Октомврийските слънца очакват с нетърпение пролетта!

• 27 566
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
  • София
За ортопеда след 6 месец ЛЛ ми обясни, че ще ни прати след като си стъпне Нели на крачетата- ако имало проблем тогава щяло да се прояви или види. Видя ми се логично, а иначе и на нас ортопеда ни беше казал след 6 месец да отидем пак.

# 661
Alter Ego, нищо не знам за тези есенции, ама ми стана интересно. Свеки може да получи "нетипична миризма" за РД този път  Mr. Green В какъв смисъл са нетипични?
Ами, обикновено като помириша някой парфюм много често той ми напомня за друг, който вече съм ползвала, познавам и т.н. Рядко е да ме изненада някоя нова и характерна миризма. Тези парфюми освен това се ползват според човека и характера му, типа проблем, който има- например стрес, притеснение, трудно себеотстояване, агресивност и т.н. и явно се харсва тази миризма, от която имаш нужда най-много в момента и ти пасва. Ти свеки можеш да я "излекуваш" , ако тайно и капеш от тези капки в питиетата като те посети Twisted Evil hahaha Ох, тук малко прозвучах като Лукреция Борджия, но нали съм си "професионален отровител" от друга страна погледанто Mr. Green Laughing. Е, няма да се отрови, няма как, но пък може да стане една такава хрисима Laughing

Ох, тази сутрин бях да вадя задгранични паспорти на децата, че сме се засилили на море в Гърция да ходим за 10 дена (от 16 до 26-ти Юни), та беше голямо шоу. Ситуацията е следната- аз подпирам с длан под дупете бебето, а с другата ръка го придържам право под мишничката като съм клекнала на колене пред стола, за да не влизам в кадър. Таткото с една малка шарена топка се опитва да привлече вниманието й, за да гледа в обектива и клечи под фотоапарата с вдигнати за разстрел ръце Laughing нооооо аз явно й бях по-интересна. Сестра и в същото време се опитва да ме прескочи и да я закача, точно докато я снимаме, а аз с единия крак гледам и бариера да правя срещу тези й набези и така поне 20 кадъра. Чувствах само как леки струйки пот се стичат от слепоочията ми, ръцете лекинко треперят, но пък бебето беше много доволно от фотосесията. Добре, че поне 1 кадър стана горе-долу на фокус, че бях пред припадък Crazy hahaha. Иначе имаше много смешни физиономии и ако беше за семейния албум, много щях да се кефя, но хората си гледат някакви показатели, по които трябва да излезе снимката Tired

# 662
Alter Ego, добре, че го написа това тук, а не във фейсбук, защото аз съм резервирала Гърцията, но през акъла не ми е минало, че паспорт и трябва на маймуната, за да я взема. Щяхме да се поразходим до границата  Laughing
И сега лошата новина, на бебето тази сутрин му се засили кашлицата и аз в присъп на паника я бутнах в колата и я разтоварих в Токуда на втори контролен да видя какво става. Гърдите са чисти! Но леко има набъбнало гърло и като казах за разстройството в петък, сега сме с диагноза втори вирус. Писна ми вече. Дано не се обърне  в бронхиолит пак  Sad Отново спирам захранването.  Sad Тъжно ми е  Sad

# 663
  • Куциндрел
Лусин, стискам палци да не стане нещо по-сериозно с Леда и тя много бързо да оздравее.

# 664
Ей, дали ще насмогна на четене и писане днес?!  newsm78

Хехе, Зелда, много е сладко като говорят мъниците. А все си мисля да ти пиша и все забравям та ще напиша сега, че се сетих.  Laughing Тези дни пробвах на Тьопфер пудрата за къпане и мисля, че много ще ти допадне понеже беше писала, че не обичаш да къпеш бебето с разни химии и т.н. Въпросния продукт, въпреки че звучи много химично, всъщност е изцяло от природни и натурални съставки и няма никакви химии, поне доколкото видях. На мен не ми допадна това, че не забелязах да мие по никакъв начин, само подхранва кожата. Но мисля, че на теб ще ти хареса.  Laughing Тези дни ще пробвам и зехтиновата им баня, но като видях, че има 95% зехтин, си помислих че със същия ефект мога да плякна 1 капачка зехтин във ваната.  Laughing

Анбибиан, ако имаш тогава по-тънки завивки ползвай или потърси лятно чувалче.  newsm78
Иначе за офертата е яка, но виж големината дали е достатъчна за пораснало бебче.

Цеца, значи и при вас същото положение с кашлянето.  Thinking Наистина, ако яде плодове, давай разхлабващи и дано нямаш ядове. А не знаех, че има и Гастрокинд. Аз съм много доволна от Дормикинда и Ентерокинда, но пък моя няма газове, но понякога има запек и се чудя дали ще го пусне като спра Дуфалака.  newsm78 Ако пак се запича след курса с Дуфалака май ще го пробвам, но да видим. Като че ли е по-добре вече, особено когато пие сокове и яде плодови пюрета.  Grinning

Блеккис, много хубаво че са го осигурявали на добра заплата. Значи и сега няма да е толкова зле положението. Докато моя го осигуряваха на по-ниска заплата и сега ще вземе таратанци, а и май при подадена молба от него да напусне дават по принцип някакви минимални пари. Дано се оправите. Тези пък родители на мъжа ти какви са. Пф, такива родители ли имало?!  #Cussing out Ама един ден като няма кой да ги погледне, ще се сетят.  Whistling

terika, ние не сме ходили пак на ортопед. Не знам кога ще ни пратят пак. НО на консултацията за 6-тия месец не беше моята лекарка, а някаква друга я заместваше та другия път ще си направя устата за този преглед.  Rolling Eyes

Звездичкова, честито зъбче.  Grinning

Лусин, скорошно оздравяване на Леда желая.

Моя Християн тази сутрин също беше със запушен нос, както и аз. В 5 часа сутринта се събудих от студ щото мъжа ми отишъл до тоалетната тогава и нямало кой да ме грее. Та станах и включих печката.  Laughing После ми се стори сутринта, че Християн кашля по-различно. Утре ще ходим да вземем изследванията и мисля направо да го заведа да го преслуша и неговата си лекарка да видим какво ще каже. А за къпане му взех Мустела Стелатопия крем за миене - много съм доволна, но свекърва ми не е гледала и е взела такъв, на който срока му изтича май месец.  Whistling Та тогава ще купува още един, а този аз ще си го ползвам.  Laughing Ей, още не съм изразходвала душ-геловете, шампоаните и мазилата дето взимах за бебето и все един след друг се редят.  Laughing Та все си имам и за мен и все с такива хубави и скъпи неща се къпя напоследък.  Laughing

# 665
Здравейте, момичтета. Вчера милото ми слънчице Дениз стана на цели 6 месеца, да ми е жив и здрав Heart Eyes
Почерпете се за негово здраве

Снощи писах, писах, и накрая като тръгнах да публикувам написаното се оказа че сесията ми е изтекла и всичко ми се изтри Embarassed после пък трябваше да се къпем, да ядем и .. сега намерих време да понапиша нещичко

За лъжичките, ние ползваме силиконови лъжички на томи типи, с тях давам и капки.
Марси, аз много си харесвам столчето, ако все още си търсиш можеш да му хвърлиш едно око, компактно, с няколко позиции на гръбчето, няколко нива на височина:
http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87% … abymoov-2524.html
Цеца, според мен и тиквичката е подходяща за захранване и няма да ви запече Peace
Калиопа,честит нов телефон, да си го ползваш със здраве Grinning
Ия, ние ще вземем кошара но още не сме решили каква, вероятно на Бертони play center

Blackkisss, дано мъжа ти си намери нова по-добра работа в най-скоро време.
Тони, хич не се връзвай на свекърва ти, след време тя ще се срамува Twisted Evil
Лили, честита кравичка   Party
Червено конче си връзвам от родилното.
Терика, мисля че щом няма какво да проследявате няма смисъл да ходите на 2ри преглед при ортопед, нали огледаха тазобедрените стави и всичко е било ок.
Съни, благодаря че си се сетила за мен Hug До преди няколко дни се чувствах отпаднала и ми се гадеше само като видя храна, но като че ли почвам да се оправям. След първия ехограф не съм ходила на преглед повече, ще ходя чак в края на април, а в началото на май на ФМ, надявам се да разбера тогава и пола на бебетата, пада се да съм в 13 г.с.
Болничките бебчовци да оздравяват бързо, а на майчетата им много кураж  Praynig Hug
Честита месечинка на всички бебчовци с месечинки от изминалите дни и днес Heart Eyes

# 666
Здравейте момичета, чета ви редовно, но почти не съм писала. Сега съм пред "страшна дилема" Simple Smile newsm78 каква чаша за пиене да взема за моя бузанчо, защото трябва да го накарам да пие вода. На 5-ти прави 6 месеца и до 5,5 месец бяхме на изключително кърмене без вода. Проблемите започнаха като въведохме оризовата каша, с която да захраним в 5,5 месец и картофа по препоръка на педиатърката (все запичащи храни). Първият път след тази каша Гого се изака на 6-я ден, а следващото акане беше след 7 дена. Мисля си, че може би това се дължи и на това, че не пие вода. Мъча го да пие от шише, но не иска. Давам му пюре от круша и слива, но нямат ефект върху него. Сутринта му дадох и тиква, но пак няма ако. Сироп го пробвахме да му дадем Лактолоза, но той отказва да го приеме, независимо под каква форма му го даваме. С каши ли не го смесвахме и в устата го изсипвахме, то не беше плюене, рев и задавяне. Cry мисля,че трябва да му увелича течностите, защтото само кърма и твърда храна не е достатъчно трябва и вода, но не знам коя чаша ще е най-удобна и подходяща за него. бихте ли ми споделили впечатленята си за някоя марка и вид чаша. Благодаря ви предварително!

# 667
Ахилеа – Аз търсих Дологел в апеката (нали беше писала по-рано), но ми казаха, че нямало в складовете в момента.

Флучия – Пробвам и силиконовите накрайници, но май си ги предпочита. По-скоро редувам сега – само и само да суче, мисля, че не харесва да е без тях, понякога сам си ги маха сам. Не мога да го разбера. Факт е обаче, че като ми спря цикъла и започна да суче.Знаеш ли каква е разликата между Хамомила 15 ch и 9 ch

Зелда – Лъжичката, с която му давам капки и хамомила, разтворени във вода е силиконова. Витамин Ц давах с обикновена желязна и от нея нямаше проблем. Имам и едни пластмасови и ще ги пробвам при захранване.

За КолажаСъни, сигурна съм, че всеки цени труда ти за колажа, както и за темички, още повече, след като родихме и виждаме, колко ни е оскъдно времето.  Момичетата едва ли са искали да те обидят.

skay – Не се притеснявай, все пак само попита, никой не си нападала. Дано с бебчо всичко е ок. Споделяй как се чувства.

Марсика – И аз съм поредната възмотена от лекарите. Дано си остане само спомен и никога не се повтаря на никое бебче.

Цеца – Може да предложиш и тиквичка, макар, че не им е сезона сега.

Kaliopa02 – Честит телефон! Само хубави новини да получаваш.

Ники и Кати – Дано се оправи Ани възможно най-бързо! Стискам палци!

kisssa – Можеш ли да споделиш, как направи бурканчетата с пюрета?

BLackKisSs™  - Стискам палци мъжа ти да си намери възможно най-бързо работа и да е по-добре платена. Имам приятелки безработни и така ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ в момента работодателите, че направо откачам като чувам, какви заплати получават.

Съни – Червено конче вързах още в родилния дом. И чак днес го смених. Просто за мое успокоение.

fifi_0421 – Искам да започна работа след първата година, което не означава, че не искам да си гледам детенцето. Просто заплатата ми е много добра и като започна да получавам 240 лв. и не знам, какво ще правим. Вече подадох документи за ясла и малко странно ме гледаха, като казах, че желаната дата за започване е, когато Крис е на 1,2 г.

anbibian – офертата е ми е малко скъпа, имайки в предвид цените в Джъмбо. А от одеалата там съм много доволна.

Петкова – Би ли ми казала д-р Хариева какво препоръчва за захранване, че не знам, дали ще я дочакам да се върне от отпуска.

Чай от хмел – Не съм сигурна, че ми помага, но го пия. Отново започнах уртика уренс (нали ги сменям), но не мога да си изхраня детето. Забелязвам, че му завам по-малко добавка на ден. Не знам ефекта обаче на кое се дължи.

Звездичкова – Колко е голяма каката, че и даваш кърма? Нали казват, че след 1-та годинка детето нямало чак такава нужда от кърма, колкото от близостта на мама. В смисъл, че всичко останало, което яде му дава необходимите вещества. Дали е така обаче?

Сребърна вода – От каква възраст може да се дава? Не съм сигурна, че е подходяща за бебета, но не съм се и интересувала.

Книга на д-р Сиърс – От файсбук ми я предложихте и веднага си я поръчах.Още съм в началото и затова ви изпуснах дирите малко. Но, от това, което прочетох до сега, съм много доволна. Там обаче пише, че от 12-ия до 18-ия  месец се въвеждат броколи карфиол, а елдата я дават като  – силен алерген, препоръчват банан и оризова каша за захранване, което за банана не бях го чувала. Първата лъжица е хубаво да бъде да нашия пръст – от това, което приготвиш – топваш с пръст и го даваш на детето да го оближе. Ако не му хареса и го плюе, значи не е готово за захранване. Оле, има толкова много информация за четене, ако на някой му е интересно, ще сподеям. Споделихте и за една друга книга http://www.colibri.bg/resultsb.php?book=347 , която нямам търпение да си купя, но по-късно.

Отивам да ви дочета.

# 668
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, моето бебе пак спи ( експеримента ми с кафето днес доказва, че всъщност не  й влияе то  Party )
Днес си взехме епикризата. Много съм доволна от лекуващия лекар (единствения човек, който работеше адекватно и реагира бързо със смяната на силния антибиотик). Човека хвана епикризата и ми "преведе" всяко изречение какво значи и защо така го е написал. Ая е добре, но продължаваме още няколко дни със Стодал. Др Стоянов ( така се казва лекуващия) каза, че ако се случи нещо, което да ме притесни да не водя детето веднага в спешното, а да му се обадя, по което и да е време и щял да дойде да я види ( Да не съм тикала бебето при бацилите), много отзивчив и приятен човек. Надявам се да не се налага да се виждаме повторно, но определено ще видя как стоят нещата с пациентите му. Харесах го  Peace
Лусин  Hug Hug Hug Мила, ще се моля за вас, ще стискам палци и какво ли не ще правя само да не ви повтаря бронхиолита  Praynig Praynig Дано се размине малката бубуЛЕДА  Praynig Praynig
Алтер Припомни ми как снимахме Ая за паспорт - тя беше на 3 седмици.. и беше пълна пародия. Сега на документа е оплезена и не прилича на себе си.. Ама това ще й е следващите 5 години  Joy
Варол, столчето ми изглежда доста добре и сякаш ще е практично в сгънато положение. Благодаря ти  Hug Честита половинка на Дени   bouquet
Аз още не съм водила и веднъж бебето на ортопед и се чудя кога и дали  Blush Blush

# 669
Здравейте,момичета! HugАлинка нощеска беше по-спокойна и най-сетне успяхме да се наспим. Simple SmileЯвно гелчето помага Simple SmileВремето беше доста приятно днес,ходихме на гости у сестра ми,та стояхме цял ден в дворчето и Алина се люля в люлката на племенницата Laughing,беше много доволна.Качила съм няколко снимки в албумчето Wink

Аз сега се сетих,че искам и друго да ви питам LaughingДразни ли ви,когато някои хора надничат в количката,за да видят бебето...Непознати хора.Днес много се издразних.Прибираме се и миниваме прец центъра,а някаква жена вече на 1000 се извъртя само и само да види в количката...По принцип не ми прави впечатление,ама днес ми стана неприятно.

Наде,хареса ли му на Сами яденето?Какво беше менюто днес Grinning

Анбибиан,завивам си я с олекотена завивка,но по-тънка,а и на е я обличам много.Спи с боди-къс ръкав и памучно гащеризонче или някакво пижамка с долнище и горнище,но пак памучна.Снощи обаче беше малко по-хладно,та й метнах и една пелена отгоре.Тя добре че не се отвива много-много сега,та ми е малко по-спокойно.

Зелда,браво на Стела.Много е приказлива GrinningИ Алина постоянно си бърбори нещо,ама нищо смислено засега... LaughingПовтаря дада,дада и баща й го оприличава на "тата",ама му казах,че не е познал Mr. GreenВъобще не звучи ката "тата",ама нека си мисли каквото иска,аз си знам,че първата й дума ще е "мама" hahaha
И аз се отказах да връзвам червен конце,защото го намирах къде ли не...Постоянно се развръзваше и падаше,я в леглото,я из дрехите го намирах,пък ме хвана страх да не вземе да го налапа Crazy

Хаха,Миша,търси си яденето детето Mr. GreenГолеми хитрушковци взеха да стават тия деца Grinning

Смуси,голямо борба е при вас с това хранене ConfusedДано скоро да се оправи и да не е толкова злояда....

Марси,как мина прегледа...Надявам се,че всичко е наред!А...ти се ми изпреварила...Радвам се,че Ая е добре! Hug

Звездичкова,честито зъбче на Коколино!Да е беличко и здравичко! Wink Wink

Лусинче,дано не е нищо сериозно и Леда да се оправя много бързичко! Praynig Praynig Praynig

# 670
  • Нейде из лудите гори...
Съни, дразня се , как може непознати да надничат - ужас  #2gunfire Днес като казах на доктора, че не смея да изкарвам бебето в морската и той ми вика " Ама как няма? Изкарвай я смело, никой няма да се наведе да кихне в количката при бебето"... да ама явно не е бутал скоро количка да види как се врат хората.. ужас .  Иначе сега в Ловеч има цяла седмица панаир заради Цветница нали? Мирише на кебапчета и има захарни памуци ... ямииииииии или се лъжа и замечтах?
Момичета... много съм разочарована... не спечелих Спа почивка от МИлка  newsm45 А някак си цял ден си мисля . че ще спечеля ... Ще ида да си купя един шоколад за утешение ...

# 671
Миша, предизвика ме с тея дървеници. От 4 месеца, може и повече, съм купила един пакет елда и само го прехвърлям от единия край на шкафа в другия докато забърсвам и се чудя как ли е на вкус. Върнахме се от разходка и сложих половин пакет да варя за кюфтета, Нури беше писала, че стават вкусни. То няма такава смрад, в момента не се диша, а пък Стела я оставих по голо дупе, ама не да подиша сварена елда, та ще трябва да я обличам и да отварям прозореца  Mr. Green Вече ми е съвсем любопитно как ли е на вкус, ама ако е толкова гадно колкото мирише отказвам да се възползвам от всичките му полезни вещества. Ц-ц-ц, ама защо са я измисли точно така таз елда да му се чудиш, не може ли с шоколада да си трампят веществата.

Айде, после ще пиша, че трябва да проветрявам, исках само да усетите малко, скоро не ви е намирисвало на мен  Mr. Green

# 672
Цитат
Иначе сега в Ловеч има цяла седмица панаир заради Цветница нали? Мирише на кебапчета и има захарни памуци ... ямииииииии или се лъжа и замечтах?
Даааа!Идвай ми на гости Grinning
Днес минахме покрай гарата,където са люлките...Ама то голяма цигания там,чалгата усилили до дупка Twisted Evil,цигани колкото щеш,навалица,чудо...Ама щем-не щем,ще го заведем Боян в неделя да се полюлее.
Най-хубаво е точно на деня,когато като излезеш и има сергии,бирарии,кебабчета,мезенца,биричка навън,супер е просто.Продават разни глинени,много интересни нещица,цветя в саксии колкото искаш....Много е хубаво! Wink
Балони,захарни петлета,памук за децата....Абе,всичко е много готино,стига да не е прекалено.

# 673
Здравейте, моми4ета пак-)))
Ходих до мола на Цариградско и ни6то не харесах Sad Магазинът на Карнивал кидс ме разо4арова, много по-богтат е изборът в сайта им Peace Та ще ходя из магазин4етата в Младсот да си търся дре6ки за принцесата Grinning
Марси- мног ое важно, 4е си доволна от доктора Peace Хубаво е, че Ая се оправя, пове4е да не ви сеслу4ват такива работи Praynig
Лусин- дано на Леда и се размине по-най лекия на4ин Praynig
Съни -много готина атмосфера си имате в Лове4.
За надни4ането
- до сега възрастни непознати не са ми надни4али, днес едно млако мом4енце срамежливо се приближи да погледне, аз не се подразних, питах го на колко е годинки и той с ентусиазъм ми каза, 4е е на 4 Hug Но определено е дразнещо възрастен непознат да се  навре в коли4ката. А изключително много се дразня непознати да ми дават акъл на улицата! #Cussing out #2gunfire

# 674
  • Vaudreuil Canada
Мирише на кебапчета и има захарни памуци ... ямииииииии

Еееееее това не трябваше да го пишеш  Twisted Evil Че и аз се размечтах....

кебабчета,мезенца.....Балони,захарни петлета,памук за децата....

Ади сега и тази да не остане по-назад подробно разказа .....

Ние снимахме бебо за паспорт като беше някъде на около 2 месеца ако не и по-рано - голяма мъка беше ама пък имам бонус снимки от тогава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт