толкова ли съм лоша

• 24 057
  • 452
  •   1
Отговори
# 315
  • София
betsaibe - обиди ме! Толкова се постарах да те разбера, а ти сега Тонка награди  Crossing Arms

Да бе, нали Simple Smile И мен също, от 10 страници насам пиша ли пиша до откат ей това с мои думи:

моя проблем Не е нито с детто,нито с бившата и кой ли още не намесихме.Проблема ми идва от недостига на парите

Накрая Тончето обра точките  Laughing

# 316
Извинете,ама толкова ме вбесиха някои от коментарите,че на другите не им обърнах внимание  Embarassed

# 317
Да! Ама не пропускай - и мен ме похвалиха назад  Flutter Май само ти остана без шоколадче  Twisted Evil

betsaibe - проблемът ти е  тривиален. Повечето разведени имат проблеми с това за парите, сумите и времето за първите си дечица. Имам познати около мен, имам наблюдения. Но то си е малко сложно като цяло. Нищо нечовешко не изпитваш, напротив дори. Стискам ви палци - един ден да изкарвате повечко пари и двамата и тогава няма да е такъв проблем колко отделя той. Дотогава - някак намери начин да говориш с него, измисли нещо дори - което да го провокира сам да се замисли за парите вкъщи...

# 318
Точно защото проблема е тривиален,очаквах,че има други минали по моя път и исках съвет,а някои така ме оплюха,че чак не разбрах откъде ми дойде  Shocked И тук май е времето да благодаря на тези,които се опитаха да ми дават съвети   bouquet

# 319
И така имам нужда от съвет,но да обясня за какво става въпрос.Значи с моя приятел живеем  заедно от 3 години,аз нямам дете,но той има и в това е моя проблем.Да започна от там,че свикнах и приех  детето и се разбираме прекрасно.Проблема е в това,че не сме хора с големи възможности,а малката расте и иска все по-големи подаръци,и моя приятел хвърля луди пари и после се чудим примерно с какво да платим тока.Та моето питане е "Лоша ли съм,че се дразня когато пръска по 300-400 лв за някоя глезотия за малката?"

И за общото Ви дете ли ще се дразниш така?

# 320
И така имам нужда от съвет,но да обясня за какво става въпрос.Значи с моя приятел живеем  заедно от 3 години,аз нямам дете,но той има и в това е моя проблем.Да започна от там,че свикнах и приех  детето и се разбираме прекрасно.Проблема е в това,че не сме хора с големи възможности,а малката расте и иска все по-големи подаръци,и моя приятел хвърля луди пари и после се чудим примерно с какво да платим тока.Та моето питане е "Лоша ли съм,че се дразня когато пръска по 300-400 лв за някоя глезотия за малката?"

И за общото Ви дете ли ще се дразниш така?
Естесвено,че да.Нямам дете.но съм убедена,че едно дете би трябвало да се научи да се съобразява с възможностите на родителите си  Peace

# 321
  • София
Мда, и аз се дразня на моя, че е безсилен пред децата Whistling
Безцелното купуване на играчки ме изкарва извън нерви. И оправдания от сорта- "ама то по наше време нямаше" и "гледам нищо да не им липсва" са ми като опит, за замазване на ситуацията.
Напълно я разбирам betsaibe , защото нашето семейство не е обременено с други хора, но положението е същото. Е, с яко мъмрене поне знае да каже вече- "Ако майка ви разреши...." Laughing
Гледам брат ми, неговото положение няма да разказвам, че не латино, а не знам какъв сериал е.
Издръжка от 70-100в е смехотворна, всички знаете.... В повечето случаи бащите правят точно така- компенсират липсата на време с подаръци. И вярвам, че го правят с най- чисти чувства. Това, да зарадваш детето си, което не виждаш много време - представям си каква радост носи. Аз на моите им взимам вафла след граина примерно, или сок......и пак ми е хубаво, като гледам с каква радост я отварят, все едно вафла не са хапнали. Laughing Прави го и брат ми, защото за 3 дни гледа да навакса 3 седмици...
Е, някои неща могат да се спестят, но пък той е намерил за редно да не го прави. Друго би било, ако създаде ново семейство обаче Wink
Ако попечителството е разделено- вярвам, че няма да е така. Но всичко на всичко, знам за 1 такъв случай.
Безпаричието е друга тема, за съжаление доста сериозна.
Свитите доходи и нарастващите разходи сериозно притесняват повечето от нас. Притеснена е и авторката на темата / много се смях със сметката за ток от 25лв/. Както 100 пъти се опита да обясни- не изпитва драма от връзките на любимия със бивши, роднини и т.н , а от това, че сметките се правят без кръчмар Peace

# 322
Аз съветвам авторката, да поотложи раждането на дете сега, млада е, нека си е с тоя мъж щом си го обича, да си живеят, да се радват един на друг, но бебе -не.  Времето ще покаже дали тая връзка ще е успешна. Има най-малко поне още 10 години време да си родиш дете, не бързай. Peace

# 323

Ето най-после някой ме разбра-моя проблем Не е нито с детто,нито с бившата и кой ли още не намесихме.Проблема ми идва от недостига на парите

Ми тя Шанталчето още в началото го даде този съвет - да изкарва повече пари.  Защо ги намеси тогава и детето, и бившата.
Винаги съм казвала - кажете си още в началото, че искате да ви потупат по рамото, а не да се хабим да пишем, пък после - виновни. 

# 324
Зависи, Треще, зависи - има жени, които така и не приемат разходите за другото дете. Не ги виня, аз например никога не съм била сигурна дали ще мога да приема ...

# 325
Ако проблемът са ти парите, ами хвани се на още едно място на работа и няма да го има този проблем.
Проблемът, така описан, и според мен не са точно парите.
А безотговорността на човека до теб.

# 326
Ми,че аз сега съм от 7 до 7 вечерта,почивам само в неделя,да взема и нощни да карам  smile3501 може пък да съберем пари и кола да купим на детето

# 327
И от какъв зор жената трябва да се хваща на още една работа???
Че да финансира подаръците на детето...
Страшни съвети...

# 328
Ама много сте ми интересни с това " да си намери работа за повече пари", или " започни втора работа". Все едно работодателите са се наредили на опашка пред апартамента им, и само ги чакат да излязат, за да започнат да ги дърпат, всеки към своята фирма. Явно отдавна не сте били безработни и не ви е ясно какъв ужас е да си търсиш работа, и колко човека кандидатстват за едно място. Да не говорим пък заплатите колко са паднали, и то в София. Безработна съм от години и книга мога да напиша по въпроса. Момичето добре ви го каза, нощни смени ли да започне, сле 12ч. работен ден, за да купи примерно кола на лиглата...

# 329
Лесно е да се чете, но е трудно май да се вникне в смисъла. Акцентът не е в това да си намери работа, а другаде, но може би трудно ми се разбира написаното...
Нали проблемът й не бил нито с него, нито с детето, а само с парите?
Е, щом е съгласна да я работят по тоя начин, както до сега и само парите са проблем, да си намери още една работа.
Тогава ще има достатъчно кинти.
Така устройва ли я? Не мисля.
Следователно проблемът не са парите, а безотговорността на любимия, който явно не може да се справи с разпределянето на бюджета в момент на затруднение. И отделно от това - липсващата месечна издръжка, стоварвана на куп през два-три-пет-сто месеца...

Общи условия

Активация на акаунт