Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 97-мa тема

• 171 598
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Бианка, много нежна и красива торта! Най-добри пожелания за рождения ден!  bouquet  chef
mari_eta, и при тебе толкова красота, направо се захласнах!  bouquet  chef
lux и тя с майсторски направена торта!  bouquet  chef
chrissy, чудна ти е тортичката, надявам се не съжаляваш, че си ме послушала! Heart Eyes   bouquet Ако на някой не му хареса въпросната торта да казва, пиша адреса и чакам куриера с тортата! Joy
При Tari Tasartir и megansg  много вкусно! Heart Eyes  bouquet
А mynichkaTanq е решила голяма майсторка да става, браво, много апетитни и закуската, и палачинките! Heart Eyes  bouquet

У нас супа от свински крачета, миш маш, бутерки "да си глътнеш езика" и нещо, което майка нарича просеник. Хайде признавайте си сега коя или кой е ял подобно нещо, описвам го набързо - яйца, сирене, захар, пръжки, вода, сода и царевично бяло брашно - горе-долу като кексово тесто. И, колкото и еклектична да ви се вижда тая смес, резултатът е учудващо вкусен и за нула време беше ометен. Grinning

# 31
  • Австрия
BiankaD, честит рожден ден! Много здраве и сбъднати мечти!  nbirthday
Тоpтата е пpекpасна!   chef

lux също чудесно изпълнение. Ако не пишеше, че е то,та, нямаше и да pазбеpа.   chef

Tari Tasartir, много интеpесно пpедложение.  Simple Smile

megansg, пак богато меню.   chef И най-вече оpиза и кифличките.

От мен един чудесен хляб.

Кекс със сладко от чеpеши по идея на Magi.

# 32
Честито на всички празнуващи - да сте живи и здрави  bouquet
А за останалите, които без повод са приготвили толкова вкусотии  smile3501
Благодаря за хубавите думи на believe_blq и mynichkaTanq  Blush

Селма - много се радвам, че ти е харесала рецептата Blush
Аз пък се впечатлих от твоите Палачинкови кифли, ето ги приготвени със спанак и топено сирене  - много, много вкусни! Благодаря за споделената рецепта  bouquet (детенце трябва да яде спанак и постоянно търся варианти)

И любимата  Семейна бисквитена торта, този път с банан и стафиди:
Успешна и усмихната нова седмица Grinning

# 33
˙·•Di•·˙, може ли рецептата за спаначените кифлички, изглеждат много вкусни Blush
Благодаря предварително  bouquet

# 34
˙·•Di•·˙, може ли рецептата за спаначените кифлички, изглеждат много вкусни Blush
Благодаря предварително  bouquet

Веднага Grinning
Правих ги по рецептата на Селма, която тя публикува вчера  newsm74
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg21453562#msg2145356
В готовата смес на основната рецепта добавих около 100-150г пресен спанак, предварително задушен в 1ч.л. краве масло, разбърках с миксера и тогава напълних във формичките за мъфини, като отгоре поставих по парченце топено сирене и поръсих с мак. Пекох по описания в рецептата начин. Наистина са много вкусни Peace

Edit: Понеже ме питаха на лични за рецептата на "Семейна бисквитена торта", ето я и нея:
Продукти:
1 пакет бисквити за торта ( Роден край )
1 л прясно мляко
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 пудинг ( ванилия, сметана )
1 с.л. брашно - препълнена
2 ванилии
Плодове ( замразени или пресни горски плодове, банан, ягоди, малини, стафиди )
1/2 ч.ч. счукани орехи ( които нямах вчера )
Приготвяне:
Бисквитите се начупват във формата, в която ще правим тортата и се размесват с плодовете.
В съда, в който ще се вари кремът, се разбиват яйцата със захарта, добавят се 1 ч.ч. прясно мляко, пудинга и брашното, разбива се добре, сипва се и останалото мляко и се вари до сгъстяване на немного силен котлон. Като се свали от огъня се слагат ванилиите. Бисквитите се заливат веднага с горещия крем и се разбърква внимателно, отгоре се посипва с натрошените орехи. Готова е за консумация още щом се охлади.
"Семейна бисквитена торта"? Веднъж купихме " в движение" подобна от сладкарница, вид - никакъв, но на вкус беше страхотна. Поекспериментирах, докато улуча точния вкус и сега си е "нашата" бисквитена торта, която се прави почти всяка седмица Grinning

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 14:28 от ˙·•Di•·˙

# 35
  • DE
Да не ми останат "зян" снимките предлагам

Cordon bleu

Кюфтенца в бял сос

Слънчева и вкусна нова седмица!

# 36
  • ГОре на черешата...
mari_eta ще може ли рецептата за негърчетата. Ужасно вкусно изглеждат.

Заповядай!

Лабрекс, тези бутерки как ще мидойдат добре за закуска ако знаеш Whistling...
Мишки, Криси, Ди, Маце, всичко, което сте показали, е прекрасно Peace!
Криси, много ми хареса украсата на Шрековската торта - бялото цвете в центъра от какво е Rolling Eyes?
Каталониа, обожавам сладък салам, подсети ме колко отдавна не съм правила...
Нудел, и хлебчето, и кекса са превъзходни Hug....такааа, "хапнах", мога спокойно вече да се изстрелвам за работа  Laughing...

# 37
  • по света и у нас
Момичета,артишока е на страшна почит в Италия и тук се научих да го приготвям.Любимия ми е на скара на дървени въглища,но и този начин на приготвяне е вкусен.Пълни се със смес от яйце,пармиджано,стар накиснат хляб,чесън и магданоз.По принцип се сервира в доматен сос,но аз го предпочитам без.На вкус се затруднявам да ви обясня на какво прилича,нищо подобно не съм яла в Бг,но е вкусен,страшно полезен и дори малката си хапва с удоволствие.За повече инфо относно ценните му свойства тук

# 38
Здравейте!
Май отдавна не съм се включвала и доста вкусни неща са се насъбрали тук. Задължително ще приготвя горчичено-сметановото пиле на Di и артишока на Дор@.

Ето част от нещата, които хапвахме вкъщи напоследък:

салата от червено цвекло и други работи

патешки сърца

паниран кашкавал

# 39
  • Варна
Само мога да кажа; Уауууу!!!!
Много вкусотии на едно място.
Вчера правих сладък салам с бисквити по Пепчо и ако оцелее нещо до довечера ще го фотографирам.  bouquet
Благодаря ви момичета за вкусните предложения, това е любимата ми тема.  bouquet

# 40
Благодаря за новата тема!   bouquet

Matze - много вкусни предложения.
Katerina R. - панираният кашкавал ми е от любимите, взимам си от твоя.
˙·•Di•·˙ - изкушаващо...
Nudel33 - чудни хлебче и кексче..
Labrex  - страхотни предложения.
Бианка - много хубава торта. Поздравления за рождения ден!

Отчитам се със салата с рукола и чери домати, телешки ребърца с пресни картофки на фурна - станаха много сочни.

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 22:44 от Isabell

# 41
  • Benelux / Varna
Момичета влизам директно, без да поглеждам из страниците, че съм на пости и не е препоръчително да се изкушавам. Ще се облизвам след Великден.
Ето моя постен шоколадов сладкиш за рождения ден на сестра ми вчера, бонбоните не са постни, но тях половинката ги омете Simple Smile

# 42
Катерина, вземам си от другите работи  Laughing и ти оставям цвеклото.
Лабрекс, аз не съм  Embarassed  колко захар, колкото да е катализатор на втасването или да сладни от захар?
Матце, апетитна вечеря при вас!
Ивка, важно да ви хареса, пък каквото остане  Wink
Меганс, пак ми се идва у вас на гости  Flutter
Мари_ета, повтарям се, но кексчетата са уникално красиви!

при нас имаше допълнение само към съботното готвене

Чудните кашкавалени сандвичи на Жоро

супа с месо

и чудните мъфини с боровинки на marabu

# 43
Печен лук с аншоа

и класическа пица

# 44
Много съм доволна, че днес вече успях да направя първата зелена супа за сезона: супа от лапад

Ура!Ура! Пролетта е вече тук!

Общи условия

Активация на акаунт