толкова ли съм лоша

• 24 090
  • 452
  •   1
Отговори
# 90
И така имам нужда от съвет,но да обясня за какво става въпрос.Значи с моя приятел живеем  заедно от 3 години,аз нямам дете,но той има и в това е моя проблем.Да започна от там,че свикнах и приех  детето и се разбираме прекрасно.Проблема е в това,че не сме хора с големи възможности,а малката расте и иска все по-големи подаръци,и моя приятел хвърля луди пари и после се чудим примерно с какво да платим тока.Та моето питане е "Лоша ли съм,че се дразня когато пръска по 300-400 лв за някоя глезотия за малката?"

Не, не си лоша, но честно казано за мен след като не си му съпруга нямаш особено право на мнение и интервенция. Знам, че малко консервативно звучи. Ако бяхте съпрузи щеше да се подразбира, че тия неща стават с план, бюджет и обсъждане м/у двамата.
Но можеш да опиташ, финансовата дисциплина е хубаво нещо, особено при такива неразумни харчове ( за мен неразумният харч направен за дете не е оправдание).

ПС: Детето може и вертолет да иска, тряба ли да му се купи, за да не чувства разлика от преди развода, след като реално родителят не може да си го позволи. Според мен е грешка да се купуват неща, само за да не му 'падне стандарта'. Той стандартът може да падне, какво има критично в това. Обяснява се, че няма възможност и толкоз.

# 91
  • София
Не, не си лоша, но честно казано за мен след като не си му съпруга нямаш особено право на мнение и интервенция. Знам, че малко консервативно звучи.
По-добре, че не му е съпруга. Иначе досега да са се избили.

# 92
Абе, аз схващам, но за другите не съм много сигурна.
Казах, че авторката проблем с подаръците на детето до сега не е имала.
Има сега, защото сега няма пари за ток и режийни, но за подаръци има.
Това е глупаво, лековато и хвърковато. И твърде несериозно от страна на бащата...
Ако едно семейство остане без доходи, дали ще купува и на собствените си деца (от двамата родители) глезотии за 400 лв. или ще се свие колкото може, за да поеме разходите си?
Същото е...

# 93
  • София
Казах, че авторката проблем с подаръците на детето до сега не е имала.
Има сега, защото сега няма пари за ток и режийни, но за подаръци има.
Това е глупаво, лековато и хвърковато. И твърде несериозно от страна на бащата...
Добре, ти какво предлагаш на жената?
Защото аз си мисля, че мъжът, така както е подкарал тази схема, няма да я промени току-така.
Тъй че мацката да си хваща чантата и шапката и да бяга.

# 94
Хайде сега и грозни квалификации спрямо мъжа. Ми като не й харесва на авторката, че човекът харчи пари по детето си, да си хване друг, който да не я дразни с това, че има дете.  Peace

Явно пиша ли си и пак си пиша ама не ме разбирате   Rolling Eyes
Мен НЕ ме дразни това,че има дете,аз бях наясно още в началото,че има дете и съм го приела така.Дразни ме,че той не осъзнава,че не можем да си позволим всички  подаръци,които прави  Peace

# 95
Ами прави се перо в бюджета 'разходи за детето извън издръжката" - Х лева. Ненормалното е да се харчат пари без сметка  и да не можеш да си платиш тока.
Не можеш ли да направиш някаква система такава?
Приятелят ти явно е в някаква компенсаторна фаза и си мисли, че купувайки на детето неща разрешава други проблеми.

# 96
Не, не си лоша, но честно казано за мен след като не си му съпруга нямаш особено право на мнение и интервенция. Знам, че малко консервативно звучи.
По-добре, че не му е съпруга. Иначе досега да са се избили.
Ние така или иначе живеем от 3 години заедно,не виждам с какво един подпис би променил нещата.Или само защото тогава ще нося неговата фамилия ще ми дава право да се обаждам как да възпитава детето си или как да харчи парите си Shocked а сега въпреки,че съм била винаги плътно до него толкова време и нямам право на това  Shocked

# 97
Ти работиш ли, имаш ли доход?

# 98
Не знам какво може да направи авторката, освен да поговори с приятеля си.
Не познавам нито единия, нито другия.
Ако е достатъчно сериозен и трезвомислещ човек, ще я разбере какво точно иска да каже.
Ако е първосигнален и си мисли, че тя ревнува от детето му, то наистина по-добре такъв човек да си живее сам...

# 99
Да , ако само той изкарваше всичките пари тогава наистина нямаше да имам право да се ядосвам как ги харчи  Peace

# 100
  • София

А ти защо се изказваш да объркваш момичето още повече, след като не си прочела всичко до тук?Тя много добре е обяснила всичко вече.Не ти ли се струва не честно да даваш съвети след като не си запозната. Имай предвид , че това е младо момиче и ако можеш и помогни с правилни съвети, а не само да си чешеш пръстите. и какви бяха тези глупави изказвания за брака?

# 101
Да , ако само той изкарваше всичките пари тогава наистина нямаше да имам право да се ядосвам как ги харчи  Peace

ами в такъв случай можеш да опиташ да направиш бюджет и да му покажеш колко пари се харчат

в-са не е  да се ощетява детето, а да функционирате нормално, като домакинство, хора, които делят един покрив, живот. Утре ако имате дете пак ли ще се харчи на посоки, пък сметките кучета ги яли:) Или ако искаш пробвай да ви спрат тока, да видим как ще реагира. Може това да го присети, че някакъв ред трябва да има...

# 102
според мен се дадоха прееееееееееееемного  разумни  предложения.
ние от форума не можем да ви оправим семейните финансови проблеми и разпределения и взаимоотношения, какъвто и съвет да дадем, си остава единствено важен диалогът между вас двамата само. и ако не умеете , или не желаете да диалогирате по темата, или се разделяйте, или се обърнете към семеен консултант.

# 103
Това е едната горчилка, която трябва да преглътне втората жена на бащата. Защото, както и да го завъртаме, детето е най-важно. И ако втората жена иска да бъде щастлива, не трябва да се мръщи, протестира и пуска теми, а просто да се усмихва и да е готова да поеме всеки разход за чуждото дете. Няма значение, какво може или не може да осигури майката на това дете, защото детето е винаги на двама. Жени, разберете, че децата са по-важни от вас. Ако изпреварвате събитията и самите вие предлагате да купите нещо на това дете, вярвам, че ще бъдете подобаващо оценени. Ако пък не ви стиска да бъдете такива, намерете си някой необвързан, с който да създадете здрава, ползотворна връзка и всичко да бъде само за вас.

Мен НЕ ме дразни това,че има дете,аз бях наясно още в началото,че има дете и съм го приела така.Дразни ме,че той не осъзнава,че не можем да си позволим всички  подаръци,които прави  Peace
Подаръци човек прави на чуждите хора. Когато мъжът ти купува на собственото си дете не са подаръци, а необходими и от първа важност неща.

# 104
Ами аз пак ще попитам тогава - ако едно семейство, с деца на двамата родители, живеещи заедно в даден момент закъса финансово, какво прави? Купува скъпи играчки, дрешки на детето и не плаща сметките си за ток или предпочита да има какво да яде, да е на топло, но да се свият разходите по "глезотиите"?
Хем децата на разведените родители трябва да са част от двете семейства, хем да им се угажда за всичко... Е, тук е противоречието. Защото децата са си деца, независимо чии са.

Общи условия

Активация на акаунт