Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 619
  • 387
  •   1
Отговори
# 270
Рени, как е Соня?  Hug

# 271
  • София
Здравейте!  Hug
Надявам се наистина болничките да са оздравели вече.
ПРи нас сагата със записване за училище мина доста бързо, приеха ни в училището, което искахме.
Сега ходим на градина до обяд, на обяд го вземам, водя вкъщи и го оставям сам следобяд. Идеята е да тренираме за училище, защото няма да ходи на занималня и сам ще се гледа. Засега се справя добре, пък ще видим  Whistling
Ходихме на море, в Турция /всъщност ние залагаме по-скоро на басейните и пързалките по комплексите, отколкото на морето  Wink/
Бяхме ето тук:
http://www.kusadasigolfandspa.com/kusadasi_the_resort
Изкарахме доста добре и почерняхме като негърчета. Сега, може би, Давид ще намаже още едно море с баба си и дядо си през август.

# 272
Привет! Grinning

Ние също направихме 2-седмична страхотна почивка.

Велина също вече е записана в 1-ви клас - в желаното у-ще, при желаната учителка - тази на брат й до тази година.
Много се вълнува за това у-ще, нетърпелива е, все пита за подробности, т.к. от брат си знае почти всичко. Помни невероятни детайли от първия уч.ден на батко си.
Изписаха я от ДГ и сега се гледат с батко си в къщи - и аз с цел, да свиква. Няма никакъв проблем, да е с батко си, но да е съвсем сама, все още се притеснява, но ще свикне - има време до 15.09. На занималня няма да ходи. На брат й също е интересно, да си има компания за през ваканцията, а не да е съвсем сам.

Ренка, пиши за Соня, как е! Hug

Смини, преместихте ли се? Как е в Столицата? Wink

Честит днешен имен ден на Яна на Нуни  Hug и на Черепахчето Hug! Здрави, обичани и все така чаровни!  bouquet

# 273
Здравейте и от мен!  Laughing

Малко и голямо Янче, живи и здрави бъдете!    bouquet

Енви, още една седмица сме варненци, една сватба ни задържа Simple Smile Иначе багажът е преместен, децата са записани - наборчето ще е в желаното училище с желания профил, ще сме съседни класове със Симонеска Simple Smile А дребчо го дръпнаха на лотария за ясла, така че всичко се подрежда полека лека.
Почна леееееко да ме наляга някаква тъга може би, не знам точно, всички приятели остават във Варна, но пък имам вас в София Simple Smile

Аз мисля да го запиша на занималня в София, ще видим какво ще се получи, че с 2мата вкъщи цяло лято - не ми се нрави идеята Simple Smile

Рени, да, пиши как е Соничка?

# 274
  • София
Благодаря за загрижеността.
Соня е все така, болят я ушите и понякога главата.
Днес ходихме на УНГ. Той твърди, че има рефлукс, и оттам се запушвала евстахиевата тръба.Има течност в едното ухо. Езикът й е бял, но няма някакво възпаление на ушите, нито температура.
Трудно ми е да повярвам, че оплакванията й са от рефлукс. Тя никога не е страдала от такива неща, като бебе не е върнала храна нито веднъж, та сега на 7 г. изведнъж рефлукс..... Thinking не знам.
Като се върнем от морето ще ходя при друг УНГ, а и имаме час за очен лекар в Александровска.

Смин, представям си аз как щях да се чувствам при такова местене. Нямаше да мина само с леееката тъга.  Grinning

# 275
  • София
Дано наистина излезе нещо по-леко от рефлукс при Соня! Thinking

# 276
LaughingЗдравейте, копирам си поста от ФБ:

Такааа Simple Smile Ето ме на софийска земя и среща-гореща Simple Smile В неделя (07.07) в 10.00 часа на входа на Борисовата градина до ез. Ариана при паметника (цитирах Еличка, че не го знам и аз:)). Ще се радвам да ви видя Simple Smile Условието е - по една молитва да не вали Simple Smile

Иначе свикваме със софийско, багажите са почти подредени, щом ми остава време да мисля за други неща  Laughing Забавата е пълна с двете момчета вкъщи, но какво да се прави.

Хубав ден!  bouquet

# 277
  • София
Момичета, ходихте ли в отпуск вече? Споделете кой къде е ходил или ще ходи, да взаимстваме малко идеи ...  Hug

# 278
Ние след 2 седмици ще ходим у гръцко, на остров Крит  Sunglasses

# 279
  • 2 етажа над тавана
Ние още не сме, чак последната седмица на август се очертава, на Приморско. Не съм ходила там и не знам как ще е, но се надявам да си изкараме добре.

В края на този месец пак ще съм отпуска за една седмица, но не се очертава да ходим на почивка, най-много да отскочим за два-три дни до Велинград.

Подхванали сме огромен ремонт на етаж от къща, където ще се местим, надявах се тази година да успеем да се пренесем, но нещата текат бавно и може и да не успеем. Та с 2 думи много време за почивки няма. Rolling Eyes

Някой да е записал детето в 12 училище за първи клас? Маги ще е там. Чакам с нетърпение началото на септември за родителската среща, че да ходим да пазаруваме с Маги тетрадки и други чудеса. Чанта поне има.

# 280
  • София
Нашата почивка в Турция беше размазваща - пълен релакс, можех да изкарам още 10 дена без да ми омръзне. Края на август се надявам да отидем пак за 1 седмица на нашето море. Децата ще ходят на Велинград за 1 седмица с моите родители на минерален басейн.

Аз съм в лек шок в момента, защото след сутрешния очен преглед на Соня с разширяване на зениците се оказа с +3 диоптера далекогледство. Иде ми да ревна, че ще носим очила и само това че съм в работата ме спира. Знам, че не е чудо голямо, но го приемам като моя грешка някаква, че не съм се грижила добре за детето. Sad
Дано поне това се окаже вярната диагноза, че да и мине главата и ушите, че обиколихме сума ти лекари. Тъкмо бях тръгнала към невролог, но ще изчакам да поноси очилата известно време.

В тази връзка- не е зле за прегледате очите на първолачетата преди старта на учебната година!

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 09:22 от renni79

# 281
  • София
Рени, как може да си мислиш, че грешката е твоя?!  Rolling Eyes
Какво според теб си можела да направиш и не си направила?!
В интерес на истината, като ходихме до МОЛ-а във Варна преди 2 седмици, Давид го прегледаха безплатно на някакъв уред и казаха, че имал и на двете очи 2 диоптера късогледство  Shocked
А той никога не се оплаквал и не е имал симптоми за такова нещо. И понеже навсякъде беше облепено с някаква промоция за очила за 29лв, аз сметнах, че се опитват да ме излъжат и не възприех насериозно прегледа  /за какво ли въобще го прегледах, да ме питате  newsm78/
После го тествах с надписи надалеч, които аз едва четях и се справи перфектно и аз окончателно реших, че нищо му няма.
Във вашия случай, разбира се, не е същото, щом сте я изследвали.
Но чак пък да се обвиняваш....
Дано наистина болките минат! Simple Smile

# 282
 Hug Ей, подготвяте ли първолаците? Как сте, момичета?
Нашето лято е към края си, след тримесечно скитане се прибираме в София и се гмуркаме в ежедневието. Жана расте като гъба, почти на 8 месеца е. Яна и тя е цял гигант вече. Времето ни лети адски бързо, плашещо бързо.
Какви ги свършихте вие това лято?

# 283
Нуни,  Hug!

И аз все да питам същите неща, но като знам, че най-вероятно те се коментират във ФБ, си трая...  Embarassed

Много ми липсвате, ей! Confused Hug Heart Eyes

Подготовката ни за първокласничката е на финала, както и лятото.

Много е вълнуващо, нищо че ни е за втори път! Всяко дете е със своя си емоционалност, което придава различна емоция и прави преживяването му толкова индивидуално.

Родит.среща мина. Вчера и днес Велина е в дни на отворените врати в у-ще, т.е. запознават се с класа и г-жата. Много е доволна. Ще казва и стихче на празника на 16-ти пред цялото у-ще - след подобаващите първоначален рев и отказ, сега вече склони и е горда, да видим как ще се представи.

С баткото също е тръпка - 5-ти клас, нови предмети и преподаватели... Утре е неговият ден на отворени врати.

Лятото ни беше страхотно! Много пътувахме и много бях с децата! Времето наистина лети, а когато ги виждаш децата, колко самостоятелни стават, хем ти олеква откъм задължения, хем мъъъничко те натъжава... Това лято нашите деца, понеже се гледаха сами, още повече "се сдушиха", баткото води малката по тренировки и в у-ще, имат си самостоятелни теми, тайни и занимания ... Абе големи хора!

П.П. Първокласно настроение от нас и задачка-закачка: на коя снимка е нашата първокласничка? Blush

Последна редакция: ср, 11 сеп 2013, 08:48 от envia

# 284
Здравейте, момичета! Hug

Мдааа, свърши лятото и сякаш лесният период...от другата седмица отваряме нова страница в историята на децата, и на семейството ни Grinning
Аз леко съм притеснена от "новото"и неизвестното, ама аз по принцип съм си такава.Щом можах да си помисля от страх, че не искам да идва есента, която толкова много обичам, смятайте как се бях спекла Laughing
Почти сме готови с подготовката, останаха само някои дреболии за физическо.

Енви, Вили е до едно момченце, на 5та снимка, ако не се лъжа Hug
Хубаво е, че имате ден на отворените врати, при нас няма такива екстри, отвратих се как на р.срещи се говори предимно за пари... Confused

Общи условия

Активация на акаунт