Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 617
  • 387
  •   1
Отговори
# 285
Съвсем точно, Фил! Heart Eyes

Какви допълнителни дейности ще посещават първолаците? И къде в у-ще или другаде?
Велина ходи на аеробика 3 пъти седмично в спортна зала. В у-ще обаче очаквах, да предложат СИП англ. език, но нямало да има. Та за езика се чудя, макар мнението на г-жата й е, да е от 2-ри клас, когато се научели на бълг.език. Thinking

Хубав ден, дами-мами! Hug

# 286
Енви, искам и аз да видя снимки  Wink
Аз още не съм подготвила почти ни що за училище. Днес е РС и се надявам да кажат какво трябва да се подготви. Не ми се нрави, че ще е в последния момент всичко, но  ... не зависи от нас.

Енви, Кало ще имат език като СИП, за спорт още незнам на какво ще го запиша, незнам какво ще предложат от училището, ако нищо не харесаме там, ще разуча в спортните зали около нас какво има, защото за мен спорта си е задължителен.

На мен тръпката също ми е двойна, че и Дамян тръгва на ДГ, ново място, нови учителки, ... имат басейн в ДГ и мисля него да го запиша на плуване.

и на мен много ми липсвате, да занете Hug

# 287
  • София
Ей, много хубаво, че се разписахте в темата, а Фил много точно е описала предстоящите промени и чувствата на повечето от нас. Hug

Ние сме напълно готови за училище. След 3 родителски срещи.... Mr. Green

Соня ще продължи с пеенето в понеделник и сряда. Ще гледаме задължително да я запишем на някакъв спорт, защото миналата зима доста нашишкавя. Не е пълна, но доста се уплътни и има коремче.
В у-ще ще учат засилено немски и тази година няма да я записвам на друг език.

# 288
  • София
И ние сме готови з училище. Обратно на наложилата се практика, бях решила да отбележи началото на училището преди, а не след първия ден. Мислех да организираме мини-парти с няколко деца вкъщи през уикенда, с торта и игри, но Давид май се тръшна от вирус с повръщане днес сутринта и плановете се провалиха. Взех го с мен на работа, повръща до обяд на всеки час, после спа 2 часа на 2 стола в офиса и така избутахме работния ден.  Rolling Eyes Вкъщи поспа още 2 часа и сега е значително по-добре.
И при нас родит.среща мина. Май не съм очарована от госпожата и класа, но аз избирах училището по местоположението, така че нямам право на претенции май... Whistling

# 289
Успешен старт на всички наборчета!
Попътен вятър и много успехи!
Мили мами-дами, хубав празник на семействата ви!   bouquet

# 290
  • нейде там, където ....
Честити да са днешните ни именници!

Успешна да е учебната година за всички априлчета!
Ние си имаме любим ден от седмицата - вторник, защото започва с математика, а "там съм много добър, мамо" Joy

# 291
На патеричка, но от сърце: Grinning

Успешен училищен старт на всички Априлчета!
Много положителни емоции и вдъхновение,
нови приятели и добри преподаватели,
успешно откриване на света чрез познанието!
 Heart Eyes Hug Heart Eyes

Щом и покрай така очаквания 1-ви уч.ден темата ни не се съживи... Жалко!

# 292
Енви  Wink отмина времето на форума и това си е Grinning
И ние стартирахме във втори клас. Въобще не съм доволна, че имат вече бележници и се състезават за всяка шестица. Отделно от това няма място за всички в занималнята, на обед си я взимаме и у дома пише домашни. Но това ще е още малко, докато съм си у нас, след някой и друг месец ще седи следобед самичка. Продължаваме да я водим на английски два пъти в седмицата, събота на рисуване и скоро започва и плуването.  Grinning Няма празно, програмата ни е по час.
Има ли начин да сменим заглавието на темата?

# 293
  • 2 етажа над тавана
Бавно, бавно пишем, да не кажа, че хич не пишем.

Децата ще навършат 8 години докато я изпишем тая тема, резил просто.

Успешна учебна годинана учениците! С желание и усмивки да ходят да трупат знания, впечатления и спомени!

Нуни, много е неприятно това с недостатъчното места в занималнята. Би трябвало всички да могат да я посещават. Аз отчитам като голямо улеснение за родителите целодневното обучение. Друг въпрос е как се запълва времето на децата, но когато човек няма възможност да си вземе детето на обяд, си е плюс занималнята.

Маги иска да я запиша на таекуон-до, приложни, забавна математика и баскетбол. Поради редица причини не мога да си го позволя и засега ще ходи само на таекон-до в училище и ако свекитата решат да я спонсорират - и на приложни.
От следващата събота тръгва отново на испански в института Сервантес, което си е по нейно желание и го очаква с нетърпение.

Само на мен ли ми се струва, че училището е свързано с доста повече разходи, отколкото беше детската градина? Не говоря за тетрадките, помагалата и разните моливи, бои и т.н. От 10 септември насам, когато ни беше първата родителска среща, имам чувството , че все за нещо трябва да даваме пари Rolling Eyes

И друго искам да питам - тези, които пращат децата си да обядват в стола - по колко са купоните при вас? Доста разнообразни цени чувам, в не малък диапазон и се чудя на какво се дължи.

# 294
  • София

И друго искам да питам - тези, които пращат децата си да обядват в стола - по колко са купоните при вас? Доста разнообразни цени чувам, в не малък диапазон и се чудя на какво се дължи.

При нас купонът е 1,80 лв. Някаква част от реалната цена се поема от улилищното настоятелство.
Храната никак не е хубава. Досега супите и яденето са им все студени. Разпитвам редовно Соня, а и сверявам информацията с комшийчето, с което учат заедно. Но по-добре да хапва някаква течна храна, отколкото само сандвичи и тестени неща.

Ели, и на мен разходите ми се виждат в повече. Соня ходи на изправителна гимнастика, което е 50 лв/месец. Влади обаче ще ни излиза повече, защото в градината е записан на танци, футбол и английски. ooooh! Преди покрай Соня му плащахме всичко на половина, но сега ще ни струва повече.

Отделно изкарахме на Соня карта за транспорт, което е 20 лв. на месец.

# 295
Нуни, заглавието на темата отдавна не може да се редактира, само в първите 24часа след пускането на темата  Rolling Eyes

И при нас разходите са повече, купуват се помагала и други материали, но и заниманията струват повече. Ние плащаме 80евро на месец само за инструмента. Докато ходеше на ДГ, нямаше толкова много активитети, и най-вече по-евтини.

Така ще е от сега нататък.....  Tired

# 296
Привет и от мен Wink

Успех на всички ученици пожелавам от сърце!

Ели, и на мен ми се струва доста по-скъпо в училището, въпреки че при нас няма униформи, а ако и униформи имаше ... Кало изяви мерак за таекуон-до и баскетбол. Мисля и на двете да ходи. На таекуон-до вече ходи, баскетбола се надявам от другата седмица, но и двете са в едни и същи дни, което не ми се нрави много, но ...

Дамян пък голям мераклия за плуване и ще ходи в градината, дано да му хареса. Отделно ще ходи и на йога и на футбол ... дано да се поизморява малко и да заспива по-рано, че ... (Смин, не може да конкурира твоите деца ooooh!.), в сравнение с Кало, Дамян много по-късно заспива.

Аз сега съм в голяма чуденка дали да запишем Кало на английски ... Миналата година го водехме, но да си призная не видяхме да е научил кой знае какво ... и сега се чудя струва ли си ... в училище имат 1 час английски, което е малко според мен и учат, това което той казва, че знае ... Споделете при вас как е, ходят ли децата на чужд език, какво научават?

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 22:02 от десито

# 297
Деска, Марти го записахме в Британика на английски. Две години ходеше в градината, а в училище ще започнат от втори клас. Реших, че не е хубаво да прекъсва пък и по сериозно вече.

Относно спорта - След три години плуване вече не иска да ходи. Поне се научи да плува. На сила нищо не става. Сега го записах на спортни танци. Той и тях ги е тренирал две години в градината и хубавото е че ще продължи при същия треньор, но в училище. Другата му страст е футбола, но ще видим как ще сме с организацията.  Simple Smile

Да са ни живи, здрави всички първокласници и много шестици за напред.

# 298
Петя, а как се справяте с водене на британика? Или някъде на наблизо ви е? Теди ходи ли на градина вече?
Кало свършва в 18 почти всеки ден и се чудя кога точно да го водим на английски, ако все пак решим да ходи и дали няма да е прекалено изморен вече за учене Thinking ooooh!

# 299
  • нейде там, където ....
За английския проверете опция да ходи във времето на занималнята. При нас най-често домашните са написани до 16 часа, после си играят или ходят на допълнителни занимания - английски, шах, тенис, футбол и т. н. Ние се пазарим за баскетбол, обаче точно това е във времето за домашни. Crazy Очакваме всеки момент и първите оценки - от входните нива.  Party

Общи условия

Активация на акаунт