Негодни ли са мъжете за домакинска работа?

• 32 420
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
eksipnos, viliko е в къща, там много често има такива проблеми, защото дори с изолация е по-студено в сравнение с апартамент. Майка ми и баща са в къща, и за да няма проблем с мухъла оставят почти нон стоп прозореца отворен, а ако няма прозорец, само подсушаване помага.

# 466
# 467
Като гледам какъв спор е настанал чак ми призля-въпроса ми беше ще свършите ли нещо,което мъжа ви трябва да свърши,ще му кажете ли да си го направи или ще си пасувате?

# 468
Като гледам какъв спор е настанал чак ми призля-въпроса ми беше ще свършите ли нещо,което мъжа ви трябва да свърши,ще му кажете ли да си го направи или ще си пасувате?

Ще пасувам.

# 469
В нашата къща, аз работя от вкъщи, докато мъжа ми ми осигурява спокойствието да го правя, като гледа децата. Сутрин двамата ги оправяме, всички закусваме, след това аз сядам да работя, те тримата (ако каката не е отишла на градина) играят или излизат навън. Колкото до домакинската работа горе долу е разпределена по равно. Той пуска пералнята и простира, аз прибирам и сгъвам дрехите после. Той готви, аз мия чинии. Той прахосмука, аз минавам прах и оправям/подреждам къщата. А баня, прозорци и по-трудоемки неща - мием един път седмично заедно, докато децата са с баби и т.н. Като се къпем, обикновено се изреждаме всички един след друг и последния (аз или мъжа ми, не децата  Laughing) избърсва пода. Не сме фенове на вани, кабини и пердета, имаме душ, банята ни е малка и цялата става във вода след всяко къпане. Подсушава се задължително.

# 470
Ако инцидентно не го е свършил, заради много работа , бил е болен, да, ще го свърша.
Ако постоянно "забравя" задълженията си, ще си трая и ще чакам да си го свърши сам.
Така и правя, де....    Laughing
И давам един елементарен пример:у дома всеки сам си подрежда гардероба.Познайте чий гардероб е най-подреден?  Mr. Green

# 471
В нашата къща, аз работя от вкъщи, докато мъжа ми ми осигурява спокойствието да го правя, като гледа децата. Сутрин двамата ги оправяме, всички закусваме, след това аз сядам да работя, те тримата (ако каката не е отишла на градина) играят или излизат навън. Колкото до домакинската работа горе долу е разпределена по равно. Той пуска пералнята и простира, аз прибирам и сгъвам дрехите после. Той готви, аз мия чинии. Той прахосмука, аз минавам прах и оправям/подреждам къщата. А баня, прозорци и по-трудоемки неща - мием един път седмично заедно, докато децата са с баби и т.н. Като се къпем, обикновено се изреждаме всички един след друг и последния (аз или мъжа ми, не децата  Laughing) избърсва пода. Не сме фенове на вани, кабини и пердета, имаме душ, банята ни е малка и цялата става във вода след всяко къпане. Подсушава се задължително.

Мъжът ти тоест не работи, за да работиш ти ли?  newsm78
Една мацка викаше.."чиста къща,проста жена" Mr. Green

Баня никога не съм подсушавал,вече десет год.след ремонт,нема грижи за стените на жилището освен ако то самото не е кенеф от 30кв.м. Peace

п.п.Етикета кърти мивки Joy

Наистина прости познати имаш, то си е до среда това  Peace
Но се чудя колко прост трябва да си, за да си мислиш, че щом ти не забърсваш, значи всички не трябва да забърсват  Rolling Eyes

# 472

Peace За момента ни е по-изгодно така. Тоест, в момента той е в майчински, а аз работя.  Laughing

# 473

Peace За момента ни е по-изгодно така. Тоест, в момента той е в майчински, а аз работя.  Laughing

Peace Доста рядко срещам или чувам за такива решения, затова попитах.
Честно казано, нали е по-разпространеното, че домакинските задължения се делят, но работата трябва основно на мъжа да пада, тоест той да взима повече и да издържа семейството.

# 474

Peace Доста рядко срещам или чувам за такива решения, затова попитах.
Честно казано, нали е по-разпространеното, че домакинските задължения се делят, но работата трябва основно на мъжа да пада, тоест той да взима повече и да издържа семейството.

За момента сме избрали да живеем в малък град, където е много подходящо за децата ни. Няма проблем с детски градини и ясли, пълно е с площадки и зелени паркове, както и много села от където си набавяме всякакви домашно отгледани храни. Естествено света не е съвършен и това идва за сметка на професионалното ни развитие, както на мъжа ми, така и на мен. За съжаление мъжът ми няма как да намери работата, която да отговори на квалификациите му, докато моята работа, която съм си уредила за момента, не е обвързана с локация и мога да я върша от вкъщи и да съм заедно със семейството си и да ни носи по-добър доход (но тя е работа без особено развитие).  Peace

# 475

Доста рядко срещам или чувам за такива решения, затова попитах.

Да ти кажа честно Вилико.. хитрец си е този мъж... така със сигурност ще опознае всички мами по детските площадки!!!!  Mr. Green
А ний будалите някога гледахме да не изпуснем бачкането !!!!  Joy

# 476
Ха-ха, понеже мамите по детските площадки са за чудо и приказ  Laughing Запшуснати мързелани с цигари и капучино, и слънчеви очила да прикриват затъпелия поглед. Чудни познанства ще да са... Свестен човек не може да се свърти на детска площадки и за 15 минути.

# 477
Ха-ха, понеже мамите по детските площадки са за чудо и приказ  Laughing Запшуснати мързелани с цигари и капучино, и слънчеви очила да прикриват затъпелия поглед. Чудни познанства ще да са... Свестен човек не може да се свърти на детска площадки и за 15 минути.

Joy Joy Joy
Това е още по-хитово от "армии от глигани се разхождат из детските площадки"  Joy

# 478
Армия от глигани поне звучи гордо, а аз говоря за стадо.

# 479
Армия от глигани поне звучи гордо, а аз говоря за стадо.

Ааа, моля ти се, горди са - от себе си и от живота си и от начина, по който гледат децата си! И все плюят по безхаберните работещи майки.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт