толкова ли съм лоша

• 24 030
  • 452
  •   1
Отговори
# 420
  • София
не знам, може и така да  е. А като говори с него какво! Той ще й заобяснява коолко много я обича, обаче обича и детето си, че не може да го изостави, той нали е добър баща... с две  думи като нищо ще я баламоса, за да не я изпусне. Ще разсее съмненията й за момент, ще я карат известно време, докато на нея пак й стане гадно.
Аз не казвам да говори с него за детето, а да си направят един общ бюджет, нали живеят заедно, нормално ми се струва. Това са елементарни битови въпроси, не виждам как можеш да живееш с някого ако не са изяснени.

Бояна, разбира се, че е така, комуникацията се е "скъсала", защото въпросът е бил повдигнат по отношение покупките за детето.
Авторката сподели, че се е опитала да проведе разговор, а той го е извъртял, че "скача" срещу желанието му да купува за детето и е направил скандал. Йезуитщина си е това, което не отрича, че разговорът, може би, трябваше да се проведе не по повод харчовете за детето, а по повод други негови разходи. Не е лесно.
Не казвам, че е лесно, но затова и в началото уточних, че отношенията му с детето са си негова работа. Общият им бюджет обаче не е. Като стане ясно парите, които остават извън него да си ги прави каквото си иска.

# 421
Щедростта на този мъж за мен не е проблем за справяне с парите. И проблемът за мен също е именно разхода точно по детето, не като цяло. НО всеки си има мнение.

# 422
  • Варна
Ами той сигурно наистина си я обича. И има смисъл от такива разговори - бившият ми беше с много широки пръсти и след няколко фала се разбрахме парите да стоят в мен  и аз да ги управлявам. Пак имаше гафове със заеми и изплащания, но бяха много, много редуцирани в сравнение с това какво можеше да бъде, ако не говорех с него често по темата, направо търпими си бяха.
Няма да стане друг човек, това е ясно, но може да се постигне някакво по-леко положение.

Но ти стана лошата, нетърпима, мрънкаща вещица, нали, нали?!
Извинете, не се стърпях.

Трещерица, и това го има - и става сложно, една двойка може да се разпадне "заради дете от предишен брак", а най си било, щото на тате му се играе!

# 423
Доколкото разбрах , авторката е приела приятеля й в нейното жилище . Thinking
Ако е така , той просто я използва .
Тя е напълно в правото си да недоволства , че той не умее да си разпределя парите , от което страда основно тя .

За детето - най-добре е да има фиксирана месечна издръжка , а не спорадични подаръци , при това на изплащане .
Средно сумата , която той  в момента дава за детето не е голяма , но като купи и някой друг уред , пак на изплащане , кашата става пълна .

И друго , този човек и с нейното дете ще се държи по същия начин , така , че да решава дали е готова да се примири с такава финансова безхаберност .

# 424
Леле, Troy влезе и в тая тема .....

# 425
  • София
Но ти стана лошата, нетърпима, мрънкаща вещица, нали, нали?!
Извинете, не се стърпях.

О, дааа  Joy Joy Joy И не го разбирах, също така  Mr. Green

# 426
Е тук силно ни се разминават мненията. За мен лаптопа е доста по-важен от бал.
ахам, и за мен
на бала аха аха да не отида, той е глезотия, лаптопът е необходимост обаче....

# 427
ахам, и за мен
на бала аха аха да не отида, той е глезотия, лаптопът е необходимост обаче....
Вие сте се побъркали  Rolling Eyes Не мисля,че при наличието на компютър-лаптопа е необходимост

# 428
  • София
бал човек има веднъж в живота, максимум два пъти, а лаптопи ще смени няколко.

# 429
бал човек има веднъж в живота, максимум два пъти, а лаптопи ще смени няколко.
Именно  Peace

# 430
.. Винаги между двама души може да има проблем и без единия да има дете от първия брак или широки пръсти. Тези проблеми се решават ако има някаква комуникация. Или поне става ясно ще се решат или не. ...
А как точно ще се решат, Бояна? Като са на различно мнение по важни въпроси, свързани с парите, давани на дете от първи брак. Възлизащи на огромната сума от 100тина лева на месец, давани веднъж на 3 месеца. А през тия три месеца детето, какво... Значи свидят ни се 100 от 500, което е криво ляво 20% от заплатата, точно толкова колкото се води издръжката и доста по-малко от необходимата здравословна храна за дете на месец.....
А, авторката се включи, лаптопът не бил необходимост. Ми, различни схващания за живота имаме, очевидно. За мен пък фризьорският салон не е необходимост, но на - бгмамите ходят...  Laughing

И сега, прощавай Бояна пак, ама парите, които са за детето, са В общия им бюджет, сори, не ако остане.... Леле, страшни сте просто. Ако остави новата мацка пари за детето, ще има, пък ако не, кучета го яли... Уау. Уникален форум.

# 431
  • София
.. Винаги между двама души може да има проблем и без единия да има дете от първия брак или широки пръсти. Тези проблеми се решават ако има някаква комуникация. Или поне става ясно ще се решат или не. ...
А как точно ще се решат, Бояна? Като са на различно мнение по важни въпроси, свързани с парите, давани на дете от първи брак. Възлизащи на огромната сума от 100тина лева на месец, давани веднъж на 3 месеца. А през тия три месеца детето, какво... Значи свидят ни се 100 от 500, което е криво ляво 20% от заплатата, точно толкова колкото се води издръжката и доста по-малко от необходимата здравословна храна за дете на месец.....
А, авторката се включи, лаптопът не бил необходимост. Ми, различни схващания за живота имаме, очевидно. За мен пък фризьорският салон не е необходимост, но на - бгмамите ходят...  Laughing
Простичко ще се разберат, защото ще си обсъждат само своя бюджет. На един лист си пишат ток, вода, храна и прочее разходи, теглят чертата и виждат каква е сумата. Разбират се всеки да оставя половината от тази сума в плик, банкова сметка или друго и толкова. А после с останалите пари мъжа да се купи самолет ако иска. Не виждам какво е толкова сложно и какво общо имат бивши жени, деца и тн.

# 432
Ами очевидно им е сложно, 100-те лева за детето на месец /респ. 300 на 3 месеца, все тая нали/, не са по разбиранията на мацката. Много са й.

# 433
  • София
Ами очевидно им е сложно, 100-те лева за детето на месец /респ. 300 на 3 месеца, все тая нали/, не са по разбиранията на мацката. Много са й.
Тези пари въобще нямат отношение към нейните разбирания, според мен, защото са си работа на бащата. нейна, т.е. тяхна обща работа е да се разберат за общите разходи, които имат двамата по общия си живот в жилището и тн.
Като се набъркат работи, които не са ти работа винаги става сложно.

# 434
Няма как да се прецени много или малко дава бащата. Ако заплатата му е 200 лв, то би било лудост да дава половината за детето.
Да вземе авторката да даде отчет тука - колко е нейната заплата, колко е заплатата на приятеля й, по колко на месец се връзват подаръците, колко е месечната издръжка, която таткото плаща на детето си.
Очевидно и двамата са с много ниски доходи /около минималната работна заплата/, щом стотина лева на месец прекатурват семейния им бюджет. Ако е така, то скъпите подаръци трябва веднага да бъдат ограничени.

Общи условия

Активация на акаунт