Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 620
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Аз докато се включа ще изпишете темата.  Laughing

Анбибиан, аз нямах предвид, че произвеждат Нуби. Те там продават и стоки, които не произвеждат, колкото да са в крак с пазара. А понеже писа, че навсякъде на чашата пишело Нуби, затова писах, че може да е Нуби. Щом пише Бейбилав, значи е Бейбилав ама не разбрах всъщност къде пише Нуби и къде Бейбилав.  newsm78 Да не би да са сложили чаша Нуби в опаковка от Бейбилав?  newsm78 Кой ги знае и те къде са се разсеяли.  newsm78

Съни, хехе, браво за шегата. АЗ се хванах.  Laughing Нали беше писала, че вече мислите за трето и аз тъкмо се чудех какви хора има.  Laughing А мен никой не ме излъга и аз не излъгах никой.  Laughing Защо не дадеш на Алина Дормикинд? Дават се при безпокойство и липса на сън. Моята лекарка каза, ако положението стане нетърпимо при нас, да давам 3 пъти по 1. Аз обаче давам само вечерно време преди лягане 1. Случи се няколко пъти да се събуди през нощта с рев и пак давах по 1 Дормикинд и мазах венците с Дологел и пак заспиваше. Пробвай с тея хапчета - хомеопатични са.

skay, дано се оправи бебчето по-бързо.  Praynig Пиши какво е станало.

Марсика, моя стол много ме кефи. Стола на бебето де.  Laughing Има позиции на облегалката, които не ползвам понеже на Християн му е най-удобно на 90 градуса - само така се задържа дълго време на столчето и то не само за ядене, но и за игра. На полегналите положения само мрънка. Хубавото на моя стол е, че има позиции нагоре и надолу, но е с 4 колела и на едното се разхвърчаха гумичките та мъжа ми ги лепи днес.  Laughing Та затова по-добре отпред поне да не е с колела понеже точно предните колела се развалят най-бързо май-май. Но пък е удобство да се кара и вози бебето с помощта на този стол от една стая в друга.  Mr. Green Ето го модела да имаш предвид макар че надали ще го вземеш след последните редове.  A, не е и много компактен, така че надали ще го избереш. Но дори и да знаеш да не го взимаш. Laughing http://shtarkel.com/products/1269-stol-za-hranene-mag.html

Пепи, честита половин годинка на Ивко!.   bouquet

Анси, аз днес взех урина от моя шушан с помощта на колектор. Обаче го сложих не както казват някои да се залепи на памперса ами му го залепих на него.  Laughing Пъхнах му пишката в дупката, преди това раздух плика да не е залепнал, лепнах му го на кожата (не на памперса) и му сложих памперса. Проверих след 15 мин - нищо. ПОсле му дадох да пие мляко, приспах го и по едно време го чувам, че се напъва да ака и аз нали съм купила само един колектор и викам да не отиде зян, разкопчах памперса и гледам, че се е изпишкал малко в колектора, изсипах в едно шишенце за стерилна урина (но не е стерилна де), запечатах, пак сложих памперса и го оставих да се наака на спокойствие.  Laughing Занесох урината и утре или другиден ще ходя да видя резултатите.  Simple Smile АЗ я занесох около 2 часа след като я взех.

Ники и Кати, дано по-скоро оздравее малката Ани.  Praynig

Лусин, честити 6 месеца на Леда.   bouquet

Тони, ама тези свекъри и свекърви само за щуротии се навиват. При нас пък предполагам, че свекър ми е мислел, че ще кръстим бебето на него, както и мислех да направя първоначално, но после като се скарахме, реших че няма да е на него. Ако беше момиче, щях да го кръстя на баба ми, която почина като бях бременна. Обаче се роди момче и решихме на никой да не го кръщаваме. И сега като някой повдигне темата за имената, аз казвам, че това е отживелица да се кръщава на роднина. Както ми харесва, така ще го кръстя.  Crossing Arms

Блеккис, съчувствам ти. И нашето положение е подобно. Като че ли все по бедните върви.  Laughing И ние като вас сме на квартира и със заплатата на мъжа ми я плащахме, както и сметките. Сега и ние се чудим какво ще правим, но много се надяваме да намери по-скоро работа, макар че като гледам положението е страшно - много са ниски заплатите, много малко работа има, много хора се борят за едно работно място, абе направо ужас. Да отиде мъжа ти на трудовата борса, от там ще дават някакво минимално обезщетение, не разбрах и аз какво, защото са принудили мъжа ми сам да си пусне молбата за напускане и затова ще плащат по-малко. Но пак е по-добре от нищо. Утре ще си подава и тия документи, които нямаше в петък и ще видим какво ще кажат. Абе сложна история. При нас поне свекърите много помагат финансово, даже ни платиха сметките, че не бяхме ги плащали като хората. Храна купуват, за бебето всичко необходимо, та поне не сме чак толкова зле. АКо вие нямате на кой да се опрете, е много лошо. Няма ли някой от двете семейства, при който да отидете? При нас е кофти понеже, ако не можем да останем на квартира, трябва да ходим в Костенец, от където съм аз или да се разделим с мъжа ми, защото у тях няма място за всички, то само багажа ни няма да се събере, особено сега покрай бебето - кревати, щуротии, какво ли не. Дано да имаме късмет мъжете ни да си намерят бързо работа, че не знам как ще се оправяме.  Praynig

Лили, мерси за рецептите.   bouquet

Хехе, Деси, ама и ти отглеждаш голяма гладница.  Идеята да не се съкращава бащата докато майката е в майчинство е много добра, макар че надали ще я приемат в скапаното народно събрание. Те там приемат САМО закони, които да правят живота на майките и бащите все по-гаден и все по-зле от финансова гледна точка.  #Cussing out А и като има такива гадове-шефове, пак могат да принудят някой да си подаде сам молбата за напускане.  #Cussing out

Вече взех много да се притеснявам да не стане някоя беля, защото Християн почва да кашля и да се дави (явно със слюнка) предимно като го сложим да спи. Днес замалко да стане белята. Той толкова много не се е давил и като новороден. Ама много се чудя защо тия слюнки почнаха назад да текат, до скоро излизаха навън, да не би и задните зъби да почват или страничните, не знам дали има такава връзка.  newsm78

Друго, което мисля е като ми свършат кашите дето съм взела, да не взимам повече, защото бебешока почна изобщо да не се засища от тях. 2 часа и нещо минат ли след кашата, е гладен. Сега мисля след тях наистина да почна попарката на тяхно място да видя дали ще се засища по-нормално с нея и другия вариант е да му варя овесени ядки истински и да ги пасирам, което сигурно също ще направя идните седмици.

Леле, засиняла съм се от писане.  ooooh! Ако имаше конкурс за най-дълъг пост, можеше и да го спечеля.  Laughing

# 616
Аз пък днес се замотах и още не сме излизали. Чакам го да се събуди сладкиша и отиваме да си вземем каката, а после в парка. В събота си купихме и нова количка, та ще я тествам днес. Лятна е, но е достатъчно просторна и за поотраснало дете. И е по-компактна събрана от старата ни, която пълни почти целия багажник.
Ахилейче, абе знаеш ли какво се сетих... Аз от седмица-две се сетих ама все забравям да ти пиша. По повод на сухата кожа на Хриско. Свекито със Зори все врънкаше как му давала на таткото рибено масло за апетит. А тя хем ядеше милата хем на годинка беше далеч под средните норми. Та започнах да й давам и аз и състоянието на тогавашната й екземка се подобри доста. Освен това бях чела, че витамин Е подпомага развитието на имунната система. И като питах педиатърката тя каза, че витамин Е имал отношение към състоянието на кожата и затова да не съм се учудвала, че се е подобрила. Разбира се не върши чудеса, но е едно безобидно рамо в помощ. Бях споделила с една мама от форума където пишех за Зори. Нейната девойка имаше ужасен атопичен дерматит и вече над годинката се разчесваше и си правеше рани, бяха се принудили да я сложат на нормално ъглово легло защото в бебешкото много добре ползвала решетките за чесалка. абе много се беше намъчила. И като пробвала с рибеното масло каза, че имало много сериозно подобрение при девойката. Има едно, което не е на капсули, а е течно- шведско май беше, с вкус на череша, съставките са екстракт от череша, нещо си за стабилизиране пак от естествен произход. Казва се Ескимо кидс. Зори не му се кефеше много, но пък тя се радва на обикновените червени перлички и до сега си ги хурска с кеф. Та се чудех да провериш и да питаш лекарката на Хриско от кога може да му даваш рибено масло и в какви количества. Може пък да подобри малко състоянието на кожата.  newsm78

# 617
Привет, мривет Simple Smile
Узунова, ние през седмица пътуваме от София за Пловдив и нямаме проблем. Ако малкият не иска да спи или е много кисел му давам да цока и така.
Смехоранка, аз докато се включа за бибите и ти си купи, ама да кажа все пак  Mr. Green С щерка ми ползвахме само Камера – супер евтина марка, бяха по 2лв, но много удобни силиконови бибки. Има ги във всяка аптека.
Сийн, за авокадото  – слаб алерген, сред първите храни, включва се към основната храна вместо заместител на плодове, приема се добре от стомахчето и в по-крехка възраст.
Пепи, честита месечинка и скорошно озъбване Simple Smile
И ние сме голяма драма тези нощи – цока по 40 минути и после спи 20, пак цока 40 и спи 20, аз обаче не спя. Страх ме е да не го затисна. Парцал съм вече и днес купих хамомила 15. Прочетох, че при някои от вас действа. И Дентокинд взех и Дормикинд, пък да видим...
Калиопа, честит телефон! Само хубави новини да чуваш по него!
Анси, до една годинка не е хубаво да се замества хранене – в смисъл всяко папу трябва да е млечно. Може да е само пюре на обяд, както иска педи, но после бебо да си досуче или в пюрето да има лъжички АМ, ако не се кърмите.

# 618
Ахилея не съм объркала чашите и те не са объркали опаковката  Joy Просто чашите на Бейбилов са произведени от Нуби т.е. ДМ плаща на Нуби да им произведат чаши. Надписи по чашата има на дъното, на силиконовия накрайник и на капака, ако имаш път през ДМ обърни внимание. Само дето чашите на Бейбилов са 7-8 лв, а на Нуби около 10  Wink

Колко време след началото на захранването се включва второ ядене? Нещо Яна ми се сърди, май не беше доволна, че получи само мляко  Whistling Изведнъж се разплаква, хваща някоя играчка, натъпква я в устата, спира да реве и почва да дъвче ожесточено.
И кога мога да увелича дозата, примерно сега давам 10-20 гр пюре, кога мога да увелича и с колко?

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 16:41 от anbibian

# 619
Момичета, влизам да ви попитам някой някога дали е използвал капките на Бах, лекували ли сте се с тях? За сега ползваме активно хомеопатия, но си мисля да ги опитам, тъй като една приятелка се занимава с това и доста ми ги похвали. Дори става дума за БИО капки, ето ги : www.Dr-bach.bg. Въпреки че съм фармацевт, а може би точно заради това (тъй като знам много добре за какво става дума) все ме влече напоследък към алтернативни терапии Mr. Green.  Е и не само за лечение, де..помирисах мострички от парфюмите и мисля да си взема, защото са доста нетипични миризми Flutter
Нещо напоследък все пиша във фейсбук групата, та сега реших тук да го постна това, да не ме забравяте, които не следите фейса:)))
Иначе и аз бях от добрите лоши ученички Laughing, тоест лесно се справях с материала, но още от малките класове имах доста забележки в бележника, от сорта на "замеря другарчетата си с тебешир в час по...", "играе на "Шегите на Амур" в час по руски"Simple Smile))) (любовчийка), а най-описателното беше "стреля по съучениците си с хартиени топчета през тръбичка от химикалка" Joy hahaha
Ох, толкова, че дебнинкий вече има леко истерични отенъци в плача и това ми говори, че трябва да ставам комайче Thinking Laughing hahaha

# 620
  • София
Здравейте отново! Влизам да ви се похваля, че току що ми донесоха кравата от Милка  newsm44

# 621
Мерси, Ахилеа, ще дебна и аз така, само се чудя защо ми дадоха 2 направления хем за стерилна, хем за нестерилна урина, само стерилна не е ли достатъчно  Thinking За кръв отделно, де. Исках да му изследвам и ТСХ на бебчо, но педи ме увери, че не се налага.

Флучия, аз сега след пюрето кърмя, но според докторката може вече да дам цяло голямо пюре, като останалите кърмения за деня се запазват. Той обаче Митака май не може да изяде цяло от 190гр. Толкова ли е дажбата? Simple Smile

Ух с тия уволнения направо се плаша вече. Дано всичко се нареди.  Hug

# 622
Здравейте,момичета! Hug Hug Hug
Ние нощеска успяхме да поспим малко повечко,ама пак не е кой знае какво ConfusedДнес излизахме за малко,та Алина поспа навън.Ходих до аптеката,та взехме едно гелче,мазах я одеве,сякаш е по-спокойна,ама ще видим...

Момичета,аз да ви попитам...Вие връзвате ли червено конче на ръчичките на бебоците?Аз й връзвах в началото,после спрях,но мисля да й вържа пак,че нещо...Не че много вярвам в тия работи с урочасването,ама нищо не ми пречи да й вържа конче...

Варол,как върви бременността при теб?Бебоците са добре,надявам се...И като разберете пола,да ни кажеш Laughing

Сийн,блазе ти за танците...И аз мислех да ходя,но няма на кого да оставя Алина,а не става да я взимам с мен,че тя няма да стои кротко в количката,а ще почне да мрънка...А ми се ходи много.Нищо,май месец щеси отиграем LaughingНа бал сме на племенницата,на сватба сме...Сега пък тоя месец сме и на годинка на другата племенница,те ще го правят в ресторант...и изобщо...Супер месеци идват Grinning

Хаха,Марси,интересно ми стана как си ме сънувала,че чак не съм приличала на себе си LaughingРадвам се,че Ая вече е по-добре! HugАхх,как си запомнила за бебе "В" Mr. GreenВсички ни бъзикат за това бебе "В" Laughing
Ааа,за сиропа щях да ти отговарям....Аз го давам с лъжичка и смесено с кърма PeaceНе съм имала проблеми нито с Алина,нито с Боян,отваряха усти и двамата Laughing
Много яко си метнала мъжа си hahahaТрябваше да кажа аз на ММ,че Алина е казала "тати",щеше да е голямо шоу,ако и той беше почнал така да й разиграва циркове само и само да га повтори Mr. Green

Пепи,честита половин годинка на Ивко! Heart Eyes HugТортата е супеееер! GrinningДано и Ивко скоро да се успокои и да не го мъчат много зъбките!

Смуси,то рано...не рано,няма да те пита  LaughingЩе бъде хубаво да си бременеем отново заедно,ама....викаш шанса е минимален,а? Laughing

Калиопа,дано Борислав да не се разболее!Давай витамин С и дано да се разминете с боледуването!

Ники и Кати,дано Ана бързо да се оправя!И Боян беше болен от бронхиолит през септември,та лежа в болница и едвам се оправи,много зле беше....Така че,ако видиш,че положението се усложнява,отивайте към болницата,че да не стане по-страшно!Успех и дано да се оправя възможно най-лесно и бързо госпожицата! Praynig

Иветка,аз пък имах подобен учител по история LaughingЗа него разказваха,че на контролното може и за "Червената шапчица" да пишеш,но ако ти е хубав почерка и си писал старателно и четливо-пише 6,а дори не чете написаното,но аз не съм го пробвала тоя номер Mr. GreenНо пък редовно си четях от учебника,докато ме изпитваше,изобщо не забелязваше,аз при него не съм си учила изобщо уроците,ама започна да бие учениците и го изгониха....

Звездичкова,да,ще си разделим вината,няма страшно LaughingАма тук се оправи времето,при вас как е? GrinningСамо че сутринта си беше бая студено,после се постопли...Дано утре да е хубаво!

Лусинче,честита 6-та месечинка на Леда-Буболеда! Hug

Рени,много неприятно! SadДано да намерите решение на проблема и мъжа ти да си намери работа!Стискам палци! Hug Hug Hug

Ахилеа,аз много-много не исках да й давам разни хапчета,ама ако нищо друго не помогне-ще прибягна и до това.Сега й взех един гел,та ще изчакам да видя дали ще има действие и ако няма...Ще взема тия хапченца.

Изчезвам,че трябва да си видя манджата hahaha

# 623
Здравейте Hug

Днес времето беше по-добре и направихме едно излизане, пихме кафенце и до кухнята ходих да занеса бурканчета и документите и от утре ще взимаме манджата от там Grinning Дано му хареса, ако ли не веднага спираме Stop
Времето се пооправи и мм почна доста да липсва Cry, сега спря да духа и отидоха да си хвърлят мрежите за калкан, но какво да се прави , пари трябва да се изкарват Simple Smile

Рени,, дано скоро мъжа ти си намери нова и по-добра работа Wink

Съни и аз ти се вързах за момент на първоаприлската шега Laughing Аз му връзвам червено конче, даже баба ми ме научи как да го омотавам, че да стане сплетено и по да прилича на нещо Thinking

Честити месечинки на Леда, Ивко и всички останали бебчовци  bouquet  bouquet  bouquet

Дано всички болни бебчета се оправят по-скоро Praynig

И аз изчезвам да готвя  chef

# 624
  • Vaudreuil Canada
Пепи честита ви половин годинка - много апетитна торта си спретнала   chef

Мацки не смогвам да ви изчета - въобще не знам кога успявате да изпишете толкова много  Mr. Green

# 625
Ох, милата Яна мама щеше да я свари  ooooh!
В стаята 24 градуса, а аз съм я навряла в дебело, зимно чувалче  ooooh!
Вие с какво завивате бебетата в по-топлите дни. Зимата ми беше лесно - муш в чувала и готово.
Сега май ще търся да купя пликове и някакво тънко одеало  newsm78
Видях в Икеа тънък спален чувал, но мисля че беше само късия вариант, а ние вече сме дълги...

# 626
Момичета, благодаря в за честититките!
Ние не го отпразнувахме кой знае как освен, че почерпихме малката с тиква, нямаше друго специално Simple Smile Щях да и правя снимки и тъкмо я нагласих, облякох и всичко и видях, че и двете батерии на фотоапарата са паднали и неуспях. Излязохме и тя много хленчи и се прибрахме, та така.
Лелеле, много татковци останаха без работа изведнъж  Sad Дано бързо си намерят работа. Ние също сме на квартира и изцяло разчитаме на доходите на ММ, ако си загуби работата направо незнам. Верно трябва да има закон за бащите да не се уволняват и съкращават.
Лека нощ!

# 627
  • Пловдив
Честита месечинка Ивко  bouquet
Честита месечинка на Леда   bouquet
Наде,дано Сами да хареса кухнята  Wink
Съни,аз от раждането съм му вързала червено конче с една малка Богородичка и отвреме навреме само го сменям  Peace Моите танци са в неделя от 18ч и Мм гледа Благовест  Grinning За колажа съм готова,ще се разберем на лични  Grinning Зелда и с теб ще се рзберем  Mr. Green
Флучия,благодаря за отговора за авокадото Hug
Марси, и аз си го взех това спиасание и книжката не е лоша  Peace
Блек,дано нещата при вас бързо да се наредят  Praynig

# 628
Здравейте и от мен!
По диагонала ви прочетох, доста интересни теми сте подхванали. Накарахте ме да се усмихвам със спомените ви от ученическите години. При мен нищо интересно - бях отличничка. Учех, но и лесно помнех (за разлика от сега). Беше ме шубе да бягам. Забавното беше, че майка ми работеше в полицията, а баща ми - постоянно в чужбина. А аз исках да ходя по дискотеки. Майка ми уговаряше колегите си и те ме прибираха в уречения час от дискотеката Joy Но времената бяха съвсем други.

Блек, Ахилея, много неприятна ситуация с татковците. Наистина, в момента е много трудно с намирането на работа и допълнително заплатите са доста ниски. Но дано при вас нещата да се уредят по-бързо. Борсата наистина спасява временно, дано да са ги осигурявали на реални пари.

Съни, аз се вързах на шегата ти. В първия момент така се "оцъклих". Въобще не помислих и че е 1-ви април. Иначе съм изплела и вързала една червена гривничка на Ивайло (едно време плетяхме такива от мулине, приятелски гривнички).

Ние пътувахме, най-после малко разнообразие за мен. Но на дребното пътя му се отрази много зле. Голямо мрънкане. Горкото не е свикнало да стои продължително време в една поза. Иначе смяната на обстановката му понесе добре. Най-интересно ни беше да му видим реакцията, когато се приберем. Това дете пощуря. Още докато бяхме в асансьор така се ухили. А после вкъщи едно говорене, едно смеене.

И другото, което исках да ви споделя, е, че вече не смогвам да преобувам чорапите на Ивайло. Постоянно краката му са в устата. И съответно чорапите мокри. Вие имате ли такива проблеми? Трябва да купя поне още 5 чифта  ooooh!.
И ние малко покашляме, ходихме на 3-ма лекари да го слушат. Уж е добре, но много се притеснявам. Сега ми "говори" и малко носово. Може утре да навестя педи, че при бебоците нещата се развиват скорострелно.

И още нещо искам отдавна да ви питам - кога смятате да се връщате на работа? Звездичкова, със Зори до кога си я гледа - питам заради алергията и проблема със захранването?

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 22:53 от fifi_0421

# 629
Звездичкова, интересна е тая идея с витамините. И аз съм си мислила, че може някакви витамини да не му достигат. Крема, който изписа педиатърката съдържа витамини между другото, но не знам защо предния път се размазваше добре, а този път е по-стегнат и не мога да го мажа, дали заради по-студеното време или е забравила/добавила някоя съставка, че нали бях загубила предната рецепта?!  newsm78

Анбибиан, много интересно ми стана за тези чаши. Наистина не съм се сещала за подобно нещо.  newsm78

Лили, честита крава. Ама как ти я донесоха? На крака ли? Че и аз чакам крава ама кога ще я получа не знам.

анси, на мен стерилна урина не са ми искали, но да видим какви ще са резултатите, дали няма да се наложи, макар че и стерилна надали ще я събирам по друг начин.  Thinking

За червеното конче аз абсолютно не вярвам в такива глупости, не следвам традиции и бабини деветини и т.н. Няма логика за такива неща, аз съм човек на разума. Мъжа ми е по-суеверен и се опитваше да ме придума да му сложим на Християн, но моите доводи надделяха.  Laughing

Анбибиан, аз имах само летни чувалчета, че ги взех за 3 и нещо от Кауфланд зимата.  Laughing И едно по-голямо взех и едно по-малко та голямото още му става, а малкото не. Та докато беше по-студено го слагах в това чувалче и отгоре една дебела завивка. Сега е само със завивката като го обличам по-леко.  Simple Smile

АЗ най-накрая си обух 2 чифта панталони от преди, единия ми беше тогава доста свободен, но сега ми е по-добре от другия.  Laughing Има и такива, които още не мога да закопчея, но виждам светлина в тунела.  Sunglasses  Laughing Определено се почувствах доста добре в по-секси и впити дрехи, които си позволих да облека днес. Чак мъжа ми каза, че все едно не съм аз.  Laughing Като до скоро все ме гледаше в едни безформени широки.  Laughing Аз вече си мислех, че сигурно никога няма да ми станат тези дрехи, но може би малко по малко ще се върна към предишната форма.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт