Априлчетата чакат 6тия си рожден ден

• 54 625
  • 387
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен!

Как искам и аз свидетлеството, но тук го дават в края на май, а ми трябва по-рано за София. Ще бъде в 105то СОУ наборчето.  Peace
Стискайте ми много палци, че сме на опашката за ясла в София Praynig

Иначе сме в процес на започване на местене към София, като се пренесем, ще се радвам да се видим с повечето от вас  Hug

# 256
  • София
При нас вчера бе откритият урок по танци в градината. Децата изпълниха 3 танца, като за всеки се преобличаха. Видимо се забавляваха докато ги изпълняваха, а накрая за награда госпожата им пусна любимата Гангнам стайл, където всички показаха завидни умения Simple Smile
Нашето тържество за завършването е на 22ри, на 23 ти Емо ще пее в зала България - та сега по цял ден в нас се пее "Върви народе възродени". Предстои ни футболен турнир на 19 май - пишете, ако някой ще си води футболистите на "градинското" футболно първенство - може да се видим там. Ние сме от Тигрите  bowuu
От часовете по приложни изкуства приятно ни изненадаха с глинена фигурка на къщичка по Коледа и на зайче в градинка с кошничка с великденско яйце и морков за Великден. Емо е много горд с творението си и снощи по скайпа се похвалихме на всички роднини, които имаха неблагоразумието да бъдат на линия Simple Smile
Учебната година си приключва, лятото чука на вратата, а аз все още не съм планирала ни отпуски, ни почивки. Емо е на градина до края на юни, дребната ще ходи и юли, а ние кога и къде ще почиваме - загадка...
Сега по-важното е да видим къде ще ни приемат в първи клас. Тръпнем в очакване на класиранията.
Липсва ми оживлението във форума. Във ФБ инцидентно попадам на вести от априлската тайфа и ми е крайно недостатъчно.
Да вземем да помислим за среща на първи или втори юни на зелено? Че ей сега ще дойде есента и ще ни завее друг вятър  Party

# 257
Привет и от мен Hug
И на мен ми липсва темата!
И аз като всички ви тръпна за класиранията за училищата, иска ми се да минава вече и да се поотпуснем малко. на 22 е тържеството на Кало и на 23 ще подаваме в едното училище, ако не го приемат, ще подаваме в другото ... Поне Дамян вече е записан за ДГ, та това ми отпадна като притеснение.

Смин, дано малчо да бъде приет утре и да не го мислите повече това Praynig Hug

Раче, не си единствената непланирала почивки и отпуски Peace и ние сме така, но сме планирали малко ремонти у дома ... да видим до къде ще ги докараме.

За среща - на 1 предполагам, че ще е голяма навалица навсякъде, но за 2-ри ми се струва супер да спретнем една среща, даже много искам Laughing

# 258
  • София
Мале, не съм влизала от 100 години, а нещо и за ФБ не ми остава време  Embarassed  Честито на всички пораснали априлчета и на всички, имали поводи за празнуване!

Нашите тържества са съвсем накрая - на 31-ви е в групата, а на 1-ви юни е официалното изпращане във "Вятърните мелници".  Турнира ни по футбол вече мина - бяха тооолкова готини! Имаха и открит урок по английски миналата седмица - бях изненадана колко много неща са научили в сравнение с предишните години, явно са пораснали вече сладурите и помнят повече.

Свидетелствата нямам представа кога ще ни ги дават, ама то пък и едно безразличие ме е обхванало напоследък в това отношение. Тормозим се за тея училища, избираме ги, а те кое от кое по-голям шит, поне при нас са така. Сега съм в чуденка с кое да направим компромис и какво да изберем - това, което ни е по-удобно, с по-добра база, но по-кофти учителка, или по-неудобното, с трагична база и добра учителка... Rolling Eyes  За чудо за по-добро училище въобще и не се надявам, пък и чудесата си ги изхабихме за тази година - приеха малчо в ясла!

Среща на 2-ри ми звучи чудесно! Липсвате ми, мацки!

# 259
Здравейте, момичета  Hug
Как са училищните вълнения?
Нашият писан първокласник изкласи, получи си свидетелството - голяма радост, голямо чудо. Има си списък с 10 книги, които да прочете през ваканцията... обаче не е особено впечатлена от тази идея. Добре че това лято съм си у дома, та можем по цял ден да сме навън трите и да се занимавам с Яна
Ренка, за твоята дилема (сигурно вече сте избрали де), според мен най-важна е учителката. 4 години все пак ще бъдат заедно.
Разминахме се със срещата на 2ри юни... да мислим за нова, като минат дъждовете?

# 260
Нуни, браво на писанчето  Heart Eyes  Още не ми го подбира ума колко бързо мина първата учебна година. Нашата същност не е минала още, имаме още 4 седмици до ваканцията, при нас ваканцията нали е кратка (6 седмици).  Но вече мина срещата с класната, която ми каза какво ще пише в свидетелството  Wink

За Милена такова домашно, пък било то за ваканцията, би било мечта  Laughing  Такъв книжен плъх е, не е истина. Чете по 3, 4 книги всяка седмица, а през ваканциите, когато има повече време, по 1 на ден  Crazy Нуни, какви са книгите от списъка? Интересно ми е какво дават на децата да четат, мога да открадна някоя идея  Grinning  Hug

Давам тон за нова песен, за да не пишем темата до 8мия РД  Whistling
Какви са ви плановете за лятото?  Sunglasses Sunglasses Sunglasses

Милена ще има 6 седмици ваканция. През първите 2 ще ходи на нещо като летен лагер (без преспиване) и много се вълнуваме, защото от миналите години знам че програмата винаги е страхотна и много разнообразна, с много пътувания. През 3тата седмица ще почива от 1вите две седмици  Mr. Green и през 4тата и 5тата седмица сме на море  Party През 6тата седмица имаме часове при зъболекар, кардиолога, и се настройваме психически за новата учебна година  Wink

# 261
Разминахме се със срещата на 2ри юни... да мислим за нова, като минат дъждовете?
Ами ние с Рачето се видяхме, всъщност, бяхме само аз с двете деца и те семейно ...

Нуни, браво на Писанка, да си почине хубаво и наесен пак с желание да ходи.
Ние записахме Кало на училище, Дамян на градина и при нас минаха най-големите вълнения, другата седмица има родителска среща в училището на Кало да видим какво ще кажат.

Татянка, ти първо кажи при вас как е положението с тези дъждове? #Crazy

Иначе ние все още нямам много яснота за лятото.
Най-вероятно август месец ще ходим до Бургас, а септември - в Гърция. Имаме планове и за планина малко, но незнам до колко ще ни стигне отпуската.

# 262
Деси,  пак не съм разбрала май за срещата  Blush  Успех и с родителската, ние на първата такава уточнявахме по колко пари да събираме  Laughing Шкафове, книги, специални папки за учебниците...

Татянко, книгите са:
Приказките по телефона на Джани Родари
Басните на Езоп
Мечо Пух
Пипи Дългото Чорапче
Приказките на Андерсен
Български народни приказки
Патиланско царство и още няколко на български автори, които се съмявам, че Миленката ще може да прочете  Laughing Браво за ентусиазма й за четенето, но тя от мъничка си е много будно и ученолюбиво хлапе  Hug

Купете си тези книжки, ако ги нямате http://www.helikon.bg/author/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D0%BD%20%D0%9D%D … 1%81%D1%82_73591/ Яна ги обожава.

За лятото нямаме конкретни планове. През юли ще скокнем до морето или нашето или в Гърция, не сме решили. На вилата ще бъдем до есента. А сега се опитвам да запълня програмата на Яна с ей такива дейности - http://www.zoosofia.eu/index.php?option=com_content&view=cat … =30&Itemid=30 , уроците по рисуване и такива ми ти работи. Много ми се искаше да я запиша ето тук https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/968867_46 … 7_246457035_n.jpg обаче е малка още точно за този лагер.

Наистина, забравих да питам за наводненията, при вас как е?

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 23:07 от nuni

# 263
  • София
Здравейте,
Ние не можахме да дойдем на срщата защото Соня беше болна. Напоследък имам много проблеми с нея - болки в ушите и главоболие вече повече от месец.
След продължителни болки в ушите направи и ангина, която трудно излекувахме. Ходихме при 3-4 УНГ - в Токуда, правителствена, ИСУЛ. Накрая Улевинов ни оправи като смени АБ.
Сега остана болка в едното ухо и главоболие. Ходихме и на очен лекар, предстои разширяване на зениците.
Направо съм се сбъркала какво стана с това дете. Sad
Тъкмо оздравя и в сборната група, където е с Влади се оказа, че има скарлатина и сега я размотавам по бабите, за да не се зарази.

Иначе вече сме записани в желаното улилище, мина и първата р.среща. предстои още една в края на месеца и после една на 3 септември. Униформа поръчхме, за да е готова за 15 септ.

Лятото - от 1 юли ще ходим 1 седм. в Турция. псоле - не знам - ще ходят на градина докато може и после ще ходят на село при свекитата докато си взема отпуска края на август.

Нуни, аз съм набелязала това -http://www.horseman-bg.com/
Четох добри отзиви.

# 264
При нас всичко е окей  Hug  В други краища на страната обаче е трагично... Проблемът е, че на повечето места имаше такова наводнение през 2002г., след което застрахователите прекратили застраховките. Това е голяма трагедия, много хора тъкмо си стъпиха на краката и пак губят всичко, тъкмо изплатиха кредитите и сега пак трябва да почват от нулата  Cry
При нас всичко беше много по-леко, в съседния град имаше само наводнени мази, на около имаше леки свлачища и паднали дървета доста, общо взето само леки поразии, особено пред бедството в другите провинции  Cry Но наистина, времето беше ненормално миналия месец, само дъждове и студ - до преди 2 седмици пуснахме парното  Confused Сега, слава богу, е дошло лятото, но пролет нямахме. Хубавото е че всичко е цъфнало, много е зелено, поне една полза от дъждовете  Crazy

Нуни, мерси за книгите, наистина българските трудно ще ги намерим преведени  Laughing

Аз ви препоръчвам една книга на немски автор, аз самата много я харесах като дете, за момчета и момичета е, класната на Милена йм я е чела по време на закуската: http://www.book.store.bg/p24944/sedmica-ot-sybo-ti-paul-maar.html
Иначе Милена сега е запалена по поредицата "сестрите вампирки":
http://www.helikon.bg/author/Франциска%20Гем_106642/  както и Лили Чудото: http://www.helikon.bg/search/?qstr=книстер

# 265

Лятото - от 1 юли ще ходим 1 седм. в Турция.

Къде?  Flutter 

Дано скоро открийте причината за главоболието на Соня  Praynig  Кръвна картина направихте ли?

# 266
  • София

Лятото - от 1 юли ще ходим 1 седм. в Турция.

Къде?  Flutter 

Дано скоро открийте причината за главоболието на Соня  Praynig  Кръвна картина направихте ли?

Татянка, мисля че ще сме тук http://www.royalalhambrapalace.com/default.asp, но покрай Соня не съм и погледнала дори, че баща ми се занимава с организацията по пътуването.  Blush Дано минат болежките  й преди пътуването, че се притеснявам каква почивка ще е.

Правихме една кръвна картина, но тя не показва нещо обезпокоително, освен леко завишени някои показатели от боледуването.

# 267
Татянка, радвам се че са наред нещата при вас Wink
И Кало е фен на Лили Чудото Wink
Нуни, и на Финдъс сме фенове Wink
Рени, дано да намерите причината за главоболието при Соничка Praynig При Кало миналата година сякаш се срина имунитета и много боледуваше, повече от Дамян ... та даже и менингит изкара  Cry но след  това вече се закрепи и сега (пу-пу да не му е уроки) е екстра. Дано и при вас да минава този период.

# 268
О, най -накрая малко се раздвижи темата  Hug.

Ема също е записана , в най-близкото училище, пък ще видим. Вчера и за английския я регистрирах , с танците също продължаваме от есента. Програмата е направена , само да има доброволци за водене  Rolling Eyes.

Вече направихме едно море - миналата седмица бяхме в Гърция, много сме доволни и догодина пак така началото на юни. Времето си беше чудно и много спокойно.

Нуни, и ние сме от феновете на Финдъс, имаме ги всичките , та и аз препоръчвам. Препоръчвам също и "Писма на един дакел" на Станка Пенчева.

Иначе децата вече са на вилата с баба си и дядо си и в нас кипи ремонт, много е напечено  Crazy Изнасяме се да спим в хола , за да направим детска стая, за която сме в голям спор как да изглежда. Много ми се иска двуетажно легло , но баща им се дърпа , ще видим.

Татянка, Милена направо ме изумява , за пръв пък чувам малко дете да чете толкова много, браво!
Ема много обича , но аз да и чета .

Рени, надявам се , че скоро ще се оправят нещата при вас  Hug.

Ренка, Вальо в кое училище го записа?

# 269
  • нейде там, където ....
Ние приключихме учебната година с отличен. Сега продължават занимания по програма "Успех". "Писма на един дакел" са в списъка ни с книжки за четене през лятото.  Simple Smile

Пропуснахме срещата на втори, заради културно мероприятие на баткото.

Болните да оздравявят по-бързо, че лятото всеки момент ще се развихри зад прозореца! Весела ваканция на всички!

Общи условия

Активация на акаунт