Глутница кучета нападат хора в горната част на Южен парк София!!!

• 36 040
  • 985
  •   1
Отговори
# 930
най-бързото решение ще бъде прибирането и настаняването по приюти, каквито няма изградени. уж се строят някакви, които да съберат 3000 кучета. колкото по-бъро, толкова по-добре, но това е трябвало да бъде направено преди поне 10-15 години, когато започна проблема. сега е малко лекуване на проявлението на болестта, вместо изкореняване на нейния първоизточник. евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

# 931
евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

О, да, приютите за 50 хиляди кучета са без пари...

# 932
евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

струват, но повечето (поне на запад) се поддържат от доброволни, неправителствени организации. а вашето решение какво е - инжекция за всяко куче на улицата, до безкрая? мисля, че търсим решение в дългосрочен план и затова всички трябва да си вършим работата на 100% - екоравновесие за кастриране, собствениците за чипиране, общината за завършен списък на чипираните кучета и ние като общество да има към кого да се обърнем (зоополиция например), ако видим куче без каишка или намордник в парка, да получим адекватно обратно отношение и да се въведат глоби за нарушения, свързвани с неспазване на правилата. аз така виждам оправията, иначе по стария начин няма да стане.

# 933
  • София
При този брой на бездомните евтаназията хич не трябва да е последна, а първа опция. Това плюс много сериозен контрол върху домашните, за да се пресече притока на нови.

# 934
  • Варна
най-бързото решение ще бъде прибирането и настаняването по приюти, каквито няма изградени. уж се строят някакви, които да съберат 3000 кучета. колкото по-бъро, толкова по-добре, но това е трябвало да бъде направено преди поне 10-15 години, когато започна проблема. сега е малко лекуване на проявлението на болестта, вместо изкореняване на нейния първоизточник. евтаназията ще бъде решение за кратък период, а и струва пари, но управниците биха могли да прибегнат до нея като последна опция, за да се замажат очите на гражданите данъкоплатци като Вас и мен.

Защо според теб евтаназията е решение само за кратък период? Защо да гледаме 20-30-40 хиляди кучета доживот (средно 15 год.)

# 935

струват, но повечето (поне на запад) се поддържат от доброволни, неправителствени организации

Ами да ги поддържат и тук доброволци, нямам против - но не е по-евтино в никакъв случай да гледаш, храниш и топлиш едно куче 10 години, отколкото да го убиеш.

# 936
просто убийството никога не би могло да бъде решение на каквото и да е.

# 937
  • Costa Rica
Е па все си мисля,че е по-добре да си отидеш отровен,отколкото разкъсан и оглозган все още приживе..

А аз все си мисля, че някои същества трябва да са по-дискретни в идиотизма си, а не да го развяват като червеното знаме на победата Mr. Green

# 938
Е па все си мисля,че е по-добре да си отидеш отровен,отколкото разкъсан и оглозган все още приживе..

А аз все си мисля, че някои същества трябва да са по-дискретни в идиотизма си, а не да го развяват като червеното знаме на победата Mr. Green
Ми така е...Ама не би!Щото ако беше..нито тази тема щеше да я има,нито пък чинийките с отрова.. Whistling

# 939
Повтаярам въпроса си и очаквам градивен диалог.

"Това, че ще се вземат мерки за домашните кучета ще реши проблемът за в бъдеще.
Какво правим днес и сега с бездомните, за да не ядат и разболяват сега  децата ни?"
1. Тотална евтаназия докато бройката им в приютите спадне дълбоко под средно европейското ниво, защото ние сме бедна държава. Едва тогава може да си позволим чипове и пр. други грижи.

2, Въвеждане на еднозначни МНОГО ТВЪРДИ закони за собствениците.

# 940
Повтаярам въпроса си и очаквам градивен диалог.

"Това, че ще се вземат мерки за домашните кучета ще реши проблемът за в бъдеще.
Какво правим днес и сега с бездомните, за да не ядат и разболяват сега  децата ни?"
1. Тотална евтаназия докато бройката им в приютите спадне дълбоко под средно европейското ниво, защото ние сме бедна държава. Едва тогава може да си позволим чипове и пр. други грижи.

2, Въвеждане на еднозначни МНОГО ТВЪРДИ закони за собствениците.

Аз пък искам тотална евтаназия на идиотите. Прави се глобален тест и всички с под 100 - евтаназия да не се мъчат. Ще останем 1% от сега, но поне няма да са овци.

# 941
Аз пък искам тотална евтаназия на идиотите.

"Убий себя - спаси планету" (c)   Mr. Green

# 942
  • Costa Rica
Аз пък искам тотална евтаназия на идиотите.

"Убий себя - спаси планету" (c)   Mr. Green

Какво чакаш?

# 943
просто убийството никога не би могло да бъде решение на каквото и да е.

Ау, какво клише...  Mr. Green В някоя брошура ли ги четете тия реплики?

Убийството на животни е било и е решение на много проблеми - като почнем от храната, минем през вредителите и стигнем до самозащитата.

Или и ти хващаш хлебарките и ги пускаш на полето?

# 944
  • София
Джайнистите вярват в прераждането и равенството между живите твари. Най-крайните привърженици ходят с маски на лицето и премитат пътя си с метличка, за да не наранят някое насекомо. Взимайте пример. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт