толкова ли съм лоша

• 24 032
  • 452
  •   1
Отговори
# 375
...
И да, едно дете струва много но нали не очаквате той да дава на бившата си жена толкова колкото е давал докато са били женени!

Детето по-малко ли започва да яде след развода?
 И аз това питам / не авторката / .
  Малко офтопик , заведох дело за увеличение на издръжката . От съда ми искат документи и обяснения , с които да докажа /покажа ,че разходите на детето са се увеличили  Rolling Eyes
Аз така или иначе , три години не съм я виждала  Rolling Eyes

Земи си изясни мисълта моля те  Mr. Green кого не си виждала хахахха дъщеря си ли  Laughing

Тази ти питанка е доста просташка . ooooh!  
Няма специално заради теб , да се изяснявам . Който разбрал , разбрал.  Wink

Земи си изясни мисълта моля те  Mr. Green кого не си виждала хахахха дъщеря си ли  Laughing

Издръжка  не е виждала.  Защото всеки мухльо може да си бие камшика и да не плаща.

Трещи , така е  Peace

# 376
...
И да, едно дете струва много но нали не очаквате той да дава на бившата си жена толкова колкото е давал докато са били женени!

хайде да не коментираме морални принципи и прочие защото те нямат нищо общо с действителността!
Детето яде повече и иска пове4е , но майка му и баща му не са вече едно домакинство и баща му има ново семейство на което също трябва да даде, така че е въпрос на добра воля колко ще даде!
Редно е бащата да дава , но не може да дава толкова колкото е давал преди и я се постави за секунда на мястото на новата приятелка и ми кажи как се чустваш. И не ми казвай ,че ти си супер пичка и никога няма да допуснеш такова нещо , защото никога не знаеш какво ще ти поднесе съдбата!
И някои от вас които нападате момичето , ако нямате какво положително да кажете по добре не пишете!
Момичето искаше съвет -получи достатъчно така ,че ще и препоръчам повече да не пише в темата, даже да помоли модераторите да я заключат!

Това, че вече не са едно домакинство, не променя ангажиментите им към детето - то продължава да има двама родители, които по закон са длъжни да се грижат за него.
А баща, който икономисва от детето си само, защото се е разделил с майка му... добре, че правилата предвиждат цензура за квалификациите, които заслужава такъв.

...

И аз това питам / не авторката / .
  Малко офтопик , заведох дело за увеличение на издръжката . От съда ми искат документи и обяснения , с които да докажа /покажа ,че разходите на детето са се увеличили  Rolling Eyes
Аз така или иначе , три години не съм я виждала  Rolling Eyes

Фактури, разписки - от допълнителни занимания, за униформа, ако училището има, въобще, всичко, което можеш да събереш.
Тук има адвокати по такива дела, сигурно могат да ти дадат някакви насоки.
Успех  Peace

# 377
А каква е вината на бившата? Че има повече пари?

# 378
argun благодаря за съвета  Hug
Наистина не знаех че мога да представя фактури . Да , детето има задължителна униформа , която всяка година ми гълта по 100- 150 лв . Да не говорим ,че давам луди пари за учебници и помагала по английски език .Дано признаят тези фактури , въпреки че и да успея да получа сумата която искам , едва ли ще ми бъде платена . От три години не съм получавала изръжка , а бащата е в чужбина .  Peace

# 379
argun благодаря за съвета  Hug
Наистина не знаех че мога да представя фактури . Да , детето има задължителна униформа , която всяка година ми гълта по 100- 150 лв . Да не говорим ,че давам луди пари за учебници и помагала по английски език .Дано признаят тези фактури , въпреки че и да успея да получа сумата която искам , едва ли ще ми бъде платена . От три години не съм получавала изръжка , а бащата е в чужбина .  Peace

В такъв случай задължително питай тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=591599.msg21495876#new за начините да бъдат доказани по-големите разходи и за какво можеш да претендираш. Също и как можеш да получиш парите.
Успех  Hug

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 21:17 от argun

# 380
argun отново ти благодаря   bouquet Ще прочета темата , и ще питам  Hug

# 381

Цитат
Това, че вече не са едно домакинство, не променя ангажиментите им към детето - то продължава да има двама родители, които по закон са длъжни да се грижат за него.
А баща, който икономисва от детето си само, защото се е разделил с майка му... добре, че правилата предвиждат цензура за квалификациите, които заслужава такъв.

Никой не казва , че не трябва да дава! но ако няма какво да даде??? Ако заплатата му е 500 лв колко очакваш да даде? половината ли ? Колкото и да е жалко факт е ,че след като се разделят една голяма част от грижите се поемат от този който се грижи за децата, а бащите дават от време на време и е така в цял свят!  И пак казвам, постави се на местото на мацката и помисли малко ! Ти би ли се отказала да имаш деца само защото мъжът ти дава половината си пари на детето си и нямате възможност да си имате ваше! Разбирам ,че всяка от вас гледа от собствената си камбанария , ама малко човещина няма да ви навреди!

# 382

.....а бащите дават от време на време и е така в цял свят!  ....

глупости не ми се четат.

# 383
И на мен също Simple Smile
Или искаш да ми кажеш ,че всички бащи плащат най добросъвестно 50% от заплатата си на бившите си жени ?? хайде моля те , дори милионерите гледат да се скатаят и да не си плащат издръжките , пък да не говорим за средностатистически мъж в БГ ... Отделен е въпроса до колко е справедливо това , но е факт! Wink

# 384
И на мен също Simple Smile
Или искаш да ми кажеш ,че всички бащи плащат най добросъвестно 50% от заплатата си на бившите си жени ?? хайде моля те , дори милионерите гледат да се скатаят и да не си плащат издръжките , пък да не говорим за средностатистически мъж в БГ ... Отделен е въпроса до колко е справедливо това , но е факт! Wink
за трети път го пиша в темата - бащата да плаща регулярно, ежемесечно, издръжка за която са се споразумели в писмен вид с майката, или се е стигнало до такава чрез съд .

така всеки е наясно със сумата, дали е 10, 20 или 50% е въпрос на споразумение или по преценка на съда. ако не плати /мисля 2 издръжки, но може да бъркам/ и има трудово възнагражение по договор, а не в сивата икономика, се дава на съдия -изпълнител и парите се събират. трудно, но става.

да, бащите в 90% от случаите се развеждат с децата си след развода със съпругата си и да, трябва да плащат издръжка - регулярно.

това че има  всякакви идиоти, които гледат да се скатаят е тема на друга ода.

# 385
 Не мисля че поста на Dincho , визира конкретно ромите  Wink
 Ромите имат съвсем различни разбирания за живота , спрямо нас  Peace
 Аз съм съгласна с това ,което казва Dincho  Peace
 Човек трябва да си прави сметка за всяко едно свое действие  в живота . Факт е ,че повечето Бг мъже , развеждайки се със съпругата , се развеждат и с детето си . Не поемат никаква отговорност , било то морална или финансова . Случаите на бащи , които и след развода се грижат за детето си , /както по време на брака / са редки изключения . Факт е че цялата отговорност / финансова и морална / , след развода се пада основно на майката .  Peace
Рядко има и жени като авторката на темата , които приемат чуждото дете , и се стараят да полагат към него грижи . Повечето " мащехи " , биха издрали лицето на доведеното дете .

# 386
  • София
Шамс, напълно си права. Грижите са за майката!
Но, да разгледаме средно българско семейство.
Общ доход 1200лв, живеят в областен град, в панелка с кабелна, нет, ток, телефон, парно.
Семейството е от....хайде да не утежняваме- трима човека.
Разходите- такса за градина/ джобни за училище/ купони за храна в стола, веднъж месечно фризьор и козметик за майката, нещо дребно за бащата / по кола, хоби и т.н./, сметките за комунални услуги, храна, карти за градски транспорт/ гориво за автомобила, кино веднъж месечно за тримата, ресторант.....то излиза, че и кредитна карта трябва да имат! Съответно покриват и вноските по нея.
Е, дали ще се купи IPod 2 на детето или ще кара на обикновен настолен компютър?
Да, всички гледаме за децата си, но не и на всяка цена Peace
Или по-добре да не го раждат детето Wink

# 387
  Млада и здрава да се занимавам с разни бедни разведени пергиши.

А значи чак сега разбрах къде ми е грешката-трябва да си търся мъж с голяма банкова сметка  Banghead това е безумие честно

# 388

Млада и здрава да се занимавам с разни бедни разведени пергиши.

А значи чак сега разбрах къде ми е грешката-трябва да си търся мъж с голяма банкова сметка  Banghead това е безумие честно

Не, трябва да си търсиш мъж без обременяващи обстоятелства. Не ти трябват такива, ако имаш избор. Ако ли пък не, се примиряваш и си намираш добре платена работа, за да покриваш и неговите нужди.

# 389
 Troy , езикът ти е много груб .  Tired
  Когато един съпруг се развежда с жена си , не е казано , че трябва да отритне тотално и детето си .  Peace Никой не знае какво го чака занапред , никой не е застрахован . Но , имаш ли дете , трябва да полагаш необходимите грижи за него , поне докато навърши пълнолетие . Без оглед на това , дали все още си в брак или развод  Peace Факт е , че има много малко жени/ мъже  ,като авторката . Жени/ мъже  , които да приемат "доведеното " дете  Peace. Повечето такива екземпляри , се стремят да разрушат връзката , родител- дете . Тези , които се подадат на такава манипулация , за мен са п******и .  Wink Но ...,има едно огромно " но " , жена / мъж , решили да се съберат под един покрив с любим , който има дете , трябва да са наясно че това дете не може да се изтрие с гумичка от миналото на партньора . Дори и да се появи общо дете , задълженията към първото , не трябва да се пращат в трета глуха . Peace
Ситуации в живота има много , и различни . Но смятам , че само авторката на темата , може да намери правилния път ,към разрешението на своя проблем . Тези теми са много тежки и деликатни , и никога не можеш да си сигурен в правилното им решение . Всичко си зависи от партньора , неговия характер , разбирания , и начин на комуникативност . Peace

Общи условия

Активация на акаунт