толкова ли съм лоша

• 24 048
  • 452
  •   1
Отговори
# 330
Цитат
Точно защото проблема е тривиален,очаквах,че има други минали по моя път и исках съвет
Цитат
Проблема ми идва от недостига на парите

Наистина е тривиален проблема, но съвет няма как да се даде.
Колкото хора, толкова и мнения ще има винаги по въпроса за разпределение на парите.
Има една тема:с колко пари живеят хората от малките градове, виж я, може да имаш някаква полза. Thinking

# 331
Точно сега, в новините, пък гледам как се живее без пари шест месеца, в Мадан.

# 332
Ако мацката живее в малък град и заплатите им са около 500 лв, малко трудно биха заделяли за лаптопи и други глезотии Wink но в крайна сметка пича трябва да си плаща издръжката Simple Smile
Маце , казаха ти вече -универсален съвет няма. Сядаш и говориш с него и хич да не те е страх от скандали. Ако няма да се разберете по добре да е сега ,отколкото след някоя друга година когато му родиш 1-2 деца. Знам че ти е първа любов ,ама чак пък да се заробваш заради нея не си заслужава.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 21:25 от Troy

# 333
  • София
Защо четете през редовете бе хора?
Родителите и са починали, тя е сама. Няма с кой да говори.
За това момичето поиска тук съвет. А някои решиха да я нападат.

# 334
Ооо това съм го пропусна , за което съжалявам !
Както и да е , тези които я нападат първо да помислят и да се поставят поне за секунда на нейно място.

# 335
  • София
Както и да е , тези които я нападат първо да помислят и да се поставят поне за секунда на нейно място.
Peace
Мда, ССФ живее прекрасен, осигурен живот, в първи брак, без намеса от роднини, в собствено жилище и ръси съвети като шарена сол на препечена филия Wink

# 336

По-скоро си представих дъщеря си на нейното място и ще дам съвета, който бих дала на нея:
Стара истина е, че семейният живот определено изисква компромиси, но не бива да почва с компромис.
И компромисът при теб не е това, че има дете от друга, а в тоталното незачитане на чувствата, мнението, личността ти. А това бракът и общите деца няма да променят.
Може, по една или друга причина, да считаш, че нямаш други възможности за избор, но и това, което имаш в момента, не си заслужава да избереш.
Поне си дай време, не бързай с децата. Времето е добър съветник.

# 337
  • Бургас
Ей, безценни съвети се ръсят тук Laughing!
Значи авторката да започне втора работа, за да може да издържа мъжа си и да осигурява пари за подаръци на детето му?! И защо? След като тати си даде заплатата за нов телефон, то неговата издръжка и цялото домакинство пада върху плещите на авторката. Вместо тати да намери втора работа, вие предлагате това на нея Laughing? Безумно е. Ами ако тати живееше сам? Тогава кой щеше да му плаща тока, водата, храната, цигарите и бензина, след като той купи лаптоп на щерката? Или пък авторката е длъжна да издържа него и да поема разходите за цялото домакинство?
Аз пък предлагам мъжа на авторката да си намери втора работа. След като подаръците са толкова важни, то да намери начин да се издържа сам и да поема своя дял в дома, а не авторката да го носи на гръб. Щото ако тя беше сама, може би нямаше да има финансови проблеми, съвсем друго е да издържаш само себе си, а съвсем друго и още един възрастен.
Та, мисълта ми беше следната - говориш с мъжа си и му изясняваш положението, т.е. или намира начин да си докара достатъчно доходи, които да стигат за разходи и подаръци, или просто ограничава подаръците. Peace Опитай спокойно да говориш с него, с нормален тон. Няма нищо лошо да купува подаръци на детето си, но когато може да си ги позволи. Вместо веднага да купи на дъщеря си телефон, нека това да стане след 1-2 месеца, да посъбере пари и тогава. Т.е. просто да действа разумно. Не е изобщо трудно и пак няма да лиши детето си от подаръци, просто ще ги прави тогава, когато може.
На мен също ми се струва обаче, че проблемът не е в парите основно. А по-скоро в липсата на комуникация и отговорност.
Желая ти успех Grinning!

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 22:26 от елфчето

# 338
Ми,че аз сега съм от 7 до 7 вечерта,почивам само в неделя,да взема и нощни да карам  smile3501 може пък да съберем пари и кола да купим на детето

Joy

Виж, намери си твоя начин да говориш с мъжа до теб, това е. Всяка жена може да бъде манипулаторка - ако намери слабото място.

# 339
Ми,че аз сега съм от 7 до 7 вечерта,почивам само в неделя,да взема и нощни да карам  smile3501 може пък да съберем пари и кола да купим на детето

Няма лошо, много бащи купуват коли на децата си.

# 340
Купуват когато имат възможност! Я се постави на нейно място и да го издържаш, а той да купува подаръци на детето си и да видим как ще мислиш тогава Wink

# 341

По-скоро си представих дъщеря си на нейното място и ще дам съвета, който бих дала на нея:
Стара истина е, че семейният живот определено изисква компромиси, но не бива да почва с компромис.
И компромисът при теб не е това, че има дете от друга, а в тоталното незачитане на чувствата, мнението, личността ти. А това бракът и общите деца няма да променят.
Може, по една или друга причина, да считаш, че нямаш други възможности за избор, но и това, което имаш в момента, не си заслужава да избереш.

Много ми хареса майчинския съвет. Подкрепям.

# 342

Peace

и не, не си лоша!

# 343
Според мен авторката просто я е страх да говори с приятелят си в прав текст, за да не я зареже или там нещо подобно. Rolling Eyes

# 344
Според мен авторката просто я е страх да говори с приятелят си в прав текст, за да не я зареже или там нещо подобно. Rolling Eyes

Ами и аз това се опитах да спомена индиректно, но никой не ми обърна внимание....
Оказа се че трябва да приемем че всичко във връзката им е ок, само неправилното разпределение на финансите не е....ама явно не е съвсем така.

Общи условия

Активация на акаунт