Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 97-мa тема

• 171 599
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  Бухтички
 Кренвирши в доматен сос
 Печени картофи
Картофена яхния
Карначета с зелена салатка

Последна редакция: чт, 19 апр 2012, 09:45 от Дидинка90

# 691
Благодаря ви Мариета,Лабрекс,Меганс,че сте оценили моите питчици... Hug
Сега ще се опитам да обясня,че нали казах ,че нямаше кой да снима... Grinning

За тестото.../обикновенно/:500мл вода,1кубче мая,1 яйце,щипка сол,чаена лъжичка захар,супена лъжица олио,брашно колкото поеме за нормално тесто.
Приготвянето:Режа си парче от тестото,намазвам го с олио,правя го на топче и го слагам на една силиконова подложка и с малка точилка го разточвам,до много тънко почти прозрачно.Поръсвам със сирене/в моят случай беше овче сирене/ и маково семе.Завивам на рулце и разтеглям на страни леко и завивам/от тук гледах...

/...Нареждам ги върху хартия за печене ,в тавата на фурната ,втасват...намазвам ги с яйце в което има няколко капки олио,поръсих ги със сусам,маково семе и ленено семе и мятам да се пекат.След като ги извадя от фурната ги намазвам с масло и са готови... Peace

Дано съм обяснила както трябва... Embarassed

# 692
пържен хайвер у нас. Със сосове и салати.

Селма, много хубав пирог!

# 693
Здравейте1 Чудесни сте както винаги. Браво!!!  chef  bouquet
 Аз с малко закъснение ,но се включвам в темата за Великден-ще ви покажа само снимка на моите бойдисани яйца ,т.н. в моя край :Перашки
 И няколко ястия: Пилешки крила мариновани с горчица, със печени картофи и гъби и пролетна салатка ; Руло Стефани,задушени зеленчуци,пържени картофи и панирана печена чушка
 Лек и успешен ден на всички! Simple Smile

# 694
Пинки,Портмото,Селма,Меридит,Мадлене-страхотни печива сте представили!  bouquet
Тайне,поздрави на Неличка и нека  здравето и доброто са с нея! Hug
Пепи,пак изсипа рога на изобилието,но след това угояване тези дни твоята картофена супа ще ми дойде като балсам,ще взема да напълня и аз една тенджерка тази вечер!  bouquet

козунаци с портокалов сок,прясно и кисело мляко :

този е с мед,смлени орехи,счукани лешници и канела

и ризото с шунка и спанак

# 695
  • При децата ми
Здравейте кулинари! Показвам яйцата и козунаците, които правих за Великден. Козунаците приличат на пити hahaha, но иначе бяха много вкусни. Яйцата тези са боядисани с люспи от лук още яйца Козунака още докато се пече и след това И едни добруджанки от празничните дни за закуска Извинявам се за подредбата на снимките, но не зная как да ги подредя така, че да изглеждат по-добре.

# 696
Аз днес се включвам с нещо мъничко, но вкусничко Wink Пилешки сърца в масло на тиган . Но имам толкова останали яйца вкъщи... чудя се в какво да ги включа...

# 697
  • Benelux / Varna
Отдавна не съм се включвала в темата, не смеех да влизам, опитвах се да постя, но ето сега какво приготвих и аз за празника:
яйца, козунаци, великденски шоколадов чийзкейк, желирани яйца фаберже и един омлет с бекон за капак

# 698
У нас печено пиле и препоръки за това как да ви се получи хрупкаво отвън и сочно отвътре  Simple Smile

# 699
  • Варна
Доминиканката прекрасно пиле
Селма супер ти е пирога
Мерудит много добре си обяснила
Красимира вкусно меню
Еликсир неуморима майсторка си на козунаците,този е трепач и ризотото ти
Пепи много обичам пържен хайвер със сосче и салатка
Зорница много е красиво всичко
За днес кебап с гъби и картофки със зелена салатка,пирога на Селма с малко изменение само в плънката-вмесно яйца с шунка,прекрасен и вкусен стана.Тестото е супер,лесно и 1/2 доза от него пробвах милинки във формички за тарталети

# 700
Ето със голямо закъснение и моите яйца и козунак по рецептата на Елексир за козунак с кисело мляко, пълнежът е направен по рецептата на Елексир за повитица. Елексир благодаря за чудесните рецепти!

# 701
Ние се опитахме за първи път да направим козунак с течен шоколад и стана много вкусен.

Всички сте уникални!  Hug

# 702
  Сладкиш с вишни,ябълки и орехи.

Ирландски соден хляб.

Megans,радвам се,че ти хареса рецептата за Пирог. Много апетитно изглежда твоя! Hug
   ДОМИНИКАНКАТА,чудно пиле!Само не виждам препоръките..... Rolling Eyes

Еликсирче,с твоя козунак ще ме накараш да минавам поправителен!  Laughing разкошотия! newsm20

пеп-4o, пържен хайвер -това е вкусноооо!!!  Crazy

zornitsa,много хубави яйцата фаберже!И чийзкейкът ми харесва! Heart Eyes
    mila_go,каква е плънката в хубавия ти козунак?  Simple Smile

# 703
Браво на всички вълшебни майсторки, с още по-вълшебни ръце, да сте живи и здрави и все така пъргави, с богата фантазия и добро настроение!

от мен:

# 704
  • Ispania
Val, наистина е много вкусно и е лесно, като омлет.
Лападът (или спанак, коприва и т.н. зелено) - 1-2 връзки, го сварявам за кратко да омекне, изцеждам и накълцвам. Може и суров да се нареже на ситно, но ми е по-малко вкусно. Сирене се натрошава, 1-2 скилидки чесън се нарязват на дребно, 1-2 стръка пресен лук се нарязват и всичко заедно с отцедения лапад се запържва в тиган с масло. Отделно се разбиват яйцата (аз слагам 6 броя) добавят се в тигана и се обърква, да се разпредели раномерно зелената смес. Оставя се да се запържат яйцата отдолу и после или се обръща с помощта на чиния като омлет, че да се запържи и от другата страна, или ако тиганът е подходящ (аз готвя в чугунен) се слага на най-горния ред на фурната, на 180 градуса да се доопече.

Simple Smile

Много, много благодаря Hug, утре това ще хапваме ние Laughing.
Наистина зву4и лесно Blush, то4но като за мен Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт