не краде сам ,отчита се на местен общинар с власт   ....  безобразията са големи вече повече от 8 години от тях страдат и хората и животните в града  

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 00:25 от keit888

# 959
най-бързото решение ще бъде прибирането и настаняването по приюти, каквито няма изградени. уж се строят някакви, които да съберат 3000 кучета. колкото по-бъро, толкова по-добре, но това е трябвало да бъде направено преди поне 10-15 години, когато започна проблема. сега е малко лекуване на проявлението на болестта, вместо изкореняване на нейния първоизточник. евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

Нямало да бъде решение....Напротив! Трепане, трепане и пак трепане! Ежедневно на всяко новопоявило се на улицата. Няма нужда от приюти. По-добре да построят приюти за бездомниците и просяците, както и да ги хранят по улиците. Така постъпват в свестните държави. Ако някой много иска, да си построи частен приют и да си ги храни там. А не всички ние да плащаме тази сметка. Май хората трябва да се организират в доброволчески дружинки и да извършат това хуманно дело, щом държавата не иска.

Общи условия

Активация на акаунт