Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 37 399
  • 985
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
гласуване ??
шегуваш се.

Гласуването не е за или против евтаназията, а за облегчаване на процедурата по евтаназиране, т.е. да може да се евтаназират не само агресивните, но и всички останали кучета.

Ама това е несериозно.. Гласуване във Фейсбук?... Rolling Eyes

# 61
Когато става дума за живота на населението, няма място за гласуване, решението е едно.

Няма никаква гаранция, че едно не проявяващо днес агресия животно, утре няма да убие някой, това са някакви смешки - да продължаваме да живеем сред песове, само защото не са ухапали (към днешна дата) някой.

За професора - Да почива в мир ... ужасно е  Confused

# 62
Министърът не задава правилните въпроси.
И вместо да прави допитвания по-добре да отговори той какво е свършил докато е бил управител на "Екоравновесие".
Искам да знам кога ще заработи прословутия регистър за домашни любимци (май 2008 г. трябваше да бъде готов). Парите ги похарчиха, а резултат нулев. Докога ще кастрират N пъти едно и също куче, което след това ражда (има такъв случай на нашата улица). Прибираха я 3-4 пъти след наши сигнали, в момента има 3 малки.
Освен да кастрират и да слагат марка на ухото, водят ли някаква друга база данни, слагат ли чипове?
Кога ще използват правомощията си и ще контролират регистрацията на домашните животни

Могат да обърнат внимание на зооборсите - проверка за документи, чипове, здравословно състояние и т.н.

# 63
  • Galaxy 13197853088
Не разбирам само вие жени,защо не мрънкате на мъжете си да решат този проблем?
Как може да изтръпваш всеки ден заради едни пумияри и да не предприемете нещо,
което да реши проблема? Виждате, че екоравновесие не се справя, какво чакате? И
вие лично да пострадате? Или децата? За какво ви служат мъжете, само за касичка?

# 64
  • Fort Worth, TX
Не разбирам само вие жени,защо не мрънкате на мъжете си да решат този проблем?
Как може да изтръпваш всеки ден заради едни пумияри и да не предприемете нещо,
което да реши проблема? Виждате, че екоравновесие не се справя, какво чакате? И
вие лично да пострадате? Или децата? За какво ви служат мъжете, само за касичка?
Според мен остава много малко на народа яко да му кипне и да почне да черпи бездомните песове наред с кебапета и кюфтета напоени с отрова.

# 65
Търсих източника на статията, но за съжаление без успех. Ставаше дума за мъж, който след като глутница напада детето му, вдига друзята от ловната дружинка, изтрепват кучетата, навързват ги едно за друго, и ги хвърлят в близка река.
Сещате се каква олелия се е вдигнала, когато изплуваха труповете.
Живеем в джунгла, не в нормална държава, така че сами си решавайте проблема. Няма оправия, за съжаление.

Да вметна, че съм против саморазправата, но положението вече е на живот и смърт.

# 66
Изчетох всичко написано досега и никъде не прочетох нищо за общественото самосъзнание, за това, че кучетата не са се появили на улицата току-така, затова, че има хора от селата, които товарят глутници кучета от техните райони и ги изсипват в София (или друг голям град), защото тук те се губят. Не прочетох за това колко некастрирани домашни любимци има (кой човек на село си кастрира кучетата?  Thinking), които биват пускани от нас (хората) при обичайните си разходки и ръсят семе из уличните кучки. Прочетох, че някои от вас са имали кучета и бих искала да ви попитам - кастрирани ли са били, с паспорти ли са били, чипирани ли са били? Защото много е лесно да се лепва етикет "луд кучкар" и "бездомни кучета", но избиването на всички тях, няма да доведе до края им, докато има безотговорни стопани, които не само не кастрират кучетата си, не само ги пускат да се множат безразборно, ами и ги изхвърлят на улицата. Проблемът е човешки, не кучешки и докато обществото не се научи да бъде отговорно, то този проблем няма да се реши и жертви ще има отново, и отново. Защото всяко едно от тези бездомни песове се е пръкнало от някой домашен (пра) роднина. А когато улиците са осеяни от бездомни кучета, поради НАША човешка простота и ние като така нареченни хуманни (вече се съмнявам в това) индивиди ги видим - някои ходещи скелети - трябва да ги подминем? Може би да, ние така подминаваме всички бездомници - било то хора или кучета по улиците, ние така си подминаваме проблемите и после смело ги обсъждаме по форумите, вдигаме лозунги и обиждаме тези, които ще хвърлят кора хляб на една такава човешка безотговорност. Аз ще хвърля кора хляб, защото и аз, и ти, и те, сме виновни, че има кучета на улиците и избиването им, пак повтарям няма да реши проблема. Проблемът ще се реши, когато на българина му се бръкне в джоба (както по принцип навсякъде по света), като ни глобят, че не са чипирани кучетата ни (домашните), като ни глобят, че сме си изхвърлили любимеца - по каквато и да било причина, като ни глобят че кучето ни е без каишка в парка, като ни глобят, че не чистим след кучето си като се изходи, защото няма къде да се стъпи от кучешки изпражнения, за които сигурно пак кучета са виновни. Трябва контрол, за да не се появи проблема, а не избиване, злоба и ярост след после. Яростта, която струи от всичките ви постове и злобата не е градивна в решаване на този проблем, а е време да се мисли градивно, рационално и да се излезе с решение, което да е решение за дълго бъдеще, а не до утре.

# 67
  • Варна
Аз намекнах вече , че глутници май има само в София, защото в другите градове хората си решават проблема без помощта на Екоравновесие.
Това, че хората от селата идвали в София да си пускат кучетата ми звучи смешно, макар че е удобен повод за софиянци пак да изкарат селяните виновни. Mr. Green И да има такива случаи, то е вероятно защото софиянци добре обгрижват бездомните кучета и съвсем не ми се вярва това да е ядката на проблема.

# 68
Presi, ако имаш добро познаство с човек боравещ с оръжие-възползвай се!
Всичко друго е думи.

# 69
  • София
гласуване ??
шегуваш се.

Гласуването не е за или против евтаназията, а за облегчаване на процедурата по евтаназиране, т.е. да може да се евтаназират не само агресивните, но и всички останали кучета.

Не си разбрала пак, Jarrita.
Гласуването е, за да се облекчи процедурата по евтаназиране на агресивните кучета, т.е. да не се се чакат комисии от 5 човека да одобрят евтаназията на куче-убиец, изяло човек например.

# 70
  • Fort Worth, TX
гласуване ??
шегуваш се.

Гласуването е, за да се облекчи процедурата по евтаназиране на агресивните кучета, т.е. да не се се чакат комисии от 5 човека да одобрят евтаназията на куче-убиец, изяло човек например.
Боже, боже 5 човека.Поредната простотия.Те и заплати ще искат тея 5 човека.

# 71
гласуване ??
шегуваш се.

Не е така! Четете внимателно - става дума за "агресивни"! И то доказано агресивните!
Проблемът е, че кучкарите правят протести и изобщо всичко възможно да се спре евтаназирането на точно тези кучета!
Другите нека си живеят, но тези, които са опасни нямат място сред нас!
Гласувайте, защото иначе пак ще се чуе мнението само на екоактивистите, а нас, обикновените хора - кучета ни яли! Буквално!

# 72
гласуване ??
шегуваш се.

Умът ми не го побира това.Предполагам, няма друга страна по света, в която да се питат по разни форуми и сайтове, дали да се евтаназират животни, които са агресивни или, които са убили човек.Няма така държава, ей... Tired

А за изяденото момиченце, ако не се лъжа, преди около година.
Изядено дете, хора, вие това може ли въобще да си го представите-колко ли е агонизирало детето преди да умре, не ви се иска и да се замисляте, нали, защото това не е просто трагично, това направо е извратено, гнусно...

# 73
  • Fort Worth, TX
гласуване ??
шегуваш се.

Умът ми не го побира това.Предполагам, няма друга страна по света, в която да се питат по разни форуми и сайтове, дали да се евтаназират животни, които са агресивни или, които са убили човек.Няма така държава, ей... Tired

А за изяденото момиченце, ако не се лъжа, преди около година.
Изядено дете, хора, вие това може ли въобще да си го представите-колко ли е агонизирало детето преди да умре, не ви се иска и да се замисляте, нали, защото това не е просто трагично, това направо е извратено, гнусно...

Те като озвереят от глад всички са агресивни.Миналата година бях изяли и някакви животни в зоопарка.А за детенцето и професора  като се сетя и ми иде да ида до първия оръжеен магазин , да си купя една пушка и да ги почвам подред къде що видя бездомно псе.

# 74
  • София
гласуване ??
шегуваш се.

Напротив, Ели, всичко съм разбрала, само че съм се научила да чета между редовете на политиците. Кучетата-убийци и сега се евтаназират, единствено се изчаква 14 дена, за да се разбере, дали не е било болно от бяс, за да може евентуално да се вземат мерки, т.е. ваксини против бяс за всички, нахапани от него (и естествено, всички кучета, били в контакт с него също се евтаназират профилактично).

Всички тези приказки са евтин популизъм, пак нищо ползотворно няма да направят. Никой, ама абсолютно никой от нас, даже кучкарите, не иска да по улиците да скитат агресивни кучета. От цялата работа печели единствено Екоравновесие, те са бездънна яма за пари, потъващи неизвестно къде. Какво им пука за някаква глоба за нахапани или недай Боже убити хора, като за бездействието си получават милиони?

Общи условия

Активация на акаунт