Каква е вината на Фатмагюл ?(Fatmagül'ün Suçu Ne ?)~ 90

• 57 250
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
пусни ако обичаш 41епизод 27,55мин до 28,...мин и виж и чуй какво казва Фатмагюл на родителите на Мустю и после пак ела и сподели влюбеноста на нашето момиче!!!! Mr. Green

Благодаря ти, че напомни този много силен момент:

Доволна съм, че къщата изгоря.Доволна съм, че нито вие, нито Мустафа ми помогнахте.
Доволна съм, че пуснахте ръката ми.

Всъщност ми направихте най-голямата услуга без да го знаете.

Заедно с онази къща, изгоря и това което покриваше сърцата ни.
Показаха се истинските ни сърца, истинските ни лица.

Спасихте ме от живот пълен с облаги.От живот без любов.

Тези думи казани от Ф., доказват че не обича и явно никога не е обичала М. Те просто са се познавали от деца, винаги са били заедно, нямало е нищо по естествено от това да се оженят...

Аз между другото когато започнах да гледам филма за втори път си помислих, че Ф. бърза да се ожени за М. не защото го обича, а защото иска да избяга от Мукадес. Думите и за къщата /тук цитирам по памет/ , тя казваше моята къща, моя ключ, моето легло.... нито веднъж на каза нашата...

# 271
Нова подсказка  Heart Eyes

67.BÖLÜM TÜYOLARI:
Bu bölümde geri dönüşlerle Mustafa'nın nasıl yakalandığını öğreneceğiz.
 Fahrettin bir konuda Meryem ve Kadir'in sözlerine alınıyor.
 Meltem, polisin işine yarayacak bir şeyler farkediyor.

Mukaddes sonunda Ebe Nine'yi konuşturmayı başarıyor. Ne hakkında mı? Balayı… Meryem'in anlattıkları Fatmagül'ü de olumlu etkiliyor.

Erdoğan ve Selim kaçış yolunda ciddi bir hata yapıyorlar.
 Gazeteciler, Kerim'i Fatmagül ile ilgili sıkıştırıyorlar.

Kerim: Eğer birazcık saygınız varsa boşaltırsınız bu kapının önünü.. Birazcık insanların duygularına, yaşadıkları acılara saygınız varsa yaparsınız bunu...
 Fatmagül ve Kerim, Nezihe hanımın söylediğini yaparak o gece hakkında konuşmaya çalışıyorlar. Fatmagül: Yaşadıklarımı seninle birlikteyken unutmak istiyorum.
 Bu konuşmaların sonu malum öpücüğe gidiyor

Ve sonunda Mustafa'nın mahkemeye çıkarılacağı gün gelip çatıyor.

( Mahkemeyi izleyeceksiniz bölüm orada bitmiyor merak etmeyin! Hatta sonucunu bile öğreneceksiniz.) (bisena)

Чрез ретроспекция ще разберем в този еп. как бе заловен Мустафа.
Фахретин се засяга от думите на Кадир и Мерием по един въпрос.
Мелтем осъзнава нещо, което ще помогне на полицията.
Мукадес най-накрая успява да накара Ебе Нине да говори. За какво ли? За медения месец. Разказаното от Мерием ще повлияе положително и на Фатмагюл.
Ердоан и Селим правят сериозна грешка по време на бягството.
Журналистите притискат Керим във връзка с Фатмагюл.

Керим: Ако имате поне малко уважение, ще се махнете от вратата. Ще сторите това, ако имате малко уважение спрямо чувствата на хората и преживяната от тях болка.
Фатмагюл и Керим, правейки това, което им каза г-жа Незихе, се опитват да говорят за онази нощ.
Фатмагял: Докато съм заедно с теб, искам да забравя преживяното от мен тогава!
На края на този разговор те ще се целунат.
Накрая идва и денят, в който Мустафа ще бъде изправен пред съда.
Ще изгледате делото на Мустафа, не се притеснявайте, серията няма да свърши тогава. Дори ще научите присъдата.

Дано не го приемете като нахлуване в темата ,защото съм от четящите само.

Бъдете коректни и слагайте източника на превода, когато не сте го превели вие лично. В случая, това е взето по всяка вероятност от Фейсбук. Ако източникът ти е друг, моля да го уточниш.

Ще се самоцитирам. Когато се слагат преводи, независимо откъде са взети, е коректно да се слагат източниците им. Друго не съм имала предвид, нито съм искала да обидя когото и да било. Когато преводът е личен, това също следва да се уточни. Alians130, за пръв пишеш в темата и не те познавам, нито лично, нито виртуално. Нито пък съм целяла разправия с триене на постове и т.н. За мен въпросът е приключен.   bouquet

Това не е извинение ...!?  Напротив , така си го обърнала ,. че все едно тя ти е виновна , че ти го е превела !?

Някога Кампунелка да ви е пишела , че тя ви го превежда...Момичето не иска да "бие" фанфари , че тя го е превела...!? Peace

# 272

Момичета , редно беше и Вие да забележите гафа и да благодарите на alians130 за превода...!?
[/color]

# 273
Съжалявам,че това е нещо извън темата,но тъй като нещата не са съвсем така съм длъжна да отговоря.
Аз съм човекът дръзнал да пише ЛС на vania_e .Нямаше нужда да се прави справка,написала съм,че съм от четящите:
Ето и цялото ЛС без редакция:никъде не пише,че трябва да се съобрази с него.:
Здравейте!
Поздравявам ви за прекрасните клипчета,които пускате!
Имам една добронамерена забележка и ако смятате,че не съм права,моля да ме извините!
Може ли да смените снимката на аватара си или както там се казва.
Да обясня и защо.Лично мен ме дразни,защото,когато пусна клипчето и то в движение и в периферното зрение,постоянно се набива една глава,която гледа назад,напред.
Отново моля да бъда извинена.
Аз съм само от четящите там,но просто незнам защо днес реших,че трябва да си кажа ,пък никой не ви задължава да се съобразявате с мен.
Сондирах мнение с няколко момичета и те са на същото мнение/мислех в началото,че само на мен така ми се струва/
Хубав ден!

# 274
По въпроса за прошката. Тя наистина трябва да се заслужи, а не да се изнуди. Както направи майката на Мустафа с Фатмагюл. Тя буквално я изнуди да й даде прошка, защото вече беше пътник към оня свят. Беше осъзнала, че синът й е боклук и престъпник, и че и тя, и мъжът й имат голяма вина за съдбата на ФГ. Ако не бяха се поддали на еснафските си разбирания за чест, ако не бяха такива грубияни, а бяха приласкали ФГ, ако бяха успокоили сина си, вместо да отпъждат ФГ, може би живота и на двамата щеше да протече по друг начин. Физически "омърсената" ФГ демонстрира благородство и сила на характера, превъзмогна обидата и болката, и даде опрощение на умиращата майка. Може би в душата си тя вече беше й простила, защото беше осъзнала какъв живот я очакваше с тях и сина им. Но не мисля, че би дала прошка на Мусти. Особено след отвличането.

Скрит текст:
Как става така, че във всяка тема се подвизава по един дразнител(ка), който гледа филма от тук от там, но влиза в темата, само за да провокира и да подхвърля определено необмислени доводи и да създава напрежение.
Чудя се това един човек ли е или са различни персони, които действат по сценарий. На мен ми е безинтересно да им отговарям, то се вижда, че целта им е да се нарушава добрия тон в темите и да се внасят раздори. За това предлагам да се игнорират определени постове и да не се влиза в излишни полемики. Каквито и разумни доводи да се изтъкват, мнението им не се променя и се повтарят до втръсване едни и същи неща. Съветвам по-новите момичета да не се впускат в обяснения с тези "гости", полза няма.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора.

Ей, не си поплювате.  Joy Joy

Последна редакция: нд, 18 мар 2012, 21:21 от hiacint

# 275
  • София

Момичета , редно беше и Вие да забележите гафа и да благодарите на alians130 за превода...!?
[/color]

Teзи , които го забелязахме гафа  бяхме обвинени в какво ли не  hahaha hahaha hahaha защото като   alians130 не сме от редовно пишештите тук  Flutter

# 276
пусни ако обичаш 41епизод 27,55мин до 28,...мин и виж и чуй какво казва Фатмагюл на родителите на Мустю и после пак ела и сподели влюбеноста на нашето момиче!!!! Mr. Green

Благодаря ти, че напомни този много силен момент:

Доволна съм, че къщата изгоря.Доволна съм, че нито вие, нито Мустафа ми помогнахте.
Доволна съм, че пуснахте ръката ми.

Всъщност ми направихте най-голямата услуга без да го знаете.

Заедно с онази къща, изгоря и това което покриваше сърцата ни.
Показаха се истинските ни сърца, истинските ни лица.

Спасихте ме от живот пълен с облаги.От живот без любов.

Тези думи казани от Ф., доказват че не обича и явно никога не е обичала М. Те просто са се познавали от деца, винаги са били заедно, нямало е нищо по естествено от това да се оженят...

Аз между другото когато започнах да гледам филма за втори път си помислих, че Ф. бърза да се ожени за М. не защото го обича, а защото иска да избяга от Мукадес. Думите и за къщата /тук цитирам по памет/ , тя казваше моята къща, моя ключ, моето легло.... нито веднъж на каза нашата...

Любовта не е сандък да я изхвърлиш от сърцето си ,като те наранят Heart Eyes .
Разумът взема решения  за действията newsm78  ,но не командва сърцето  Heart Eyes Любовта  не се дава по заслуги ,а се дарява и не можеш да накараш  да пърхат пеперуди Heart Eyes в стомаха ти заради някой ,само защото  е търпелив, добър ,грижовен или отговорен В нашия филм сценаристките си показват ясно  кое какво е

# 277
Подсказка за 67 епизод

67.BÖLÜM TÜYOLARI:

FATMAGÜL:Dile dokulmese de ,o geceyi ne sen unuttun ne de ben.O yüzden korkmuyorum artık Kerim.Yaşadıklarımızdan daha ağır birşey olmayacak hiçbirşey biliyorum..Ne hissettiğimi artık çok iyi biliyorum.Sana karşı duygularımdan eminim.Seninle bir aile olmak istiyorum.Yaşadıklarımı seninle unutmak istiyorum..
 KERİM:Sana söz veriyorum.Çok mutlu edeceğim seni,söz veriyorum...

Kerim Vural davasından beraat ediyor..Mustafa cezalardan ceza beğen sen..Hiii kan Erdoğan dan mı akar o kan ,hiiiiçç üzülmedim der mechul..O balıkçı güzelini ben sevdim valla der mechul,ellerine sağlık..

KERİM:O nun ölmesini hiç istemedim. FATMAGÜL:Biliyorum.
 KERİM.Kimse ölmesin herkes cezasını çeksin yeter.
 KERİM:KORKMA BEN VARIM...
 KERİM:seninle göz göze gelemediğim zaman paniğe kapılıyorum..
Mechul den replik tüyosu..
İRFAN DEĞİRMENCİ ONLAR HAKKINDA HABER YAPACAK... 68.BÖLÜME KADAR MUSTAFA'NIN AKIBETİ BELLİ DEĞİL...''MEÇHUL''...(Engin Akyürek Hayran Sayfası)

# 278
  • Разград

# 279
  • Пловдив

[/color]

Teзи , които го забелязахме гафа  бяхме обвинени в какво ли не  hahaha hahaha hahaha защото като   alians130 не сме от редовно пишештите тук  Flutter

Та в какво бяхте обвинени  newsm78 И кои сте "тези" newsm78Коментара ми лично към теб не беше във връзка с поста на alians130, а касаеше Облака,ако не си разбрала . И да ти кажа, че в нашата азбука съществува буквата "Щ"  Joy Joy Joy
nelka123, предполагам, че момичетата са се изяснили на лични  Peace Колко страници още трябва да се пишат по този случай. Съжалявам за гафа с alians130 , но стига вече , а Peace

# 280
Момичета аз съм сравнително нова в темата, но именно защото започнах да споделям с вас заради приятелската атмосфера която цари тук ви моля да запазим добрия тон.

Благодарна съм на всички, които превеждат качват снимки и клипчета.  smile3525. Правят го доброволно и уважавам труда им.

DAMON

Скрит текст:
Харесва ми да споря с хора които са на различно от моето мнение, ти обаче изобщо и идея си нямаш за какво става въпрос.
Ако изобщо гледаш филма, го правиш така както "дявола чете евангелието"
Стана ми скучно и безинтересно, спирам дотук.

# 281
По въпроса за прошката. Тя наистина трябва да се заслужи, а не да се изнуди. Както направи майката на Мустафа с Фатмагюл. Тя буквално я изнуди да й даде прошка, защото вече беше пътник към оня свят. Беше осъзнала, че синът й е боклук и престъпник, и че и тя, и мъжът й имат голяма вина за съдбата на ФГ. Ако не бяха се поддали на еснафските си разбирания за чест, ако не бяха такива грубияни, а бяха приласкали ФГ, ако бяха успокоили сина си, вместо да отпъждат ФГ, може би живота и на двамата щеше да протече по друг начин. Физически "омърсената" ФГ демонстрира благородство и сила на характера, превъзмогна обидата и болката, и даде опрощение на умиращата майка. Може би в душата си тя вече беше й простила, защото беше осъзнала какъв живот я очакваше с тях и с  сина им. Но не мисля, че би дала прошка на Мусти. Особено след отвличането.
newsm10  много хубаво си го написала

Аз също не вярвам Фатмагюл да му даде прошка...а и няма да честно спрямо Керим Naughty

Керим изкупва греха си втора година- какво не му се струпа на главата,какво не преживя Naughty но още не е получил прошка...

Вече изгубих надежда че ще   се оттървем от Мустафа Crossing Arms да бяха кръстили филма "Каква е вината на зрителите" Mr. Green

# 282

[/color]
Имаше изказани благодарности на alians130, след нейния пост. Сигурна съм, че всички забелязват променливия тон, но повечето не искат да вземат отношение за да не се конфротират. Други пък пък се чувстват "нови"  и не намясто да коментират. Просто мои предположения  newsm78

milined  - тона ти е учтив и добронамерен, но е абсурдно да поискаш нещо таков от който и да било!
Цитат
Имам една добронамерена забележка и ако смятате,че не съм права,моля да ме извините!
Може ли да смените снимката на аватара си или както там се казва.
Да обясня и защо.Лично мен ме дразни,защото,когато пусна клипчето и то в движение и в периферното зрение,постоянно се набива една глава,която гледа назад,напред.
Аватара е нещо, което ние избираме, което ни представя, нещо като нашата индивидуалност, но визуализирана, аватара носи послание, казва нещо на някого и т.н.
Недопустимо е, макар и добронамерено, да се иска от някой да промени идентичността си!  

Ако казанато от мен звучи като критика, не е! Аз съм от новите и не критикувам никого, защото това е виртуален форум, трябва да сме много толерантни и да не прибързваме с изводи за другите, защото комуникацията протича само в писменна форма и тя не отразява напълно нашите емоции, липсват интонация, мимика на лицето, жестове и др., които във вербална комуникация биха улеснили доброто общуване.
Това е и причината да си позволявам от време на време да отбелязвам, че тона  се променя.

# 283
Толкова изчетох в интернет за този филм, а сега попадам на темата. Записвам после да чета наред.

# 284
  • Разград
KERİM FATMAGÜL (HERŞEY SENSİN)

Общи условия

Активация на акаунт